НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 8:36 am Вижте мненията без отговор
ЗАЩО И ЦЪРКВАТА НАКАЗВА САМОУБИЙЦИТЕ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 10:45 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

turta написа:
reveta написа:
... Предполагам, знаеш и приказката, че: "За умрелите /включително и душевно/ или добро, или нищо!"

Нямам предвид непременно теб, говоря по принцип. Wink

Ами аз съм жива все още Surprised

Сигурна ли си в това, което казваш?!

Защото живота е изпъстрен с "мъртви души" ... и аз говоря по принцип?! Razz Wink

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 1:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, жива съм, този път не по принцип и не само защото мърдам и дишам Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 30, 2007 3:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Защо мислиш,че ти не си една от тях?
Не че казвам ,че си такава,просто любопитство?
Ще ми е интересно да прочета отговора ти TURTA! Cool

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 9:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

бих искал да добавя че наистина на човек му е доста трудно и то наистина поради това че живее в дисхармония с вселената,

но пътя към усъвършенстването е тежък и труден.в процеса на усъвърпенстване ние започваме да виждаме какви всъщност сме и да осъзнаваме колко неправилно живеем.

но крайната цел е излизане от този свят от този порядък ,който се води 7-та мисля че сфера. -тоест най ниската.

целта е преминаване в по горна сфера ,но пътя е дълъг и тежък.в многото си прераждания и умирания човек трупа опит и малко по малко разбира, че няма какво да дири повече тука и започва да търси нещо друго,

тоест живота го води по именно този път на усъвършенстване

но от една страна го тегли това ако мога да се изразя''новото'' от друга страна човек е здраво закотвен за този свят ,оплетен е в множество връзки и зависимости които го държат тука и повечето от които той даже не осъзнава

и колкото по далече е стигнал човек толкова по трудно му става защото двете притегателни сили стават се по уравновесени и той буквално е разпокъсан от двата свята

но човек който се намира до границата да кажем мисля че малко или много води осъзнат живот и затова е човек и мисля че точно тогава човек е най-податлив на сривове , тъй като е разпокъсан от двата свята и двата го теглят към себе си и тогава точно той трябва да направи своя избор на къде иска да продължи

така че мисля че дори осъзнатите личности са податливи на сривове и дори те не са застраховани
това е мое лично мнение,може и да греша но това е моето мнение по този доста интересен въпрос.........
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 9:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това, за което говориш ти, Павка, е свързано с разделителните виждания за живота и света.

Няма две сили, които да те теглят в две различни посоки! Силата е една, тя е компактна и единна.

Тя е такава за хората, които имат различни възприятийни модели.

Има обаче различни посоки, което също не е така вярно, но да допуснем тази вероятност.

Различните посоки са: центростремителна и центробежна.

Центростремителна е тази посока, чрез която опознаваш и разибраш себе си, усъвършенствайки се.

А центробежна е тази, която е извън човека. И човека не я познава, не я познава, защото не познава себе си, но си мисли, че я познава. И живее в заслепение - това е.

Пътят е труден, но той затова е и Път!

Човек, който води напълно осъзнат живот, не страда от привързаности, така че той не би могъл да бъде "застрахован" от сривове, защото те нямат почва в него, няма къде да бъдат посяти, за да покълнат.

Светове и измерения много, и са много, защоот нашия понятиен модел е изкълчен, но те в същото време са и безпределно компактни, защото всичко е едно, всичко е една цялостна субстанция наречена Бог.

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 9:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

да така е приемам
явно бъркам с понятията
но ако трябва да сепридържаме към темата сривове определено има
аз даже в момента се намирам е една огромна дупка от която не мога да изляза вече много време
малък съм но да си признач минавало ми е мн пъти таз идея с прекъсване на живота... наистина ми идва много
знам също че човек се сблсъква с точно толкова трудности колкото може да преживее нито повече нито по малко , и не искам да съм един от тези които са се огънали пред трудностите
затова призовавам всички да се борят до последно ,докато жизнените им сили не са напълно изчерпани....
а осъзнаването е много труден и дълъг процес , но мисля че всички трудности и изпитания си заслужават после това да се приближиш до божественото.
доколкото съм запознат крайната цел е една
преминаване през всички свери и сливане с твореца....
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 9:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Грешиш, Павка, осъзнаването може да бъде точно един миг!

А смърт няма ... но има преминаване от едно състояние в друго, и то е много по-важно като процес.

Прехода е важен!

И ако човек се самоубие, то за духа му няма да има преход, а ще има изолация, до момента на настъпването на истинската му смърт.

Е, бедна ти е просто фантазията за въпросната изолация на духа в отвъдното ...

А човек преди всичко трябва да бъде отговорен първо за себе си, така че проявявайки твърдо търпени е и смирение, той неменуемо ще стигне до истината и прозрението за нея ... съответно ще стигне и до спасението, независимо под каква форма се явява то.

Да, крайната цел е една - сливане с Твореца!

Възрастта тук не играе никаква роля, тя играе роля в света на приввидните реалности, изпъстрени с измислени човешки закони, които за жалост и въпреки всичко трябва да бъдат спазвани ... поне в известен смисъл.

А ти излизаш от дупката, в която си се надънил, може да е бавно, но ... излизаш.

Светлината буквално е на прага ти, остава само да я докоснеш ...

Успех! Very Happy

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 10:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

да между другото бяха ми казали
че ще оспея да премина ако мога така да се изразя
зна4и това е огромна мотивация за мене да продължа въпреки всичко
сърцето ми адски много се нуждае от топлинка ама адски много
направо се разплаквам като си помисля за нея ,адски много я жадувам
мисля че това е нещо върховно и го пожелавам на всеки затова....
но ина4е да съм откровен не знам защо мислех че преди водех много по
достоен живот отколкото сега ,не знам защо но е така
казвали са ми че не е така но поне така го чувствах
сега в този момент не мисля точно така но не знам както и да е времето ще покаже.....
исках само да ви попитам какво имахте предвид под
''Грешиш, Павка, осъзнаването може да бъде точно един миг! ''
ако е това което си мисля да и аз мисля така ,днес даже имах един такъв миг Very Happy беше приятно ,за миг виждаш нещата от много по различен ъгъл.опитах се да задържа този миг по дълго макар че не знаех че не може да стане но поне опитах
или имате предвид нещо другп..........
.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 10:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нещо подобно се случва, подобно на това, което описваш ...

Осъзнаването може да бъде един мигновен проблясък.

А сега - лека и приятна нощ!

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 11:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Темата в момента ми е актуална,защото мой познат сподели снощи,че е в подобна дупка и не му се живее,доста ме разтревожи,а не мога да му помогна адекватно,защото е в друго населено място,освен с успокоения и укоражителни думи,но това едва ли помага.Не знам подробности за проблемите,довели до това състояние,но явно задълбочаването му е породено и от това,че вероятно няма с кого да сподели и да поговори,затваря се в себе си.Добре,че поне осъзнава,че ако не успее да се спрaвй сам,трябва да потърси квалифицирана помощ /дано да я потърси навреме/,не знам дали проблемът няма да се окаже и медицински,ще ми се да можеше да му обясня всички тези неща,за които си говорим тук или най-добре да ги прочете,но не съм сигурна дали ще успее да разбере и осъзнае всичко за кратко време

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
pafkata

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 11:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ако можете ми според мен би било много добре ако отидите при него и лично говорите по въпроса с него
според мен ще го оцени доста и ще види че има поне един човек който го е грижа за него и си заслужава да продължи
аз в такива моменти за мой голям късмет имам човек до себе си
това е баща ми Smile той винаги ме разбира за какво му говоря и винаги ми дава полезни съвети
може би на вашият приятел му липсва такъв човек ....
но помогнете му ... на всеки човек трябва да му се подава ръка в момент
на трудност ........
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 11:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много е сложно и деликатно,не е възможно да го направя по много причини.А и той няма да има желание да постъпя точно по този начин,бих го притеснила ужасно..Но и комуникацията ни от разстояние му помага,поне по неговите думи,може би по-добре,отколкото на живо.Благодаря,за разбирането! Wink

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Дек 10, 2007 11:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Темата в момента ми е актуална,защото мой познат сподели снощи,че е в подобна дупка и не му се живее,доста ме разтревожи,а не мога да му помогна адекватно,защото е в друго населено място,освен с успокоения и укоражителни думи,но това едва ли помага.Не знам подробности за проблемите,довели до това състояние,но явно задълбочаването му е породено и от това,че вероятно няма с кого да сподели и да поговори,затваря се в себе си.Добре,че поне осъзнава,че ако не успее да се спрaвй сам,трябва да потърси квалифицирана помощ /дано да я потърси навреме/,]

Когато някой иска да се самоубие,то го прави.
Когато някой споделя на друг,че иска да се самоубие,то всъщност търси начин да му се обърне внимание... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 11, 2007 12:07 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Понякога и вниманието помага.Човек по принцип е сам в преживяванията си,но ако няма и ского да сподели,положението се утежнява,знам го от опит,някои много неприятни моменти в живота си не съм искала да споделям с никого,най-малко с най-близките си и така е било по-добре за всички,не съжалявам,защото ефектът нямаше да е добър.Но с хора,които не са близки и могат да погледнат безспристрастнo и дистанцирано,без да ме съжаляват и да се важкат заради мен,понякога много помага.Сигурно много хора тук няма да се съглсят с мен,но щом съм изплувала и не съм стигнала до дъното на дупките,значи съм била на прав път.Обратното само щеше да ми задълбочи проблемите и да се обсъждат и до момента,а сега са просто минало за мен/и уроци/

AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Дек 11, 2007 12:13 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Вниманието помага.И на този човек,явно,му липса подходящо внимание от подходящ човек.Явно има нужда от нещо точно определено,което не пшолучава от околните му...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта