Автор |
Съобщение |
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Нед Окт 19, 2008 3:19 pm
Заглавие : Re: ??? ?? ??????? ??????? ???
|
|
|
Маг Селена написа: | Този въпрос ми го зададоха във връзка с една моя статия. Статията се казва:
"Как се създава кармична програма за унищожение?"
Моят отговор или по-скоро отговори са:
Човек може да разбере кармата си като я осъзнае. А може да я осъзнае като я прозре.
До прозрението може да се стигне чрез познанието. Не знанието, а ПО-знанието.
С познание човек се сдобива чрез своите лични житейски опитности.
Опитностите си човека ги получава чрез своите действия - позитивни или негативни.
За да асимилираш своите опитности трябва да минеш през изпитанието.
За да минеш през изпитанието трябва да издържиш на страданието.
За да издържиш страданието - трябва да го приемеш.
За да го приемеш трябва да проявиш търпение.
Проявявайки търпение - трябва да се смириш в себе си.
Така, ще успееш да стигнеш да прозрението за да можеш да осъзнаеш своята карма.
А след като я осъзнаеш вече тогава идва и правилното й разбиране.
Това е.
А вашите мнения какви са?! |
Селена ... не разбирам ... как можем да разберем кармата си ,след като сме проявили търпение,смирение и всичко ,което си написала в поста си ?
Напълно съм съгласна ,даже за това ме нямаше толкова дълго време ,но не ми се пише въпреки ,че мога да дам ярък пример !
Какво значи да разберем кармата си ?
Ще разкажа една история ... за някои може да е малко странна ,а други може и да я приемат!
Гостувах на баба ми преди известно време и стана дума за една жена ,която живее в същия вход ,където и баба ми .За нея знаех ,че гадае на карти и кафе и исках да отида .Баба ми ме спря защото жената уж не била много добре ...След известно време се звънна на вратата и естествено това беше същата съседка за която говорихме преди това .Тя сама доиде ... Помолих я да влезе и да ми гледа на кафе ... Въртя чашата ... какво прави точно не знам и се обърна към мен с думите " Твоята карма е трудна .Ти ще бъдеш винаги наранявана и с разбито сърце .Мъжете винаги ще те карат да страдаш ,но твоята задача е въпреки това да обичаш ,да даваш и никога да не губиш вяра в любовта"
Сега ... колко е достоверно това само времето ще покаже ,въпреки че аз лично не вярвам на това ,но давам пример с тази история ,за да попитам това ли е да разбереш кармата си ?
Всяко страдание ни учи не само на търпение и смирение ,за това често казвам ,че грешките ни дават много повече от колкото си мислим и когато доиде време да се поучим от тях ... всичко някак си се избистря ,ако мога така да се изразя ,променят се много неща ,дори и самия ти поглед върху нещата до сега ! Замисляш се и си го търпиш ,до като не си го изживееш .
Е разбира се имаш и избор да избягаш ,но така или иначе то пак те застига.
Това си мисля относно приемането и смирението и изобщо самото страдание и пак остава въпроса ... всъщност това ли е кармата ? Страданието и приемането ,търпението и смирението ? |
|
_________________ |
|
|
|
radea
|
Пуснато на: Нед Окт 19, 2008 6:02 pm
|
|
|
Didi написа: |
Всяко страдание ни учи не само на търпение и смирение ,за това често казвам ,че грешките ни дават много повече от колкото си мислим и когато доиде време да се поучим от тях ... всичко някак си се избистря ,ако мога така да се изразя ,променят се много неща ,дори и самия ти поглед върху нещата до сега ! Замисляш се и си го търпиш ,до като не си го изживееш .
Е разбира се имаш и избор да избягаш ,но така или иначе то пак те застига. |
Е това е то! Според мен много добре си разбрала всичко, Диди
Когато постигнеш смирение, балонът с горещ въздух наречен "его" започва да изпуска и да се смалява и ти най-после виждаш истинския смисъл на това, което ти се е случило, който дотогава е бил скрит зад огромните по размер егоистични желания и стремежи. И в момента, в който осъзнаеш този смисъл, осъзнаваш и кармата си. Т.е. осъзнаваш последствията от някои твои действия в миналото, които са се превърнали в причини за определени ситуации, които пък отново са породили необходимостта от действия.
Проблемът според мен е в това, че повечето от нас искат предварително да знаят какво ще им се случи и каква карма ще трябва да отработват - къде от чисто любопитство, къде от желание да се "подготвят". Това, което ни липсва в такъв случай е именно търпението - да оставим нещата да се развият както трябва, за да можем максимално добре да си научим урока, а не да се опитваме да манипулираме ситуацията според моментните ни нагласи.
И търпението, и смирението се постигат страшно трудно, но и според мен те са най-сигурните стъпки към осъзнаването на кармата. А страданието пък е неизменния спътник на този, който се учи на търпение и смирение и може да бъде неутрализирано чрез приемането.
Didi написа: |
" Твоята карма е трудна .Ти ще бъдеш винаги наранявана и с разбито сърце .Мъжете винаги ще те карат да страдаш ,но твоята задача е въпреки това да обичаш ,да даваш и никога да не губиш вяра в любовта" |
Това пък според мен е типичен пример за кармичен урок. Как можем по-добре да се научим да обичаме ако не по този начин? Страданието идва от неразбиране и неприемане. Неразбирането идва от следването на някакви представи, в което това, което не разбираме, не се вписва. Представите се предначертават от егото. Любовната мъка и болка е резултат от наранено его и страх, че живота няма да протече според представите предначертани от това същото его. Всяко едно превъзмогване на любовната мъка и отварянето на сърцето за любовта е победа над егото. А това се постига чрез търпение, смирение и приемане. Ако не си преживял страданието на любовната мъка, как ще осъзнаеш собствените си илюзии, с които тръгваш към поредния партньор? Защото всеки има такива, било те осъзнати или неосъзнати. И още: как ще разбереш какво е то това любовта? Защото за да можеш да превъзмогнеш болката и да отвориш сърцето си отново, трябва да можеш да простиш. Не успееш ли да простиш, значи не си обичал истински. Страстта често бива бъркана с любовта и според мен точно прошката помага да се разграничи едното от другото. |
|
_________________ Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится... |
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Нед Окт 19, 2008 7:42 pm
Заглавие :
|
|
|
Оф ... аз съвсем съм се объркала в по-горния пост ,сега се сетих !
Просто обърках понятията и разбирането за някои от нещата ! Разбира се че е така ... !
Преди месец-два някъде бях питала Селена нещо лично и тя ми отговори "Разбери защо този човек се връща отново в живота ти ,изживей си кармата с него и продължавай!" .
Излишно е да споменавам ,че тогава не я разбрах ,но ето дойде време и разбрах за какво ми го написа това !
Ивинявам се ... чак сега разбрах за какво говорите точно в темата
Не е толкова трудно да разберем кармата си ,никак ама никак даже ... които ми каже обратното , няма да му повярвам !
Имам една позната ,която често ми споделя проблемите си и от няколко месеца се измъчва с един женен мъж ... влюбена е много в него и страда ! Пита ме "Защо ми се случва всичко това?" и аз и зададох друг въпрос " Някога била ли си с двама ? Имала ли си връзка зад гърба на човека до теб,изневерявала ли си на онзи които уж обичаш?" ... тя се изчерви и каза "Да!" Ето за това се случват при нея тези неща сега ...ако съм разбрала правилно нещата ,то този пример е на място ! |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 12:47 pm
|
|
|
Didi написа: | ... Помолих я да влезе и да ми гледа на кафе ... Въртя чашата ... какво прави точно не знам и се обърна към мен с думите " Твоята карма е трудна .Ти ще бъдеш винаги наранявана и с разбито сърце .Мъжете винаги ще те карат да страдаш ,но твоята задача е въпреки това да обичаш ,да даваш и никога да не губиш вяра в любовта"
Сега ... колко е достоверно това само времето ще покаже ,въпреки че аз лично не вярвам на това ,но давам пример с тази история ,за да попитам това ли е да разбереш кармата си ? |
Не, Диди, не е това!Това е някой сам да определи каква може да бъде кармата ти, но ... през неговите очи.
А ти сама трябва да откриеш каква е всъщност кармата ти.
Didi написа: | Това си мисля относно приемането и смирението и изобщо самото страдание и пак остава въпроса ... всъщност това ли е кармата ? Страданието и приемането ,търпението и смирението ? |
Ти забрави и ... правилното разбиране, Диди. Както и стремежа за коригирането й, т.е. отработването й. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 12:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Didi написа: | Оф ... аз съвсем съм се объркала в по-горния пост ,сега се сетих !
Просто обърках понятията и разбирането за някои от нещата ! Разбира се че е така ... ! |
Няма никакво значение, че си се объркала. Всеки може да се обърка или да сгреши. Важното е, че веднага си се сетила и си се коригирала.
На това му се казва отработена карма.
Didi написа: | Имам една позната ,която често ми споделя проблемите си и от няколко месеца се измъчва с един женен мъж ... влюбена е много в него и страда ! Пита ме "Защо ми се случва всичко това?" и аз и зададох друг въпрос " Някога била ли си с двама ? Имала ли си връзка зад гърба на човека до теб,изневерявала ли си на онзи които уж обичаш?" ... тя се изчерви и каза "Да!" Ето за това се случват при нея тези неща сега ...ако съм разбрала правилно нещата ,то този пример е на място ! |
Обичам те ... палавницееее ... разбира се, че е така!
А може и по-иначе да е: съпруга й да започне да й изневерява ... |
|
|
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 3:02 pm
Заглавие :
|
|
|
Побързах да се поправя ,за да не си трупам лоша карма ... както маг Живин обича честичко да ни повтаря ! |
|
_________________ |
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Пет Окт 24, 2008 10:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Бих искала да попитам за общата карма на семейството ? До колкото знам всяко семейство си има обща карма (това не помня от къде го знам ... сигурно тук съм го чела ,а може и да съм объркала нещо) .
Тааа .... ясно е че децата наследяват кармата на родителите си , но това е различно от общата карма на семейството или бъркам ?
По принцип за да си разберем кармата трябваше да се върнем много назад в родословието ни и да разгледаме добре начина по които са живяли нашите роднини ...следователно аз си мисля ,че за да разберем кармата на семейството ни би трябвало да погледнем кармата на семействата ни от нашето родословие !
Как са живяли те като семейство ,разбирали ли са се ,карали ли са се ,развеждали ли са се ... проблемите между родителите и родителите с децата им и така нататък така ли е или ... нещо много мисля ? |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 9:36 pm
Заглавие :
|
|
|
Didi написа: | Тааа .... ясно е че децата наследяват кармата на родителите си , но това е различно от общата карма на семейството или бъркам ? |
То е едно и също с тази разлика, че децата освен оставеното наследство от рода и семейството създават и ... своя лична карма, както и идват във физическия свят при прераждането си със свой личен кармичен набор от минали животи.
Всичко останало е така, както си го разбрала. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|