НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 12:51 am Вижте мненията без отговор
Питам се къде е справедливостта?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
iva3

Пуснато наПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 7:18 am
МнениеЗаглавие : ????? ?? ???? ? ????????????????
Отговорете с цитат

Здравейте,
Първо искам да Ви поздравя за добрия сайт.
Искам да споделя личен проблим и въпросите, които предизвиква той в мен. Въпросите не са конкретни за моя случай, а по-общи. И аз както повечето хора, не вярвах в магии. Но започнах да намирам странни неща в къщи, в гардеробите, при бельото ми и започнах да се чувствям много зле. Следите водят към свекърва ми. Естествено е, че не мога да простя подобно нещо и не храня добри чувства към нея, въпреки че не бих си позволила да и направя подобно нещо- считам го за недопустимо вмешателство. Трудно е човек да се справи с гнева след такова нещо. Не мога да кажа “прощавам”. Питам се къде е справедливостта? Не се ли връщат тези неща? Ако се връща на поколенията – тогава няма ли да пострада детето ми, което няма вина за това и тя не се интересува от него /тя се интересува единствено от другите си внуци/. Трябва ли да страдат невинни заради нечии грехове? Не е ли справедливо да страда единствено виновният и то в този живот, а дали има друг - никой не знае? Предполагам, че има много хора, който като мене си задават подобни въпроси. Може би все повече хора се опитват да навредят на някого по този начин, защото ако успеят веднъж, започват да се чувстват всесилни. Question
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 9:34 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте и на вас Ива !

Повечето хора Ива са хукнали по врачки ,баячки ,магове ,шамани и т.н. Цяла България е полудяла да прави магии , та за това и вие сте попаднала в подобна ситуация ( според думите ви).

Не знам колко правилно ще е мнението ми , но все си мисля ,че до като не можете да простите постъпката и изпитвате лоши чувства към тази жена ще продължавате да се чувствате зле !

На всичкото отгоре не сте 100 % сигурна ,че е така и какво излиза ,че се ядосвате,гневите и се чувствате зле ,заради нещо за което даже не сте сигурна !

Не е трудно да се справиш с гнева , няма невъзможни неща , но когато егото на някои е прекалено голямо ,за да каже "Прощавам ти" ,ето тогава става по -трудно !

Има я справедливоста ,има я и кармата и те не подминават никои ! Всяка наша постъпка остава следа в бъдещето ни , но вие защо трябва да мислите дали ще и се върне или не ? Защо сте насочила вниманието си към живота на тази жена ,а не към вашия и този на семейството ви ?

Вижте едва ли някои тук може да каже кое е справедливо и кои трябва да страда .Ние сме хора,има други които се грижат за това , доверете им се , те знаят кога ,къде и как !

Не взимаите мнението ми прекалено сериозно , защото си е просто мнение.Потърсете отговорите на въпросите си в себе си .Аз поне така правя ... и винаги ги намирам !

Разгледаите статиите във форума и сайта ,прочетете нещичко .Разгледайте и темите ... има много неща ,които може би ще ви помогнат !
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 1:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цитат:
iva3 написа:
Здравейте,
... започнах да намирам странни неща в къщи, в гардеробите, при бельото ми и започнах да се чувствям много зле. Следите водят към свекърва ми.

Диди е абсолютно права, за всичкото, което Ви е казала, iva3!

Но ... не бива да сте толкова категорична в твърдението си, че точно свекърва Ви прави тези магии. В практиката си съм имала какви ли не случаи и повечето от тях излизаше, че не е правил магиите този, върху който обикновено падаше съмнението - въпреки неговата злост.

Цитат:
iva3 написа:
Естествено е, че не мога да простя подобно нещо и не храня добри чувства към нея, въпреки че не бих си позволила да и направя подобно нещо- считам го за недопустимо вмешателство.

Ние хората винаги искаме Бог да ни прощава, а не прощаваме. Ние винаги искаме Бог да ни обича и закриля, а не правим това с другите около нас.

Да, това не е правомерно вмешателство, но както сте констатирала вече ... е допустимо.

Тук мога да Ви кажа, че каквито вибрации излъчвате Вие, такива и ще привличате. Излъчвате гняв - застига Ви такъв, излъчвате омраза - спохожда Ви, не прощавате - и на Вас не прощават.

Имате скрити негативни намерения, които дори не съзнавате - застигат Ви такива. В случая Ви правят магия.

Семената растат там, където има благоприятна почва за тази цел. Почвата в случая са Вашите скрити душевни потенции и намерения в тях, а магията е семената, които е посяла Вашата свекърва или който и да било там - това не е чак толкова важно.

Цитат:
iva3 написа:
Трудно е човек да се справи с гнева след такова нещо. Не мога да кажа “прощавам”. Питам се къде е справедливостта? Не се ли връщат тези неща?

Справедливостта не е някаква точна и постоянна константа за всяко едно отделно нещо. Тя е строго специфицирана величина и се отнася строго индивидуално към всяко едно нещо, към всяка една отделна ситуация, тя е абсолютно индивидуална, естествено когато е измерваме чрез човешките си понятия.

Но ... тъй като човекът е не-разбиращо същество и живее в дуалностите си на своя егоизъм, той не може да разбере механизма на справедливостта. Той е обладан единствено и само от собственото си Его, което го владее изцяло и не му позволява да проникне в скритите за него действия на живота.

Според човека щом има грешка, тя трябва да бъде наказана, възмездена. Но ... според Твореца на живота (Бога) нещата стоят по съвсем друг начин - затова и все още човечеството съществува. Според Божественият план всеки, който е съгрешил има невероятната възможност и шанс да коригира своята грешка.

Какво означава това?!

Това означава, че Бог предварително е включил в своя План прошката и тя не подлежи изобщо на коментар. Щом имаме шанса да коригираме поведението си и действията си, значи просто самата прошка е планирана в Плана още преди да сме съгрешили.

Ето - това именно е справедливостта!

Шанса, който ни се дава да коригираме грешките си, (казвам грешките, защото грях няма - това е понятие измислено от религията) е изкусно втъкан в съдбите ни под формата на карма.

А кармата ни дава изключително голямата възможност да усъвършенстваме себе си в духовно направление в необозрим срок от време, поради което съществува и механизма на прераждането на духа - преминаването от едно тяло в друго след кратка пауза при смъртта.

Можете ли да си представите самата грандиозност на процеса наречен прошка в замисъла на Божествения План?!

Така, че ако искате прощавайте, ако искайте - злобейте, гневете се, мразете и т.н., докато разберете (в този Ви или някой друг Ваш живот!) какво точно правите първо със себе си и после с другите.

Разбира се, че всяко едно действие бива спохождано от противодействие. Така, че всяка една грешка води след себе си втора такава - независимо от това кой ще я допусне втория път от кармичния кръг, в който е попаднал.

Всичко в този свят е едно Единно Цяло, като всички процеси в това цяло са взаимосвързани и взаимозависими.

Така, че всеки каквото и действие да извърши, то неменуемо рефлектира върху всичко около него, като резонанса от излъчваната енергия се връща обратно при този, който е извършил съответното действие.

Т.е. той получава обратно това, което е извършил. Хората на това действие му викат "възмездие" , но то е просто съвкупна последователност от дадено действие на определен човек. Така, че този, който Ви прави магиите ще си сърба последствията с цялата си безотговорност - рано или късно.

Въпроса е, че Вие няма да разберете кога и какво ще се случи с този човек поради факта, че не познавате определени скрити механизми в потока на кармата и няма да можете да отчетете действието на рефлектиращата магия върху нейния "творец".

И запомнете, че не Вие определяте времето, в което правещият Ви магия ще изпита нейните последици върху гърба си, но Вие определено можете да забавите този процес в него със съответното си негативно поведение, в което е втъкана мъст на подсъзнателно ниво. А това вече е много по-лошо отколкото да направиш някому магия. Сори ...

Как можете да забавите този процес?!

Ще Ви кажа: Вие тайничко в себе си жаждате отмъщение, възмездие. И колкото повече се нахъсвате в тази насока, колкото повече се гневите и мразите, толкова повече ще бавите времето, в което магията ще рефлектира върху този, който Ви я е направил. Това просто е закономерен процес.

Никой човек не бива да се прави на по-голям Бог от самия Него.

Така, че научете се първо да обичате, защото само така ще можете да се научите и да прощавате - тези процеси просто са неотменни и взаимосвързани.

Това е.

Цитат:

iva3 написа:
Ако се връща на поколенията – тогава няма ли да пострада детето ми, което няма вина за това и тя не се интересува от него /тя се интересува единствено от другите си внуци/.

Да, ще пострада детето Ви или някой друг по кръвна линия, така е.

Но ... не можете да твърдите изобщо дали това дете има вина или не поради факта, че то преди да се роди е сключило един догор в невидимите планове, според който знае къде и при какви родители и роднини ще се прероди и каква съдба ще го споходи. То предварително е избрало да живее с тези хора и да носи последиците от тяхното поведение и постъпки.

И то е избрало да живее този си живот според неговите грешки в миналия си такъв за да може да се научи да ги преодолява изпитвайки ги на собствен гръб. Това не е ли справедливост?! Разбира се, че е.

В минал живот то не е проявявало справедливост и сега в този си трябва да се научи как се прави това, като изпита всички последици на несправедливостта. И в случая неговата безумна баба (ако е тя разбира се тази, която прави магиите!) чрез поведението си и грешките си му осигурява почвата за неговите кармични уроци. Справедливо е, не мислите ли?!

Но ... това не означава, че ако е така както твърдите Вие, тези внуци, към които бабата има повече и по-големи предпочитания ще бъдат подминати в цялата тази работа. Те също ще страдат, като и бабата ще страда още повече от тях поради собственото им страдание. И това ще е абсолютно справедливо!

Сега по-спокойна ли се чувствате?! И по-удовлетворена?!

Цитат:
iva3 написа:
Трябва ли да страдат невинни заради нечии грехове? Не е ли справедливо да страда единствено виновният и то в този живот, а дали има друг - никой не знае?

Не Вие сте критерия, който определя процеса на справедливостта. А и вече Ви обясних кой колко би могъл да бъде невивен в прегрешенията си от минал живот.

Още повече, че всички ние, които се прераждаме на планетата Земя се прераждаме именно за да страдаме, тъй като само и единствено чрез страданието човека се облагородява и развива духовно, защото преминава през житейски опитности, който го тласкат към правилното разбиране на живота и закономерностите в него.

Ако Вие не знаете или пък не вярвате поради ограниченията на ума в прераждането и последователинте животи в него, то това не означава, че и другите са като Вас.

Познанието съществува и е разбирано правилно само от смирените в себе си хора!

Така, че никак не е излишно да помислите дали сте смирен човек или не?!

Цитат:
iva3 написа:
Предполагам, че има много хора, който като мене си задават подобни въпроси. Може би все повече хора се опитват да навредят на някого по този начин, защото ако успеят веднъж, започват да се чувстват всесилни.

Така е, но нека да не забравяме, че само Бог е всесилен ...

Пуснато наПуснато на: Вто Сеп 02, 2008 11:23 pm
МнениеЗаглавие : ?????????!
Отговорете с цитат

Благодаря за отделеното време и за отговорите. Аз не се считам за безгрешна и не считам, че мога да съдя другите хора. Но както казвате, “човекът е не е разбиращо същество”, а чувстващо. Аз даже не знам дали по този начин някой може да навреди. Но фактът, че някой се опитва да определя животът ми, буди гняв. Давам си сметка, че гневът и омразата ми вредят и това е основният ми проблем. Опитвам се да се освободя от тях, но това не е лесно. Аз в живота съм рационален човек (поне така си мисля). Вярвам в неща, които имат логическо обяснение. Но ... очевидно не съм смирен човек. Надявам се да успея да да коригирам това. Embarassed
Didi

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 12:59 am
МнениеЗаглавие : Re: ?????????!
Отговорете с цитат

iva3 написа:
Благодаря за отделеното време и за отговорите. Аз не се считам за безгрешна и не считам, че мога да съдя другите хора. Но както казвате, “човекът е не е разбиращо същество”, а чувстващо. Аз даже не знам дали по този начин някой може да навреди. Но фактът, че някой се опитва да определя животът ми, буди гняв. Давам си сметка, че гневът и омразата ми вредят и това е основният ми проблем. Опитвам се да се освободя от тях, но това не е лесно. Аз в живота съм рационален човек (поне така си мисля). Вярвам в неща, които имат логическо обяснение. Но ... очевидно не съм смирен човек. Надявам се да успея да да коригирам това. Embarassed

Не се гневете ! Защо го правите ,сама попадате в капана?!По този начин се самоунищожавате и даже не ви е нужна магия , като се гневите дори въздействате и на детенцето ви !

Никои не може да определя живота ви освен ако вие не го позволите ,а аз като гледам вие точно позволявате вмешателство .

Гнева не ни прави по-силни ! Ако сте наистина силен човек ,то тогава защо не намирате сили да простите ?

Омраза? Crying or Very sad Вие мразите някои и нещо в което даже не сте сигурна ? Crying or Very sad Наистина ли ?

Нещо не ми се връзва тука !

Казвате че се опитвате да се освободите от тях .Бих искала да ви попитам как по - точно ?Как се опитвате да се преборите с гнева и омразата ,а в същото време споменавате ,че не сте смирен човек ? Confused

Аз мисля, че преди всичко човек трябва да е смирен,за да може да ПРИЕМА (не да се примирява) различните житейски ситуации ,в които попада !

Вие знаете ли че каквото изпитвате към другите хора,това изпитват и те към вас ?

Пишете ,че вярвате в неща ,които имат логическо обяснение нали така ?Бихте ли ми дала логическо обяснение за магията и правенето на магия ? Аз там съм много , много зле .... нищичко не знам и ще ми е много интересно да прочета вашето мнение !

Пак прекалих с въпросите ... какво да направя , такава съм си ... любопитна и все си пъхам носа там дето не ми е работа ! Laughing

Моля не приемате мнението ми като нападка или заяждане , напротив аз просто искам да ви накарам да се замислите , нищо повече !

Очаквам отговора ви с най-голямо нетърпение !
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 6:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз също. Cool

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 7:41 pm
МнениеЗаглавие : ?????????,
Отговорете с цитат

Ще се опитам да отговоряна въпросите към мен.
Относно неща, които не познавам /магии/, нито мога напълно да вярвам, нито ги отричам. Просто незнам дали съществуват. Има хора, които се опитват да правят такива неща. Недоказуемо и дали действат. Нещата, който намерих бяха старателно завити и не са попаднали сами в къщи. Хората, който идват в къщи на гости не ровят в гардеробите ми и малко хора влизат в спалнята. Така че мога да предположа кой би могъл да ги сложи. За съжаление само фактът, че намерих такива неща ми наруши спокойствието и ми нанесе своите вреди. Сега излиза, че съм най-виновната, защото изпитвам гняв. А със свекърва ми съм имала и проблеми от друго естество, така че негативните емоции са натрупани с годините и сега това е само повод да излязат наяве. Посочете ми човек, който никога не изпитва гняв, винаги прощава и като му ударят шамар си обръща и другата буза. Аз не познавам такъв.
лека вечер
Smile
taniuga

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 8:10 pm
МнениеЗаглавие : Re: ????? ?? ???? ? ????????????????
Отговорете с цитат

iva3 написа:
започнах да намирам странни неща в къщи, в гардеробите, при бельото ми и започнах да се чувствям много зле. Следите водят към свекърва ми. Естествено е, че не мога да простя подобно нещо и не храня добри чувства към нея, въпреки че не бих си позволила да и направя подобно нещо- считам го за недопустимо вмешателство. Трудно е човек да се справи с гнева след такова нещо. Не мога да кажа “прощавам”. Питам се къде е справедливостта? Не се ли връщат тези неща? Ако се връща на поколенията – тогава няма ли да пострада детето ми, което няма вина за това и тя не се интересува от него /тя се интересува единствено от другите си внуци/. Трябва ли да страдат невинни заради нечии грехове? Question

Здравейте Ива!Чета поста Ви и си мисля, колко много хора са в подобно на Вашето положение. Смятам, че като се обръщате за съвети и представяте проблема си трябва да сте готова да чуете нашите мнения и да се позамислите. Мисля, че трябва добре да осмислите взаимоотношенията с Вашата свекърва.Казвате, че игнорира детето Ви и не можете да простите. Вероятно затова си има причина. Ако искате искрено да разрешите ситуацията трябва първо да я анализирате и да погледнете през нейните очи. "За да простиш трябва първо да разбереш." Поговорете честно със себе си, погледнете се отстрани и ако намерите някои недостатъци ги коригирайте. Променете отношението си и бъдете добронамерена. Постарайте се и ако няма резултати просто опитайте се това отношение да не вгорчава живота Ви.
Гневите се, че някой определя живота Ви, но нали живеете заобиколена от хора с различни характери / вашата кармична група - имате отношения за изчистване с тях/, значи няма начин другите да не влияят, но това е то животът - да се развиваме и израстваме, преодолявайки старите натрупани грешки и стремейки се да не натрупваме нови. Така, че въоръжете се със спокойствие, поговорете със себе си и добре осмислете ситуацията от гледна точка на всички действащи лица. И решението само ще ви дойде.
Didi

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 8:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Първо няма грехове Ива и никои и точно никога не страда просто ей така !

Селена много добре и на много разбираем език ( щом аз го разбрах Laughing ) ви е обяснила ,че сме тук на земята ,за да страдаме ,защото само така се "лекуваме" и усъваршенстваме !

И да ... има такива хора и да аз познавам поне двама!

Има подобна тема тук във форума и всеки от потребителите сподели ,че познава поне един такъв човек ! Cool

Съгласна съм с taniuga ... !

Не искате да контролират и определят живота ви ... тогава не се опитвайте да контролирате и определяте хората и техния живот . Не искате да игнорират детето ви , не ги игнорираите и вие (не детето ,а свекърва ви ) .

Дълго време бях тъжна,когато се появиха други внуци на бабите и дядовците ми ,защото им обръщаха много внимание ,а аз нали съм голяма ... Wink ... Една вечер си мислех защо се получава така и разбрах ,че аз сама си поставям бариера между тях и мен ,та аз даже не отивах да ги видя ... е какво да искам още ?!
Didi

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 8:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Уф ... съжалявам за правописните грешки и хем си казах да ги поправя след като напиша каквото съм си мислела !

Много се извинявам ! Embarassed
Didi

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 03, 2008 8:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

аххх Laughing Laughing Evil or Very Mad мислила* Laughing Laughing Laughing

Голям мислител ,голямо нещо ... дървен философ ...ей това ще ми е бъдещата професия на мен ! Laughing Laughing
penka

Пуснато наПуснато на: Съб Сеп 06, 2008 12:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

iva3, какво ти пука, че свекърва ти игнорира твоето дете?! Ми то си е твое. Не - нейно. Важното е ти да не го игнорираш, както и баща му. Другото е без особено значение. А за да се стигне до подобни "мили" роднински отношения - едва ли е случайно. Вярно е, че има много проклети хора под слънцето, които не могат да заспят с кеф, ако днес не са направили поне една гадост. Но чак такива са сравнителна рядкост. Така че - или ти си кутсуз да попаднеш точно на такъв човек и ако това е така, приеми го като карма, или и двете сте виновни за това състояние на отношенията ви. А най-добре е младото семейство да си живее отделно. Ако търсиш съвет - това е моя съвет. Направи всичко възможно да заживеете самостоятелно.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 11:33 am
МнениеЗаглавие : Re: ?????????,
Отговорете с цитат

iva3 написа:
Посочете ми човек, който никога не изпитва гняв, винаги прощава и като му ударят шамар си обръща и другата буза. Аз не познавам такъв. Smile

А задължително ли е да го познаваш?!

Защото аз "познавам" един такъв ... всъщност повече ... но този го познава целият свят и заради хорското невежество е бил разпнат на кръста дори, освен че са го и пребили до смърт "добрите" хора преди да го разпнат ...! Confused

Исус Христос. Cool

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 08, 2008 11:41 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте iva3!
Нека и аз се включа малко в дискусията. Това,което се случва между вас и свекърва ви, е много често срещано явление. Но нещото, което хората се опитват да ви обяснят в този форум е,че изпитвайки негативни емоции спрямо нея, вие само вредите на себе си, а може би и на детето си. Както се беше споменало в някоя от мъдростите: "единствения начин да обезсилиш омразата е любовта". А честно казано има много хора, които не изпитват гняв. Просто реагират по различен начин на ситуацията. Аз познавам доста такива. Казват си "имало да става" и продължават да си гледат работата, интересите и така нататък. особено когато са затрупани с работа.... Защото всеки един гняв е негативна енергия, а как ще се трянсформира тази енергия зависи от вас, вие можете да я обърнете и да решите да създадете нещо хубаво или да се отдадете на различни интереси да насочите вниманието си на някъде другаде, било то работа или грижи за детето. Просто това е начина да се окажете "над нещата". А както ви каза penka, хора, които създават проблеми винаги е имало и ще има и всеки се е сблъсквал с такива.
taniuga

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 08, 2008 7:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

По отношението към тази тема мисля, че всеки от нас е преживял или преживява подобен род взаимоотношения. Независимо дали с член от семейството, обкръжаващата среда или нещо подобно. Даже мисля, че гневът в подобни случаи е породен от страх. Страх да не сме игнорирани, страх кокво ще ни се случи, страх дали като даваме няма да получим адекватност отсреща. Чудесно би било да се освободим от страха и тогава няма да се гневим. Но как? Стигам до заключение, че трябва да се научим да контролираме мислите си. Да не се страхуваме. Какво от това, че някой не ни е обърнал подобаващо внимание- това е само едно чуждо мнение, важно е какво мислим за себе си - как се чувстваме. Някой може да се опита да определя животът ни, но само ако ние сами му позволим. Имаме избор дали да се оставим на течението или да постъпим както желаем. Идва ми на ум следната мисъл, която доста често си повтарям, когато се чувствам притисната от обстоятелства или хора: ЧОВЕК, ВОДЕН ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ РАЗБИРАНИЯ, СПОРЕД СОБСТВЕНИЯ СИ МИРОГЛЕД ИМА ПРАВОТО ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ ДА ПОСТЪПИ КАКТО ИСКА.
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта