НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пон Май 06, 2024 10:23 pm Вижте мненията без отговор
Годишен хороскоп '2009 - стихии и кризи
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Дек 09, 2008 6:33 pm
МнениеЗаглавие : Годишен хороскоп '2009 - стихии и кризи
Отговорете с цитат

Астрологична прогноза '2009

Продължителна рецесия, авторитарни политици, природни катаклизми, бедствия, катастрофи и конфликти виждат астролозите в звездната карта за 2009 година.

Още през ноември 2008 година планетата Плутон навлиза в Козирог. Това е тласък към транформации на всичко отживяло времето си, към унищожаване на всичко, което не е могло да бъде променено досега.

Преходът в знака Козирог обещава дълъг период на реформа в социалните структури. На човечеството му предстои да се избави от остарелите си представи за общественото устройство и неговите закони, за ролята на държавата, за методите на управление и властовите пълномощия.

В крайна сметка, дори това да е против волята и представите на обществата, всичко трябва да се промени, да се изкачи на по-високо ниво, за да се отнесе към основните символи, които носи периодът на Козирога.

Това, разбира се, няма да стане изведнъж - Плутон ще напусне този знак чак през 2024 година. Намирайки се в самото начало на знака, особено в неговите първи критични градуси, Плутон притежава необуздана разрушителна сила, която поражда природни катаклизми и стихийни бедствия. Особено силно това се отнася до земетресенията.

В обществените отношения началото на периода изостря и негативните качества на този силен знак. В много държави на власт ще дойдат (или вече са дошли) сурови, авторитарни политици, склонни към диктатура, тоталитаризъм и насилие. Големите държави агресивно ще налагат волята си на по-малките, възможни са военни конфликти.

Кулминацията на това въздействие на Плутон може да се очаква в края на 2010 година, когато планетата се намира в абсолютно идентична конфигурация, както по време на Великата октомврийска революция в Русия. Различното е само в това, че през ноември 1917 година Плутон се намира в Рак, а през ноември 2010 той е в Козирог.

В икономиката се очертана продължителна рецесия. Плутон е свързан с грамадни парични маси, а Козирог символизира ограничения. Съвкупното им влияние предполага, че световната икономика няма да успее бързо да излезе от финансовата криза, която пък ще бъде последвана от голям спад в производството.

През тази година и Слънцето влиза в кардиналния знак Козирог и е в почти точно съединение с Плутон, както и с Марс и Черната луна. Това предвещава, че 2009 година обещава да бъде напрегната, не са изключени междудържавни конфликти.

Според астрологичните фактори за страните в нашия регион в близко бъдеще се очертава икономическа и политическа нестабилност, неочаквани възходи и спадове на борсовите индекси и курсовете на валутата. В световен мащаб взаимната рецесия на Уран и Нептун разпростират влянието на този аспект върху цените на петрола и природния газ.

Опозицията на Сатурн и Уран засилва аварийните предпоставки за сухопътния и въздушния транспорт, явява се катализиращ фактор за технически катастрофи. Възможно е да зачестят авариите на вода, взривове на природен и битов газ. Този аспект също ще има продължително действие.

В последната декада на март опозицията на тези планети се разпада, но отново се формира в средата на август. В отсъствие на този аспект - през април и юли, може да настъпи период на относителна стабилност.

В засегнатите от кризата и в нереформираните държави се очаква засилване на „вертикалната власт", опити отделни отрасли на икономиката да преминат под държавен контрол, както и засилване ролята на армията и военните реформи.

За съжаление, транзитните аспекти на Нептун способстват за ръст на национализма и ксенофобията.

Не бива да се очаква, че влизането на Юпитер във Водолей ще донесе социални свободи и демократизация на обществата.
И все пак тази позиция благоприятства за търсенето на духовни ориентири, стимулира формирането на свободен от социални стереотипи мироглед.

Но главният фактор, който определя посоката и основните тенденции на развитие, се явяват Лунните възли. През август 2009 година Възходящият (Северен) лунен възел влиза в Козирог. В съчетание с Плутон в Козирог това потвърждава, че на човечеството неизбежно ще му се наложи да преживее период, свързан с ограничения и загуби на социални свободи.

Ще се сблъскаме с качествата на Козирога, отразени като в криво огледало. В такъв период може да бъдат приети абсурдни и безмислени закони, възможни са всякакви крайности от страна на властта.

Разположението на планетите през ноември-декември 2009 година може да способства в някои региони възникването на конфликти на национална и религиозна основа.

Но, каквото и да вещаят планетите и тяхното подреждане, астролозите съветват да не се отнасяме към бъдещето песимистично. Защото това, което сега се случва в света, може да се сравни с изострено хронично заболяване, след което трябва да настъпи период на добро здраве.

Това необходимо пречистване освобождава човечеството от преживяното, което му пречи да прекрачи в следващото ниво на еволюцията. И макар че идващата година ще донесе немалко преживявания, така всички ние ще сме на още една крачка по близо до по-светлия период в историята на нашата цивилизация.
------------------------------------------------
bgvesti.com


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov