НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 1:50 am Вижте мненията без отговор
АПОКАЛИПСИСЪТ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 9:18 am
МнениеЗаглавие : ?????????????
Отговорете с цитат

Отварям тази тема не за да се чудим в нея още колко ни остава /то може да остават примерно 4-5 години, а утре да ти падне саксийка на главата - и край със сметките Wink /.Ако ви се иска да поговорим за това,в тази тема може всеки да напише как вижда от своя ъгъл апокалипсиса и своя личен такъв.Как си го представяме?Започнал ли е или пък предстои?Неизбежен ли е, програмиран ли е от някого или си го правим сами?Може ли да бъде предотвратен, или вече е много късно? Страх ли ни е от него?Дали това се се случвало и по-рано на Земята?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 9:53 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Туристическа реклама в повечето от извънземните туристически агенции:

"Внимание!Внимание!Внимание!
Не пропускайте уникалноия шанс да видите края на поредната цивилизация на планетата Земя,което се очаква на 21.12.2012г.,според местният календар на мнозинството!

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 10:15 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Никой не може да каже вече с точност кога ще се състои потопа, защото лично аз мисля, че това не е един процес, който ще "удари" изведнъж и повсеместно Земята.

И не само мисля, аз виждам, че е така, наблюдавам, че е така ...

Това е бавен процес, дава ни се възможност да се осъзнаем, оказва ни се всякакъв вид помощ от всички нива, ама кой да слуша, кой да разбира?!

"Давай фолка и кифтаците със салатите и ракиите ... и дай, дай гюбек ..." - това е повсеместния манталитет ...

Какво означава ли?!

Човека до сега трябваше вече да е влезнал в така нареченото Христово съзнание, което ще рече да е развил и осъвършенствал своята ЧЕТВЪРТА ЧАКРА - ЧАКРАТА НА ЛЮБОВТА!!!

Тъкмо беше стигнал кажи-речи до третата и се роди фолка ... и а сега назад, та се стигна до тоталното деградиране и навлизане в античакрите, които изцяло заземяват човека, т.е. той започва сам да се самоунищожава като дори и първата му чакра, Кундалини - жизнената енергия, спира да действа.

Стига се дотам, че приматите проявяват разум, а човека стои отстрани и им се диви видиш ли, колко са умни само?! Отчайващо е ...

Апокалипсиса се базира на три основи: цикличността в планетното стоене, високите технолигии и тоталното човешко деградиране.

Тези три нещица ни убиват бавно и мъчително всеки ден!

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 10:55 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Eто аз какво открих: Wink

"Пророчество на Нютон: Краят на света ще настъпи през 2060 година

Великият учен Исак Нютон е пресметнал, че краят на света ще настъпи през 2060 година. Неговите изчисления, направени на къс хартия през 1704 година, са открити за света едва преди няколко години. Те заедно с други ръкописи на физика са част от експозицията "Тайните на Нютон", изложена в Еврейския университет в Йерусалим. Предчувствието за Армагедон Нютон основава на фрагмент от Библията - Книгата на пророка Данаил. Според него трябва да изминат 1260 години между възстановяването на Свещената Римска империя от Карл Велики през 800 година и края на света."
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 11:18 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хората много пъти в човешката история са мислели, че Апокалипсисът започва - така е било по време на почти всички големи епидемии, суши или наводнения, земетресения и т.н.Сигурно това е така, защото отъждествяваме това със събитие, което ни бива наложено и е извън самите нас, а не - с процес, който е логична развръзка на нашите собствени действия.Аз съм по-скоро склонна да мисля, че това е процес, който вече е започнал, а колко време ще се развива до настъпването на някаква кулминация, как тя ще се прояви и дали изобщо ще я различим като такава - това вече не знам.Също така, в предвид на това, че процесите, които вече сме задействали са силно инерционни, то едва ли ще имаме време и възможност да обърнем махалото на часовника в обратната посока /дори и ако чисто теоретично се допусне, че имаме желание и воля да го направим/.В този ред на мисли, единствената идея за спасение, за съжаление опира пак до месията..., но честно казано, аз изобщо не съм убедена, че си струва да се спасява човечеството в този му вид като такова.
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 1:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Има различни версии за естеството на Апокалипсиса:Като края на света в буквален смисъл,което се туйкува като унищожаване живота на планетата вследствие или космическа катастрофа,или предизвикана от човечеството екологична такава,към каквато уверено вървим.Към последната може да се прибави и духовно самоунищожение,пространството е наситено с отрицателна енергия,каквато непрекъснато излъчваме - колективна и индивидуална и ако не се осъзнаем тя ще ни унищожи,стоварвайки се като бумеранг.Последствията и от двете действащи комплексно се усещат отдавна,имаме все още шанс,но той с всеки изминал ден намалява,ако не се предприемат адекватни действия в глобален мащаб.Добрата новина е,че става въпрос за изчезването на света в този му вид,а не тотално,т.е.ще има трансформация на много нива,евентуално животът ще продължи под друга форма,но това едва ли е голяма утеха за нас,защото може и да не фигурираме в космическия план.По-оптимистично звучи версията за предстояшата т.н."Нова ера на Водолея",в която вече сме в процес на навлизане,характеризираща се с духовна насока на човешкото развитие.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 5:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Искам да уточня едно нещо.
"Аποκάλυψη"-АПОКÀЛИПСИ oзначава 1.разкриване,откриване.2.разобличаване,изобличаване

Може да се преведе по смисъл "повдигане булото на истината,вдигане на "мъглата"...".Затова вариантът "Откровение'' е най-близък до смисъла на заглавието на последната гл;ава на Новия завет,според мен
Апостол Йоан може би е успял да "види нещо от бъдещето" или много му се искало да е така,или...какво само той си знае каква е истинатаWink

Но думата е грешно използване...туй е просто като инфо,графе Cool

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 5:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

..."В писмо до своя приятел и спътник Тимотей, апостол Павел изброява знаменията, които предшестват сетните времена: „...човеците ше бъдат самолюбия, сребролюбци, самохвалци, горделиви, хулници, към родители непокорни, неблагодарни, нечестиви, недружелюбни, непримирими, клеветници, невъздържани, неукротими, недобролюбци, предатели, безочливи, надути, повече сластолюбци, нежели боголюбци.." При това положение не е чудно, че всяка епоха има своите апокалиптични видения...
В миналото, в продължение на векове юдео-християнската версия на Апокалипсиса - вярата в края на света и времето, в разрушаването на Злото и във Второто пришествие на Христос -била приемана като буквална истина, като предупреждение. Апокалиптичните видения и пророчества мотивирали кръстоносни походи, научни открития, произведения на изкуството, пътешествия като тези на Колумб, бунтове и реформи; през деветнадесети век аболиционистите, които сложили край на търговията с роби, били вдъхновени от знанието си за предстоящия Страшен съд.
Тревогите на нашето време имат своите корени далеч назад във вековете. Въпреки че сега християнското духовенство и мистицизмът в по-голямата си част са изгубили влиянието си, краят на двадесети век изобилства от апокалиптични видения..."
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 6:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Хората много пъти в човешката история са мислели, че Апокалипсисът започва - така е било по време на почти всички големи епидемии, суши или наводнения, земетресения и т.н.Сигурно това е така, защото отъждествяваме това със събитие, което ни бива наложено и е извън самите нас, а не - с процес, който е логична развръзка на нашите собствени действия.Аз съм по-скоро склонна да мисля, че това е процес, който вече е започнал, а колко време ще се развива до настъпването на някаква кулминация, как тя ще се прояви и дали изобщо ще я различим като такава - това вече не знам.Също така, в предвид на това, че процесите, които вече сме задействали са силно инерционни, то едва ли ще имаме време и възможност да обърнем махалото на часовника в обратната посока /дори и ако чисто теоретично се допусне, че имаме желание и воля да го направим/.В този ред на мисли, единствената идея за спасение, за съжаление опира пак до месията..., но честно казано, аз изобщо не съм убедена, че си струва да се спасява човечеството в този му вид като такова.

Казано кратко, ясно и точно и ... РАЗБИРАЕМО. Дали???!!!

Има една поговорка: "Сговорна дружина, планина повдига."

Този процес може да бъде прекъснат, все още, ама къде ли се е скрила сговорната дружинка?! Sad Crying or Very sad

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 7:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
..."В писмо до своя приятел и спътник Тимотей, апостол Павел изброява знаменията, които предшестват сетните времена: „...човеците ше бъдат самолюбия, сребролюбци, самохвалци, горделиви, хулници, към родители непокорни, неблагодарни, нечестиви, недружелюбни, непримирими, клеветници, невъздържани, неукротими, недобролюбци, предатели, безочливи, надути, повече сластолюбци, нежели боголюбци.." При това положение не е чудно, че всяка епоха има своите апокалиптични видения...
В миналото, в продължение на векове юдео-християнската версия на Апокалипсиса - вярата в края на света и времето, в разрушаването на Злото и във Второто пришествие на Христос -била приемана като буквална истина, като предупреждение. Апокалиптичните видения и пророчества мотивирали кръстоносни походи, научни открития, произведения на изкуството, пътешествия като тези на Колумб, бунтове и реформи; през деветнадесети век аболиционистите, които сложили край на търговията с роби, били вдъхновени от знанието си за предстоящия Страшен съд.
Тревогите на нашето време имат своите корени далеч назад във вековете. Въпреки че сега християнското духовенство и мистицизмът в по-голямата си част са изгубили влиянието си, краят на двадесети век изобилства от апокалиптични видения..."

Катаклизми и природни бедствия винаги е имало, и - разбира се - ще има. Те са част от живота и бихме могли да ги контролираме само, ако се научим да контролираме своите психични сили и всичко останало, което движи живота в нас, около нас, в богатото мироздание на Космоса.

И там където е имало такива апокалиптични "случки", ако се обърнем назад във времето, още преди самите тя, то можем да видим, че винаги е имало възможност и шанс както за спасение, така и за оцеляваме - стига да проумеем начина за реализирането им.

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 8:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati,препоръчвам ти "Евангелски сказания" на Зенон Косиедовски.Намери тази книга,всми и Библията и ще се учудиш колко неверности има,ма не им се обръща внимание...случайно,разбира сеWinkТа Тимотей дали го е имало или нямало,не знам,но има моменти,които са добавени ...доста по-късно Wink
Сега компютрите доста неща правят и неяма да се учудя ако Църквата скоро бъде обвинена в лъжа.
...А Католицизма в подкрепа на едим майордом,положил началото на Каролингите(това се свърза и с тената за Възкръстването на Йешуа Мешиах).

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 26, 2007 8:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Всъщност цитирах въведение към една книга на Юджийн Уебър "Апокалипсис"Wink
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 9:55 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Хората много пъти в човешката история са мислели, че Апокалипсисът започва...

А според мен просто си тече без начало и край Cool

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:20 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ако си живеем непрекъснато в него /имам в предвид цялата история на човечеството/, то самото понятие се обезсмисля. Rolling Eyes
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:29 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да Cool

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите