НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 10:32 am Вижте мненията без отговор
Подкова
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
turta

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 11:30 am
МнениеЗаглавие : ???????
Отговорете с цитат

Намерих си подкова Smile. Съвсем истинска, на пътя, с 4 клинци на нея. Сега трябва да ми потръгне по мед и масло, нали Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 11:42 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това са просто лъжливи и измамни суеверия и измишльотини ... жалко за кончето, на което му е паднала подковата, защото на него определено ще му довлече беди на глава!!! Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 12:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ееее, жалко. Аз пък мислех, че е на късмет!
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 12:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А, то ако от подковите се насърчаваше късмета, аз щях да съм супер! Very Happy , ама - не.На конната база, дето ходя, с лопата да ги ринеш.Същата работа е с четирилистните детелинки - в поляните, близо до Лукойл, има колкото си искаш, обаче късметът пак се прави, че не забелязва тази даденост. Wink Интересно от къде ли са възникнали тези поверия?Все трябва да има нещо, защото иначе не е много обяснимо.Сега AUDAN и Кати са на ход, да изровят нещо от дъблоките инфо-шкафове.
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 12:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Предоставям го на Ауди,той е повече по тази част.Пък аз навремето бях намерила цял тревен участък четирилистни детелини/имаше и петлистни,ама това не било на хубаво уж/ точно до дворната врата на старата къща и вилата на баща ми в селото му.Бях кандидатстудентка на 18 г. и като ги заскубах - цели китки събрах,после си хербаризирах няколко и си ги носех по документи и портмонета,докато се разпаднат.Най-хубавото,кото ми се случи тогава беше,че ме приеха във ВYЗ-а,ама не съм правила никаква връзка с детелинките.Може да са били мутантчета.Пък преди няколко месеца си намерих една пред офиса на и-нетдоставчика ми,беше ден - два преди посвещението в крия.Приятно съвпадение. Smile Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 1:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди да потърся материал за подковата,ще ви разкажа един виц за четирилистна детелина-нали и двете били символи на Късмета?Та ето...

Питат Радио "Евреван".
- Вярно ли е,че около АЕЦ "Козлодуй" имало много четирилистни детелини?
- Вярно е,но трудно може да ги откъснете...
- Защо???
- Защото бягат бързо.

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 3:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

xa-xa-xa Laughing xa-xa-xa Laughing

От къде ги намираш такива...не знам!
turta

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 3:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз мисля, че все е свързано с някакво щастливо събитие, не може да се е появило ей така от нищото. За конна база не важи, защото там е нормално да има много подкови, нещо като "работно място" им е Very Happy Казват също, че не можело и друг да ти я донесе. на късмет било само ако съвсем случайно си я намериш сам някъде, където не очакваш. Аз пък вярвам в щастливите поличби Razz Razz
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 7:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Вярвай!Лошо няма! Very Happy След като ти дава надежда и ведрост.На мен понякога ми се ще и аз да вярвах повече в разни поличби.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 11, 2007 11:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

turta написа:
И аз мисля, че все е свързано с някакво щастливо събитие, не може да се е появило ей така от нищото.

Само човекът и единствено в неговите лични възможности е, да създаде щастливите мигове за себе си и после за другите.

Това става естествено чрез неговите постъпки, действия, мисли и правилно разбиране на нещата.

Не отричам, че има така наречените "знаци", които наистина ти подсказват за дадено предстоящо събитие, но те се изразяват в съвсем друга символика, така наречената действена символика.

Предметната символика може да говори за предстоящо събитие само в сънищата, стига сънуващия да може да я тълкува правилно.

Всичко останало просто е суеверие и неправилно тълкуване на нещата поради заблуда - нищо повече - сори! Rolling Eyes

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта