НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 4:26 pm Вижте мненията без отговор
ОБЪРКВАНЕТО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Маг Живин

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Дек 07, 2007 2:11 pm
МнениеЗаглавие : ???????????
Отговорете с цитат

Често хората изтъкват като причина за бездействието или нерешителността си именно объркването. Казват объркан съм или объркана съм и смятат, че това е извинение за ненаписаното житейско домашно.

"Сега съм объркан/а всичко друго ще чака, докато не изляза от объркването си"... И "системата увисва". Понеже повечето от вас са привърженици на тъжната ОС "уиндоус", знаете какво следва - рестарт и се губи всичко незаписано, т.е. всички неутвърдили се тенденции в живота. А някои от тях може да са определящи за следващите няколко месеца, години или животи...

За мен объркването е съзнателно състояние на бягство от собствената ни обективизирана глупост, но съм срещал и всякакви други, много по-човешки и човечни обяснения. Би ми било интересно да чуя вашите мнения и да побъбрим до пълното избистряне на въпроса. Защото може и да греша. Все пак мнозинството смята, че да си объркан е човешко и човечно, и... удобно. Все пак мнозинството срещу моето мнение... Знам ли? Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пет Дек 07, 2007 2:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хмммммммм ... объркването е най-добрата маска за прикритие на бездействието, на неактивността, на липсата на инициативност, на нежеланието за действие, на мързела дори - бих казала ... кхмкхм ... малко ми прилича на безотговорността ... Confused

Всъщност ... много правилно и точно си го казал Живин, " ... объркването е съзнателно състояние на бягство от собствената ни обективизирана глупост ..." Rolling Eyes

Надяваш тази въпросна маска и ... се потапяш, дори и шнорхела не ти се види ... няма те, а щом те няма значи нищо не се случва около и ... в теб! Sad Cool

Да, ама НЕ ... случва се и още как ... и се случва обикновено най-неприятното, защото всичко около теб диша, живее, съществува, действа, всичко тече във вихъра си и се променя, всичко вибрира на най-различни вълнови честоти ... а само ти, тихичко скатан в дълбокото и невидимо блато на нежеланието ти, да се нагърбиш с нещо и да си кажеш мнението ... а само ти си скрит ... скрит за себе си, от себе си и ... нищо подобно.

Защото мислите ти пращят в главата и ти тихичко се измъкваш от "потайното си убежище" и се преплъзваш на някое друго местенце, където мислиш, че света е по-друг и по-различен ама ... нееееее, не е по-различен, същия Е ... дори живота в него е още по-активен ... и ти тогава наистина ставаш объркан и започва да те гони неистова параноя.

Аз така мисля и възприемам нещата.

А вие, уважаеми потребители как ги възприемате, как ги асимилирате и какво изобщо мислите по въпроса за объркването, а?! Cool

Пуснато наПуснато на: Пет Дек 07, 2007 2:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Имаше отдавна подобна тема.Объркването не знам дали е човечно,че е човешко проявление,няма съмнение,дори не само човешко,и на животните мисля,че е присъщо,ако изпаднат в необичайна за тях ситуация,както и хората.И е временно,не е нормално да си вечно объркан,каквото и да става,все в един момент нещата в съзнанието се канализират,дали в правилна посока е отделен въпрос,важното е,че отстъпва място на друго състояние.От нас зависи до колко ще позволим да трае това състояние и какво ще предприемем да излезем от ситуацията,която го е предизвикала,а ако не ни е във възможностите,как да я обърнем в своя полза или поне да не ни попречи да продължим живота си в нея по възможно най-добрия за нас начин. Cool

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Дек 07, 2007 3:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма само една причина за объркването!

Човек може да попадне в такава ситуация,че да се обърка тотално и да не знае как да реагира,да не знае какво да направи ,за да се измъкне от ситуацията!

Причината за объркване може да е липса на опит,незнание,заслепение,както и мързел и нежелание и т.н.

Но съм против това,че причината за объркването може да е само мързела,бездействието,нерешителността и т.н. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пет Дек 07, 2007 4:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За мен това да си объркан, да бездействаш вследствие на объркването и да чакаш нещата сами да си дойдат по местата е нещо почти непознато.Аз съм в другата крайност - объркана или - не, действам.Ама и това не е много хубаво, защото честичко се правят сериозни грешки по този начин.Мисля, че на всеки човек му се случва да е объркан.Съвсем друг е въпроса - колко често и за колко време.Ако си объркан прекалено често и това те докарва за дълго време до ступор /като замръзнал заек срещу фарове на кола/ - значи нещо не ти е наред в мисленето, или просто това е благовиден предлог да мързелуваш, правейки се на много мъдър и размишляващ.Познавам хора , които са си така "объркани" по даден въпрос вече повече от 14 години.Пада голям размисъл. Very Happy Изобщо терминът "объркан" ми звучи малко като реклама на мацета по телевизията, обсъждащи колко са объркани вече какъв точно прах за пране да изберат - толкова много предложения, ах!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Дек 07, 2007 5:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Няма само една причина за объркването!

Човек може да попадне в такава ситуация,че да се обърка тотално и да не знае как да реагира,да не знае какво да направи ,за да се измъкне от ситуацията!

Причината за объркване може да е липса на опит,незнание,заслепение,както и мързел и нежелание и т.н.

Но съм против това,че причината за объркването може да е само мързела,бездействието,нерешителността и т.н. Rolling Eyes

Ааааааааа ... пропуснала съм ... безхаберието и незаинтересоваността ... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пет Дек 07, 2007 6:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
...Но съм против това,че причината за объркването може да е само мързела,бездействието,нерешителността и т.н. Rolling Eyes

Малко си обърнала нещата. Казах само:

Цитат:
Често хората изтъкват като причина за бездействието или нерешителността си именно объркването.

Причина за "трайното объркване" (ако търсим такава) е разликата между желано и получавано или между лелеяно и случващо се, или поне между очаквано и случващо се. Това пък иде от качеството, количеството и интезитета на желанието ни. Защото всеки знае кое е за него и кое не, но не спира да иска онова, което си иска, независимо от знаенето, и ако в крайна сметка получи трето (най-обичайният резултат), навлиза смело в объркването (това е житейският вариант на "завиване през глава" за възрастни; отвъд одеалото да става каквото си ще - нищо не може да ни досегне Razz ). Но да не бъркаме временната дезориентация с трайното "объркване". Или както казва penka:

penka написа:
Мисля, че на всеки човек му се случва да е объркан.Съвсем друг е въпроса - колко често и за колко време.

Всекиму се случва да попадне в непозната ситуация, всекиму е нужно различно време и различна оперативна памет (RAM), за да реагира. Тук се опитвам да говоря за трайното блокиране, "увисването", водещо до рестартиране и загуба на натрупани активи.

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Дек 07, 2007 9:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ОБЪРКАЛА СЪМ СЕ!

Извинявам се!

Пуснато наПуснато на: Пет Дек 07, 2007 9:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Обаче за кратко, нали? Very Happy
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Съб Дек 08, 2007 11:18 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
ОБЪРКАЛА СЪМ СЕ!

Извинявам се!

Може би е редно аз да се извиня, защото се опитвам да бъда лаконичен, а това не винаги е пряко свързано с яснотата на изказа. Embarassed

Пуснато наПуснато на: Съб Дек 08, 2007 11:36 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Объркването според мен е благоприятно за неподготвените, незнаещите какво да направят в дадена ситуация.Или не искат да проумеят, че им се случва нещо, което не са искали да се случва точно на тях.Бягат от проблема, вместо да го разрешат.

Естествено всеки може да попадне в най-различни ситуации.Представата за объркването се върти най-вероятно около неудовлетворението,неяснотата, незаинтересоваността на дадена личност.

Ако има достатъчно добре изградено усещане за връзката ни с другите и общуване с тях на съвсем различно ниво, започваме да гледаме чисто на нещата и не се объркваме.

Ако сме компетентни в работата си, също не можем да се объркаме и да се извиняваме с някакви оправдания.

Объркването е извинение за несправянето.Поне така аз мисля от моя скромен опит. Smile
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Съб Дек 08, 2007 11:48 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

merigi написа:
Объркването според мен е благоприятно за неподготвените ...

Объркването е извинение за несправянето.Поне така аз мисля от моя скромен опит. Smile

То е до толкова благоприятно, доколкото това им позволява да постъпят точно като щраусите - главата в пясъка и ... ни няма. Да, ама не ... има ни и то дотолкова, че всички други ни забелязват, освен ние самите себе си.

Хм, а това вече е заблуждението, което никак не е в благоприятните тенденции! Confused

Объркването не е извинение, то е просто оправдание и то при това напълно ... неоснователно.

Пуснато наПуснато на: Съб Дек 08, 2007 11:58 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е май сме на едно и също мнение! Радвам се! Very Happy
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Съб Дек 08, 2007 12:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кажи-речи ... не е важно да сме на едно и също мнение, важно е различните мнения да са правилни и верни. Wink

Пуснато наПуснато на: Съб Дек 08, 2007 12:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, Разбира се, че уверените хора знаят в себе си своето мнение, вярват на своя ум и уважават мнението на другите.
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта