Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 7:12 pm
Заглавие : ??? ?? ???? ?? ?????????? ?????
|
|
|
Веднъж попитаха Гуруджи Лахири: "Кой може да практикува йога?"
Отговорът му беше, че болен, стар и много стар могат да практикуват йога, даже с йога могат да се избавят от болежките си.
Но, има един тип хора които не могат да практикуват - мързеливите. Всеки може да практикува йога. Освен мързеливите. Мързеливите хора не могат да практикуват йога.
Мисля си, че в изказването има не само логика, ами и абсолютна истина, защото с "труд и постоянство", а и правилен йога метод, човек може да се избави от избухливостта си, чувството си за притежание или страха.
Можем да намалим болежките до степен, че да не замъгляват ума ни. Можем също да прочистим и раздвижим мисълта и тялото.
Можем да помогнем и на другите около нас, разбира се ...
... само да не беше мързела с неговите "странни" форми - "майката на пречките".
А вие какво мислите по този въпрос, а?! |
Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Окт 29, 2007 10:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 7:20 pm
Заглавие :
|
|
|
Абсолютно вярно,и аз спадам към мързеливите за съжаление,но ще взема мерки. |
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 7:25 pm
Заглавие :
|
|
|
Да си чувала за йога в движение?!
Не е задължително непрекъснато да стоиш в поза лотос или полулотос със затворени очи и да медитираш, или пък да правиш непрекъснато упражнеията в хатха йога, т.е. така наречните асани.
Има много практики, които можеш да извършваш в движение - не напразно йога означава все пак действие!!! |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 7:42 pm
Заглавие :
|
|
|
Е, откъде ги учите тези работи?И аз искам да практикувам в движение.Не съм мързелива, но едва ли ще мога всеки ден да отделям порядъчно време за това.Но виж, в движение е друга работа. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 11:05 pm
Заглавие :
|
|
|
Когато става въпрос за практиките в йога, то те не се коментиран на всеослушание или пък още по-лошо ... на всечетене.
По този начин те могат да се коментират единствено между Посветени в съответната област на така наречените сатсанг - срещи.
Съжалявам, но ... не мога да ти кажа нищичко.
За сметка на това пък ще се опитам да кача някои материали, които биха могли да ти разяснят, както и на останалите потребители, разбира се, за що иде реч - все пак. |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 9:29 pm
Заглавие :
|
|
|
Знаете ли в един сравнително нов медицински вестник "Здраве+" (издание на "168 часа") във всеки брой публикуват по едно упражнение йога. Не знам дали упражненията са подходящи за начинаещи, нищо не се казва за това, и в такъв случай се предполага, че са подходящи за всеки eдин човек. Не съм ги пробвала (все нямам нерви), но в скоро време мисля да пробвам някои от тях да видя как е.
P.S. В никакъв случай не правя реклама на вестника! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 9:34 pm
Заглавие :
|
|
|
И в един друг вестник има също упражнения,но не съм сигурна дали е добре да се практикува по този начин/въпреки,че сигурно са просто упражнения за непрактикуващи сериозно/
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 12:54 pm
Заглавие :
|
|
|
reveta написа: | Знаете ли в един сравнително нов медицински вестник "Здраве+" (издание на "168 часа") във всеки брой публикуват по едно упражнение йога. Не знам дали упражненията са подходящи за начинаещи, нищо не се казва за това, и в такъв случай се предполага, че са подходящи за всеки eдин човек. Не съм ги пробвала (все нямам нерви), но в скоро време мисля да пробвам някои от тях да видя как е.
P.S. В никакъв случай не правя реклама на вестника! |
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРАВИ ТОВА, КОЕТО ПИШЕ В ТОЗИ ВЕСТНИК, ЗА ДА НЕ ЗАГАЗИШ ПОРАДИ НЕКОМПЕТЕНТНИ "ПРАКТИКИ" ПУБЛИКУВАНИ ОТ НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА ТАМ ...
АКО ИСКАШ ИСТИНСКИ, ТОЧНИ И МОЩНИ ПРАКТИКИ ПО ЙОГА, ЗАЩО НЕ СИ НАПРАВИШ УСИЛИЕТО ДА МИНЕШ ПОСВЕЩЕНИЕ ПРИ ГУРУДЖИ ЛАХИРИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ МЕСЕЦ, 2008 ГОД.???!!!
ТОЙ ТОГАВА ОТНОВО ЩЕ ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ!!!
НЕЩО НЕ ТЕ РАЗБИРАМ И ... СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ ЩЕ СГРЕШИШ МНОГО, АКО СЕ ХВЪРЛИШ СЛЕПЕШКАТА ДА ПРОБВАШ ОНИЯ ПРАКТИКИ от в-к "Здраве", тъй като аз имам реалната представа какво представлява този вестник и особено тези практики публикувани в него ... |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 12:40 pm
Заглавие :
|
|
|
Селена, не се шашкайте! Аз още не съм започнала да ги изпълнявам, само исках да чуя мнението ви.
А за мощни и истински практики на йога - кой не иска да ги може, и аз не съм изключение. Ще съм доволна ако успея да усвоя само няколко от тях, не повече. Ще помисля сериозно за февруари месец. Само едно нещо ме притеснява - дали ще мога да разбера това което Учителя ще говори по време на посвещението. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 12:59 pm
Заглавие :
|
|
|
Ако знаеш английски език няма начин да не го разбереш - ще разбереш абсолютно всяка една негова дума, та дори и нейният подсмисъл!!!
А ако не знаеш английски, то си има много добри преводачи , така че всичко се свежда до твоето желание и нагласи за присъствието ти за Посвещение - нищо повече.
Всичко ,което говори Гуруджи Лахири е абсолютно разбираемо - още повече пък за теб. |
|
|
|
|
|
bisi
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 12:05 pm
Заглавие : ??????????
|
|
|
Маг Селена, моля Ви дайте повече информация за посещението на Гуруджи Лахири в България през 2008 |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 12:17 pm
Заглавие :
|
|
|
Ще Ви посъветвам да следите програмата му, която се изнася в сайта на крия йога.
В раздела "Линкове" от лявата страна на първата страница на сайта ни, там където са бутоните, ще намерите банер, който ще ви "хвърли" директно в сайта на крия йога-та.
Успех! |
|
|
|
|
|
bisi
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 12:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Благодаря за бързия отговор |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 6:42 pm
Заглавие :
|
|
|
Моля ... когато става въпрос за нещо сериозно и ... важно!!! ... отговорите ми винаги са бързи! |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|