НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 1:03 am Вижте мненията без отговор
Религии - кого чакат всички на края на света?!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Lussy21

Пуснато наПуснато на: Сря Окт 29, 2008 4:01 am
МнениеЗаглавие : ??????? - ???? ????? ?????? ?? ???? ?? ??????!
Отговорете с цитат

През живота си съм срещала много хора от различни религии. Винаги съм разпитавла за съществените неща от религиита им и например чакат ли Буда или Пророк?

Всички те чакат някого - Буда, Майтрея, Исус или свети Георги на бял кон да речем, даже мюсюлманите чакат "махди" ...

Как мислите, че ще дойдат всичките тези властелини ... ?

Аз вярвам, че ще дойдат.
---------------------------------------------------
Корекцията на големите букви е нанесена от модератора
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 29, 2008 9:36 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Селена мисля че спомена как може да стане това в един от постовете си !

Но те и сега са с нас ...

Пуснато наПуснато на: Сря Окт 29, 2008 10:04 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

@Lussi, писането с главни букви в интернет е прието да се смята за викане.
Що се отнася до "идването на властелините" - ми вярвай си, никой не ти пречи да си вярваш в каквото си искаш. Само че покрай вярването, опитай и малко да се замисляш: "властелини" на какво?, защо ни е по-лесно да чакаме "властелините" да идват и да ни решават проблемите, отколкото сами да направим нещо положително - ами защото така прехвърляме отговорността на друг, а чакането е по-лесно от правенето на промяна в себе си. Така че - както го описваш, на мен това ми се струва като едно приятно занимание - чакаш си, чакаш си и през това време си правиш, каквото те влече, а пък като нещо не върви, си викаш "еми тия властелини що толкова се бавят?" Wink
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 29, 2008 10:44 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много сме говорили по темата и явно пак ще говорим ... Confused

Нека се спрем тогава на Буда!

Кой е Буда? И какво точно означава думата "буда" на език, който е бил универсален за всички по земното кълбо?

Буда - (буквално "пробуден", от санскрит ""√budh" - събуждам се, пробуждам се) наричат човек, който е достигнал до освобождение от самсара, т.е. може да се каже от прераждане.

Буда е онзи човек, който е постигнал собственото си осъзнаване като индивид и личност, съпричастни към живота като цяло на всички нива и във всички Вселени.

Или това е пробуден и самоосъзнат човек, който не живее в заблуди и невежество, който е извън всякаква майя (илюзия).

Сидхарта Гаутама Буда

Буда, чието лично име е било Сиддхаттха Гаутама (на пали, Сиддхартха Гаутама на санскрит), е живял в Северна Индия през 6 век пр.н.е. Баща му, Судходана, е бил владетел на царството на Шакиите (в днешен Непал, тогава територия на Индия).

Майка му е била царицата Мая. Според традициите на тогавашното време, принцът се оженил много млад, на 16 г., за една красива и предана млада принцеса на име Яшодхара.

Младият принц живеел в двореца си, разполагайки с всички удобства. Но внезапно, сблъсквайки се с житейската реалност, неизбежността на смъртта и екзистензиалното страдание на хората, той решил да намери решението - изход от всемирното страдание.

На 29 години, скоро след раждането на единственото му дете, Рахула, той напуснал царството си и станал аскет в търсене на своето решение.

Цели шест години аскетът Гаутама бродел по долината на Ганг, срещайки прочути религиозни учители, изучавал и следвал техните системи и методи и се предавал на строги аскетични практики. Но те не го удовлетворили.

Той постепенно оставил традиционните учения и техните методи и тръгнал по свой собствен път. Изоставил крайния аскетизъм и дал обет да не напусне мястото си на медитация, докато не намери отговора на своите въпроси.

Една вечер, седейки под едно дърво (оттогава познато като Бодхи или дървото Бо, „Дървото на Мъдростта”), което си било обикновена смокиня, на брега на реката Неранджара при Бодхгая (близо до Гая в днешен Бихар), на 35-годишна възраст Гаутама постигнал Просветление, след което станал известен като Буда, „Просветленият”.

След своето Просветление Буда произнесъл първата си проповед пред група аскети, негови стари приятели, в Еленовия парк в град Исипатана (днешен Сарнатх), близо до Бенарес.

От този ден, в течение на 45 г., той учел всички класи, мъже и жени, царе и селяни, брахмани и неприкасаеми, търговци и просяци, светци и крадци – без да прави и най-малка разлика между тях.

Той не признавал различия по каста или социално положение и Пътят, който той проповядвал, бил отворен за всички хора, които са били способни да го разберат и следват.

Осемдесетгодишен, Буда починал в град Кушинара (в щата Утар Прадеш в Индия).

Та ... да си дойдем на думата. Кой чака някого?!

Тъй като ние сме Божии производни значи сме негови изпълнители. Значи можем да бъдем почти равни по мъгъщество на Бога.

И понеже сме такива религията просто и решила да използва ситуацията за да владее и държи хората в подчинение. Оттам идва и измислицата, Люси, че някой ще дойде да ни спаси или накаже за греховете ни.

Това са пълни глупости! Кой може да ни спаси от самите нас?! Няма такъв, освен ... самите ние.

Само ние сме тези които можем да си помогнем, само ние сме тези, които творим сами съдбите и кармата си. Само ние сме отговорни за делата и постъпките си. Ние сме ... властелините.

Значи чакаме сами себе си да се пробудим за да се спасим!

Значи всеки от нас е един Буда!

Значи Буда, както и Христос, и Мохамед, и т.н. "властелини" до един живеят в нас. Значи ние сме ... тях.

Ами хайде, де! Защо тогава поне 95% от човечеството тъне в пълна безхаберност?! Защото е мързеливо, лениво и ... най-вече безотговорно.

Защото чакаме месии, властелини и всякави други измислени господари всевластни да ни спасяват, избавят и решават проблемите, които лично ние сме си сътворили сам-самички...

Патологично безумие на хора, които за мен са отдавна мъртви.

Самопогребали са се живи-живинички сами в невежеството и заблужденията си и то с голямо удоволствие при това, защото са роби на собствените си неовладяни желания, чувства, емоции и т.н. екстри все от този род.

А ако трябва да бъда още по-точна - защото са алчни във всички направления и всевъзможно съществуващи нива.

Това е краят на света! Той няма да дойде, защото явно отдавна тече с пълна сила ...

Но за това имам изненада за всички, която ще поднеса в навечерието на Новата 2009 год.

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Чет Окт 30, 2008 11:33 am; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Сря Окт 29, 2008 3:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ще чакаме. Дано да има интернет, че ще се пукна от любопитство.
Didi

Пуснато наПуснато на: Сря Окт 29, 2008 8:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Ще чакаме. Дано да има интернет, че ще се пукна от любопитство.

И аз! Laughing

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 30, 2008 5:02 am
МнениеЗаглавие : ????? ??? ???????? ?? ???? ???????, ??????
Отговорете с цитат

Много бих искала да продължим темата по-същество, защото от нея се вълниват мои познати, а аз не искам да съм единственният който им говори.
Имам предложение тук под тази тема всеки който желае да постави по-свой избор историята за един от спасителите, когото очакват хората от определена религия.
Правилно е, че сме в края на времето, в края на едно време през което хората изпълняват многоизвестни пасажи от Библията. Те пророкуват а децата сънуват пророчески сънища. Те спят мъже с мъже и жени с жени, както казва Соломон.... и т.н..

Вярвате или не вярвате, аз вярвам, че все пак те ще дойдат, защото просто трябва да дойдат всички тези очаквани герои-учители за последните времена или края на света както го наричаме. Те няма да дойдат поотделно, защото така светът би останал разделен. Бог е Велик, а "Господ е Българин"! Very Happy Very Happy Very Happy
Didi

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 30, 2008 8:04 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Бих искала да те попитам ... защо "трябва" да дойдат тези герои-учители ,както ти ги наричаш?На мен ми звучи като задължение ,сякаш са длъжни да го направят ,защо ? А дали го заслужаваме?С кое по точно ?

Не ти задавам въпросите иронично ... наистина очаквам от теб отговори ... ! И то с нетърпение !

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 30, 2008 12:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И тъй като Люси не е никаква невежа чистачка, която е религиозна фанатичка, то искам да знаете и вие това.

И тъй като аз никога не се представям за това, което не съм, а съм това, което просто съм, то ще я помоля пред всички тук да не играе двойнствена роля.

Или е това, което е! ... или не е.

Всъщност Люси, какво означава думата искам?! Хайде да ни я преведеш, става ли?!

Ние не се занимаваме с изложенията на най-различните спасители от Библията и в самата нея, защото те не могат да ни бъдат такива.

Не се занимаваме и с религиозни брътвежи. Който иска нека го прави, но не тук.

Който иска нека се пробужда, но сам. Никой никого не може да пробуди! Всеки сам стига до истината такава, каквато е всъщност.

Само дето пътищата са различни, но водят винаги до едно и също място.

Няма спасители, няма и герои-учители.

Но ... има Високо Посветени Учители и Водачи, от които можем да почерпим Познание за да се научим как ... да се спасяваме сами.

Защото именно това е целта на човешкото съществуване.

Именно затова е дошъл Христос, именно затова е бил тук на Земята и Гаутама Буда, именно затова се били тук и всички подобни тям, но ... както е видно почти никой не се е поучил от Познанието, което са дошли да разпръскват сред невежеството на хората.

Никой не ги е чул и още повече пък разбрал какво Учение са донесли и защо са го донесли, и така ... та чак до ден-днешен.

Ти не знаеш ли, Люси, че Учителят идва тогава, когато ученикът е готов?!

Готов не на думи, готов не чрез показни и измамни дела и евтини демонстрации, а готов вътре в себе си, в сърцето си, в правилното си разбиране за живота?!

Още повече, че тук не става въпрос само за един човек, за една нация, ами ... става въпрос за цялото човечество на Земята.

То не е готово да посрещне тези Учители. То не приема и не разбира Духовните Учители присъстващи във физически тела тук, на Земята, а камо ли пък да е готово за тези Висши Божествени Съ-Творци!

Като са ти се е явили Исус Христос в съня, а после и съвсем наяве Санат Кумара никой ли от тях двамата не успя да ти ги каже тези неща до този миг?! Или появата им беше само инцидентна - имам предвид само по един път, ей така на, набързичко?! Не те иронизирам - просто те питам най-сериозно и отговорно.

Ние, присъстващите тук не живеем в разделение или поне се опитваме да не живеем в разделение, защото разделението е онова нещо, което не дава достъп на хората до истината за света, Вселените и живота в тях.

Все едно какъв е бил Исус Христос по народност, все едно е какъв е бил Буда по народност, все едно е какви са били Аллах или Мохамед по народност, това няма никакво значение.

Всички те в качеството си на Учители, а не на насилници, които видиш ли "искат", са дошли тук за да сеят едно и също семе в ограничените и неразбиращи умове на хората - семето на Познанието и разбирането му.

И именно разделението е онова нещо, което ги е накарало да се върнат там, откъдето са и дошли, при това с молбата и молитвата пред Твореца Единен: Прости им , Господи, те не знаят какво вършат!"

Че как ще знаят?! Те не искат да знаят - човеците - те са си самодостатъчни в незнанието и невежеството си. Те знаят само едно - да искат. И не искат да чуват за нищо друго.

И ако безумието човешко, което продължава да разделя всяко едно нещо от всичко и всички, се повтаря нескончаемо и безкрайно, то защо е необходимо и Владетелите Божествени да повтарят една и съща грешка винаги?!

А дали е грешка?! Не, това е просто едно Велико Търпение! Търпение да се вразумим. Не, това е още по-велика Любов, на която не е способна нито една човешка заблудена мравка ... защото живее в разделението, в не-разбирането за целия единен процес на живота на всички нива и във всички измерения на всички съществуващи Вселени!

"Господ бил българин!" Кой Господ?! И кой е Господ?!

Всеки един от нас е Господ-Бог стига да живее в правилното разбиране.

Бог наистина е самото необозримо и необхватно Величие, но ... едва ли Той ще ни изпрати цяла гвардия от "герои" Учители за да ни спасяват от безумието на ... самите себе си.

Пък и защо трябва да се въплъщават тези Учители пак отново и отново, Те са били винаги тук. Те и сега са тук, до всеки един от нас, навсякъде по Земята, над, под и в нея! Навсякъде из цялата необятност на времеви-пространствения континиум. Те са Едно Цяло ... винаги са били Едно Цяло. Но ... няма защо да идват, тъй като това е и невъзможно, защото Те пребивават в Постоянството на Единното Цяло.

И за разлика от нас Те не живеят в разделение ... било то българско или ... занзибарско ...

Но ... може ли един човек със замъглено от тотално заслепение, невежество и не-разбиране съзнание, живеещ в крайно разделение на българи, араби, индийци, руснаци, германци и т.н., да усети Тяхното Велико Присъствие - Тук и Сега, Винаги?!

Не! Не може. И ние, присъстващите тук в този форум знаем със абсолютна сигурност, че не може.

Не конкретизирам, нямам впредвид никого, говоря просто по принцип.

Впрочем ... кой иска?!- независимо какво?!

Този, който е алчен, този който не е реализиран, този който живее в илюзиите на собствените си амбиции, "възвишени духовни" идеали, чувства, желания, неовладяни емоции и ... неконтролирани пороци.

Мисля, че не бива само да искаме, ами и да даваме.

Не става въпрос да даваме материални ценности, те са без абсолютно каквото и да било значенение в случая, а и по принцип ...

Да даваме от себе си, вътре от себе си, от здарвто с, от живота си и правилното разбиране за него.Да се раздаваме без очаквания ... съвсем безрезервно. Така както са правели Исус, Буда и т.н.

Това е саможертва, а не това дето всеки гледа в кесията и паницата на другия и вика: "ЯЯяуууаааа, ми то има и ... ценаааа, ми то се и плаща за окултни услуги в този сайт" ..." Confused Wink

Да, плаща се, навсякъде и за всичко в най-различни измерения и под най-различна форма.
В живота е така.

Стига това да бъде разбрано правилно!

Така, че нека никой не се чувства задължен да прави това, за което ти призоваваш тук потребителите, Люси!

То няма и да го направи, де ... ама аз да си кажа думичките.

Всъщност ... излях тирадата си, т.е. порденото мое "словесно разстройство, както ес беше изразил един криябан в един форум.

А дали пък беше мое това "словесно разстройство"?!

И дали е точно такова?! Sad

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 30, 2008 3:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Селена ... благодаря ти за мнението .Не бих могла да го напиша по-добре !

Всъщност мненията на Lussy21 доста ме объркват ! Защо тя дели Бог и Господ ?Тя казва " Бог е Велик, а "Господ е Българин" " ! Shocked

Или аз пак взех темата много на сериозно ?!

И само искам да вметна,че за мен Бог и религията са крайно различни неща .Все едно черното и бялото !

Бог е истината (колкото и банално да звучи ) .. и още много неща ,но простата ми душичка не намира думи да го опише ,а религията е измислена ,за да бъдат манипулирани хората ,да всява страх от Бога ,а не да доближава и общо взето е на принципа "Разделяй и владей" ,но това си е лично мое виждане и мнение и няма да го скрия!

Колкото до извисените учители ... и Селена го е казала ... те и сега са тук и когато искаме ,стига само да поискаме ... те ще ни помагат и напътстват ,но то човека ... хаха трябва да пипне,да види ,да докосне ,за да повярва ,че такова чудо се случва ... но иначе всички сме много духовни и вярващи! Нямам никои предвид ... просто споменавам .. еи така ! Wink

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 31, 2008 3:55 am
МнениеЗаглавие : ?? ????? ???....
Отговорете с цитат

Селена, ти ме лиши от правото да кажа някои неща, защото ти ги каза, за което благодаря. Но благодаря и за обстойното изявление, защото е много добро. Това е което искам да възбудя в отговорите, но не само от теб. Другото е че ви карам да казвате неща, за които иначе не бихте казали и дума, защото сте знаещи... а аз задавам ''щурави въпроси'' за ''религиозни брътвежи''

За да се спра на този форум значи съм намрила нещо. Намерила съм бисерче и искам да го излъскам Smile А ти Селена не издавай тайни Smile
Вие знаете, но всички ли са като вас? На тази милиардна планета има само малко полу-просветени и съвсем малко наистина просветени личности.

Онова голямо множество от подчинени на различни религий хора е двигателят на колата в която се возим и която е единственото ни място за пребиваване и средство за придвижване докато достигнем до определена точка в звездният си път. А горивото са техните знания и така както ги учим, така зареждаме колата си с гориво.

Представете си, че сте тръгнали на дълъг път. Вие знаете пътя но не сте шофъорите. Шофъорите обаче не знаят пътя. Какво ще стане ако си мълчите и не помагате на незнаещия? Можете ли да заплюете шофьора че е сбъркал пътя поради незнание и да го свалите от колата ако нямате друг шофъор?

И тук, както и в отвъдното вашите знания и умения определят вашето място в живота. А вашето постоянство в работата ви осигурява настоящето и бъдещето. Земни или неземни лаврите не държат дълго, те увяхват и лавровият венец се разпада. Кой ще ви плаща за това, че сте коминочистач по професия ако не работите като такъв?

Селена ти го каза, че ''..има Високо Посветени Учители и водачи, от които можем да почерпим познание за да се научим как... да се спасяваме сами.'' Ами да! Ето, че ни дотрябваха учители за нещо.

Аз допускам, че вие сте учители и като такива, не ви трябват учители, а ученици, иначе какво ви ползват знанията.

В джоба ли ще си ги държите? Или ще седнете в спор с другите учители да се препирате кой знае повече. Или пък ще ядете знания? И как така вие се ползвахте от знанията на учители а не се научихте сами? Или бяхте захвърлени в джунглата и сега сте тарзановци или имахте родители да ви помогнат. Или вие не сукахте от тях или те ви отказваха помощ?

Този форум е прекрасен и надявам се отворен за всички на равни начала? Надявам се, че питащите за неща под вашето ниво и извън вашите интереси не са отритнати. Нали интересът към нещо го прави предпочитана стока на пазара?
Ти казваш Селена ''Мисля, че не бива само да искаме, ами и да даваме.'' Ето аз поисках - дайте ми Smile

Дай ми от себе си безрезервно - така както са правели Исус и Буда и т.н. Аз казах, че не е само заради мен. И ще препоръчам сайта ти защото заслужава. Дори и двете да влизаме в спор няма лошо, но важното е да стигаме до положителен резултат който да е в полза на всички. Колко хубаво си изложила всичко по-горе и дано и двете сме разбрани правилно.

Диди и ти каза много стойностно нещо - религията е построена на принципа ''разделяй и владей'' т.е. да се замислим дали е подмушната на човечеството от Бога-добро или Дявола-зло?

Я се прочетете сами по-горе и най-вече историята на Буда Сидхарта Гаутама. Той оставя царски палати, постига просветление и не го скрива в джоба си а 45 години той учил всички класи - царе и просяци без да прави никаква разлика.

Мислите ли, че просяците и царете са му задавали едни и същи въпроси, а той не е искал да говори за някои неща, защото той не смята че са важни?

А там отдолу са твоите думи Селена - думите ти, които покъртително описват истината в която живеем. Невежеството което се нуждае от просветление. Та нима Буда е станал просветен защото някой го е накарал?

Нима някой му е казал иди да се просветиш, че да ни научиш и нас? А защо е тръгнал да учи и просветлява? Защото е разпознал лицето на невежеството и неговата пагубна мисия. Защо е тръгнал да спасява другите, след като е спасил себе си ами не си е хванал пътя? Защото е осъзнал кой кара колата.

''Само Учител може да разпознае учителя'' Селена - нали така?

А аз ще питам и ще искам и ви е разрешено да ме дъвчете за да оставим нещо тук за непросветените.
То вашето което ви вълнува сега и е важно за вас - от него трупайте за бъднините, когато един ден и то ще е храна за по-невежите от вас.

Харесвам ви и искам да съм с вас - ето пак искам. Обичам ви и ще ви дам от себе си и безрезервно - и ето давам.

А Господ е проявление на духът Божий на земята - Господ е Исус. Бог е онова което Диди казва - нещо отделно от религиите Smile хаха
Ами обичам ви - това не можете да ми го забраните Smile

А Господ сега е Българин защото имаме огромно Божие проявление в България - слепи ли сте за това?

Ето аз го видях, сега когато съм отвън - една бедна и отхвърлена страна - един очукан и объркан народ загубил вяра и потъващ във невежество, такъв какъвто е бил народът на Исус и Буда и Мохамед и т.н.. Такова е било и времето, каквото е сега - обществото е деградирало по някакви критерии...

До скоро
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 31, 2008 10:42 am
МнениеЗаглавие : Re: ?? ????? ???....
Отговорете с цитат

Lussy21 написа:
Аз допускам, че вие сте учители и като такива, не ви трябват учители, а ученици, иначе какво ви ползват знанията.

Аз пък съм на мнението, че не Учителите имат нужда от ученици, а обратното. Стига учениците да имат желанието да слушат учителя, пък и да го разбират ... Иначе знанията пак ни ползват, но лично са за самите нас.

Малко егоистично, нали! Всяко малко нещо пък е полезно, защото е умерено. Ами тогава нека хвърлим учителите на вълците, т.е. на не-разбиращите "ученици" или ... простолюдието.

Хм ... звуча гадничко, нали?!

Затова пояснявам ... никога не съм се възприемала като учител, нито пък изживявала като такова нещо. Но ... с очите си съм гледала как постъпват така нареченте ученци с "учителите" си.

Но какво има да гледам толкова?! То има достатъчно ярък пример за това - Исус, нали така беше, Люси?!

Защо трябва да жертваме такива Учители ?! С какво са ни длъжни те?! Откъде накъде ще стават непрекъснато и винаги наши жертви?! Или това не е карма?! А после тичаме при някакви измислени "врачкомагери" да търсим отговори на тъпите си въпроси - защо видите ли ми се случва в живота така, че "все" аз да страдам, аз да нямам пари, аз да боледувам, аз да гледам как страдат децата ми ...

Ми те за това - защото някога, някъде си, си предал един Велико Посветен Учител дошъл да ти даде Познанието, чрез което да се сдибиеш с истиски духовно просветление да разбираш живота, за да нямаш тези въпроси към мошеници и измислени "врачкомагери". А ти какво?! - си го убил.

Ако не беше това, хитричко Люси, което Си, досега да те бях "баннала" ... собственоръчно!

Хвана ме на тясно ... г,лей ся?! Майстора си намери майстора, така ли?! Laughing Cool Е, щом си рекла да си вземаш беля на главата с мене ... давай, ще си говорим, пък може да излезе и нещо добро!

Lussy21 написа:
Мислите ли, че просяците и царете са му задавали едни и същи въпроси, а той не е искал да говори за някои неща, защото той не смята че са важни?

Да, за Буда!

Аз не мисля - знаеш, че е по-добре да се прекъсва мисълта, за да тече потока от информация към теб спокойно и несмущавано от ограничения човешки ум, нали?!

Ти видя, че съм готова, а и не само, да отговарям на едни и същи въпроси на толкова много хора, нали?! Въпросът опира не до това дали те ще си получат отговорите! Въпросът опира до това да се стигне онази духовна фаза на развитие при питащия до такава степен, че той да спре да задава въпроси.

А ще спре да задава въпроси, когато стигне до правилното разбиране на живота.

Ха, а как ще стигне до правилното разбиране? Като изчисти в себе си пороците, като надмогне Егото си и т.н., и т.н. нещица все от този род. С една дума - като опознава себе си, и като работи върху себе си, така, както го прави Диди.

Като смири себе си!

А как да смири себе си?!

Амммиии ... като спре да задава въпроси - да речем.
Cool

Lussy21 написа:
Та нима Буда е станал просветен защото някой го е накарал?

Буда е станал просветен, защо не е намерил кой да му отговори на ... всичките безбройни въпроси. Laughing

Ами ... неволята учи, значи.

Та ... Буда е решил да стигне сам до отговорите им. И е поел по Пътя на Себепознанието - една от първите крачки към отговора на въпросите, които терзаят човека.

И така е стигнал ... до Прозрението.

Чрез личен духовен труд.- ако изобщо може да се даде такова определение ...

Lussy21 написа:
''Само Учител може да разпознае учителя'' Селена - нали така?

Да, така! Ама кой учител ще разпознае учителя?!

Ще го разпознае онзи ученик който е готов. Готов за какво?!

Готов да поеме по Пътя на разбирането, който включва в себе си изпитанието, страданието, смирението, търпението. Т.е. ще го познае онзи ученик, който го е жарнала искрицата на просветлението ... или иначе казано изначалната константа на самото разбиране.

Това е.

Иначе припознаването на учител от учител е просто невалидно!!!

Lussy21 написа:
А аз ще питам и ще искам ...

Питай ... може би това пък е твоето себеотречение, може би това е твоята саможертва! А още по-точно казано може би това е твоето служене.

А аз ще отговарям ... защото това пък е моето служене и моята саможертва. И съм сигурна, че си го разбрала!

Lussy21 написа:
А Господ сега е Българин защото имаме огромно Божие проявление в България - слепи ли сте за това?

Може би има нещо подобно ... но една птичка пролет не прави!

Така също и една нещастна и олюскана България без наличието на каквато и да било духовност в нея няма да направи пролет, ако не е в единство с всички останали народи по света.

Още повече пък, че и народите не са така единни за да може и България да стане единна с тях ... сори.

За това нещо трябва освен разбиране и ... саможертва.

Затова по-добре би било да преглътнем големия залък, преди да кажем ... голямата дума.

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Съб Ное 01, 2008 12:14 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 31, 2008 2:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

То май всеки така започва. В началото в главата ти е гъмжило от въпроси. Спориш и си отговаряш, грешиш и се чудиш, и питаш, питаш, докато...не обърнеш цялата тази енергия навътре и не започнеш да търсиш сам отговорите. Тогава трябва само леко подбутване, колкото да не се обърка посоката, а пътя - пътя си го вървиш сам, с твоите си крачки, с твоето темпо, с твоето куцане, спъване, тичане.

P.S. Имам конкурент! Laughing Появил се е нов Пенчо-питанката във форума. Пък аз си мислех, че съм несменяема на длъжността.

P.S.S. Сигурно е много тегаво непрекъснато да отговаряш на едни и същи въпроси и все да разясняваш, да убеждаваш и да отбиваш атаки за себедоказване. В някои други форуми, в такъв случай, всички казват: "първо чети - после питай, и то само ако не намериш отговор от това, което си прочел".
Lussy21

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 31, 2008 2:45 pm
МнениеЗаглавие : ???? ?? ? ?????????.....
Отговорете с цитат

Здравейте

Радвам се на отговорите ви и ги търся с трепета на първокласника в очакване на учителя в първият учебен ден и час.

Знаете ли колко е щастлив ученика тогава и колко е любопитен?Знаете ли колко е опасно да се разочарова детето в самото начало. Не ме разочаровайте вие сте моите учители и аз съм избрала вашето училище - форум.

В борбата си да открием и опознаем първо себе си, ние търсим ''огледало'', което до някаква степен да ни помогне. Поне външно или частично. Огледалото на душата е сродна душа. А реалното огледало е което ни показва онази част от нас, която не можем да променим и онази която можем.

В момента когато опознаем себе си ние започваме корекциите там където можем. За тях ние търсим идеал на подражание или влагаме своя идея което е много смело.

Интересен е моментът когато променили каквото и да било у себе си се показваме пред другите за да получим обратната връзка.

Страшният момент е моментът на промяната и реакцията от погледа в реалното огледало.

Но в този момент е и тръпката на живота. и т.н. бих описвала момента до нашето себеоткриване и себеоформяне до получаване на онова което ни задоволява .. и тогава

Тогава пилето се излюпва. Излиза и тръгва да опознава света и там започва войната и разделянето на два-три лагера

1 - опознали света и пригодили се спрямо него - тук е огромното множество за което говори Селена - неглижетата които си осигуряват съществуване просперитет на база заварено

2 - опознали света и тръгнали да го променят - малцинството, което обикновено е заклеймявано с ''ти си луд'' заради нелеката задача която си е поставило.

По една такава причина и самият БОГ е отделен от хората от тях самите.... Той е някъде там и те не го пускат в себе си защото е различен от заобикалящият ги свят и иска от тях да се променят към добро.

БОГ е първият Дръзнал да променя останалите за по-добро бъдеще и едва ли би правил това ако няма никакъв интерес....

3 - останалите независими индивиди, които не се впускат в опознаването на света и не се вливат в реката нито на променящите, нито на пригодилите се. Мързеливците, както и Селена - ти ги описа.

Които се люшкат на крилете на вятъра и се оплакват от всичко и всеки, защото смятат, че някой им е длъжен. За огромно съжаление и те са много...

Аз не разполагам с много време сега но замислям да поставя тук първата си гледна точка относно един очакван от мюсюлманите човек, който щял да дойде на края на света да каже истината..., който те наричат Махди...

Лесно е да пишем за онези които са дошли, но трудно за онези които не са дошли и как мислим, че те биха се справили в това неимоверно трудно време.

Хайде да направим отбор и всеки да вземе едно от имената от различната религия и се опитаме да достигнем до край в който да унищожим религията чрез обединяването на религийте и да съберем образите на тези очаквани ако мога да кажа месии в един образ, който да събоди заспиващият герой - светът и го спаси от загиване..

Ето това е малката задачка за която считам че точно вие сте достойни и макар и сух и безинтересен материал, не може да ви се опре Smile Smile Smile

До скоро

Усмихвайте се

Люси

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 31, 2008 2:52 pm
МнениеЗаглавие : ?? ????? ?????...
Отговорете с цитат

Аз чувствам плещите си слаби и намирам, че у вас е помоща от която се нуждая...

Ако питащите се увеличават това е положителен знак - има равтитие и интерес

И аз ще съм питанка.. искам да знам Smile Smile Smile

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта