НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 12:10 pm Вижте мненията без отговор
Нож с две остриета
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 04, 2008 12:13 pm
МнениеЗаглавие : ??? ? ??? ????????
Отговорете с цитат

С 400% са се увеличили хранителните алергии, а случаите на астма са нараснали с 300% за последните 20 години. Никой не си мисли, че това е случайно, нали?

В последните 20 години алергиите отбелязват истински бум. Според някои експерти те се дължат на интензивното земеделие – прекомерната употреба на пестициди и консумацията на генно-модифицирани култури.

Притеснени от ефекта, който все по-нарастващата употреба на индустриални пестициди оказва върху цялата екосистема, с помощта на генното инженерство учените се опитват да измислят начин за намаляване на използваните пестициди в околната среда.

Така се появяват генно-модифицираните култури, при които токсични химикали са внедрени в самите семена. Според американската Асоциация на търговците на хранителни продукти днес 75% от готовите храни съдържат ГМО.

91% от соята, 60% от царевицата и още голяма част от ориза, памука и картофите също са генно-модифицирани и постоянно се работи върху „подобряването“ на различни плодове и зеленчуци и „оборудването“ им с екстра гени, които да морят различни видове вредители.

Отровните химикали са оръжието, с което нарастващото население на Земята се бори с другите видове за надмощие над хранителните ресурси. Досега обаче няма официално представени изследвания за влиянието на ГМО върху хората и най-вече върху децата.

Скорошно изследване на Лондонския университет доказа, че консумацията на конвенционално отгледана соя и нейни производни продукти е в пряка зависимост с увеличаващите се случаи на алергия към фъстъци, тъй като генно-модифицираната соя съдържа алерген, който е 41% идентичен с алергена от фъстъците.

Това е една от причините, поради които във Франция например препоръчват кърмещите жени и децата до 3 годишна възраст да избягват всякакви продукти, съдържащи соя (освен ако тя не е био).

Това се казва новина: Европейски екип от учени откри, че кърмещите жени, които консумират главно био млечни и месни продукти имат с 50% повече свързана линолеова киселина, която е един от най-мощните антиоксиданти.

Цифра: 70% от имунните сили на организма ни идват от храната, която поемаме.

Нашият съвет: Открий своя топ 5 – 5 храни, които присъстват ежедневно на трапезата ти – и се опитай да ги замениш с биологични или по-здравословни алтернативи.
------------------------------------------
bio.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov