НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 11:53 pm Вижте мненията без отговор
ЗА СРОДНИТЕ ДУШИ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 18, 2008 6:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря ти, radea, за хубавите думи. Въобще не възприемам нищо нападателно, напротив, и на мен ми харесват менията и разсъжденията ти. Това последното много добре го казваш и е много вярно за съжаление.

С израза ми "беше време на четене" не искам да кажа, че съм намалила интензивността на четенето, щото видиш ли съм намерила всички отговори, колко много още има да да се учи в този живот...Преди четях, щотото може би опита ми не е бил достатъчен, била съм млада и любознателна /като всеки/. Имаше едно напрегнато ежедневие, прозаично, но добре подредено донякъде. Можех да си живея само с това и да съм си доволна от живота си. Не че не го оценявах, но все нещо ме човъркаше, че нещата не се изчерпват с това дето виждаме и и се случва, а и какво не виждаме, защо става така, а не иначе, какво пропускаме и пр.

Сега животът ми е малко по-различен, случиха се някои неща не много отдавна, те пак провокираха търсене, но точно навреме /нищо случайно няма в живота/ попаднах на този сайт и форуми и къде с помощтта на хората тук, къде сама, с общи усилия всеки за себе си лека-полека намираме някой и друг отговор, други оше ги търсим ...

С някои хора първоначално сме се идентифицирали като сродни души, но в процеса на опознаване се установяват все повече различия, понякога е обратното. Но май и критериите са ни били повърхностни. Много хора, особено по-младите припознават сходството в еднаквите вкусове например - обичали едни и същи неща, музика, филми, начин за прекарване на свободното време, по-задълбоченото вече е и сходни разбирания за най-важните неща от живота, ценностна система и пр. Не, че не е от значение , напротив - много е важно даже, особено ако се планира съвместен живот. Но явно за сродство на душите трябва да има някакво вътрешно усещане, дори и да не са на лице външните характерови сходства, и аз не знам... Rolling Eyes

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
radea

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 18, 2008 10:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абе гледам в момента едно научнопопулярно филмче за астрономия, химия, физика на частиците ("Вселената на Хокинс"), където един хубав батко каза следното:

"Единствената разлика между материята и антиматерията е в електрическия им заряд. Когато имаме частица материя, един отрицателно зареден електрон, неговата съответстваща частица антиматерия ще бъде един положително зареден протон. Най-интересното е, че когато материя и антиматерия се срещнат, те... изчезват... Те се превръщат в нещо ново, в нещо, което преди това не са били - чиста енергия..."

Ами може би нещо подобно се случва с пламъците-близнаци, които представляват допълващи се противоположности - когато се съберат, се превръщат в енергия (любов) и се възнасят в друго измерение...

А при положение, че от учените вече е направено това заключение:
"А една от най-хубавите последствия на този процес, е че от чиста енергия може да бъде създадена материя и антиматерия. Номерът е достатъчно бързо да се изтегли антиматерията, преди двете да взаимодействат и отново да се превърнат в енергия.." (свободен превод и цитат)
не ми е ясно защо "учените глави" все още гледат с насмешка на окултизма и неговите идеи за невидими светове ...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта