НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 11:12 am Вижте мненията без отговор
СОЛАРНИ СЪЩЕСТВА УПРАВЛЯВАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 02, 2008 10:09 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ???????? ?????????? ????????????
Отговорете с цитат

Съществуването на живот на Слънцето се предполага отдавна

Слънцето, този могъщ източник на светлина и топлина, олицетворява животворното начало на всички органични твари и изпепеляващата им гибел в огнените му обятия след милиарди години.

Обожествявано от най-великите земни цивилизации, то е превърнато в символ на всичко съществуващо и творец на Всемира от фараона Ехнатон.

Но днес простосмъртните едва ли допускат, че дневната ни звезда е не само първоизточник и регулатор на живота, но и …негова среда за обитаване.

Соларни култове и общества в цялата човешка история са считали Слънцето за живо същество, олицетворяващо божествения гняв и справедливост.

Древноиндийските “Веди” наричат повечето привидно необитаеми планети от свитата на огнения бог “грахас” - населени със живи същества светове.

Но в древните текстове срещаме изумително твърдение и за обитателите на …Слънцето. Брамините ги описват като притежаващи тяло, състоящо се от огнена енергия. Прастари легенди от долината на Нил разказват, че след като Слънцето залязло за първи път, богинята-крава Хатор изпратила с него огнени същества, за да не изгуби своята топлина.

В новозаветното “Откровение на Йоан” (19:17) се говори за “ангел, стоящ в слънцето”, който призовава всички птици да се хранят с труповете на унищожените при Апокалипсиса “свободни и роби, малки и големи”.

А съвременният парапсихолог Арон Донахю твърди, че е пътувал с астралното си тяло до огнения ад на Слънцето и срещнал там враждебно ангелическо присъствие, което го върнало шокиран обратно далеч от непристъпната си обител.

В последните три столетия невероятната хипотеза за живот на Слънцето се възприема и от авторитетни учени. През първата половина на ХІХ век е широко приета теорията на английския астроном Уилям Хершел, който, изследвайки слънчевите петна, стига до извода, че вътрешността на Слънцето е студена, а може би дори обитаема.

В публикуваната си през 1984 г. уникална разработка руският изследовател Борис Соломин обосновава хипотезата за съществуване на плазмен живот на Слънцето и неговото въздействие върху земната биосфера. Според Соломин магнитно-плазмени структури от горещ йонизиран газ със силно магнитно поле, наречени “плазмоиди”, периодично напускат огненото светило и ускорени от слънчевите избухвания, достигат и навлизат в радиационните пояси и йоносферата на Земята и се спускат в ниските слоеве на атмосферата.

В края на 50-те години на миналия век Тревор Констейбъл пръв успява да фотографира над калифорнийската пустиня Мохаве ефирните небелтъчни форми на живот, наречени “критери” (създания) от италианеца Лучиано Боконе.

Още в зората на времето хората са осъзнавали намесата на могъщите плазмени същества от Слънцето и са ги наричали “сияещите” или “стихийни духове”.

Древните египтяни са вярвали, че слънчевият бог Ра е създал човешкия род от сълзите си. Много явления от духовния мир на човека се свързват с огъня и огнените елементи като соларни символи. Зороастрийците са почитали огъня като главна духовна стихия. В древногръцката митология Прометей принася духовен дар във вид на небесен огън.

Бог в Стария завет се явява на Мойсей като пламтящ храст - неизгаряща къпина и като светещ в нощта огнен стълб в похода към Обетованата земя, а на пророк Исая - като огнен серафим. От новозаветните текстове познаваме и огненото превъплъщение на Христос на планината Фавор. В учението на видния теософ Рьорих централно място заема Светът на Огъня.

Изследванията на промените в соларната активност през последните 5000 г. от американския астроном Джон Еди потвърждават, че появата на 17 човешки етногенезиса съвпада както с най-ниските, така и с най-високи стойности в основния 11-годишен слънчев цикъл.

Някои сравняват областите и периметъра на появата на тези цивилизации върху глобуса с “удари на бич”, следващи меридианите, паралелите или разположени под ъгъл спрямо тях, но винаги с правилна геометрия.

Пратениците от Слънцето могат да приемат всякакви форми, да преминават във видимия спектър и да развиват невероятни скорости. От хилядолетия тяхната мимикрия влияе и върху противоречивото им възприемане в митологията и религиозните текстове.

Те са и божествените ангелически създания серафими, и фантастичните дракони, грифони или демони на злото, а появата им се свързва с революционни научни открития, но и с опустошителни бедствия, епидемии и войни.

Има сериозни доказателства, че тези същества и свързаните с тях процеси на Слънцето са в основата на глобалното затопляне и на феномените кълбовидна мълния, спонтанното човешко самозапалване, масовите самоубийства на птици във високи сгради, както и на катастрофалните горски пожари през последните години.
-----------------------------------------------------------------------------------
Това е една доста интересна и сериозна тема, не мислите ли?!

Все пак и тя касае извънземието, нали така?!

И ако някой желае да я допълни със своето мнение или стаия, нека го направи! Ще бъде много интересно за всички ни ...

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 02, 2008 11:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз допускам,че написаното е напълно възможно.За съжаление засега не открих подобна статия с хипотеза за соларни същества/не,че няма по принцип някъде/,затова ще пусна една друга за последни открития и прогнози свързани със слънцето с един от последващите я коментари, мисля,че принципно има отношение към темата,защото се говори за едни тенденции:

Мистерията на Слънцето-Смразяващо разследване

Един от моментите, които се отчитат при писанията за 2012 година е, че сме застрашени от Слънцето. Звездата, която ни дава живот! Но какво може още да предизвиква тази даваща живот звезда. Някои казват, че Слънцето е отражение на това, което правят хората. Може и така да е, но тук ще се разгледа едно скорошно изследване, което се отнася към реалните свойства, които притежава Слънцето. По-конкретно неговото излъчване какво може и предизвиква на Земята.
Знаете ли какво всъщност проваля телефонните връзки? А какво предизвиква трусовете по земното кълбо?

Може би и не подозирате, но и двете действия са причинени от вибрации на Слънцето, произвеждащо различни видове вълни. Група от учени са получили тези резултати след дългогодишно изследване на централната звезда в Млечния път. Срещат се разбира се и мнения, които искат да опровергаят това мнение.

SkyКипящите движения вътре в Слънцето произвеждат различни видове огнени вълни, включително и звукови вълни наричани п-тип и г-тип. “Г” вълните се образуват, когато се получават изригвания на големи площи, като едновременно с това гравитацията на звездата ги придърпва обратно. Тези движения много наподобяват на морските вълни.

И двата типа вълни трептят много бавно, като “П” вълните вибрират през няколко минути, докато периода на “Г” вълните е много по-дълъг. Той може да продължи десетки минути, дори часове.

В средата на 90те години екип воден от инженери и статистикът Дейвид Томпсън, от Кралския университет Кингстън в Онтарио Канада, отбелязват че са забелязали колебания в слънчевия вятър през такъв интервал какъвто имат “П” и “Г” вълните. Данните са получени при наблюдение от космическа станция, която е била извън орбита през 90те години за да изучава Слънцето. Изследователите предполагат че вибрациите са били по някакъв начин запечатани в слънчевия вятър, за да може той да поддържа постоянна колебливост.

Сега Екипът на Томпсън казва, че има доказателства, за тези типове вълни. Твърдения, че те не просто пътуват през космоса в слънчевия вятър, но също имат въздействие върху природните феномени на Земята и човешките технологии.

Волтажът в кабелите за комуникация поставени под земята например изразяват същите колебания с периоди съответстващи на “П” типа вълни. Също и сеизмичните стойности на Земята показват много дълъг период в стойностите, съвпадащ много точно с трептенията на “Г” типа.

DefenceЗа разклащането на Земята, Томпсън смята, че магнитните материали вътре в планетата, такива като никел, може да се влияят от трептенията на слънчевия вятър. Тяхното въздействие предизвиква реакция, която вибрира и е в основата на разместването на земните пластове, от които се получава земетресение.

На учените, които не приемат този факт, Томпсън отговаря като обяснява как вибрациите използват линиите на магнитното поле на Слънцето и така напускат видимита повърхност на звездата. Напускането иначе е невъзможно поради високото му магнитно поле.

За радост на хората учените не са се премирили относно този факт и казват, че са способни да “изчистват” слънчевия вятър преди трептенията да стигнат повърхността на Земата. Това наистина е много добра новина.

Очакването голямото слънчево изригване през 2012 година, което се смята, че ще предизвика катастрофални промени на земята, може да се избегне. Дали обаче учените ще могат да се справят с енергия от толкова голям източник или ще могат да предотвратят това събитие изобщо. Единствено времето може да покаже!

коментар:

Много неща се говори, че може да станат в края на 2012г. Вероятно някакво природно събитие, което по естествен начин си става когато му е дошло времето. Друг е въпроса че това събитие е вредно или полезно за хората - нас никой не ни пита. Просто това събитие се използва за да се пришпорат хората да се развият духовно. Ако наистина навлизаме в по-високи енергиини нива, то сме опасни за обитателите там и затова те спешно са се юрнали да ни облагородяват с любов и добродетели. Кой би търпял разрушителни същества да му навлизат в територията ? Крайно време е чрез глобално сетресение да се разруши сегашната икономико-политическа система потискаща духовноста и да се положат основи на общество подпомагащо себеразвитието и осъзнаването.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 9:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кати, това последното, написано в син цвят, ако е твое мнение, направо ме изумяваш.Много екстремиски звучи.Всъщност революциите никога и никъде в човещката история не са постигнали своята цел.Ако има наистина подобно голямо сътресение /революция в обществено-икономическия строй или пък голямо природно бедствие/, то единствения резултат от това би бил приключване с технологичната цивилизация, каквато я ползваме сега, и връщане към родово-племенно общество с всички съпътстващи го екстри /знаем от историята/. С една дума - варварство.Един човек, който мисли само с корема си и още нещо по-надолу, не можеш да го направиш извисен духовно от това, че ще му отнемеш яденето, тока, колата или нещо друго материално.Той само ще се озлоби още повече и ще се стреми отново към това с подръчните му средства.Резултатът е единствено - налагане на юмручното право.Така че, ако наистина има подобни същества и те имат своите основателни съмнения в качеството на човешкия материал, то ако нямат търпението за еволюция, или смятат, че това занятие е вече проиграно с плачевен резултат, нищо друго не остава освен тоталното унищожение - т.е. - край на експеримента, ще залагаме следващия.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 12:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Соларни същества съществуват!

Хкмкхм ... Пенкеееее ... та те са ни дали достатъчно дълго време, за да се облагородим и още по-достатъчно и по-дълго време, за да се извисим духовно.

Единственото нищо, което им бърка сметките е това, че са ни дарили с право на свободна воля и право на избор! Никои други същества във Вселената не са дарени с подобни характеристики!!!

Но ... соларните същества не са чак толкова глупави, как може Бог да бъде глупав!

Та ... е създаден защитен механизъм, който ние наричаме карма, който при нужда да се задейства, за да не настъпят тотални поражения на всички нива във Вселената! Това е много радостно ...

Е, може да съм крайна, но аз съм за тоталното унищожение на този експеримент и ... хайде да се прехвърляме там, където ни е мястото.

Ох, Боже ... дано да не бъда отново с тия дето мислят само със стомасите си и ония си работи малко по-надолу ... ужассссс ...

А коментара на Кати си е лично нейн и аз знам това - тя Е това, което пиша самата. И също е много права!!!

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 12:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Кати, това последното, написано в син цвят, ако е твое мнение, направо ме изумяваш.Много екстремиски звучи...

Коментарът в цитирания пост не е мое мнение,затова е в цвят,защото е цитат.Моите си ги пиша обикновено в черно.Всъщност мнението ми донякъде е същото,ама аз по принцип не се изразявам толкова крайно.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 1:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

В това е проблема, Кати ... че не се изразяваш така, както мислиш и чувстваш!!! Sad

А това не е никак крайно мнение между другото и затова помислих, че е твое мнение ... жалко за грешката ... Razz Embarassed

Е, не мога винаги да бъда във крайна фаза на ясновидство ... още повече, че днес ме чака една олелия и ... ми идва да се скатая още от сега! Confused

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 1:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

В общи линии мненията ни се покривaт,затова го пейстнах първия коментар под статията /другите са по-кратки,но в същия дух/,хем да се види и какво мислят по въпроса и други хора.Казвам,че не пиша крайно в смисъл,че не ми се ще да казвам "трябва да бъдем унищожени,щото сме на грешен път на развитие..." или нещо подобно,ще ми се да има малко оптимизъм.

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 1:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Оптимизмът съществува само в илюзиите.

А другото му название е просто УВЕРЕНОСТ!!!

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 6:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy О-о-о!Кати лека-полека ще си каже всичко.Пък аз си мислех, че е кротка душа. Глей ти! Какво прави форумът от човека! Wink Аз започвам да ставам по-кротка /може още да не ми личи, но си е така/, а Кати започва да става по-агресивна. Баланс поддържаме тук, значи.
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 6:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Баланса е много важен! Cool
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 6:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Laughing Аз съм кротка по природа,но мога да бъда агресивна, ако съм застрашена от нещо/някой/ или за да предотвратя нещо лошо или някаква несправедливост спрямо някого.Но тук такива работи няма,даже напротив.

Освен ако не се ръгне някой диверсант да кипази форума,тогава мога да го "изям с парцалите",ако ме предизвика. Evil or Very Mad Twisted Evil Wink

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 03, 2008 8:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дръж ги, Кати! Дръж ги ... калпазани ниедни, я! Razz Laughing

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 04, 2008 12:23 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кати ритни ги надолу по някое време .... аз ще чакам да ги ритна още по-силно ,че най-боли като се пада от високо със засилка Laughing Laughing Laughing
kati

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 04, 2008 12:38 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Laughing Ей,ама аз не съм "злото куче на къщата",само помагам. Razz Wink

Didi

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 04, 2008 12:42 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Laughing Знаяяя ... знаяяя ,че не си! Аз само казвам,че ще чакам в началото на баира! Laughing Laughing
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта