Автор |
Съобщение |
penka
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 7:21 pm
Заглавие :
|
|
|
Не ги виждам с очите си, а само в съзнанието си и то като си помисля за конкретния човек. AUDAN, ти си знаеш. Като те видя пак, ако има промяна, ще ти кажа. Споко. Не си розовичък. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 7:45 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз отдавна мечтаех да срещна няколго,който да направи нещо като речник.
Някога,явно е имало такъв и е останало нещо от него в ... нумерологията.
А какъв е речникът ли?Ами... нещо като:
"Букво-цветово-звуково-вкусово- не знам си какво си още речник"
Ето kati каза,че "penka" e преобладаващо синьо.
Друг е въпросът дали някоя буква(зад която се крие звук) е толкова силно синя,че заслепява мъждукащата светлинка на другите,които не са сини или като цяло се получава синьо,макар ни една от буквите(звуковете) да не са сини.Това е по-скоро технически,тясно специален въпрос.
Бих искал поне част от гореспоменатият речник да се осъществи сега -"Букво-звуково-цветови речник".Ще започна само с нещо,което знае всеки...
Буквата А e първа във всички познати ми азбуки!!!Дали е случайно това?Или азбукосъздателите са се наговорили,участвайки в някакъв Световен заговор?
Е,щом е първата буква от азбуките,то би трябвало числото й да 1,нали?
А защо съм я изтипосал червена ли?Ами защото това е цветът на първата чакра,най-долната.Логично е "А" да е червена,тогава,нали?
Само не ме питайте защо първата нота няма нищо общо с горенаписаното от мен.За това си има музиковеди.Те би трябвало да отговорят |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 7:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Интересно. Сега като го опитах на вкус името ми, наистина някак синее. На буква А и отива да е червена. Не знам защо. Може би защото прилича на стрела или връх на копие. Червеното е цветът на кръвта, а всичко изначално започва и свършва в кръв. Обаче AUDAN ти ми се скатаваш. Ще ти казвам цветовете, ако ми направиш хороскоп. Можеш да лъжеш на воля, стига да са все хубави неща. |
|
|
|
|
|
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 7:54 pm
Заглавие :
|
|
|
На мен б.А ми звучи бяло/с лек черен контур/.А и тези усещания,предполагам,че са индивидуални,така,че може би на всеки му е по различен начи,едва ли може подобен речник да пресъздаде унверсалното положение на нещата.Твърде е възможно такъв да съществува все пак,едва ли ни сме открили "топлата вода".
Буквата А е първа,може би защото много азбуки са взаимствани една от друга и звукът А е пръв още от преди възникването на членоразделната реч сигурно.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 8:00 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Обаче AUDAN ти ми се скатаваш. Ще ти казвам цветовете, ако ми направиш хороскоп. Можеш да лъжеш на воля, стига да са все хубави неща. |
Даваш 5 лева ,'ногу ша ти пузна'а,какоу!
Ти хубаф чувек,ма хубав не видял...
Без пари-толку! |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 8:00 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Интересно. Сега като го опитах на вкус името ми, наистина някак синее. На буква А и отива да е червена. Не знам защо. Може би защото прилича на стрела или връх на копие. Червеното е цветът на кръвта, а всичко изначално започва и свършва в кръв. Обаче AUDAN ти ми се скатаваш. Ще ти казвам цветовете, ако ми направиш хороскоп. Можеш да лъжеш на воля, стига да са все хубави неща. |
Имeто синее,щото P-то преобладаващо ми синее/останалите букви са ми в друг цвят/А за хороскопа вярно,че се скатава,нали е уж е голям спец,и аз искам!
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 8:09 pm
Заглавие :
|
|
|
Грешка в кирилицирането,имах предвид б."П". А, Ауди,ако е за 5 лв. - и 10 ще ти дам.
|
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 8:27 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Грешка в кирилицирането,имах предвид б."П". А, Ауди,ако е за 5 лв. - и 10 ще ти дам.] |
ако ша даваш 20 левапо-хубав раб'ти шати казва,за 50-още-по...а за 100-малиииий,напра'у нямам думи колко хубав раб'ти ша ти казва |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 8:30 pm
Заглавие :
|
|
|
То така и баба знае,ако хубавините са според сумата знаеш ли аз какви хубави работи мога да ти кажа,свят ще ти се завие.
|
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 9:51 pm
Заглавие :
|
|
|
Пак оспамихме темата. Предлагам модераторите да открият една тема "Дърлене с AUDAN" и там да мятат всичко подобно. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 9:54 pm
Заглавие :
|
|
|
А penka и kati да вземат един буквар и да си записват срещу всякака буква-звук какъв цвяр виждат.После да продължат със сричките,думите,изреченията...Верочтно и една цяла книга има преобладаващ цвят,а? |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 9:59 pm
Заглавие :
|
|
|
Това ще бъде колосален труд.Освен това при мен буквите не са съвсем дюс,има предобладаващ цвят и нещо като кунтури в друг цвят.И цяла книга може да бъде в цвят,в зависимост дали я знаем само като заглавие или и съдържание.
|
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 10:18 pm
Заглавие :
|
|
|
Колосален труд?Да!Но буквите от сегашната ни азбука са само 30.Тях,поне,запише като как ги виждаш.
Що се отнася до цяло произведение или книга,то би било интересно дали ще има съществена разлика в цветпвете ако книгата е с ъс заглавие и съдържание на разбираем за теб език или ако е на китайски ще е в друга окраска.
Аз,обаче,няма да се очудя ако 2 книги с едно и също съдържание,но на различни езици имат едно и също излъчване.Т.е. смятам,че цветът може да е универсален преводач от който и да е език |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 10:23 pm
Заглавие :
|
|
|
Ако е извстно за какво става въпрос в нея,макар и бегло.Иначе и различните езици също си имат звукова окраска.
|
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2008 1:42 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: |
Е,щом е първата буква от азбуките,то би трябвало числото й да 1,нали?
А защо съм я изтипосал червена ли?Ами защото това е цветът на първата чакра,най-долната.Логично е "А" да е червена,тогава,нали?
Само не ме питайте защо първата нота няма нищо общо с горенаписаното от мен.За това си има музиковеди.Те би трябвало да отговорят |
Да, така е, буквата А наистина е съответна на цифрата 1.
Не съм музиковед, но съм се занимавала с пеене и солфеж доста време ... та ще те осветля по въпроса, Ауди, относно "първата нота".
В зависимост от това, в коя октава се намира, тя излъчва различни цветове, защото в ниските октави цветовете са с ниски вибрации, а във високите - естествено с високи.
Та ... в ниските октави цветовете са плътни и тежки, а във високите са ефирни, безплътни и ... нямат тежест.
Затова са и по-красиви от плътните ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|