Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:24 pm
Заглавие : ИМАТ ЛИ ЖИВОТНИТЕ ДУША ... !!!
|
|
|
Ако под "душа" разбираме нетелесната част на съществата, източника на чувствителността, разумността и волята, извора на мислите, привързаностите и страстите, общия обект на всички емоционални и разумни промени в съзнанието им, то ДА, животните имат душа!
Ако под "душа" разбираме смелостта, възвишените чувства, великодушните пориви на индивидуалността, схващана от нравствената точка, то ДА, животните имат душа.
Ако под "душа" разбираме нематериално жизнено начало, което същевременно е ефирно и субстанционално и се отделя от тялото в смъртния час, ако под "душа" разбираме двойник на съществото, подобен на живия, който е бил и който му дава възможността да продължи да живее в един друг свят, то ДА, животните имат душа.
Бих казала дори нещо повече: животното е душа!
Разкажете за вашите наблюдения над животните, с които сте имали досег, за техните реакции, за това дали са ви помагали някога, за това дали са изпитвали обич към вас, дори за това дали не са допускали лоши хора до вас ... давайте! :) |
Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Дек 30, 2009 12:45 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти |
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
tan4eto77
Местожителство: Разград
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:32 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена моята покойна котка имаше много интересна стратегия към хората които обичаха животни,а може би и към добронамерените към мен -лягаше в тях и заспиваше почти веднага.обратното на това като реакция беше че ако в къщи дойде човек който тя по някакъв начин не харесаше започваше да мяука неистово и не спираше докато не си тръгне този човек/понякога дори се е случвало да има "изненада" в обувките на този човек-локвичка/. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:44 pm
Заглавие :
|
|
|
Оооооо ... това с локвичката нищо не е !
През лятото правихме един ремонт и в къщи дойде един не чак до там психически вред майстор, който беше отгоре на това и много зъл ... но много умело прикриваше този свой недостатък!
Първата вечер, когато той си отиде и си остави маратонките в коридора (ах, как воняха само) стана нещо много неприятно. Аз веднага разбрах, че вече покойната ми Черна Маца ги гласи някакви, щото гледаше много мръсно към врататаааа ... и обикаляше много нервно около въпросните "майсторски" маратонки.
Веднага изнесох маратонките на терасата, за да не пострадат, но през това време тя взела, че се изакала точно там, където бяха те ... ужас!
Животните притежават невероятни екстрасензорни възприятия!
Знаеш ли, че те виждат духовете такива, каквито са всъщност в невидимото за нас?
|
|
|
|
|
|
tan4eto77
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:48 pm
Заглавие :
|
|
|
може и сегашното ми коте да вижда духа на покойната котка/понякога ми се струва че усещам присъствието на починалата си котка/.най-интересното е че и малкото коте което е в момента в къщи започна да прави същите неща като предходничката си-ужасно много си приличат по характер и маниери дори. |
|
|
|
|
|
MeGaN_
Местожителство: Велинград
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Като малка имах едно пуделче - беличко, мъничко и много сладичко! Гледах го се едно е детенце...! За нещастие кравата на баба ми го настъпи и... ! За човек не съм плакала толкова, колкото за него ! После имахме и друго кученце, пак мъничко и тъкмо порасна, разболя се от някаква болест! И то загина...! Реших, че е заради това, че и двете ги кръстихме с едно и също име! От тогава не съм си взимала куче! Но мисля, че вече много съм се променила ! Преди много обичах животинките! Сега също ги обичам, но до толкова, колкото не бих позволила някой да им причини зло! Имам чувството, че вече ми е много трудно да се привържа към някое животинче толкова силно! Много ми е странно... това не съм аз ! |
|
_________________ Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него!!! |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Винаги съм вярвала, че виждат духове.Много пъти съм виждала куче или котка от моите да се загледа на някъде, където уж няма нищо и да се наостря, кучето започва да лае понякога.Обяснявахме си го, че усеща някои навън по стълбите да се движи, но понякога съм мислила, че отбелязва нечие невидимо присъствие.Като имахме котка, след като се нанесохме в апартамента, ни поставяха радиятори, бяха бригада от виетнамци/по онова време много ги имаше и работеха в строителството и в ремонтни бригади/.Котката хич не ги понасяше, като дойдеха в къщи, трябваше дая държим далеч, защото издебваше да им скочи върху главите докато работят, особено клекнали с гръб към вратата.А едно от кучетата ни имаше инстинкт да ни пази по йерархия най-слабия/малкия пазеше от по-големите.Така например пазеше дъщеря ни от нас, ако и се караме, пазеше мен от мъжа ми.Правехме си шеги:той уж ми скача за нещо и кучето му скачаше да го лае,при все, че муимаше респект.Ако е трябвало да ни защити от нещо, пренебрегваше всякакъв инстинкт за самосъхранение.Да не говорим, че са усещали като се прибира някой още преди да е стигнал до вкъщи, или преди да е слязъл от колата навън.Много са били привързани към нас, даваха ни повече обич, отколкото сме заслужавали. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:05 am
Заглавие :
|
|
|
Ще се опитам да ви разкажа утре някои случки за такива животни!
Благодаря ви за тази вечер!
Аз си лягам върху счупеното легло от маг Живин и ... хич не ми пука, важното е, че ще ми е топличко и приятничкоооо ...
Лека нощ на всички виии! |
|
|
|
|
|
tan4eto77
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:11 am
Заглавие :
|
|
|
лека нощ Маг Селена!!! смилете се над Маг Живин че инъче цяла вечер ще трябва да си подхранва лаврите с тютюнче на терасата |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:13 am
Заглавие :
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:14 am
Заглавие :
|
|
|
Е, добре де ... и аз отивам да видя какво прави моята ларва на терасата отвън и след това ще взема да го прибера ... ми то добричко, ама много палаво, беее, много палово туй момче ...
Още веднъж - лека нощ! |
|
|
|
|
|
MeGaN_
Местожителство: Велинград
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:15 am
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | Е, добре де ... и аз отивам да видя какво прави моята ларва на терасата отвън и след това ще взема да го прибера ... ми то добричко, ама много палаво, беее, много палово туй момче ...
Още веднъж - лека нощ! |
Лека нощ Маг Селена ! |
|
_________________ Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него!!! |
|
|
|
tan4eto77
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:19 am
Заглавие :
|
|
|
ако не е палав няма да е интересно нали Маг Селена??? |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:22 am
Заглавие :
|
|
|
Какво лека нощ?! Излизам аз на терасата и виждам маг ти Живин лети надолу от нея с някаква табелка ... ми от него остана само едно бяло пухкаво облаче ... и продължи след това да скача из квартала
Чакай да звънна на полицията да го приберат най-после, че да си лягаме значи ... ейййй, много палав човек ... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:23 am
Заглавие :
|
|
|
Хванаха го и го водят ... носи високо табелката над главата си, а на нея пише "ЛУИ" ... можеш ли да си представиш!!! ... сега полицаите пак ще ме карат да пиша за какво става въпрос! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:26 am
Заглавие :
|
|
|
Голям купон е с Вас, сигурно хората околовръст и приятелите никак не скучаят |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|