Автор |
Съобщение |
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 4:16 pm
Заглавие : ????? ?? ?????????
|
|
|
„Две неща ми трябват на земята - те са любовта и свободата. Жертвал бих живота безвъзвратно за любов, любовта да дам за свободата съм готов.” /Шандор Петьофи/
Всички се стремим към свобода,свобода на духа,на ума,свободата да живеем както ние искаме...СВОБОДАТА ДА БЪДЕМ ГОСПОДАРИ НА ЖИВОТА СИ!Чудя се обаче съществува ли пълна свобода?Какво означава за вас свободата?Питам защото за всеки свободата може да означава различни неща,за мен може да е свобода ... за другите робство!?
Ако все пак един човек е роб,той може ли да се превърне в господар?Стремежът към свободата е по важен от всичко останало,дори и да си роб.Самото желание те прави свободен,нали така или се лъжа?
Има много хора,които потъпкват свободата ни,дори има хора които ни я отнемат...но нищо не може да плени СВОБОДНИЯ ЧОВЕШКИ ДУХ!
Прочетох страхотна статия именно за свободата и робството (естествено не в буквалния смисъл на думата) и много бих искала да прочета вашите мнения по темата!
|
|
_________________ |
|
|
|
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 4:20 pm
Заглавие :
|
|
|
Свободата изключва взаимоотношения "господар-роб",господарят може да е по-малко свободен от роба си. |
|
|
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 4:26 pm
Заглавие :
|
|
|
Ето знаех си ,че тука ще открия отговора...знаех си просто,че трябва да я пусна тая тема!Мен примерно ме обърка статията,която прочетох и ето ,Като ми светна крушката...разбира се че е така ...!Благодаря ти не знаеш колко ми помогна Страхотна си!
|
|
_________________ |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 4:32 pm
Заглавие :
|
|
|
Благодаря ти,но и другите сигурно ще ти кажат още много ценни неща по темата. |
|
|
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 4:34 pm
Заглавие :
|
|
|
Разбира се ... аз за това пуснах темата точно тук...Както винаги НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ да прочета мненията им по темата! |
|
_________________ |
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 6:44 pm
Заглавие : hi
|
|
|
За да си свободен значи, че си господар на живота си!Стремежът към свободата е най-силен, когато ти я отнемат.А винаги има кой.Според мен свободата идва от ума, мислите на човек, независимо дали е роб или не.Дали ще се остави да го ограничават и да отнемат свободата му.Свободата е мир, мирът е свобода! |
|
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 6:46 pm
Заглавие :
|
|
|
и още нещо...никой не може да отнеме свободата на мисълта.А вие как мислите? |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 7:15 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | и още нещо...никой не може да отнеме свободата на мисълта.... |
...освен самите ние,може би... |
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 7:35 pm
Заглавие :
|
|
|
незнам, но ние винаги чувстваме, знаем и можем повече, отколкото можем да кажем. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 7:40 pm
Заглавие :
|
|
|
Така е,но и мислите ни понякога попадат в плен на ограничения от най-различно естество,породени от самите нас под влияние на външни или вътрешни фактори - емоции,илюзии,предразсъдъци.В повечето случаи не го и осъзнаваме. |
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 7:49 pm
Заглавие :
|
|
|
най-вероятно ние самите си налагаме ограничения, но дори и да е така неосъзнато, никой не може да ни отнеме свободата да е така,както сме го замислили да бъде. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 7:53 pm
Заглавие :
|
|
|
Да, никoй друг, ако не го искаме и не го позволим. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 7:59 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | и още нещо...никой не може да отнеме свободата на мисълта.А вие как мислите? |
...Мисля,че има вещества и уреди,които те оставят дори без мисъл,та... |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:01 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз например, когато действам, работя и постъпвам свободно, без някой да ме ограничава напр.с време, се справям много по-добре и съм с по-голямо самочувствие, отколкото ако ми наложат някакви ограничения,Но повечето от хората май се оставят да им се взема от свободата на действие и те без да искат , без да осъзнават попадат в лапите на робуването на някакви изградени стереотипи с времето, които не мислят да пречупят.Откъде на къде някой ще ти казва какво да правиш и как!? |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:01 pm
Заглавие :
|
|
|
...ама като се замисля,тук се сещам за разните психовъздействия и тем подобни,та вече започвам да се съмнявам и в това,че има начини да се манипулират и мислите на хората,та вече започвам да се питам има ли въобще абсолютна свобода? Ако я има малко хора успяват да я достигнат,напр,йогите чрез медитация - освобождаването от мисли май е достигане на свобода,не-умът. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|