НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 6:09 pm Вижте мненията без отговор
Хималаите, Непал, Тибет - познати и непознати
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
viki

Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 7:39 pm
МнениеЗаглавие : ?????????, ?????, ????? - ??????? ? ?????????
Отговорете с цитат

Здравейте,
позволявам си да открия нова тема тъй като ме впечатли разказа на моя приятелка, която наскоро се завърна от Непал. Има видима промяна в нея... там преподава английски около 3 месеца и е впечатлена от гостоприемството, духа и изобщо живота на хората в Хималаите. Там хората са насочили изцяло развитието си към духовното познание... веднага след като се завърнала в Лондон започнала да се занимава с Йога... сега за нея живота вече изглежда по съвсем различен начин... тя се е докоснала до тази култура... обогатила се е... там хората живеят простичко... много са бедни, но това не им пречи да са хора, да са гостоприемни към чужденците от "цивилизацията". Преди време бях на изложба в Пловдив, която представяше снимки от Хималаите... от най-обикновенното битие на хората там, бях толкова впечатлена че направих малко сайтче със много малка част от това което видях на тази изложба - ето го и него http://salsadecuba.my.contact.bg/himalaya/index.html
Имаше разпродажба на дрехи и накити от Хималаите, която целеше набиране на средства за построяването на училище. Сред разхвърляните дрехи видях това Попитах какви са тези знаци но момичетата не можаха да ми отговорят - казаха че са някакви тибетски знаци на които не знаят значението... Взех медальона независимо от това. Кати видях тези символи в твоя аватар имаш ли идея какви са и какво е тяхното значение? А вие как мислите, с какво тези хора са по-различни от нас... каква е тайната и загадката на тази култура... можем ли ние някога да се докоснем до тази култура, да се научим да живеем в хармония с природата... ще имаме ли време за това Rolling Eyes, защото аз лично не виждам начин тези народи да стигнат нашата "култура" Cool

kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 7:44 pm
МнениеЗаглавие : Re: ?????????, ?????, ????? - ??????? ? ?????????
Отговорете с цитат

viki написа:
. Кати видях тези символи в твоя аватар имаш ли идея какви са и какво е тяхното значение? А вие как мислите, с какво тези хора са по-различни от нас... каква е тайната и загадката на тази култура... можем ли ние някога да се докоснем до тази култура, да се научим да живеем в хармония с природата... ще имаме ли време за това Rolling Eyes, защото аз лично не виждам начин тези народи да стигнат нашата "култура" Cool

За съжаление не знам точно,просто ми хареса.Другите тук може би ще внесат светлина по въпроса.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 8:07 pm
Отговорете с цитат

viki написа:
. Кати видях тези символи в твоя аватар имаш ли идея какви са и какво е тяхното значение? А вие как мислите, с какво тези хора са по-различни от нас... каква е тайната и загадката на тази култура... можем ли ние някога да се докоснем до тази култура, да се научим да живеем в хармония с природата... ще имаме ли време за това Rolling Eyes, защото аз лично не виждам начин тези народи да стигнат нашата "култура" Cool

Мандали са.Изразяват някакъв кръговрат както и елементите,които участрват,както и разни данни за тях и отношения
Това е в общи линии.

А колко сме различни и дали сме различни,ще разбереш с;лед 3-4 части на "М<андала" в "Публикациите.Само една подсказка.

Това е български "Вечен календар" от 1870 г. - част от колекцията на Исторически музей , Павликени.Някакви прилики?

.

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 8:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето по-ясно изображение (не на горния точно вариант)

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 8:25 pm
Отговорете с цитат

viki написа:
...Попитах какви са тези знаци но момичетата не можаха да ми отговорят - казаха че са някакви тибетски знаци на които не знаят значението...

Стилизирано изображение (нещо като янтра) на мантрата: "Ом мани падме хум", но на kati не е от метал и се върти и се сменят тибетски и санскритски букви Very Happy

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 8:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да... разбрах и намерих инфо за "Мантрата на състраданието" Wink . Аудан виждам че този календар е разделен на 12 сектора и е свързан със съзвездията и доколкото знам така подредени също представят вид цикъл... и тези цифри в центъра Very Happy ... пак опираме до тях... предполагам че връзката са секторите ...

AUDAN

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 9:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А иначе "класическата" показва модел на света,нещо като нашите карти,но не само на видимия свят

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 9:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

АУДАН да продължи тълкуванията. Ето му улеснение Very Happy :

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 9:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

viki написа:
Да... разбрах и намерих инфо за "Мантрата на състраданието" Wink . Аудан виждам че този календар е разделен на 12 сектора и е свързан със съзвездията и доколкото знам така подредени също представят вид цикъл... и тези цифри в центъра Very Happy ... пак опираме до тях... предполагам че връзката са секторите ...

"Мантрата на състраданието" е публикувана в раздела на "Публикации"-те в сайта ни.

Там нещата са казани много точно и ясно ... Very Happy

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 9:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това нашите прадеди наричали "Небесната костенурка"

А ето я и стилизирана...

И ако на някой му хрумне,че това е всъщност н"Давидовата звезда",ще кажа,че е прав,че е звезда,но ,че шестолъчката е много по-древен символ от времето на Давид.
Във Волжска България има едноа сграда с кръгла основа и купол за покрив.Там 12 съдии решавали делата,а зад тях имало по една шестолъчка-символ на Хармобията.Защото каквио,всъщност,се опитват да правят съдиите?Ами опитвад да възстановят някакво нарушено равновесие,най-вече в обществото.

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 30, 2007 9:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

След като ти разгледах сайтчето Вики искам да ти кажа следното:

Да, тези хора страдат много, но в страданието си те са щастливи, а не като нас, "цивилизованите зверове", които сме готови да си разкъсаме вертебралните (сънните) артерии дори за едното удоволствие - само и само да унижим някой по-беден и по-слаб от нас ... Crying or Very sad

Пуснато наПуснато на: Вто Яну 01, 2008 9:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Май ми се поизясниха нещата вече Wink прочетох и статията... благодаря на всички, които се включиха... колкото до обитателите на Хималаите... Smile ами те просто умеят да се радват на живота... умеят да ценят всяка една секунда от своето битие... страдат но оценяват всичко, което им е дадено от бога... снощи прекарах новогодишната нощ в къщи, далече от шума на подивелите тълпи... гледах "The secret" - "Тайната" филм който искам да подаря на всички около себе си... и точно там в този филм без никакво действие е изказана тайната на живота... тайната на хармоничното съществуване. Този филм ми даде толкова отговори на въпроси, които се трупаха през годините. Не знам дали сте го гледали, но основната идея застъпена в него е идеята за силата на привличането- привличането на събития. За да се случи това обаче е необходимо да живеем в хармония със самите себе си в хармония с мислите и действията си. Е именно на това са способни тези хора, населяващи Тибет и Непал... именно това е смисъла натехния живот.

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 02, 2008 11:40 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, така е, но за да си като тях трябва да разбираш живота като едно цяло! Very Happy

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта