НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 9:29 am Вижте мненията без отговор
ЗАЩО БОГ НЕ ЧУВА ВСЯКА МОЛИТВА?!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 10, 2008 5:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз точно за това се замислих ,като прочетох поста на ASD ... За какво всъщност можем да молим Бог ? Пари,приятелства,любов,жилище,работа ... ??? Някои даже искат знак от Господ ,че той ги слуша сега или че съществува ! Confused

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 10, 2008 7:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Аз точно за това се замислих ,като прочетох поста на ASD ... За какво всъщност можем да молим Бог ?

Пари,приятелства,любов,жилище,работа ... ???

Разбира се, че за тези пет неща молят преди всичко, впрочем искат настоятелно ... Е, понякога и за здраве, но проблемите с него просто са последица от сдобиването и реализацията на гореисканите неща ...

Didi написа:
Някои даже искат знак от Господ ,че той ги слуша сега или че съществува ! Confused

Ами ако случайно не внимава в речите им и в настоятелните им искания, които те наричат молитва?!

Ами ако ги излъже или пък пропусне?!

Ами ако го няма, ако не съществува, пък те се хабят ей така на - на вятъра?!

Човекът е толкова параноиден и толкова изпълнен с желания, че стига до абсолютни крайности за съжаление.

Така е, когато никой не иска да превъзмогне собствения си ограничен ум ... Confused Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 11, 2008 10:06 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Толкова е просто, че не мога да разбера защо изобщо трябва да се хабим да го дискутираме. Very Happy Въпросът изобщо не се свежда до това дали Той чува или - не. Нека всеки, който си върти подобни мисли в главата, само за момент да се опита да си представи, че има неограничени възможности за изпълняване на желания и пред него са "строени" само 100 човека, които му се молят. Ха сега, де! Wink

Със сигурност желанията на поне 20-30 % от тези хора ще са такива, че изпълнявайки желанието на едните, ще трябва да "прецака" останалите. Е, какво да прави! При него няма "наши" и "ваши".

Елементарният извод, който се налага от само себе си е, че се изпълняват само тези желания, които не вредят на останалите и са в синхрон с общата хармония. Само че подобни желания са много малко и редки. Crying or Very sad И от там ние, човеците, съвсем прогнозируемо стигаме до извода, че Той не ни чува.

Шопът има по въпроса и виц: Нане прави научни експерименти с бръмбар. Къса му единия крак и му заповядва: "бръмбаре, ходи!" - и бръмбарът ходи. Къса му и другия и пак така. Къса и заповядва, къса и заповядва, докато откъснал всички крака на бръмбара. Тогава бръмбарът не можел да му изпълни заповедта, защото нямал с какво да ходи. Нане стигнал до мъдрия извод: "Без крака бръмбарът не чува!" Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 11, 2008 10:19 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing LaughingЕто, това е значи................ Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 11, 2008 2:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А според мен Бог "чува" абс. всичко и ни дава каквото заслужаваме. Не вярвах, че ще ми се случи да вляза в църква и да благодаря горещо, че Бог НЕ ми е дал каквото исках, че като видях след време какво е чак не ми се мисли колко глупава съм била. Оттогава в църквите си казвам само каноничните молитви, другото е просто просия.
taniuga

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 11, 2008 8:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
Молитвата е нещо специално.

Аз мисля,че молитвата не е специално нещо, защото можеш да я кажеш със свои думи, в удобно време, на всяко място. Само, че трябва точно да знаеш какво искаш, защо го искаш и как ще продължиш оттук нататък ако го получиш.
Мисля, че да се молиш за конкретни неща - пари, пост, любов... това е неудачно, по скоро би трябвало да се молим за благоприятни обстоятелства при които да можем дапостигнем желаното. Например, ако искаме любов не трябва да се молим за любовта на конкретен човек, а за възможността да срещнем любов.
Друго ми идва на ума - в ежедневието си използваме изрази като "... опазил ме Бог...", "Дай Боже...", "Да ме прости Господ ...", ".. Бог да ни е на помощ...". Как мислите - това клишета ли са или молитви? От една страна това са добри пожелания, но от друга какъв е смисълът ако се казват по инерция, като украса на речта без да се влагат чувства и смисъл в думите.
Всъщност мисля,че не е нужно за щяло и нещяло да се молим, когато бихме могли да си огледаме възможностите и да си направим труд решаването на някои лично наши неща.
Аз по-скоро понякога се моля да имам сили, търпение и разум да се справя с това, което вече се е случило - всъщност като се помоля така с мои си думи, след това се чувствам по уверена да продължавам напред.
tan4eto77

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 11, 2008 10:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

според мен всеки от нас си се моли на Бог по негов си начин, всеки си иска неговото,но наистина има неща с които бихме се справили и сами,но е по-лесно друг ако може да свърши това вместо нас/принципно го казвам,защото има много такива около нас/.
radea

Пуснато наПуснато на: Нед Юни 22, 2008 11:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Бих искала да се включа в темата с думи от книгата на Паулу Коелю "Воинът на светлината":

"Съществуват два вида молитви.

Към първият вид спадат онези, в които се молим да се случат определени неща, като се опитваме да кажем на Бог какво трябва да направи. Не даваме на Създателя нито време, нито му посочваме място за действие. Бог – който много добре знае кое е най-доброто за всеки от нас – продължава да действа така, както той смята за необходимо. И този, който се моли, остава с чувството, че не е бил чут от него.

Към вторият тип молитви спадат всички онези, в които човек, дори и да не разбира пътищата на Всевишния, позволява в живота му да се изпълнят намеренията на Съзидателя. Моли се да му бъде спестено страданието, моли се за радост в Справедливата битка, но нито за момент не забравя да каже:”Да бъде волята ти.”

Воинът на светлината се моли именно по този начин.
"

Аз също се придържам към втория начин. Защото съм сигурна, че Той знае по-добре какво е добро за мен.

Да се свети Твоето име, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята...Амин...

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 16, 2008 3:08 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Във филма:"какво знаем ние"много правилно беше казано(филм за квантова физика),че ние сме творци,но и,че е е невъзможно да нараним създателя си понеже ние сме само частица сравнение с него.

Усещала съм нещо да ме пази не веднъж и явно да ме приема такава каквато съм(с моите си недстатъци)и въпреки това да ме пази и учи(КАКВО ОСТАВА ЗА БОГ,ЗА СЪЗДАТЕЛЯТ)който е 100 или много повече от това,което ме пази и ме приема такава каквато съм!!!
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 17, 2008 1:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

eollor написа:
Във филма:"какво знаем ние"много правилно беше казано(филм за квантова физика),че ние сме творци,но и,че е е невъзможно да нараним създателя си понеже ние сме само частица сравнение с него.

Ако нараним по някакъв начин Бога, то просто ще погинем.

Такъв е механизма на причинно-следствените връзки.

Филмите са една реалност, а Живота съвсем друга, Еолор!

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта