НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Май 23, 2024 12:48 am Вижте мненията без отговор
АЮРВЕДА ЗА ИНФЕКЦИИТЕ ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 2:58 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ?? ?????????? ...
Отговорете с цитат

Инфекционната теория на болестите не е достояние на новото време. В Аюрведа – древната индийска медицина, инфекциозните болести се наричат болести на червеите, защото всички организми, предизвикващи патологии в човека – вируси, микроорганизми, хелминти и паразитиращи насекоми, са обединени под общото название Крими /от санскрит – червей/.

Всички Крими се разделят на две основни категории – Крими външни и Крими вътрешни.
Към външните Крими се отнасят микроорганизмите, които се развиват извън организма на човека. Към тази категория се отнасят и насекомите-паразити.

Към вътрешните Крими се отнасят микроорганизмите, които се развиват вътре в човешкия организъм, а също и хелминтите /глисти/. Аюрведа различава три типа вътрешни Крими:

Капхаджа Крими

Това са микроорганизми, които се размножават във вътрешните органи. Средата, в която те се развиват, е отровната развалена Капха – слуз. Заедно с нея те се разнасят из целия организъм.

Рактаджа Крими

Това са микроорганизмите, предизвикващи заразяване на кръвта и заедно с кръвта разнасящи се във всички органи и системи на тялото. Към болестите на Рактаджа-крими например се отнасят такива заболявания като шарка, морбили, стрептококовото заразяване на кръвта и др. Този тип Крими се отличават със свойството светкавично да се размножават в кръвта.

Пуришаджа Крими

Това са възбудителите на всички стомашно-чревни заболявания, включително холера, дизентерия, а също така глисти. Те се размножават в гниещата маса на дебелото черво и практически се намират у всеки човек, страдащ от запек или непрактикуващ очистителните йогийски процедури.

Като правило сферата на действие на Пуришаджа-крими е областта на червата и стомаха. Ако обаче те по някаква причина навлязът в хранопровода, възниква симптомът на отровния зловонен дъх, излизащ от устата на такъв пациент.


А сега ... кажете дали не познавате такива хора с подобен зловонен дъх?! Дали не ги срещате навсякъде - било в градския транспорт, било в магазините, било ... където и да е по улиците?!

Очаквам виииии ......
Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov