НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 10:24 pm Вижте мненията без отговор
ПСИХОСОМАТИКА или здравето е в ума ни ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 31, 2007 12:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Орлин Баев написа:

За черния дроб говори много Дънов, като казва, че Б-я е черния дроб в световния организъм.

За половите органи говори Михаил Иванов - ученик на Петър Дънов. Казва, че имат много по-важни функции от физическите сексуални такива, а че не се знаят тези функции, защото се злоупотребява с тях.

Ако обаче в тази вагина нон стоп се изливат енергиите на един или повече мъже, то как да се достигне до тази по-висша чувствителност? ...

Разбира се - за перверзиите, които се случват с хора неготови за такъв живот, няма смисъл да говорим...

Дано не е така, като е казал Дънов за Черния дроб, че е "Б-я е черния дроб в световния организъм"... Sad , защото погина цялото човечество тогава - най-безмилостно и жестоко погина ... Crying or Very sad

Но ... от опит и практики знам, че Михаил Иванов е абсолютно прав за това, което казва относно сексуалния акт.

Жалкото е само, че жената именно е тази, която не желае да разбере ето тая фраза: "Ако обаче в тази вагина нон стоп се изливат енергиите на един или повече мъже, то как да се достигне до тази по-висша чувствителност? ... " Всъщност, не е жалко, страшно е направо ... ужасяващо страшно ...

Погледнете навън как ходи облечена жената?! Дръзка, съблазнителна, изкусителна, нагла, безпретенциозна и ... до безобразие демонстративна.

И всичкото това само за да получи внимание, признание, и най-вече вкусна храна за голямото й и безгранично Его, изпълнено от край до край с тотална безотговорност ... За каква Божественост може да става изобщо въпрос в подобен род поведение?! Cool

А защо да не говорим за тях - за перверзиите?!

Та ... именно за тях трябва да говорим, защото те са проява на и във всички нива на съзнанието при човека, и се пораждат именно поради незнание, неразбиране на живота, проява на безотговорнст към създаване на поколение и т.н., и т.н.

После защо Бог не ни обичал и ни наказвал?!

Ами защото ние не се обичаме и се самонаказваме чрез собственото си невежество, незнание, егоизъм и егоцентризъм ... и неразбиране. Затова, значи ... Rolling Eyes

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Яну 09, 2008 8:14 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 31, 2007 3:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Стана ми много интересно от това,което пише Маг Селена за дръзката и провокативната жена!Подсетих се за една моя много близка приятелка.

Преди 3-ри години беше много скромно и мило момиче,а сегаааа ... е точно такава ,както Маг Селена описва повечето от жените около нас!

Някои кажеше ли нещо за външния и вид...пък не дай си Боже да се пошегува ,тя се цупеше и го взимаше много навътре (не говоря за груби шеги ... ).

Винаги съм си мислела,че подобно поведение е липса на внимание от хората,които я заобикалят!Нуждата да привличаш погледи,нуждата да ти правят комплименти, обаче за мен е знак за комплекси ,освен и нужда да нахраниш егото си!

Постепенно се отдръпнах от нея,просто защото не харесвам поведението и и новото и "аз"..

Една истинска жена ,няма нужда да се доказва,няма нужда от провокативни дрехи,поведение,поглед и т.н.

... просто защото е истинска жена ,а такива жени блестят от вътре, което им личи от вън, дори и станали рано сутринта с невчесана коса и сънен вид!

Пуснато наПуснато на: Сря Окт 31, 2007 5:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

По този повод ще пейстна части от интервю с известна наша психоложка,които обхваща поне малка част от темата:

Кой е виновен за комплексите, които имаме? Родителите ни, мъжете, с които общуваме? Кой?

Понякога изкривените критерии, които списанията налагат. Програмите за обработка на снимките позволяват хората да изглеждат така, както на живо не би било възможно.

Аз смятам, че все пак основното на красотата е излъчването и един от пластичните хирурзи ми разказа история, която потвърждава това.

Негова пациентка отишла за премахване на бенка от лицето. Като цяло жената изглеждала изключително зле, направо грозна. „Смятах, че тази жена има много по-сериозни дефекти за оправяне от една бенка, но тя беше категорична“, разказа ми той.

На следващия ден, когато отишъл да я изпише, видял съвсем различна жена – красива, променена изцяло, нов човек.

Именно премахването на бенката е отключило онова самочувствие и увереност, които ни правят красиви.

Аз самата имам случай с мой пациент с голям белег на лицето вследствие на катастрофа. Външният му вид му пречеше да общува спокойно, криеше се, вървеше с наведена глава.

В началото на груповата терапия всички го гледахме в белега, защото наистина беше голям и неприятен. С времето обаче той се отпусна, разчупи и белегът сякаш изчезна от лицето му.

Именно за това казвам, че човек трябва да се научи да се харесва първо сам себе си и после да очаква от другите да го харесват.

Един усмихнат човек винаги изглежда красив.
...........

Има хора, които обвиняват външния си вид за неуспехите в живота. Доколко е правилно подобно разсъждение?

Точно това щях да кажа. Има хора, които „нарочват“ част от тялото си за извора на всички несгоди в живота си.

Примерно кривия си нос. И си казват „Ето, не ми върви, защото носа ми е крив“, което не е така.

Ако погледнеш, нищо друго не й е наред в живота – примерно няма подходящо образование или поведението й е грешно и т.н., но тя решава, че проблемът е в носа й и толкова.

Има хора, които се вторачват в дефектите на тялото си, защото ги е страх да преминат към вторачването навътре, към душата. Там борбата за промяна е много по-сериозна, дори страшна, но по-истинска.

И още:

Определено най-голяма промяна има у Д. – момичето, което нямаше коса, вежди и мигли в резултат на автоимунно заболяване.

Тя претърпя много дълбока вътрешна промяна. Дълго време беше живяла като жертва и с чувството, че е недооценена.

Тези чувства се превръщат в автоагресия на психическо ниво и в автоимунно заболяване на физическо ниво.

Тялото й страдаше, защото тя таеше огромна агресия в себе си.

Когато агресията си дойде на мястото – т.е тя се научи да отстоява мнението си, да бъде по-борбена, по-активна, да има повече самоуважение, това веднага се отрази и на здравето й, косата й започна да расте.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Окт 31, 2007 9:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Винаги съм твърдяла, че всичко е до вътрешните нагласи и възприятия на човека!!!

А и кой каквото си напрви, никой друг не може да му го направи ... Rolling Eyes

Постинга на Кати доказва това. Cool

Пуснато наПуснато на: Чет Ное 01, 2007 10:43 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
А и кой каквото си напрви, никой друг не може да му го направи ... Rolling Eyes

Wink Ей тоя израз и аз много често го употребявам по различни поводи,ама и по-често да си го "слушах".... Rolling Eyes

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
chuchupei

Местожителство: Харманли
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 6:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

viki написа:
Здравейте...
хубава тема сте подхванали та да взема и аз да се включа ли Smile ??!!!???
преди време една жена ми даде да прочета една книга на Луиз Хей в която много добре бяха описани причините за една или друга болест, скрити в подсъзнателните нагласи на човека... не помня заглавието на книгата, но наистина тогава за първи път се замислих за тази зависимост та искам по този повод да ви пусна един линк към сайт, който е доста сходен с идеята на книгата... там са описани всичuи тези нагласи-причини за доста болести.

(ТУК АЗ - МОДЕРАТОРА - ИЗТРИХ ЛИНКА НА ВИКИ И ПЕЙСТНАХ ВЪПРОСНАТА ТАБЛИЦА, ЗАЩОТО НАИСТИНА Е МНОГО ИНТЕРЕСНА)

БОЛЕСТТА И НЕЙНИЯТ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ЕКВИВАЛЕНТ

А

Абцес (гноен): Безпокоящи мисли за обиди, пренебрежение и гняв.

Аденоиди: пререкания в семейството, спорове. Човека се чувства нежелан.

Алкохолизъм: "На кой му пука". Чувство за безполезност. Неприемане на собствената личност.
-------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------
АЗ, МОДЕРАТОРА, СЪКРАТИХ СПИСЪКА ТУК, ПОРАДИ ПРИЧИНАТА, ЧЕ ВЕЧЕ ГО ИМА ЦЕЛИЯТ В ЕДИН ОТ ПО-ГОРЕРНИТЕ ПОСТОВЕ. (Тук в целият си вид затруднява движението на останалите мнения ...)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Здравей,Вики страшно много си прав в изказаното си мнение и дадения пример просто с една дума друго неможе и да се кажи.Всичко добро на всички.

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 06, 2007 7:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте, chuchupei!

Вики не е мъж, а е момиче! Cool

Странно защо, но мисля че ника Ви ми е страшно много познат?! Laughing

Права ли съм или ... ДА?! Laughing Cool

Местожителство: Харманли
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 07, 2007 12:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Здравейте, chuchupei!

Вики не е мъж, а е момиче! Cool

Странно защо, но мисля че ника Ви ми е страшно много познат?! Laughing

Права ли съм или ... ДА?! Laughing Cool
Благодаря,за поправката!

Пуснато наПуснато на: Сря Ное 07, 2007 2:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ще цитирам по памет Петър Дънов : човек сам си създава болестите.И те са на 2 вида основа физическа и психическа.Физическа - от неправилно дишане и хранене и Психическа - от неправилни (негативни) мисли,чувства и постъпки.А 90% и повече са от 2-рия тип на психическа основа.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Ное 07, 2007 3:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абсолютно правилно, veselinvalchev1981! Smile

Не бива да забравяме, че Петър Дънов все пак е бил Посветен Учител, нали така?!

Психосоматиката е много неприятен факт, но хората сами не желаят да го променят, а би било толкова хубаво, ако го направят!!!

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта