НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 4:38 pm Вижте мненията без отговор
Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
MeGaN_

Местожителство: Велинград
Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 9:08 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ?? ?? ???? ? ???? ?????????,? ? ?????????,?????...
Отговорете с цитат

Ето на какво попаднах случайно в интернет и просто нямаше как да не го публикувам във форума, защото ме трогна безкрайно... прочетете го внимателно, защото всяка дума има стойностно значение.

” Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите,
които спират дъха ни! “

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко.
Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.
Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.
Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.
Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по¬вече, но научаваме по-малко. Планираме по¬вече, но постигаме по-малко.
Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.
Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки.
Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни.
Време, в което има много на витрината, но малко в склада.
Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване”.
Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до
вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.
Запомнете и казвайте „обичам те” на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото е
дин ден този човек няма да е до вас.
Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.
Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 10:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Написаното е общо взето така, но все пак - животът се измерва с броя вдишвания и издишвания, а се бележи от моментите когато мелницата на ума ни спира... може би да ни даде да се погледнем отстрани и да напишем нещо подобно на горното. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 10:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Оооооооо ... Меган, онзи ден това пасажче, което си го пейстнала като нова тема, го четох (както казва моя син "хиляди, хиляди" пъти!) и както бях премаляла от изнемога от работа, така ми се вдигна духа и енергетиката, че отхвърлих още три пъти повече работа от тази, дето бях свършила до този момент!

Невероятно е!!! Невероятно точно написано!

Този, който го е писал сто на сто го е писал просто в медитация - не може да се напише такова нещо, ако не спреш работата на проклетия и ограничен ум и се вслушаш какво ти нашепва Божествената тишина ...

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 10:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

1. Който се движи напред в науката, но изостава в нравствеността, повече върви назад. - Аристотел

2. Устните на Мъдростта са затворени, освен за ушите на Разбирането! - Хермес Трисмегист

3. Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада. - Махариши Махеш Йога

4. Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда; съдих и ме съдиха; минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад; и накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен. - Ажрат Инайат Хан

5. Обикнете мисленето в самота, когато искрите разбиране плетат венеца на познанието. - Агни Йога, Озарение

6. Уединеният улавя вестта по-добре, отколкото блъскащите се тълпи. - Агни Йога, Озарение

7. Повелителят Буда напомня, че не трябва да вярваме в нещо, само защото така ни е казано; че не бива да робуваме на преданията, само защото идват от древността; нито на слуховете, като такива; нито на писанията на мъдреците, само защото са ги писали мъдреци; нито на хрумванията, за които предполагаме, че са вдъхновени от Дева (т.е. които ни се струват духовни откровения); нито на умозаключенията, изградени върху несигурни постулати; нито на това, което ни изглежда необходимо по аналогия; нито на произтичащото единство от авторитета на нашите наставници или учители. Ние обаче трябва да вярваме в дадено писание, учение или твърдение, ако то се подкрепя от нашия собствен разум и съзнание. "Затова - казва Той в заключение, - аз ви уча да вярвате не защото нещо ви е казано, a защото се доверявате на собственото си съзнание, и тогава да действате съответно и активно". - Е. Блаватска Тайната Доктрина, т.III, стр.401

8. Ако натегнеш много струната - ще се скъса, ако я оставиш хлабава - няма да свири. Да се учиш - значи да се променяш. Линията на просветлението е Средният път - линията между противоположните крайности. - Буда

9. Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ. - Лао Дзъ

10. Знаещият другите е умен, знаещият себе си е просветлен. - Лао Дзъ

11. Да мислиш значи да спориш със себе си. - Индийска мъдрост
-------------------------------------------
Смятам, че за тази вечер ми стига толкова мъдрост и ... мислене.

Ще се отдам на дълбок медитативен отдих и ... мъхъмммм...

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 11:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Точно това се чудех и аз докато го четох. Кой ли го е написал?... Rolling Eyes
Защото човека, който го е написал не може да е просто поет... или писател..., а истински "мозък" - напълно осъзнат човек!

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 11:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нарича се Джордж Гарлин, но не помня какъв беше, дори ми се върти в главата, че не е и поет и писател, а с по-прозаична и прагматична професия, но може и да греша, та да не се изложа.... Rolling Eyes

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
MeGaN_

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 11:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма значение кой го е написал Кати, по - важното е че го е написал, защото тези думи карат човек да се замисли... или поне на мен така ми действат Rolling Eyes Wink !

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 11:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Знаеш ли,беше се появило преди около година в един столичен вестник, дето е за реклами и обяви и е безплатен, свъразна съм схората,които го правят-покрай рекламите отделят място за някоя подобна статия - с нечии размишления - не се връзва с цялостната концепция на вестника, но си е добро попадение...тогава не се бях сетила да я пусна тук, докато не се появи и в нета...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
MeGaN_

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 11:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Катинка аз мисля да последвам Маг Селена! Лека нощ от мен и до следващ път Wink !

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 06, 2008 11:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лека! Беше ми приятно да се "срещнем" и си поговорим! Very Happy
Пак да "дойдеш" тук! Wink

AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Фев 07, 2008 12:56 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Нарича се Джордж Гарлин, но не помня какъв беше, дори ми се върти в главата, че не е и поет и писател, а с по-прозаична и прагматична професия, но може и да греша, та да не се изложа.... Rolling Eyes

Джордж Карлин ( George Denis Carlin) е известен американски "груб и устат комик" от 70-те и 80-те години . Тази невероятно изразителна статия — толкова уместна и днес, написва след като жена му-Brenda Hosbrook Carlin почива от рак през 1997г ...

Посланието в оригинал" A life message from George Carlin "

Пуснато наПуснато на: Чет Фев 07, 2008 1:05 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Браво на теб, благодарим, Ауди! Wink Само ще допълня, че беше озаглавено "Истинските неща в живота" в наш превод. Cool

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Фев 07, 2008 10:30 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето ярък пример как страданитео поражда мъдрост, как опита те прави смирен и раздаващ се безвъзмездно.

Думите, свързани с всякакъв вид терминология, бледнеят, за да мога да дам точно определние за подобни хора, защото то не съществува.

ТО просто се усеща ... и това е. Confused

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта