НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 10:15 am Вижте мненията без отговор
Раздели между обичащи се
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
avb

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 30, 2008 10:53 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ????? ??????? ??
Отговорете с цитат

Здравейте,
Поводът,който ме накара да пусна тази тема във форума е една предходна притча,разказана от Маг Селена затова, че няма по-голям грях от това да разделиш две души, които се обичат. Тогава се стигна до извода, че най-много грехове са натрупали родителите,който са вършили това.
Тук аз искам да попитам за ситуациите,когато единия от двамата участници реши да сложи край на тази връзка.Независимо дали е брак или не,просто двама обичащи се и единия решава да сложи край на тази любов.Това също е един вид грях. Вярно е,че си има един куп причини някой да вземе такова решение, но да вземем случаите,когато това става най-вече заради нова любов.
Аз познавам доста двойки, и мои роднини и приятели, развели се (разделили се) поради това, че единия е решил да изживее любов с някой друг. И винаги,ама почти винаги тази любов не е просъществувала дълго....винаги е била прекъсвана от смъртта на единия от двамата, или са се разделяли, или винаги е била съпроводена от неразбирателство.
Един вид, градейки щастието си върху чуждото нещастие всъщност го градят върху една пясъчна кула, която впоследствие рухва.
Имате ли и вие такива наблюдения? Бихте ли споделити.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 30, 2008 11:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И с моето семейство се случи нещо подобно, вкл. смърт, след раздяла и събиране с нов партньор, но не мисля, поне не ми се иска да това да е обяснението, че защото човекът се е събрал с друг човек след повече от 20 г. брак, затова е понесъл наказание.

Просто животът се променя, хората се променят, изискванията и очакванията от партньорствата се променят, чувствата се променят и т.н.
Запазването на статуквото на сила не би удовлетворило никого от двойката, а когато единият от двамата не е щастлив, няма начин и другият да бъде.

Така, че колкото и да е мъчителна за някого, в някои случаи раздялата е по-доброто решение и за двамата. Щом се е стигнало до там, не може да се говори за равнопоставена взаимна любов.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
turta

Пуснато наПуснато на: Пон Мар 31, 2008 10:38 am
МнениеЗаглавие : Re: ??????? ????? ??????? ??
Отговорете с цитат

avb написа:
...
Тук аз искам да попитам за ситуациите,когато единия от двамата участници реши да сложи край на тази връзка.Независимо дали е брак или не,просто двама обичащи се и единия решава да сложи край на тази любов.Това също е един вид грях. ...

Аз мисля, че това е различно, тук вече няма 2-ма души, които се обичат. При единия любовта си е отишла и дали е разумно да остане, за да не трупа грехове........
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пон Мар 31, 2008 11:11 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Щом любовта си е отишла за каква раздяла на влюбени говорим тогава? !
В този случаи поне според мен,човека е тръгнал да търси любовта си другаде , но едва ли става въпрос за трупане на грехове ,когато някои си отиде от нас !
Някак си не ми звучи логично , да той или тя ще си плати за това,че е наранил човека до себе си ,но не и защото е разделил някой .

Когато трети човек се намеси и тръгне да разделя двама влюбени е много различно , аз имам такава история ... но не ми се коментира !

Тааа това е моето мнение!

Пуснато наПуснато на: Пон Мар 31, 2008 10:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Докато четях коментарите Ви, си мислех, че повечето вярват в любов в сърцето,Напълно е възможно определени хора да напуснат живота ни на физическо ниво и това не е провал, защото хората идват в живота ни и си отиват.Но когато си намерил човекът, с който имате взаимна любов и мисия в живота, и има раздяла заради трети човек, то тогава нещата не са хубави, защото, ако третата страна има любов и раздава любов, то тя няма да отнема единия от другия, ще дари другия с пространство , а не с притежание.
Аз в момента съм в такова положение и слава богу, че не съм третата страна!!! Незнам дали всеки ще заслужи своето...както казват хората има видьов ден! Но като гледам отстрани в моя случай, явно има вече година, нещата между отнетият ми мъж и другата страна са идеални,,,не бих казала, по-скоро не знам, но така ми се струват нещатаСлед като още са заедно!.Значи може би са сродни души!!! Very Happy Но пък как живеят след като другите страдат от раздялата?!?! Как спят?!?!
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Мар 31, 2008 10:16 pm
МнениеЗаглавие : Re: ??????? ????? ??????? ??
Отговорете с цитат

avb написа:
Здравейте,
Тук аз искам да попитам за ситуациите,когато единия от двамата участници реши да сложи край на тази връзка.Независимо дали е брак или не,просто двама обичащи се и единия решава да сложи край на тази любов.Това също е един вид грях.

Здравей, avb! Very Happy

Радвам се да те видя тук! Very Happy Защо не се явяваш по-често?! Razz Wink

Аз по темата мога да ти кажа следното:

Когато единият от влюбените просто е решил да си тръгне, защото е срещнал друга любов, това не означава нищо друго, освен че той не е обичал съответиня си партньор/партньорка никога - ама точно никога!

Живял е в измама, заблуда, лъжа и ... преди всичко предателство.

И вместо любов на партньора/партньорката си, той е давал точно това - измама, заблуда, лъжа и ... предателство..

Това вече е огромна грешка, казвам грешка, защото по принцип грях не съществува. Той е измислица от човека!

Но така или иначе измамника ще си изсърба при всяко едно положение жестокия и неотменим кармичния урок.

А радастното е, че въпреки всичко той прекъсва връзката си и спира да мами партньора/партньорката си, но ... най-долното и гнусното е, че той създава следваща връзка, в която евентуално ще се държи по същия начин със следвящата си партньорка или партньор!!!

За това помислихте ли?!

Дайте коментар!

Пуснато наПуснато на: Пон Мар 31, 2008 11:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Може би човек в случая не толкова е лъгал партньора си, или поне не умишлено, лъгал е и себе си, че го обича. Просто е объркал някои емоции с любов и се е самозалъгвал. Друг е въпросът дали и при следващия партньор няма по същия начин да се самозалъже и да излъже и него, заблуждавайки се, че се касае за истинска любов. Много хора бъркат нещата и от там произтичат и разделите, и разводите и "разбитите сърца".

Някои хора пък може би просто не са способни на "истинска" любов, каквото и да означава, а от там и на пълноценна връзка, само се заблуждават, че поддържат такава.

Не бих била толкова крайна - не искам никой да спи "неспокойно", в крайна сметка всичко опира и до Егото ни - какво ще ме грее мен като ме зареже някой, че ще се терзаят след това заедно с новия си партньор. Ами те ще си бъдат заедно и ще "се обичат", пък нека спят лошо. Няма да искам такова удовлетворение за себе си, напротив - нека са щастливи /ако могат/.

Важното е след такъв развой на събитията ние успеем да намерим душевния си покой и да спим добре, може би след като сме успели да извлечем и поука от урока за себе си от случилото се до тук.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 01, 2008 10:12 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Може би човек в случая не толкова е лъгал партньора си, или поне не умишлено, лъгал е и себе си, че го обича. Просто е объркал някои емоции с любов и се е самозалъгвал. Друг е въпросът дали и при следващия партньор няма по същия начин да се самозалъже и да излъже и него, заблуждавайки се, че се касае за истинска любов. Много хора бъркат нещата и от там произтичат и разделите, и разводите и "разбитите сърца".

Някои хора пък може би просто не са способни на "истинска" любов, каквото и да означава, а от там и на пълноценна връзка, само се заблуждават, че поддържат такава.

Не бих била толкова крайна - не искам никой да спи "неспокойно", в крайна сметка всичко опира и до Егото ни - какво ще ме грее мен като ме зареже някой, че ще се терзаят след това заедно с новия си партньор. Ами те ще си бъдат заедно и ще "се обичат", пък нека спят лошо. Няма да искам такова удовлетворение за себе си, напротив - нека са щастливи /ако могат/.

Не става въпрос за крайности, става въпрос за вътрешни нагласи, които в повечето случаи са преобладаващи при повечето хора.

Става въпрос за личностови деформации, които повечето хора отчитат като свое нормално състояние - дори нещо повече от нормално - и изобщо не съзнават какво вършат.

А това, че някой си бърка еуфоричните си емоции с любовта вече си е направо чисто престъпление!

Нека се научи да не ги бърка, ами нека си направи труда да започне да ги различава една от друга. А не само да консумира и омаловажава собствените си дефектни настройки ... Rolling Eyes Cool

Незнанието не оневинява никого!!!

На Земята няма човек, който да не може да обича, лошото е, че в повечето случаи повечето хора обичат преди всичко себе си - съчетание от Его, егоизъм и нарцисизъм ... пък и какво ли още не!!!

Лошото е, че всички спят спокойно когато се "избавят" от "некомфортния" до себе си партньор и са напълно удовлетгворени ,че са се подиграли с него, че са го измамили, че са го надиграли в хитростта си.

Те изобщо не се терзаят с новите си партньори или партньорки по какъвто и да било повод, свързан с вмаимоотношенията на бившия или бившата партньорка.

Те просто се хранят чрез новият си донор на всички съществуващи нива и равнища. Те просто вегетират в собственото си несъвършенство - нищо повече.

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 01, 2008 10:32 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това звучи ужасно ! Crying or Very sad

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 01, 2008 11:17 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, наистина звучи ужасно ... ама не само и звучи, то се вихри ежедневно навсякъде около нас.

А лично аз всеки ден си имам преки контакти с такива хора, които са "обичали" някого си "безкрайно много" и са го зарязали още на третия месец поради изблика на необятната си "любов" ... Sad Confused

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 01, 2008 3:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз съм на мнение, че има партньори, които живеят в заблуда, че обичат.Сами си измислят , наложени от партньора забрани и преписват отговорността на другия за това, което задушава любовта.Това заблуждение и липса на свобода, измислена от единият, го кара да търсят, някой нов обект за любов.Разбира се ,може и наистина да липсва нещо във връзката, но ако не е така, то любопитството, че с друг може да започнеш нов живот, нова връзка, води до избора на този друг.Това е съвсем естествено, когато си влюбен да градиш идеален образ и мислене за другия, защото изведнъж като се влюбиш в трети, сякаш излизаш от някаква депресия.Заслепен си от идеала и лесно взимаш решение, след което понякога и съжаляваш.След като вече депресията отмине, идва рутината, а оттам и илюзията, че вече няма да правиш опити да печелиш другия , както в началото, да се харесваш и да се доказваш.Оттам идеалния образ, несравнимият/ата вече се превръщат в някакви реални и нормални очертания.След което нещата се повтарят ,както с първата връзка,т.е. прнасяш проблемите в следващата си връзка. Ако един ден не осъзнаеш нещата......А за спокойния сън, едва ли някой си нарушава сънят , докато е доволен от успеха си , а пък независимо от резултата.Целта оправдава средствата!
avb

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 01, 2008 6:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А знаете ли още какво винаги съм забелязала при тези взаимоотношения, приключващи по този начин. ВИНАГИ, АМА ПОЧТИ ВИНАГИ този,който е започнал съответната връзка в началото и е бил инициатора тя да се реализира и да започне, той е този същия, който я прекратява след време. Замислете се върху подобни отношения, които сте следили по отблизо. Това би обяснило много от вашита мнения.
А по повод това, че рядко се появявям във форума,просто съм до шията в работа и само през уикенда ми остава време за разсъждения Very Happy .
Didi

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 01, 2008 8:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

avb написа:
А знаете ли още какво винаги съм забелязала при тези взаимоотношения, приключващи по този начин. ВИНАГИ, АМА ПОЧТИ ВИНАГИ този,който е започнал съответната връзка в началото и е бил инициатора тя да се реализира и да започне, той е този същия, който я прекратява след време. Замислете се върху подобни отношения, които сте следили по отблизо. Това би обяснило много от вашита мнения.
А по повод това, че рядко се появявям във форума,просто съм до шията в работа и само през уикенда ми остава време за разсъждения Very Happy .

Не!При мен не е така и всяка връзка свършва различно,но не бих казала ,че инициатора винаги е бил този ,които е започнал всичко!Напротив!

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 01, 2008 9:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Има логика, обикновено по-инициативният е по-решителен и предприемчив относно раязлични начинания в живота, вкл. и връзките - и за започване ,и за приключване.

Специално що се отнася до започване, по-често това са мъжете, защото така се счита за прието, а и "природата на ловец" и т.н. Започва една връзка, после друга, пък с всяка следваща логично е да прекрати предишната, освен ако не ги поддържа паралелно и заформи разни триъгълници и др. геометрични фигури с повечко ъгли.

Сигурно звуча старомодно като казвам това, не изключвам варианта и жени да действат по този начин. А що се отнася до инициативите, дори привидно да изглежда, че жените са пасивни, а мъжете - активни в инициативите и осъществяването им, нещата може да стоят по такъве начин, че жената да е скритият инициатор давайки на мъжа възможността да си мисли, че нещата произлизат от него, без да съзнава, че е тънко и ловко манипулиран.

Но по принцип правила няма - връзката може да прекрати и човек, който усети или разбере, че е мамен, не уважаван, нараняван и пр., колкото и да го боли.

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 01, 2008 10:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма значение кой е инициатора - все пак - за дадена раздяла в определена връзка!

Единствено значение в случая има едно-единствено нещичко - това, че не е имало истинска любов!

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта