НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 3:04 pm Вижте мненията без отговор
"Реквием" на Моцарт
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 9:19 am
МнениеЗаглавие : "???????" ?? ??????
Отговорете с цитат

Сигурно всички сте запознати с изявлението на Албена по случая с Максим /фигуристите/ за това, че са предизвикали съдбата, танцувайки на "Реквием" на Моцарт, както и суеверията, съществуващи сред фигуристите за тази музика. Чудя се дали има нещо вярно в това. Все пак и с други фигуристи са се случвали много необясними трагични инциденти, след като са танцували пред публика на тази музика. Вие как мислите?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 9:32 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами лично аз мисля, че не бива да се "дърпа дявола за опашката", защото се случва именно това, което се случи с тях.

Но ... не само това е основната причина да ги споходи нещастието!

Причината се крие дълбоко във вътрешните им нагласи, изтъкани от собствения им ослепителен блясък на самозабрава, високомерие, надменност, алчност ако щете.

А също така не на последно място жаждане за слава и възход, както и неовладяни емоции, и чувства.

Всичкото това е изключително пагубно и тотално унищожаващо. То поразява човека бързо или по-бавно в зависимост на предизвикателството, което е отправено от дадените индивиди към кармата и съдбата.

Това е.

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 9:40 am
МнениеЗаглавие : Re: "???????" ?? ??????
Отговорете с цитат

penka написа:
Сигурно всички сте запознати с изявлението на Албена по случая с Максим /фигуристите/ за това, че са предизвикали съдбата, танцувайки на "Реквием" на Моцарт, както и суеверията, съществуващи сред фигуристите за тази музика....

Суеверията са си едно, пиенето друго, карането след пиене трето. Общото между тях е, че обикновено се наказват с неприятни събития и последствия. Казвам обикновено, защото китната България почти винаги е изключение, а българската Темида няма нищо общо с идеята за правосъдие. Sad

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 9:56 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е, разбира се, че е така, както е и друг въпросът как Стависки ще се измъкне направо безнаказано, да не казвам оправдателно от престъплението, което е извършил! Sad Confused Wink

А и още по-друг е въпросът как ще се пропие и понаркоманчи след това и как жестоко ще бъде измамен от "партньорката" си Албена, на името на която е прехвърлил всичките си богатства ...

Този просто ще свърши на улицата един ден или в канавката, и това сигурно като процес при него ще се активира след смъртта на пребитото, и размазано от него момиче.

Това именно ще бъде и отката на кармичния бумеранг, който той сам си е хвърлил.

Всичко на този свят се заплаща под една или друга форма, но чиста съвест никой не може да си купи, нито пък чиста карма - те просто се отработват както подобава
.

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пет Яну 11, 2008 7:35 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 12:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ставински ми изглежда свестен човек.
Но и свестните хора прявят по някоя глупост. А тази му излезе "солена".

Не го виня,ни оневинявам!Така както и ония родители,дето искат по 2 млн лева кръвнина.

Някога човешкият живот се е приравнявал към някаква сума,защото всеки член на семейството е бил нещо като безплатен работник и смъртта му вкарва в разходи за наемници .
Но сега?С пари ничий живот не може да се върне,та никакви "морални удовлетворения" във формата на пари не могат да ме накарат,че това е начин за изрязяване обичта към починалото им дете

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 3:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Когато някой лети прекалено високо в облаците,винаги се намира някои или нещо,което да му напомни къде му е мястото и да го свали от високото!

Не знам за суеверията , сега за първи път чувам нещо подобно и нямам мнение относно това!

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 5:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Точно същата тема с въпрос исках да пусна още снощи,но нямах възможност.По принцип ме впечатли следното:

Катастрофата, която Максим Стависки предизвика през лятото край Приморско, е била закодирана предварително.
Това е заявила Албена Денкова пред Нова телевизия, пише Rozali.com.
Тя споделила, че не е трябвало да танцуват съчетанието си „Седемте смъртни гряха" по музика от „Реквием" на Моцарт.
Именно с този танц двамата станаха световни шампиони, но се оказало, че над музиката тегне тежко проклятие.

"Треньорът ни беше категорично против.
Каза ни, че нещастие застига всеки фигурист, който е танцувал върху тази музика.
До последно не искаше да направим съчетанието си и настояваше за друга мелодия.
Но ние с Максим не го послушахме и настоявахме за Моцарт.
Триумфирахме със „Седемте смъртни гряха" , станахме световни шампиони.
Но много скоро след това проклятието се сбъдна и ни настигна.
Случи се тази ужасна катастрофа", разказала задавената в сълзи Албена Денкова.

Оказва се, че няма фигурист, който да не е пострадал от танца си върху "Реквием" на Моцарт.

Прокобата тегне и над балетистите.
Великият руснак Рудолф Нуреев умира няколко месеца след блестящо изпълнение върху композицията.
Той е покосен от СПИН.
Фигурист от Канада пък чупи крака си при нелеп битов инцидент.
Най-драматична е съдбата на двойка италианци, които намират смъртта си в самолетна катастрофа заедно с родителите си.

"Прокобата над този танц явно не е шега работа.

Съветвам всички бъдещи състезатели по фигурно пързаляне да не пренебрегват така лекомислено като нас лошата карма, която дава "Реквием", допълни Албена Денкова.

news.bg

Информацията за сполетените от "проклятието" на Реквиема на Моцарт не е пълна,споменаха и за още един случай със световноизвестна руска двойка фигyристи-шампиони,младежът,на когото предвиждали бляскаво бъдеще и кариера занапред, издъхва на леда по време на изпълнение.
Възможно ли е да съществува подобно проклятие и да действа по принцип? Има и други случаи, например с кинематографисти - при опит да се направи филм за някоя историческа личност или събития,се случват инциденти и нещастия с участниците или предварително и проектът се проваля,или постфактум - зла съдба настига най-вече актьорите изиграли главните персонажи,или и останалите участници в създаването на филма.Тези неща изглежда не се случват случайно и не са просто съвпадения.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 6:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това,че за всяко нещо си има други,по-логични прични,включително собствено предизвикани е ясно.Не може да се търси оправдание за собственото безотговорно поведение само и изцяло в някакви външни обстоятелства и фактопри.Сигурно много се спекулира с тези неща - закодирани /не умишлено/ проклятия в произведения на изкуството или може би има наслагване и запечатване на много отрицателни емоции,или страданията, болестите или нeщастията на автора и нагнетяване на негативна енергия по време на създаването им,която впоследствие се излъчва и "облъчва" или въздейства на имащите досег с тях/примери с картини/

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 6:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Честно казано,когато прочетох за това в статията ,което Кати е пеистнала си помислих същото ,че има прекалено много негативна енергия в тази музика , но като се замислих .... си казах "Е добре де в крайна сметка тази музика ли го е накарало да пие толкова много и да тръгне да кара колата си????"

Случката е крайно неприятна и не завиждам на този ,които трябва да живее с мисълта ,че е погубил живота на толкова младо момиче , но да прехвърляш вината на магия или там проклятия е глупаво !

Носи ти утехата,че ти УЖ не си виновен , измиваш си ръцете ... лошо! Sad

Тук искам да поясна ,че си размишлявам само ,не казвам че е лесно да го преодолееш и т.н. , но постъпките ,решенията и действията човек сам за себе си взима и е логично след това да понесе последствията от тях !

Най-лесно е да кажеш "Това е магия" и най-трудно да си признаеш ПРЕД СЕБЕ СИ "Ами аз прецаках нещата "

На мен напоследък всеки ден ми минава черна котка път , вчера счупих огледало , но това са суеверия и ако нещо лошо се случи с мен аз ще зная ,че сама съм си го направила!
Или си плащам за грешки , стари или живота ме подготвя за нещо ... и т.н. ,но във всеки случай сама си го правя !

Та това е мнението ми ... малко противоположно на старото ,за което се извинявам! Embarassed

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 6:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз нямах предвид суеверия,а дали произведенията на изкуството по принцип не е възможно да са проводник на натрупани енергии от или около техните създатели напред във времето и да въздействат на другите.По същия начин ще стои въпросът и за популярните "лекуващи картини",въпреки,че темата е специално за "Реквиема".

AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 7:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Последният пост на kati приветствам,защото съм напълно съгласен с него и в същия дух продължавам...

Да предположим,че докато пеели "Зайченцето бяло" върху хористите се срутва декор.Няма жертви,а нараняванията са леки,но ... един от публиката вече е с "едно наум".

След време,когато чуе същата песен,подсъзнателно изпитва тревожност от спомена.Това,пък,привлича разни хора и сили и ... нещо се случва...и то не е добро.

Човекът си казва,че е съвпадение,но когато трети път чуе безобидната детска песен и се случи "нещо ,което да влезе в новините" ,едва ли ще се намери някой ,който да разубеди описания от мен обект,че "Зайченцето бяло" не носи проклятие (може би е загинало детето на автора,докато пишел песента и сега духът на малчуганът си отмъщава на "живите"? Shocked )

Т.е. този човек,а и други покрай него,започват да захранват Проклятието и то започва,наистина,да се превръща в такова.

Извод. Ние си ковем съдбата,но нека не ритаме срещу ръжена,в случая - вярванията на група хора.Не рискувайте напразно без достаъчно знания,умения и сила ,за да унищожите "проклятието".
А ако искате да покажете колко сте велики,то се подгответе за последствия Shocked

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 7:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Може да не е произведение на изкуството непременно.А прословутите прочути големи диаманти,дето заради притежанието им са пострадали много велики и известни личности? /то и за добиване на диамант е отишъл много човешки труд и страдания може би/ Сещам се за споменаване проклятие и на автомобил? Много прозаично,но не е задължително поредният пострадал да шофирал безотговорен любител на високите скориости,може да му е изгорял гаража или да са го застигнали други беди след придобиването му,а това явление да се предава от собственик на собственик.Много съвпадения за да е случайно.Вярно е,че е възможно да има други съвпадащи стечения на обстоятелствата,породени от това,че потърпевшите сами са си заработили тази каарма,които "случайно" са съвпаднали и с влизане в досег или придобиване на въпросните въздействащи обекти.

Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 7:58 pm
МнениеЗаглавие : ?????????? ??????
Отговорете с цитат

Съжалявам, но влязох да допълня едно мое мнение изказано тук и вместо това, по погрешка го изтрих. Embarassed Явно преумората си казва думата. Смисълът беше, че не можем да хвърляме вината върху проклятия, магии и прочие, когато си е чисто наша безотговорност. (съжалявам, но не ми е по силите да го възстановя отново целия, а ще предам само смисъла).

Нито животът, нито кармата, нито проклятията, нито съдбата са ни виновни, че чрез собствената си безотговорност правим живота си такъв, какъвто е, нито че предизвикваме съдбата, нито, че новонатрупваме карма. Виновни сме си ние.

Както аз съм си виновен, че вместо да си поправя мнението, го изтрих, а не проклятието на реквиема. Embarassed Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 9:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
"Треньорът ни беше категорично против. Каза ни, че нещастие застига всеки фигурист, който е танцувал върху тази музика. До последно не искаше да направим съчетанието си и настояваше за друга мелодия. Но ние с Максим не го послушахме и настоявахме за Моцарт. Триумфирахме със "Седемте смъртни гряха" , станахме световни шампиони. Но много скоро след това проклятието се сбъдна и ни настигна. Случи се тази ужасна катастрофа", разказала задавената в сълзи Албена Денкова.

Аз пък съм повече от сигурна че това проклятие е резултат на руската водка и няма нищо общо с "Реквиема" на Моцарт (съгласете се все пак, бива ли руснак да не пие, нека да си го кажем направо)
А другите фигуристи, за които говори Албена, нещастията дали са ги застигнали като са били в пияно състояние, камо ли да са шофирали в такова.
Та не разбрах, Моцарт ли е виновен, че Максим е карал пиян?!
И въобще Албена сама ли си вярва на безумията или заблуждава простодушните хората дето още вярват в суеверия и глупости?
Ами ако всеки друг шофьор реши да слуша "Реквием" докато кара колата си и по невнимание блъсне някого, "проклятието" на Моцарт дали ще го оправдае в съда, без значение дали е карал пиян?!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 11, 2008 9:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ама разбира се,че в случая е така.
Обаче идеята ми е не е ли е възможно някои хора да си създават "проклятие".Това е

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта