Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 3:21 pm
Заглавие :
|
|
|
Това е ствол на паднало дърво, чиято коренова система на дължина достига повече от 6 метра. При желание от нея може да се 'построи' неголям дом за средностатистическо семейство... както са направили вече:
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 5:36 pm
Заглавие :
|
|
|
Е, явно са забравили за горските дървесни духове, които ще им създадат доста голям дискомфорт н атези, които са убили това дърво, какато и натези, котио са си направили спретнатата "къщурка" от корените му ...
Няма да им е много весел живота отук нататък! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2008 8:03 pm
Заглавие :
|
|
|
Уникални снимки на дървета
c |
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 10:57 pm
Заглавие :
|
|
|
Тополите ще ни очистят околната среда
Тополите са способни да се справят с остро стоящия проблем със замърсяването на околната среда, смятат американски учени, цитирани от ИТАР-ТАСС.
Те са установили, че тези дървета, които не са обичани в много страни по света заради пуха, предизвикащ алергии, прекрасно абсорбират и разлагат канцерогенното промишлено вещество трихлоретилен, което широко се използва в много области, включително медицината.
Лабораторните изследвания са дали поразителни резултати.
Листа на топола са били поставени за седмица в опасния за здравето на човека разтвор на трихлоретилен. В края на експеримента нивото на трихлоретилен е намаляло с 90%.
Но учените не са спрели дотук, а са създали генетично модифицирана топола, която е способна да разлага и други замърсители на околната среда: хлороформ, бензин, тетрахлорметан и винилхлорид.
|
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 11:17 pm
Заглавие :
|
|
|
Каквато сеч е тръгнала по улиците из градовете на "родната ни татковина" за сдобиване с дървен материал, едва ли тополите ще ни спасят!!!
Лично аз бях свидетел как изсякоха през блока на моята приятелка в "Младост" пет големи тополи поради настояването, изнудването и параноидното поведение на една възмутена гражданка, която се оплакваше, че "тополените пухчета" й причинявали видите ли алергия ... която не беше, естествено, установена от лекарите. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 11:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз харесвам тополите - излъчват някакво величие и благородство.
Израснала съм до НДК /тогава го нямаше/,покрай построяването му и промяната на инфраструктурата изсякоха част от тополите на булеварда.После засадиха нови,но точно пред бившия ми дом/този народителите ми/ няма такива,заради подлеца.И моята майка се оплакваше от алергия от пухчетата при съфтежа им,но на мен ми липсваше тополата точно пред прозореца ми,а и с тях улицата беше друга.
|
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 12:01 am
Заглавие :
|
|
|
Една пт най-уасяващите гледки е на горящи дървета.в такива моменти ми идва да унищожа подпалвачите.
По подобен начин ми действат и секачите,обаче специално при тополите има особеност - водят ги в групата "промишлена".
Особеното е,че след 50-тата си година тополата почва да гние отвътрте и в един неочакван момент се струтва.А като се има впредвид,че се засяват,обикновено, в населените места,то изсичането им е предрешено.
Изходът - да се правят пояси от тополо ДО,а не В населените места.
ПП Пухчетата са гадни,ама ако дърветата са извън селищата,то проблем няма да има |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 12:05 am
Заглавие :
|
|
|
Всъщност точно заради гниенето след определена възраст се секат и по план,като презyмпцията е веднага да се засадят нови дървета - или същите или други видове.
|
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|