НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 9:04 am Вижте мненията без отговор
Зимата е изпитание за кожата
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 09, 2009 11:43 am
МнениеЗаглавие : Зимата е изпитание за кожата
Отговорете с цитат

Зимата е изпитание за кожата

Зимата е голямо изпитание за външния вид и здравето на кожата. Основните фактори, чието неблагоприятно влияние най-тежко се отразява върху нея, са студеният и сух въздух, увеличеният прием на медикаменти, стресът, използването на неадекватни козметични средства.

Специалистите съветват независимо от сезона да не забравяме, че преди да предприемем каквото и да било, трябва да се съобразим с типа кожа – суха, нормална или мазна.

Неподходящите процедури може да доведат до неприятни последици – прекалена сухота, лющене, почервеняване, загуба на еластичност и в крайна сметка – преждевременно стареене на кожата.

Ето и някои от най-разпространените погрешни "постулати" - ако ги преосмислим, по-лесно ще постигнем желаното - гладка, кадифена и сияеща дори и през зимата кожа.


Мит: През зимата трябва да се използват само мазни кремове

Това мнение беше толкова широко разпространено, че козметичните компании произвеждаха зимни кремове само с повишено съдържание на мазнини. Всъщност необходимо е кожата не само да се храни, а и да се овлажнява.

Втората процедура дори е по-важна, защото през зимата по-голямата част от времето си прекарваме в затоплени помещения, където въздухът изсушава кожата. Идеалният вариант са кремовете, които омазняват и овлажняват кожата. Важно правило е кремовете да се нанасят 20 минути, най-добре час, преди да излезете навън.


Мит: Мазната кожа не се нуждае от овлажняване

Мазната кожа до известна степен сама си осигурява хранителните вещества. Освен това тя по-леко понася студовете, но не може да поддържа сама водния баланс. Затова и през зимата мазната кожа се нуждае от овлажняване. Чудесно действа сок от алое, използван като лосион.

Полезна е и следната маска: смелете няколко зелеви листа, добавете разбит белтък, нанесете сместа на лицето и изчакайте 15-20 минути, преди да я измиете с топла вода. Яжте храни, богати на витамините А, Е, С и В. Пийте до 2 литра вода на ден.


Мит: През зимата не е нужно да се ползват кремове със слънцезащитен фактор

Специалистите твърдят, че през цялата година е необходимо да се ползват кремове със SPF филтър. Слънцезащитният фактор на кремовете може да е по-нисък от използвания през лятото.


Мит: В студено време не бива да се прави пилинг, защото това ще доведе до изсушаване и лющене на кожата

Дълбокото почистване на кожата е необходимо през цялата година. Пилингът може да бъде вреден само ако прекалявате с процедурата.


Мит: Горещият душ подобрява състоянието на кожата

Нищо не изсушава така кожата, както горещият душ или вана. Високите температури разширяват кръвоносните съдове и увеличават изпаряването на влагата. Не се препоръчва и хладката вода. Най-добрият вариант е топъл душ или вана. Температурата трябва да е стайна. Контрастният душ придава еластичност и гладкост на кожата.


Мит: В студените месеци е по-добре да се откажем от козметичните салони

Това е един от най-разпространените митове, защото през зимата кожата е особено чувствителна и козметичните процедури в професионалните салони могат да навредят. Всъщност процедурите би трябвало да са съобразени със сезона. През студените месеци се препоръчват масажът, компресите, дълбокият пилинг и др.

Но преди да излезете на улицата, трябва да изчакате по-дълго време, отколкото през лятото. Някои разкрасяващи програми, като лазерната корекция на кожата, е по-добре да се провеждат именно през зимата.
------------------------------------------
health.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov