НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 9:03 pm Вижте мненията без отговор
Отработена или заработена карма
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
avb

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 18, 2008 8:29 pm
МнениеЗаглавие : ?????????? ??? ?????????? ?????
Отговорете с цитат

Здравейте, всички!
Знам,че в предходна тема коментирахме кармичните връзки,но тук искам да попитам нещо, което е свързано с това малко или много. Просто искам да си обясня някои "закономерности". Въпросът ми е как човек сам по себе си може да прецени, дали си е научил кармичния урок в съответното изпитание? Също и кога си отработва кармата? Имам предвид, че всеки го тълкува по различен начин. Всеки си прави извода по различен начин. Както се казва "10 лекаря, 10 диагнози". Също така през очите на различните хора нещата изглеждат различно. На всеки се е случвало да направи неправилен избор или преценка. Например, ако определен човек е осъзнал,че има кармична връзка с друг, значи в отношенията си с него той трябва да научи и осъзнае някои житейски истини. Ако той не си е "научил урока", изпитанието ще се повтори предполагам, а може и да се потрети. Но аз бих искала да попитам в случаите с кармичните връзки. Възможна ли е ситуация в която единия да не си е "научил урока" за разлика от другия? В смисъл възможни ли са такива ситуации? Това естествено ще рефлектира и върху двамата. Това означава,че пътищата им колкото и да се разделят (дори и понякога да изглежда като завинаги) винаги ще се пресичат отново.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 18, 2008 8:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравей и на теб !

Хубава тема , хубави въпроси !

Как можем да разберем дали сме научили определен кармичен урок е просто като този урок не се повтори . С каквото и да свързано с нещо ,някой или някаква ситуация няма значение , постъпил ли си правилно и научил ли си си урока , това нещо,някой или ситуация повече няма да се повтори , този някой повече няма да се върне в живота ти , ще си отиде ,защото това е било задачата и мястото му в живота ти .

Когато нещо се повтаря непрекъснато и имаш чувството ,че се въртиш в кръг е признак ,че не си си свършил нещата както трябва !

Спомни си като си била ученичка и си учила уроците си по биология примерно .Минаваш ли на следващия урок ,ако не си научила сегашния ? И спомни си как си се връщала отначало до като не го запомниш ? И сети се какво става ако прескочиш този урок по биология и примерно на следващия ден те изпитат на него ... пишат ти двойка или ти дават шанс пак да те изпитат на същия урок !

За мен е същото !

Аз винаги се изразявам с по -простовати думички и по -прости изрази ,за което се извинявам ... може би Маг Селена и Маг Живин ще го обяснят по-добре , а може и тяхното мнение изобщо да не съвпадне с моето .
С интерес очаквам мненията им ! Smile

А относно въпроса ти за кармичните връзки ще си замълча ,защото там пък хич ме няма ! Laughing

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 19, 2008 10:00 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, Didi, това си го мисля и аз,че ако определено нещо не е донаучено, то значи, че ще се повтори в живота ти под една или друга форма. Харесва ми и аналогията,която правиш с ученето на уроците! Въпроса е,че един и същи урок може да бъде "научен" по различен начин от няколко ученика. Зависи много и от предмета, и от учителя, също и от "природата" на ученика. Някои предмети изискват просто да "зубриш",а други не минават без логика. И когато на ученика не му се отдават някои предмети, той трябва да вложи повече усилия,за да ги научи. Спомнете си например всички тези съчинения с разсъждение върху даден проблем. Всеки разсъждава различно върху определен роман,книга или филм и прави различен извод. Но получават различни оценки, защото всичко си зависи от учителя...... Така е и в живота,много гледни точки, различна интерпретация на събития и ситуации...Коя ли е правилната интерпретация и правилния извод? Явно не е еднозначно... А понякога, когато се намесят и чувства, човек съвсем се обърква в разсъжденията и изводите си...
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 19, 2008 1:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз се присъединявам към мнението на Диди, че когато урокът бива научен, то той престава да ни се поднася от живота. В своя живот досега по няколко повода ,имах усещането, че се въртя в порочен кръг - каквото и да правя, макар и с различни хора, пак се стигаше след време до едно и също, а то никак не ми харесваше. Когато осъзнах, че причината е в мен, а не в хората, които са били около мен, и коригирах своите мисли, намерения и постъпки, този вид неща престанаха да се случват. Сега се случват други... Very Happy Но поне съм по-добре подготвена /благодарение на този форум и на нашите домакини!/, да се вглеждам в себе си и ситуациите около мен и да търся правилното решение. Абе - изобщо е интересно! Няма скука!
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 19, 2008 4:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аналаогията с училищните уроци е илюстрираюа, но донякъде...В училище има оценяващи - учителите и оценката им може да е субективна. Може да си назубрил нещо само за оценка и да преминеш по-нататък или да завършиш, а в следващия момент знанията ти да се изпарят от главата, особено ако не са ти нужни практически в последствие. Или пък да се скъсаш от учене, но учителят по някакви негови си причини ти постави незадоволителна оценка. Но получените знания може да са трайни и да ти служат занапред. Или пък да минеш тънко между какпките и по втория начин и да получиш заветната диплома. Друг е въпросът, че и за това някога ще платиш кармична цена.

В живота действията и мислите ти се оценяват единствено по начина, по който се отразяват на баланса във Вселената. Всяко негово нарушение поражда реакция, която рефлектира върху теб и другите и те принуждава да коригираш нарушения баланс - това са самонавлечените събития. Това са уроците - ако реагираш адекватно със следващите действия и мисли - значи урокът е научен - ще познаеш по развоя на събитията.

Няма оценяващи учители, може да намериш Учители, които да те напътстват, но не могат да те предпазват от грешки, отговорността е изцяло твоя. Никой не може да те съди, както и те не трябва да съдиш другите. Точно чувствата са лош съветник, когато ни обсебват правим най-много грешки.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта