НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 12:53 am Вижте мненията без отговор
СТАРОСТ И САМОТА!?! - една различна позиция
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 12:52 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ? ??????!?! - ???? ???????? ???????
Отговорете с цитат

Преди около две години време се сблъсках с една "дама" /измислена журналистка и отчасти още по-измислена "психоложка"/, и с още едни други двама некадърници и "псиманипулатири", от които едната, също незавършила все още "психоложка", а другият - и той не знае какво вече точно е завършил, но се представя за един от "Великите Токсични Магове", описани в "Библията на психопата".

Всички редовни потребители знаят как ги наричах в "онзи другия сайт" - ама ще им припомня все пак, ако са забравили, за да не объркат нещо - "Групата на Шаро в тройка на разсъмване".

Тези хора просто са наизустили единствено по нещичко от най-долните и гнусни похвати за фино убиване и насилствено подчиняване волята на даден индивид, като работят зад паравана на психологията.

Те се опитаха да ме ликвидират в пълния свисъл на думата, като решиха да ми направят психически срив чрез подсъзнателни внушения, като един от похватите им беше: ВНУШЕНИЕ, ЧЕ СЪМ СТАРА И НЕМОЩНА, И ТВЪРДЕ ГРОЗНА, А И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТЪПА, за да си позволя правото на живот, и отгоре на всичко пък - да упражнявам дарбата си, заедно с придобитите ми познания в областта на окултното и духовно поприще.

Ето какво мисли по въпроса един ИСТИНСКИ ПСИХОЛОГ, който е достатъчно ерудиран и знаещ не само в областта на психологията, но и в областта на духовното познание, и е изпълнен с обич, и любов към живота, и света.

Това е Орлин Баев, от който лично аз съм очарована, защото има реалистичен поглед върху нещата от живота, и за радост - правилното разбиране за него!!!

Той е на възрастта на въпросните гореописани, т.е. около Христовата възраст и ето какво казва за СТАРОСТТА И САМОТА:

Цитат:

"Когато бях в ранните двадесет - си мечтаех да бъда старец. Общувах със стари, мъдри хора, уважавах ги. Всъщност, старостта е най-благодатното време, при положение че има запазен бодър дух. Тялото остарява - и какво от това? Тук там някоя болест - и какво от това? В старостта можеш тотално да се отдадеш на работа по усъвършенстване на съзнанието си и сливане с природата и красотата на безкрая. Няма я суетата на обществените задължения, контакти, борбата за прехрана, страстите са утихнали. Старостта е най-чудното време от живота!!!

А защо да се чувстваш сам? Разбирам, да, мога да се поставя на мястото на друг тип психика ... Но, ако цветята са твои приятели, ако имаш малка градинка, за която да се грижиш, ако природните сили са ти другарчета, ако общуването с красотата на природата е ежедневие, тогава за какво ще са ти нужни хората и сивият им свят? Освен ако доброволно не продължаваш да им помагаш, разбира се. Има психолози, които до края на живота си, на 90 години, са работили активно!
Точно емоционалните въртопи на младостта са много по-тежки от старостта! Една мъдра, светла, радостна старост! Тялото е преходно! Съзнанието обаче е безсмъртно!

Има една мъдрост в старостта. Животът те е накарал да разбереш, че си малък и в края на краищата нищо не знаеш и можеш! И те е смирил! И тогава изниква Мъдростта! Разбираш, че не си в контрол над тялото си - то си отива - смиряваш се. И тогава идва истинският контрол - над духа!

Идва обаче, ако го викаш от млад! Ако съзнанието ти е като разпукващо се семенце, което се стреми да пробие почвата на ограничените знания.

Със старостта губиш всичко, на което си държал преди. Губиш красотата на тялото си, губиш силата му. Губиш секса като основен начин за даряване на егото с чувство за радост и хармония, губиш удоволствието от храната - нямаш зъби и здраво храносмилане да и се радваш. Губиш простото удоволствие от това да си жив – тази свежест на напиращата енергия, характерна за младостта! Губиш любознателността си - трудно мислиш. Мозъкът деградира. Не смееш и да си емоционален - сърцето е слабо. Ставите болят, мускулите не държат, вените се разширяват, очите не виждат, ушите не чуват. Боли те - болен си. Просто те боли - къде ли не. Тялото ръждясва - оксидира се отвътре - свободните радикали го изяждат! Ако си бил вегетарианец, притежаваш здрав ген и си живял без много излишества, имаш шанса да задържиш процеса на разложение, разруха, умиране – поне за малко. Въпреки това: по-бавно или по-бързо, но със сигурност умираш още от края на физическото си съзряване...

Силата в теб, която е бликала като пълноводен извор, започва да намалява дебита си, прокапва все по-слабо, докато пресъхне напълно. Тогава изсъхваш като делфин на слънце - умираш жестоко и грозно!

Толкова сме свикнали със смъртта, поне с чуждата, че не виждаме грозната и неестественост!

И все пак...

Докато сме такива, каквито сме сега – несъвършени затворници в умираща плът, е по-добре да видим старостта положително и да се ползваме от добрите и страни. А смъртта – нека я приемем като естествена част от живота. Поне живота такъв, какъвто го познаваме! Вероятно не случайно остаряваме и имаме какво да научим от смъртта! В най-напредничавите психологически клонове се приема, че Животът е нещо повече от грубите представи, които човешките маси и редукционистката наука споделят. Ако не вярвате – попитайте субатомните физици ... "

Цялата статия свързана с тази тема може да намерите в "Публикации"-те на сайта ни, в раздела "Светоглед" под заглавието " Медитацията като средство за Подмладяване".

Ето, на това му казвам аз СЪВРЕМЕННА ПСИХОЛОГИЯ, която е слята производна с дълбокото духовното познание, струящо от Божествената Единна Същност!

Всеки един от вас може да поговори с нас за старостта, смъртта и ...отново за самотата!

Съществуват ли тези три понятия?! Ако съществуват изобщо - къде точно съществуват?! И кой по-скоро им дава живот, и кой още по-скоро ги храни с енергията си???!!!

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 1:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Има хора, които на колкото повече години стават толкова повече се разхубавяват и изглеждат по-добре отколкото на млади години. Не знам на какво се дължи това, но със сигурност не е само на добро поддържане на външния вид, а най-вече Божа работа. Значи в старостта няма нищо лошо, нещо повече - може и да се остарява красиво. И аз искам така. Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 1:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:
Има хора, които на колкото повече години стават толкова повече се разхубавяват и изглеждат по-добре отколкото на млади години.

Веднага давам пример-Шон Конъри(и kati е съгласна с мен,защото точно предичас писахме за това).Друг пример е елизабет Тейлър(преди пластичните операции).

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 1:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile И аз искам.Казва се:"Някои остаряват като цървули,а други като катедрали",искам да съм като вторите.Аз съм "изтърсакът" в семейството,понеже с брат ми имаме разлика от почти 14 г.,което занчи,че родителите ми не бяха в първа младост,като съм се родила.Но никога нямах усещането,че са по-възрастни от родителите на връстниците ми - и като визия и като дух,и като манталитет/с малки изключения/,и като начин на живот и активност.И досега са така,въпреки напредналата си възраст/дано още да бъдат и да са ми живи и здрави/. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
reveta

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 2:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз съвсем нямах предвид пластичните операции като казах че може да се остарява красиво. Напротив, не е необходимо да вървиш против природата си за да изглеждаш по-добре като станеш на години.
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 2:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А аз имах предвид,че дори преди пластичните операции беше по-хубава ,отколкото на младини.И по-обаятелна.
Същото се отнася и до Шон Конъри Cool

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 2:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Но трябва да се грижиш за себе си и в здравословен план,както и в духовен,и да поддържаш интересът си към света и да поддържаш социални контакти,както и да се чувстваш полезен.А и някои елемнтарни поддружки на външния вид не са за пренебрегване,не само за жените.Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 10:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
А аз имах предвид,че дори преди пластичните операции беше по-хубава ,отколкото на младини.И по-обаятелна....

Това сигурно е преди срещата й с духа от бутилката, защото след тази им среща просто не приличаше на нищо. Пардон - приличаше на нещо червендалесто предапоплектично.

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 10:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Smile ...както и да се чувстваш полезен.Wink

За да се чувстваш полезен трябва наистина да си такъв, независимо от това дали някои от хората го отчитат като факт или не!

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 10:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Така е,понякого хората много неща не отчитат и това не е критерий.Независимо от това,какво мислят относно това,което правим или не за тях или за други,важното е ние да го правим/или не,според зависи/ Cool
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 08, 2007 10:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, разбира се ... Very Happy

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 09, 2007 7:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Шон Конъри като по-възрастен е много по-красив и мъжествен, защото в него се вижда и усеща дух.Като млад - е просто един стандартен младок с влажни очи.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 09, 2007 7:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кой всъщност от вас познава отблизо тези актьори?!

Кой всъщност е надниквал в тяхното "вътрешно съдържимо" и вътрешно душевно равновесие?!

Защото трябва да си много добър физиогномик, за да можеш да кажеш горе-долу какви вътрешни нагласи имат тези хора и каква е, все пак, тяхната вътрешна хармония ... Sad

А като се има и впредвид, че те всичките си правят какви ли не пластични операции, то физиогномиката отпада на мига, като констатация за каквото и да било по лицето, тъй като кожата бива изпъвана до неузнаваемост и бръчките, и най-малките щрихови детайли изчезват от нея ... Rolling Eyes

Лично аз мисля, че е по-важно не как изглеждаш външно, а какви духовни ценности имаш вътре, в себе си, не, не в душата си, защото тя е твърде далеко от повечето хора, а в потайните ти кътчета на характеровите слабости и нагласи - най-важно е до колко те са позитивни и после до колко са негативни!!!

Спомняте ли си онзи филм за "Красавицата и Звяра"???!!!

Е, Красавицата предпочете Звяра ...

Великолепен, и достатъчно показателен са същността на човека - независимо от това дали е стар, грозен или пък самотен поради тези фактори!

Никога няма да го забравя ... Smile

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 12, 2007 8:52 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хората не си спомнят ражадането си и може би затова не се страхуват от него, а то вероятно е не по-малко травмиращо от смъртта /все пак си е един много сериозен преход от едно физическо състояние и среда в напълно различни такива/.Блъскам си главата върху въпроса защо тогава ме е страх от смъртта, след като аз и нея няма да си я спомням?Ако съм в някакво съзнателно състояние след нея и си я спомням, то тогава сигурно в това състояние ще си спомням и раждането си.Къде е разликата да му се не види?Да, възприемам, че и двете са част от една непрекъсната спирала - раждане, живот, смърт.Защо тогава не ме е страх от раждането и живота, а ме е страх от смъртта?
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 12, 2007 12:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Защо тогава не ме е страх от раждането и живота, а ме е страх от смъртта?

Защото не разбираш и не познаваш нейният величествен преход от едното измение към другото!

Защото не познаваш другите съществуващи финни планове и светове, които ти дават достатъчно познание за този преход!

А иначе казано: защото се страхуваш от болката преди прехода, защото си привързана към мнимите реалности в привидния свят, защото обичаш тях, а не онова НАЧАЛНО БОЖЕСТВЕНО ЕДИНЕНИЕ, където присъства всичко наведнъж - сега, тук и веднага!!!

Това е, просто няма нищо друго като причина за твоите страхове! Sad

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта