Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 12:30 pm
Заглавие :
|
|
|
Ей, гледайте по-широко на нещата!
Аз съм гледала през годините и пинчер, и немски дог, за симпатичните кръстоски м/у немска овчарка и дакел - беше превъзходен бегач/ и разни други с гонче да не говорим, едното все се опитваха да го крадат, ама само си идваше към дома, другото като се появех с него и целия квартал се изпокриваше щото много лаеше му викаха "вълкодав".
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 12:33 pm
Заглавие :
|
|
|
Ма ние сме много широко скроени, Кати! По-широко - здраве му кажи! При подходящо осветление, музика и пиене, мога да харесам даже булонката на комшиите! Майтапим се, бе! Да не се вържеш сега. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 12:39 pm
Заглавие :
|
|
|
Aз, да се вържа!?
За малко щях, щото на първо четене вместо "булонка" прочетох "блондинка", нещо напоследък често ми се случва да чета неправилно думите от раз. и понякога се получват големи смехории или абсурди /особено като зачета пресата /
И моите комшии имаха булонка навремето. Пък що да не я харесаш, и те са дзверове, ама по-дребни.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 1:46 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | ...и те са дзверове, ама по-дребни. |
kati, не богохулствай, моля! Тук говорим за кучета... все пак! |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 1:53 pm
Заглавие :
|
|
|
Кой богохулства? Нищо подобно, не и аз! Аз обичам кучета всякакви, е, някои повече от други може би, ама не се отнасям с пренебрежение и към овчицоподобните или бълхоподобни лаещи твари.
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 3:09 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | ... ама не се отнасям с пренебрежение и към овчицоподобните или бълхоподобни лаещи твари.
|
Не става въпрос за пренебрежение, а за разговор между кучкари, в който вмесваш друг род същности. Това бульонката въ'бще не е куче, а аксесоар. |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 3:15 pm
Заглавие :
|
|
|
Ааа, куче е, куче! И как само пази, става за звукова сигнализация, такава аларма е! Много е шавливо за аксесоар.
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 3:23 pm
Заглавие :
|
|
|
Направо ме окрили Значи все пак ставала за нещо
Но ако точно това ще ме пази... Бог да ми е на помощ
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 3:46 pm
Заглавие :
|
|
|
E, ако под пазене на разчиташ да нагъне и захапе някой агресор или да респектира с външен вид...Достаъчно е да задейства алармата в къщи и всички са на крак /съдя по съседите/, сигнализира за всякакъв вид реални или въображаеми опасности, нека само някой да припари, може и за пожар да предупреди.
|
|
|
|
|
|
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 4:07 pm
Заглавие :
|
|
|
Виждам качвате снимки на кучета , та си казах и аз да кача една снимка ,на моето .... Не се вижда цялата , но пък се вижда достатъчно !
Голяма красавица е , но и абсолютна лигла и е много непослушна !
В къщи при най-малкия шум или движение почва да лае ,така че за къща е добър пазач ,но навънкаааа .. от гълъбите бяга !
Ето я моята Лорка
|
|
_________________ |
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 6:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Кучето, за истинския кучкар, е или отражение на собственика, или - негов компенсаторен втори "аз". Това е любов и споделяне, което не може да бъде обяснено с думи прости на тези, които нямат подобна нагласа. |
|
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 12:47 pm
Заглавие :
|
|
|
Знае ли някой то вас от къде идва това в името на едно куче да има буквата "р"? Имам една странна история - нашето куче преди половин година не се върна от разходка.Може би някой го хареса защото беше кротка женска немска овчарка на 1,5г . Търсихме го навсякъде - няма. Преди около три седмици виждам едно страхотно куче пред един магазин /съседен квартал/ очевидно бездомно. Напомня ми каракачанка. Погледахме се и се харесахме Съжалих, че съм сама и не мога да го заведа в къщи. Вчера се прибирам и какво да видя - нов домашен любимец , може би същото или доста подобно куче беше дошло в двора. Харесало му и решило да остане. Определено му се зарадвах. Сега трябва да го кръстим и тогава чух за "р" то... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 1:42 pm
Заглавие :
|
|
|
Суеверия естествено, но какво ще кажеш за Рекси?!
Сигурна съм, че ще реагира!
Опитай все пак ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 8:52 am
Заглавие :
|
|
|
Ясно бабини деветиди. Аз обичам да давам имена на животните около мен. Кучето на майка ми кръстих Джонатан, погледнах го и това ми дойде на ум, а междувременно новодошлия нарекох Борко - да е мир. Той милия май доста е страдал преди да ни намери, че каквото и да му кажеш се обръща. Днес има среща с доктора и става пълноправен член на дома |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 11:26 am
Заглавие :
|
|
|
А в квартала пък някой е изхвърлил от селата пак едно много сладко малко кученце, голям рошльо е.
Намерило си е подслон при вестникаря, до павилиончето му, много е разумно, държи се буквално като истински човек.
Ние с маг Живин го наглеждаме всеки ден!
Още не сме му дали име ... Прилича на немска овчарка, ама не знам какво ще се окаже в крайна сметка ... |
Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Апр 21, 2008 10:44 am; мнението е било променяно общо 1 път |
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|