НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 8:57 pm Вижте мненията без отговор
Белодробните чистачки и ... и други подобни
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 13, 2009 11:37 am
МнениеЗаглавие : Белодробните чистачки и ... и други подобни
Отговорете с цитат

Стресът, замърсената околна среда, неправилният хранителен режим, токсичните вещества в хранителната верига, физическото пренатоварване, цигареният дим при активни или пасивни пушачи; ежедневно излагане на замърсен въздух от автомобилни газове, работа в среда с висока концентрация на токсини, въздействието на химикали или на свръхдози радиация, прекомерно излагане на слънчева светлина, негативни ефекти от претоварване ... тровят човешкия организъм ежедневно, разболяват и скъсяват живота.

“Не можеш да избягаш от тях” - беше казвал баща му. Въпреки това Крейг се опита. Зад него двете валчести форми се ускориха, намаляваха разстоянието с щастлива лекота. Хванаха го на пет метра от багажния конвейр и за една милисекунда отхапаха стъпалата му ... (прочети продължението от тук)


Лековитите миризми
Ароматерапията не е лечебен метод, измислен от човека. Етеричните масла и благовония са създадени от природата, за да хармонизират вибрациите на всяко живо същество и да ги приведат в пълен синхрон с вибрациите на Първоизточника. Полезните за всеки организъм аромати, природата е вградила в цветовете и листата на билките.

Билките, приемани под формата на запарки и отвари действат изключително благоприятно върху здравето.

Редовният прием на билкови чайове спомага за изхвърляне на токсините от целия организъм, включително и от белите дробове.

Употребата на комбинации от билки е за предпочитане пред употребата на само една билка.

Добре е билковите чайове да се сменят периодично.

Действат ли билковите таблетки?
Човешкото храносмилане коренно се различава от храносмилането при говедото. Главните отлики са следните: човешкият стомах е само един, а този при преживните животни има четири отдела – търбух, мрежа, книжка и сирищник; придвижваненето на храната при човека е само в една посока – от устата към ануса, а обратната перисталтика е защитна реакция и води до повръщане; преживните животни ядат през деня, а после цяла нощ връщат храната от търбуха в устата си, за да я предъвкват – процеса се нарича преживяне; при този процес се получава фино смилане на суровите влакнини от сеното (билките); последните са изключително богати на целулоза, която се разгражда от храносмилателния ензим целулаза при говедата; в човешкия организъм такъв ензим липсва и погълната с храната целулозата се отделя неразградена и неусвоена с фекалиите.

Билковите таблетки може и да оказват някакво въздействие върху организма, но то далеч не е толкова толкова ефикасно, както ефекта на билковите чайове!

Етеричните масла и благовония не са непременно с приятен аромат!
Чесънът е едно от наи-cтaрuтe растения с лечебни свойства, е бил популярен почти сред всички древни цивилизации още преди 5 000 години. Лековитата сила на чесъна и характерната му миризма са били известни и ценени още в зората на човешката история. От древни времена той е бил използван като лекарство и подправка.

Чесънът е най-здравословния зеленчук.
Той си е спечелил славата на универсално лекарство срещу възпаления благодарение на антибиотичното действие на съдържащия се в него естествен бактерицид алицин. Не по-малко важни са и противогъбичното, и противовирусното му действие. Чесънът спира отделянето на тромбоксан В2 (вещество, което свива кръвоносните съдове и бронхиолите). Чесънът предотвратява появата на атеросклеротични плаки върху стените на кръвоносните съдове, а дори може да намали дебелината на появилата се плака. Той снижава и равнището на LDL-холестерола („лошия” холестерол) и на триглицеридите в кръвта, а повишава концентрацията на "добрия" HDL-холестерола.

По този начин чесъна противодейства на рисковите фактори при исхемична болест на сърцето. Той регулира високото кръвно налягане, подсилва имунната система, подобрява циркулацията на кръвта в органите, стимулира чернодробните ензими, които са "чистачи на отрови", нормализира ускорената сърдечна дейност, подобрява работата на сърдечния мускул, подходящ е при лица, страдащи от подуване на корема и всякакви смущения в храносмилането, намалява риска от мезентериална тромбоза при коремна ангина, ускорява зарастването на раните, укрепва организма в напреднала възраст.

Чесънът е изключително полезен при всякакви белодробни заболявания. Висшият разум на природата е направил така, че алицилът - активната съставка на чесъна, да се натрупва преимуществено в белия дроб и да се излъчва от организма с издишания въздух. Затова полезните ефекти на чесъна се реализират преимуществено в червата и в белите дробове – местата на постъпване и излъчване на алицила от организма.

Всичко това се отнася и за кромида.

Чесънът и лукът в малки количества нямат странични ефекти.
Малко количество означава 3-4 скилидки чесън и ½-1 глава лук.
Редовната консумация на чесън и лук в суров вид е незаменим универсален профилактичен метод.


Антиоксиданти
Антиоксидантите са от жизнено важно значение в днешния замърсен и задъхан свят. Много учени вярват, че редовното им приемане може да удължи живота с 20-30 г. и да го подобри качествено. Това се дължи на способността им да неутрализират свободните радикали (силно реактивни молекули, които увреждат структурата и функцията на живите клетки).

Натрупването на свободни радикали е верижна клетъчна реакция и води до дегенерация, състаряване, заболяване, даже и рак. Основните източници на свободни радикали са слънчевата енергия (поради озоновата дупка), замърсяването, пестицидите, пушенето, някои лекарства (особено при химиотерапия и лъчелечение), силният стрес и др.

Тялото има собствени антиоксиданти, но те не винаги са в състояние да се справят с обременената околна среда и с непрекъснато увеличаващите се негативни фактори.

Всеки уважаващ себе си Суперантиоксидант, който претендира напълно да заслужи името си, би следвало да включва следните съставки:

Пикногенол
Това е естествена субстанция, открита през 16 век. Първите сведения за действието му са свързани с моряците от екипажа на капитан Жак Картие. Всички те били тежко болни от скорбут след продължително плаване и ги заплашвала сигурна смърт. По съвета на един индианец те били чудодейно излекувани с помощта на отвара от кората на някакви местни дървета.

От всички познати различни източници за добив на пикногенол за най-добър се смята кората на вид крайбрежен бор (Pinus Maritimus, Pinus Pinaster), който расте в Южна Франция. В него се съдържат над 40 различни биологично активни съставки, предимно биофлавоноиди и проантоцианиди.

Наблюденията през последните 400 години сочат, че пикногенолът е напълно безвреден и има изумително благотворно влияние върху здравето. Използва се в цяла Европа и е известен като "храната на младостта" поради способността му да заздравява колагена и еластина – основни съставки на кожата, ставите и кръвоносните съдове. Започва да се препоръчва и от много прогресивни лекари в САЩ и Канада.

Подобни на пикногенола съставки се съдържат и в гроздовите семки. Затова умерено количество вино се препоръчва за профилактика на някои съдови увреждания. А най-добре гроздето да се консумира като плод!

Пикногенолът е водоразтворим и се усвоява много добре от организма. Веднъж попаднал в тялото, запазва активността си 72 часа. Установено е, че като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти - от вит. Е.

Тази специфична комбинация от биологично активни съставки може да ни помогне да се наслаждаваме на по-дълъг и качествен живот, да бъдем здрави и да изглеждаме по-млади. Тя може да ни помогне да се предпазим от осемдесет заболявания, в това число рак, сърдечни болести, артрит и повечето други непричинявани от микроби заболявания, свързани с вредното химическо въздействие на свободните радикали.

Многобройни изследвания доказват, че приемането през устата на определени флавоноиди забавя в значителна степен разрастването на раковите образувания у лабораторни животни. Пикногенолът е мощен антиоксидант, почиства като с метла свободните радикали и е може би главният кандидат за по-нататъшни изследвания във връзка с профилактиката на рака.

Пикногенолът намалява, много по-ефикасно от вит. Е, пораженията, нанасяни на тъканите от свободните радикали. Той също както и вит. С, въздейства благотворно на здравето и на мозъка, предпазва нервните клетки посредством уникалната си способност да преминава през кръвно-ликворната бариера. Освен това намалява възпалението, подобрява кръвообращението и облекчава състоянието на засегнатите от диабет, артрит и инсулт и предпазва от сърдечносъдови заболявания и рак.

Пикногенолът подобрява периферното кръвообращение и възстановява изгубената активност на капилярите и кръвоносните съдове. Също така стабилизира червените кръвни клетки и поддържа нужната им еластичност; укрепва слабите кръвоносни съдове, като стабилизира колагена и еластина и като резултат от това предпазва от микрокръвоизливи.

Отдавна е известно, че здравината на капилярите, при страдащи от високо кръвно налягане, намалява до патологични стойности. Ако хипертонията се съчетава със слабост на капилярите, вероятността от мозъчни инсулти и кръвоизливи на ретината нараства значително. Високото кръвно налягане само по себе си не причинява спукването на кръвоносните съдове. Това става поради намалената им устойчивост и увеличената пропускливост. Устойчивостта на капилярите също може да бъде нормализирана чрез редовна употреба на пикногенол.

Пикногенолът е изключително важен за мозъчните функции, не само защото защитава кръвоносните съдове, а и защото е един от малкото приемани през устата антиоксиданти, които преминават с лекота кръвно-ликворната бариера, за да защитят мозъчните клетки. Изследователите са на мнение, че той подобрява мудната и неуслужлива памет, защото се отразява благотворно върху кръвообращението и клетъчното хранене.


Още за пикногенола...

подмладява и заздравява кожата, като подобрява нейната еластичност и гладкост; намалява алергиите (особено ефективен е при сенна хрема, псориазис и причинени от слънцето поражения); облекчава варикозните вени, подуването на краката и хроничната венозна недостатъчност, намалява опасността от флебит, отоци и възпаления; действа благотворно върху ставите (подобрява гъвкавостта им, намалява болката в подутите стави и отрицателните последствия от спортните травми); подпомага лечението на язвената болест; подобрява зрението и паметта; облекчава сенна хрема, астма, хронична умора и др.; предпазва организма от състаряване, дегенерация и раково израждане.

Алергии, хистамин и пикногенол
Онова, което много лекари и изследователи от Финландия, Германия, Франция, Холандия, Великобритания и др. европейски страни препоръчват на първо място при сенна хрема и свързаните с нея алергии, е пикногенол, тъй като той е най-ефикасен и дава най-малко странични ефекти. Конкретно във връзка със сенната хрема, те смятат, че той е изключително ефективен, безопасен и по-евтин от повечето синтетични лекарства. Алергията е свързана с отделянето на хистамин от клетката. Пикногенолът и някои други биофлавоноиди предотвратяват освобождаването на хистамин и следователно те са много по-добър подход към алергиите, отколкото употребата на антихистаминови препарати.
---------------------------------------------------------------------
zdrave-bg.eu

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov