Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 7:06 pm
Заглавие : ?????? ??????? ?????? ??????
|
|
|
Усещането за студ и реакциите на тялото на ниските температури са различни при жените и при мъжете, твърдят австрийски специалисти.
Почервенелите ръце, студените крака и нос са типични женски феномени, твърди Михаел Клайн от австрийската метеорологична служба „Донервертер”.
„Мъжът и жената имат различно усещане за студа, студът въздейства повече на жените отколкото на мъжете”, каза Клайн. На подобно мнение е и Ангелика Грец, която се занимава с метеорологична медицина в германската метеорологична служба, макар че не е съгласна с неговото твърдение, че кожата на жената е по-тънка и поради това губи много топлина.
„Мъжете имат повече мускули, поради това изразходват повече енергия, а това произвежда топлина”, каза Грец.
Двамата специалисти са съгласни с твърдението, че мускулите представляват само 25% от тялото на жената, докато тялото на мъжа се състои от 40% мускули.
Женското тяло обаче има по-големи запаси от мазнини. „За равновесие природата е дала на жените по-добра изолация, така че по-добре да задържат топлината в тялото.
Делът на мазнините при тях е 25% за разлика от мъжете, в чието тяло има само 15% мазнини”, каза Клайн. Двамата са съгласни още, че този факт помага на жените по-лесно да оцелеят в студена вода.
Мазнините обаче са нежелателни за женската фигура. Тази естествена изолация не съответства на женския идеал за красота и жените са принудени да избират между добрата изолация и удоволствието, което изпитват, гледайки кантара. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 9:49 am
Заглавие :
|
|
|
Хм ... кожата й е по-тънка, защото жената е много по-емоционална от мъжа, поради което щитовидната й жлеза, пък и паротидните й жлези навярно, са много по-чувствителни от тези на мъжа.
Това води до изтъняване на кожата и ... затова жените не обичат студа!!!
Е, има и малки изключения ...
Маг Живин, къде се запиля, бе човек ... ?!
Вземи и прочети тези редове, значи ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 10:23 am
Заглавие :
|
|
|
Не съм компетентен по въпроса, защото не изпитвам студ. Просто го обичам |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 12:51 pm
Заглавие :
|
|
|
Да, ама има и жени, на които хем им е студено, хем им е хубаво от студа.Мисля, че е най-вече въпрос на психика, а не на дебелина на кожата и сланинките. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 3:48 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз пък си мисля, че е въпрос на лична нагласа на сетивата ... т.е. не позволяваш на ума ти да те командва ...
Лично на мен най-вече ми понася умерено топлото и умерено студеното ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 8:45 pm
Заглавие :
|
|
|
А на мен най-ми понасят Хаваите,например Халал да са ви и тайгата и тундрата,барабар с двата полюса и върховете на многохилядниците! |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 8:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Да си бил там,та да знаеш дали ти понасят? Хавайките със сигурност биха ти понесли,а студолюбивите ще пратиш да ходят на лов за бели мечки при чукчите,не е справедливо някак си. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 8:58 pm
Заглавие :
|
|
|
А-а-,справедливо е!
Те сами си го изпросиха |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 9:02 pm
Заглавие :
|
|
|
Ох, представям си те с шарена ризка с флорални мотиви и един огромен венец от цветя по хавайски,няколко кръшни хавайки пърхат около теб,а ти пееш ли пееш,оня стар шлагер:"хавайски нощиии,под синьо небееее...." |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 9:04 pm
Заглавие :
|
|
|
kati,ударението не е на хавайките,а на топлината на климата на Хаваите.Щот' жени има навсякъде,даже при чукчите |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 9:07 pm
Заглавие :
|
|
|
Айде ще пооспамим малко темата с жените,ама ония са облечени в кожи,мажат се с мас,иначе са много гостоприемни към чужденците,нали знаеш традициите им/или беше при ескимосите,ама те все са една раса/. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 9:59 pm
Заглавие :
|
|
|
С топлината там върви и влагата - все пак не говорим за пустиня.С този "букет" вървят множество насекоми, кърлежи, типични болести, потене и други подобни благини, които хич не са ми по вкуса.Друго си е студа.Някак си са ясни нещата.Или си здрав и с червени бузки, или падаш от студ.А не разни ухапвания, пъпки, незнайни обриви и други подобни, при които хем нищо ти няма, хем изобщо не си във форма. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 10:10 pm
Заглавие :
|
|
|
Ами някой може да си пада по "Сървайвър"/но не е Аудито,със сигурност/ |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 7:20 pm
Заглавие :
|
|
|
Пенке,мори,кви ги ръсиш?
Щяла да се потиш...ма има и къде да се изкъпеш.а ескимосите едва ли са се къпали някога ...по разбираеми причини.
Имало кърлежи ,комари цецки и туй-онуй...А на север има бели мечки,които не отказват човешко
А "сървайвър" е простотия.Предполагам,че бих ял червии,пепруди и какво ли не ,ако съм съвсем на зор,т.е. умиращ от глад.ама за някакви си кирливи няколко стотин лева не си струва. |
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 7:41 pm
Заглавие :
|
|
|
Е, аз чак за ескимос не ставам.Говоря за един нормален, нордически студ.Топлата баня, като се прибереш си е направо райско изживяване. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|