Автор |
Съобщение |
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 11:52 pm
Заглавие : ...?? ???????,????????,??????????? ? ?.?.
|
|
|
Отдавна ми се шеше да задам чрез тази тема въпроси към домакините,защото имам подозрението,че знаят отговорите.Но да започнем с един клип:
"Тука - има,тука - нема" по хамерикански,батей
Ако ви е харесало ето Упражнение № 1
"Е,ще кажете-това е лесно обяснимо-бързи,точни и хармонизирани движения и - готово!"
Ок-тъй да бъде!Тогава преминаваме в по-"горна категория" - използване на научните достижения,.
Започвам с един трик,който всеки смята,че нормален,защото съответства на знанията ми по физика от средния курс - Магия с магнит
Сещате се за "левитацията" на девойки,нали?
Няма да говоря повече за техническите помагала,само ще вметна,че великият французин Худен(чиято фамилия американиеца Хари взема за артистично име по-късно),използвайки знанията на времето си успял да спре война между алжирци и французи ,Смятам специално да обърна внимание на тази история,но друг път
Така-ловкост и техника.Но това ли в всичко?
Дали ловкост и внушение са причината за долния трик?Но ако хората можем да хипнотизираме,то камерата???Тя би трябвало да е безпристрастна.Нали не е живо същество?
"Монетна магия"
Когато,обаче,видите следващия клип,някои могат да си помечтаят за жена като тази,а не като техните,които се обличат по половин час и все не им е стигнало времето А аз си задавам въпроса - "дали е само бързина или са успели да овладеят времето?"Да го забавят,в случая...
Бързо преобличане - показно занятие
Т.е. целта на тази ми тема е да задам въпрос към домакините,както и към всеки вещ в занаята - само ловкост ли е всичко или има наистина овладяване на неща,които сегашната ни цивилизация смята официално за невъзможни? |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Сря Яну 23, 2008 3:49 pm
Заглавие :
|
|
|
Лорде, камерата е най-малко безпристрастна. Само с една камерка, PC и съответния софтуер и видео-кепчър мога да ти сътворя, ако искаш, че ти растат криле и хвъркаш във въздуха. Мани ги тези "доказателства" в интернет. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Яну 23, 2008 8:40 pm
Заглавие :
|
|
|
И аз съм на същото мнение!
Шашмалогии илюзорни ...
Все пак много ти благодаря за новата тема, Аудане - рядко ми се случва да видя такава и най-искрено й се радвам ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 7:15 pm
Заглавие :
|
|
|
Продължавам темата с феномена /не знам дали е правилно да се нарече точно така/ "вентология". Това до колкото ми е известно е способност на човек да "говори със стомаха си" и естествено прави развлекателно шоу. Ето два клипа на популярен вeнтролог:
TYK и TYK
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 5:09 pm
Заглавие :
|
|
|
Дa,kati,чудесен пример за илюзия.
И тук въпросът опира ди съвестта на човека-дали щев забавлява,както е в случая горе или ще стане измамник с користни цели.
Тъй като kati е "неспокоен дух" и вечно търсеща,то ето какво ми прати. Предарително предупреждавам,че доста от нещата на Criss Angel са от групата "16+" и са забранени също за бременни и хора със слаби нерви
Разполовяване на жена
ПП penka,нещо за безпристрастността на камерата да кажеш? |
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 9:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Мога само да повторя същото, което съм написала по-горе. Този клип е пълна глупост. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 10:04 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Мога само да повторя същото, което съм написала по-горе. Този клип е пълна глупост. |
Я разяснии какво разбираш под "глупост"!
според теб е монтаж (хипноза не е-- документирано е чрез камера) или хората играят театър?
Или имаш впредвид нещо трето? |
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 10:12 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз определено има впредвид илюзионизъм, което произлиза от илюзия - няма значение каква точно.
Нищо повече ... занимавки за скучаещи хора, които дъвчат дъвка или преживят пуканки.
Ама всеки с интересите си сега ... защо да няма и малко циркаджийство във форума ни?!
И без това 99% от хората си падат по него, значи ... |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 11:03 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена е отговорила вместо мен. Нямам какво да добавя. Все пак всеки като малък е обичал да ходи на цирк, а пък някои - и като по-големи обичат. Лошо няма. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 11:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Увъртяхте отговора,ама нейсе |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 12:08 am
Заглавие :
|
|
|
Да не забравяме,че циркът е вид изкуство,макар и развлекателно. Но зад развлекателните номера доста тежък,упорит и дори понякога опасен труд, за да създават развлечение на гледащите.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 4:08 am
Заглавие :
|
|
|
Има хора ,които живеят заради това !
Това наистина е изкуство и не е за подценяване ! |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 9:03 am
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Да не забравяме,че циркът е вид изкуство,макар и развлекателно. Но зад развлекателните номера доста тежък,упорит и дори понякога опасен труд, за да създават развлечение на гледащите. |
Да, тежък, упорит и дори понякога опасен, но ... честно казано на никому ненужен труд.
Защо вместо да се забавляват хората не медитират?!
Защо вместо да хвърлят тежки, упорити и опасни усилия за забавления не се осъзнават като личности?!
Или не помислят как да опазят природата и себе си?! |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 9:31 am
Заглавие :
|
|
|
Лорде, аз хич не съм по увъртанията. Даже не го мога, въпреки, че понякога ми се е иска да го мога. Просто нямам време да пиша толкова дълго, че да обяснявам всичко за илюзиите, които могат да ти се поднесат като "чиста истина", заснета от камерата в присъствието на независими "свидетели". |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2008 9:45 am
Заглавие :
|
|
|
Това с илюзионизма е точно така!
Познавах мистър Сенко (беше много-много стар когато се запознах с него) както и с доста други мастити български илюзионисти.
Включително и Астор ...
И това, което изглеждаше като телекинеза, телепортация и ... дори левитация, след като приключеше представлението пред очичките ми на около не повече от 1 -1,50 м, след това ми се обясняваше как става точно.
И мистиката за телепортацията, телекинезата и левитацията отиваше на "кино" ...
А когато играе и камерата просто коментара е излишен.
Познавам лично и Александер, който наистина владее тези сидхи.
Пред очите на всички един път той огъна с поглед една лъжица на две, тя буквално слепна с горната и долната си част.
Но след като демонстрира точно тези си умения, видях и чух след това ето точно този коментар отвън във фоаето:
"Циркаджийски номера! Илюзионист - какво искаш?!"
Да ви кажа ли при това от кого го чух?! Ще ви кажа - от самия Стамен Стаменов, председател на Асоциация "Феномени". |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|