НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 6:08 pm Вижте мненията без отговор
Духовната работа в края на годината
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 24, 2008 11:37 am
МнениеЗаглавие : Духовната работа в края на годината
Отговорете с цитат

Защо е важно да се усили духовната работа в края на годината?

В своите послания Владиците дават отговор на този въпрос. Предлагаме на вашето внимание диктовки и откъси от диктовки, в които е дадена подробна информация по въпроса.

„...АЗ СЪМ дойдох да ви дам Учение за това как да се отнасяте към кармата, която слиза върху вас в края на годината.

Знаете, че във вашите четири нисши тела съществуват енергийни записи за всички неправилни, неблаговидни, небожествени постъпки, които някога сте извършили – в този или в предишни животи. Това могат да бъдат записи на устойчиви отрицателни състояния, които са ви съпровождали в миналото и от които все още не сте успели да се избавите.

Знаете за кармата, която се връща при вас. Знаете за кармата, която в съответствие със Закона за космичните цикли, се активизира във вашата аура и се появява пред вас като някакви ситуации, чувства или некачествено състояние на съзнанието.

Такова връщане на карма става постоянно и постепенно през цялата година. Когато годишният цикъл приключва, тогава се сблъскате с малко по-друга ситуация.

Може да се случи така, че кармата, която ви се е връщала през годината в съответствие със Космическия Закон, да не е била отработена в тази степен, в която е трябвало да се отработи от гледна точка на Закона.

Представете си, че и други хора не са успели, за отпуснатия годишен срок, да отработят в необходимата степен своята карма чрез правилен избор, молитви или извършване на добри постъпки.

В този случай в края на годината става натрупване на излишък от карма, която надвисва над човечеството и която е готова да се стовари върху него под формата на присъщи за него състояния: болести, депресии, глад, или като различни стихийни бедствия и природни катастрофи.

Във всеки случай, дори по своето вътрешно самочувствие в края на годината вие може да усетите, че изпитвате някаква по-голяма тежест. Това е онзи допълнителен кармичен товар, който лежи върху човечеството под формата на отрицателна енергия, която не е преобразувана

Затова е толкова важно да спазвате повишена дисциплина на съзнанието си в края на годината. От голяма полза са всякакви осъзнато налагани от вас самоограничения под формата на постене, мълчание, молитвено бдение или жертви, които можете да принесете пред олтара на служенето във вид на помощи на нуждаещите се и бедните.

В този случай вие създавате допълнителна блага карма, която може при нужда да бъде използвана за балансиране състоянието на планетата като цяло.

Ето защо ние идваме при вас … и отново и отново напомняме за възможността от настъпване на катаклизъм или стихийно бедствие. Не защото искаме да ви наплашим и да ви накараме да се молите.

Не, ние идваме, за да ви обясним създалата се на Земята тежка ситуация и да предложим на онези от вас, които са готови, да се изявят като сътворци на Бога и на Йерархията на Светлината, съществуваща във вселената…

"Учение за слизането на карма в края на годината"
Възлюбеният Кутхуми,19 декември 2005г.
----------------------------------------
Татяна Микушина

Пуснато наПуснато на: Сря Дек 24, 2008 11:55 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

„…Разберете, че не можете да бъдете повече безотговорни.

Не можете повече да си давате вид, че нищо не се случва на планетата и че дори ако нещо се случи, това никак не ви засяга. Защото рано или късно вие трябва да излезете от детската възраст и да приемете върху себе си пълната отговорност за вашата родна планета.

Аз идвам при вас не с молба, а с изискване. Оставете вашите празнични грижи. Заемете се с реална работа по балансиране на планетата. Ако се намирах заедно с вас във въплъщение, бих насочил всичките си сили в дните, оставащи до края на годината, за да се моля за баланса на планетата и за вразумяване на тези недобросъвестни чеда, които по никакъв начин не искат да излязат от състоянието на безотговорност и неразумност.

Ние сме в правото си да се надяваме, че хората на Земята, на прага на идването на следващата земна раса, трябва най-накрая да пораснат и да се разделят с онези прояви на своето его, които застрашават по-нататъшното съществуване на целокупния живот на Земята.

Вие знаете, че в миналото е имало много такива периоди, когато ситуацията на планетата е била критична. И всеки път на помощ на планетата са идвали Космически Същества или Владици, които са жертвали своите каузални тела и са спасявали планетата.

Сега ситуацията е променена и спасяването на планетата трябва да бъде извършено с вашите усилия.

Дойде време за изпита по зрелост за всички души, които са въплътени на планетата сега.

Затова аз идвам и се обръщам към вас не с молба, а с изискване.

Вие можете да не следвате моите препоръки и съвети. Обаче аз все пак се надявам, че ще се намерят достатъчно брой души на Земята, намиращи се във въплъщение, които ще осъзнаят своята отговорност за планетата и ще изпълнят своя дълг.

С каквато и духовна практика да се занимавате и към каквато и религия да принадлежите, аз ви моля в оставащото време до края на годината да отделяте толкова време, колкото можете, за да изпълнявате молитвените си практики.

Четете повели, молитви, Розарии. Правете това дотолкова, доколкото няма да бъде обременително за вашето семейство и за изпълнение на вашите текущи задължения на работа и у дома.

Ние не можем да ви заставим да се молите, но не можем да спрем да искаме и да ви молим да правите това, използвайки всяка предоставена ни възможност.

Дойде вашия ред да действате.

Направете си труда да разкажете за безпокойството, което ви предаваме, на всички онези хора, които са готови да възприемат дадената информация и да употребят всичкото си лично време за осъществяване баланса на Земята.

Оставете празничните грижи. Заемете се с реална работа по балансирането на планетата.

Възлюбеният Маха Чохан,18 декември 2005

Пуснато наПуснато на: Сря Дек 24, 2008 12:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз идвам да ви помоля да дадете помощта, от която се нуждае вашата болна планета

Възлюбеният Алфа, 14 декември 2005г

АЗ СЪМ Алфа. Аз дойдох при вас в този ден, за да дам кратко Учение за това, как да действате в най-близко бъдеще и как да се настройвате за по-далечното бъдеще.

Всеки път по време на моето общуване с хората, които са във въплъщение, аз изпитвам с нищо несравнимо блаженство. Усещам вашите потребности и вашите нужди и ви възприемам така нежно и ласкаво, както нито един баща във вашия свят не се отнася към своето дете.

Защото аз съм ваш Отец, ваш истински Отец, който се грижи за вас и използва всяка възможност, за да дойде и да даде наставление и обучение и да ви приласкае.

Затова аз идвам в този ден да изпълня своя бащински дълг пред човечеството на Земята.

Родната ви планета има нужда от вашата опека и грижа. Представете си, че Земята е вашата Майка. И тя е болна и има нужда от помощта ви.

Ако вие сте любящи деца, трябва да откликнете на Нейния зов, колкото и да сте увлечени във вашите житейски проблеми и колкото и да ви е тежко. Защото това е вашата Майка. И тя е болна и се нуждае от вашата помощ.

Затова дойдох днес при вас, за да ви повикам при вашата Майка и да ви кажа, че тя има нужда от вашата помощ, от вашата грижа, от вашата опека. Сега. Както никога преди това.

Вие стигнахте до възрастта, когато можете да поемете върху себе си отговорността за своята Майка, която сега има нужда от вашата помощ.

Беше време, когато получавахте помощ от Нея. Беше време, когато получавахте всичко, от което имахте нужда: храна, топлина, грижа.

И ето сега дойде време да отдадете дължимото, да се отблагодарите на вашата Майка – родната планета за всичко, което тя е направила за вас.

Вашата майка има много деца. И не всички деца са способни да откликнат на този зов. Защото някои са изгубили връзката с родния дом. Защото са избрали път, който не води за никъде.

Но вие, тези, които ме слушате и можете да възприемете моите вибрации, вие няма да оставите вашата Майка в беда.

Мога ли да разчитам на вас? Наистина ли? Затова идвам, за да ви помоля да дадете помощта, от която има нужда вашата болна планета. Сега, както никога преди това.

Знаете, че болестта на вашата планета е следствие от мислите, чувствата и действията, които допускат децата на Земята.

Знаете, че вашата Майка Земя се тревожи много за своите неразумни деца. Затова тя боледува. Затова вие трябва да дадете на Майката Земя помощта, от която тя се нуждае. А тя има нужда от вашата Любов. Няма по-ценно лекарство, което можете да предложите на вашата Майка, от Любовта на вашите сърца.

Моля ви да приемете като правило, започвайки от днешния ден, да отделяте само няколко минути на ден, за да изпратите Любов на вашата родна планета. Моля ви да си спомните най-хубавите мигове, които сте изживели от общуването с природата.

Спомнете си тихите летни дни и нощи. Спомнете си изгревите и залезите.

Спомнете си летния, зноен, ясен ден и прохладната вечер. Спомнете си всичко, което е свързано с най-хубави спомени.

Благодарете на Майката Земя за всичко, което ви е дала в миналото. И сега, ако успеете да изпратите Любов на вашата Майка, тя ще може да възстанови своето здраве, своите жизнени сили и може да служи за приют и убежище на още много поколения хора.

Не се отнасяйте към вашата планета като към нещо, което ви е дадено веднъж и завинаги. Вашата планета, състоянието в което се намира тя сега, е отражение на вашите мисли, на вашите чувства, на вашето ниво на съзнание, на което се намирате сега.

Затова само от вас и от никой друг зависят и бъдещето на вашата планета, и нейния климат и всичко, което ви заобикаля на родната ви планета, вашата Майка.

Аз дойдох да ви дам ясно разбиране за това, че Земята се нуждае от вашата помощ. И вие знаете как да й окажете тази помощ.

Аз дойдох да ви напомня за вашия дълг и да ви кажа, че времето да изпълните своя дълг дойде. Космическата възможност още не е изчерпана. Но вие трябва да чувствате постоянно своята отговорност за всичко, което ви заобикаля.

Защото всичко, което ви заобикаля, е създадено от вашето съзнание. И заедно с повишаването на нивото на вашето съзнание ще се измени обкръжаващата ви илюзорна реалност, защото тя ще стане по Божествена, по-близка до Божествената реалност.

Аз дойдох. И аз казах.
АЗ СЪМ Алфа, вашият отец на Небесата. Ом.
---------------------------------------------
Татяна Микушина

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 24, 2008 12:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Само да допълня,че освен Планетарната Нова година (която е някъде около 22.12.+/-3 дни),то всеки има и своя Лична- Рожденият си ден.

Сиреч да внимаваме и в пеиода преди РД...е и след него,де! Wink

Пуснато наПуснато на: Сря Дек 24, 2008 7:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Mоят РД се пада към края на годината. В последните години по това време имам много наситени усещания като в горните материали, доакто преди време ми беше повече предимно чисто празнично. Наситената карма се усеща реално и по събитията предхождащи празниците, някои твърдаят, че го осъзнават, други не се впечатляват и си карат както си знаят.

Преди време четох в един материал, че около Коледните и Новогодишните празници климатично времето се успокоявало и се възцарявала зимна идилия - снежец вали тихо и спокойно, под влияние на умиротворените положителни мисли и емоции на хората влияещи енергийно в пространството. Напоследък обаче страната ни и светът е изпълнен с най-различни тревоги, безпокойство и напрежение - вероятно и това се отразява на времето.

Трябва всеки да положи усилия въпреки грижите си вгледа в себе си, да помисли за живота и ценностите си, както и за другите, които са по-зле от него. Може би заради това точно по това време започват да се вихрят разни масови и обществени благотворителни кампании. А може да не са само кампании, а мероприятия с постоянен характер.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Дек 26, 2008 2:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Може би заради това точно по това време започват да се вихрят разни масови и обществени благотворителни кампании. А може да не са само кампании, а мероприятия с постоянен характер.

Нека не се заблуждаваме с масовите и общестевни благотворителни кампании ... Те на днешно време звучат единствено по следният начин:

"Дайте пак да замажем очите на тия простаци, робите-гои, дето ни избират всеки път на власт и за нищо не протестират ... пък и да не ни избират, ние ще си се изберем сам-самички ... ама ей така, да ги позалъжем докато им увеличаваме пак таксите за парното, тока, комуникациите, че трябва да си пълним тлъстите гушки - и нашите, и тези на дечицата ни, че и на внучетата ни ... да бъдат и те, да пребъдат!"

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 29, 2008 12:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте, преди Коледа ми беше тъжно и аз не знам истинската причина. Говорех с хората нормално, както обикновено, но тези които ме познават добре директно питаха защо си тъжна. Не знам, така се чувствам.

Едва в края на тази година се загледах как в рамките на седмица няколко човека около мен пострадаха здравословно. Дали това е кармата?

По време на празниците имах огромното желание да направя домашен хляб /питки/ за най-близките ми. Рядко съм го правила и изпитвах известно притеснение.

Обаче вътрешният ми глас каза да прочета "Отче наш" със сърцето си , да направя с любов и най-добри пожелания замисленото, и то ще се получи.

На 23/12 мислих за Земята с най-добри и хубави чувства за съжаление не беше в определното време, но се надявам да помага добрата мисъл.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Дек 29, 2008 3:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
Здравейте, преди Коледа ми беше тъжно и аз не знам истинската причина.

А на мен не само преди сегашната Коледа ми беше тъжно.

Тъжно ми е през цялото време на последните 5 години от новото ни хилядолетие ... Sad

И знам причината за тъгата ми.

А тя е мъката по човечеството, което гледам ежесекундно как живее и действа срещу себе си и собствената си планета, и върху всичко живо, и неживо на нея.

ASD написа:
Говорех с хората нормално, както обикновено, но тези които ме познават добре директно питаха защо си тъжна. Не знам, така се чувствам.

Аз отдавна не мога да говоря с хората "нормално", защото те не ме чуват какво точно говоря, а ако пък - дай Боже! - ме чуят те не разбират какво и защо им говоря.

Затова се отнасят с пренебрежение към думите ми, презират ме, завиждат ми, ненавиждат ме по-точно и открито проявяват злобата и омразата си.

И факта, че изглеждам тъжна и болна ги радва безкрайно много - дори сядат да се черпят с алкохол поради тази си констатация. Нито преувеличавам, нито ви лъжа - истината ви казвам.

Затова предпочитам те да не ме забелязват изобщо, а камо ли пък да ме слушат какво бих могла да кажа относно даден въпрос или проблем.

Не бих желала да съм "главният подстрекател" в живота им към създаването на тежка от тях и за тях самите карма.

Ами те като не мислят за себе си това бих могла да сторя аз - все пак и въпреки всичко - като се правя на "невидима" ...

ASD написа:
Едва в края на тази година се загледах как в рамките на седмица няколко човека около мен пострадаха здравословно.

Дали това е кармата?

Ммммммммммдддааааа ...
Да, това именно е кармата им, която са си натрупали със "завидно" за тях самите старание.

Всъщност ... маг Живин за днес вече трети път се реди на огромните опашки в поредната аптека да ми вземе малко памук, носни кърпички и кислородна вода.

Току-що ми се обади, че опашките не са мръднали (днес "те" нито ядат, нито спят - се пошегувахме ние).

Да ви попитам ли дали пък това не е кармата им, дето "приласкаха" с такова "завидно" старание преди и по време на КоледаКоледа???!!!

Тичаха като обезумели (защо всъщност "като"?!) да пазаруват каквото им попадне и падне, (всички магазини бяха опразнени, сякаш цунами е минало оттам!) - ядоха т.е. тъпкаха се като прасета по задушница, друсаха се та "танцуваха" някакви измислени от тях "кючеци", пиха алкохол на корем и какво ли не още, правиха секс до припадък (и млади, и стари!), вдигаха и слагаха скандали, биха се, пребиваха се, а на някои места се и клаха ...

И всички вилняха ли, та вилняха ... "тихичко и кротичко" в тихата и свята Коледа!!!!

И ето, това е резултата от "добринките" им ... измайсторени в топлата и задушевна домашна обстановка преди и по Коледната вечер ... Sad

ASD написа:
По време на празниците имах огромното желание да направя домашен хляб /питки/ за най-близките ми. Рядко съм го правила и изпитвах известно притеснение.

И аз също ...

И аз се сдобих с това желание, ASD ... Аз също рядко пристъпвам към каквото и да било предварителна подготовка за Коледа и Нова Година или каквито и да било традиционни официалности относно Коледната трапеза ...

И правих не само традиционната домашна погача ... направих много неща в този дух. Толкова нещо имаше и все още има в къщи за ядене, че раздавах на всички близки, познати и непознати ... нека имат и те (въпреки, че си имаха, де!).

Ама странна работа защо не се свърши яденето, коет обях приготвила???!!! Сякаш колкото повече го раздавах, толкова повече "растеше" и не свършваше ...

ASD написа:
Обаче вътрешният ми глас каза да прочета "Отче наш" със сърцето си , да направя с любов и най-добри пожелания замисленото, и то ще се получи.

Аз винаги съм настроена на тези вибрации и с такива мисли в главата си ... дори когато съм гневна (и аз изпитвам понякога гняв, защо се чудите?! - та човека е крайно несъвършен!) Въпреки, че би могъл да не бъде ...

ASD написа:
На 23/12 мислих за Земята с най-добри и хубави чувства за съжаление не беше в определното време, но се надявам да помага добрата мисъл.

Помага, разбира се!

Но първо на самите нас, и едва после на другите около нас - близки и познати, и най-накрая на тези, които са проявили и проявяват своя собствен негативизъм ...

И по този начин пък помагаме и на нашата планета Земя.

Нека има повече съвестни и осъзнати хора по Нея!
--------------------------------
А сега нека продължим да четем и съзерцаваме във форума "святото" мълчанието на останалите потребители в него ... Confused Sad

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 30, 2008 8:41 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Само да допълня,че освен Планетарната Нова година (която е някъде около 22.12.+/-3 дни),то всеки има и своя Лична- Рожденият си ден.

Здравейте и Честита Коледа на всички! Макар и със закъснение позволете ми да ви пожелая много здраве, лично щастие и успех на всеки по Пътя му!
А сега по конкретния въпрос - и аз съм чувала за личната година в зависимост от рожденния ден. Чувала съм и за " Сатурновата дупка"- периода около рожденния ден, когато организма е отслабен и боледува, много често и хората умират в този период. Повечето от моите починали роднини са си отишли в такъв период около рожденния си ден. Моля ако някой може, да обясни тази закономерност.
ASD

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 30, 2008 10:14 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена пожелавам Ви бързо възстановяване (hug). Вие кристалните деца не можете просто така да спрете да обичате хората, да ги подкрепяте и приемате. Много пъти съм наблюдавала едно дете на светлината, колкото и да е ядосано на някого то намира силите да започне да обича и приема хората сякаш нищо не е било. Научих толкова много от Вас тук във форума и по нещо от всеки учстник за което ви благодаря Smile Пожелавам си следващата година да има повече хора, които да проумеят защо сме тук на тази Земя, какъв невероятен подарък е това за всеки един и колко много работа има да се свърши.
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Дек 30, 2008 10:51 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
AUDAN написа:

- и аз съм чувала за личната година в зависимост от рожденния ден. Чувала съм и за " Сатурновата дупка"- периода около рожденния ден, когато организма е отслабен и боледува, много често и хората умират в този период. Повечето от моите починали роднини са си отишли в такъв период около рожденния си ден. Моля ако някой може, да обясни тази закономерност.

Астрологията и нумерологията са науки,които боравят най-вече с фактология,астрономия и математическо прогнозиране.Дават само базата,откъдето всеки тръгва,"багажа",с които идваме и кога какви "ветрове духат" .Останалото е наш избор и отговорност .

Ако разделите слънчевата година на 7 ("Свещено число!" - ше рекат някои)периода,се получават 7periodaX52 седмици+1 отделен ден(е,освен ако годината не е високосна).Този ден за хората от Северното полукълбо е 22.12.,а за Южното-Еньовден(отделно за отделната личност това е Рожденият ден.

Този ден е извън периодизацията,защото през него се програмира мозъка ни за 1 г. напред.Затова е много важно какво правите и мислите на РД,защо така ще ви "тръгне".Естествено може да препрограмирате и през останалото време,но ще ви струва повече време и сили.Именно второто съсипва най-бързо здравето,а от там и всичко останало).

Последният 52-дневен период преди РД е период за завършване на започнати през годината неща,за да дадете място за новите през първия си период.Всеки усеща това и се опитва да навакса,но....преумората може да направи големи поразии,ако продължаваме да не намаляваме ритъма.

Това е само моята версия,но смятам,че е логично.

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 30, 2008 1:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря за обяснението, Аудан ! Very Happy Very Happy Наистина е логично, че довършителните неща от стария период и програмирането на новия период натоварват организма. Впрочем като се замисля лошите неща и грешките, които съм допускала са все в тези периоди - около месец преди и след рожденния ми ден. Остава само да се набележат мерки за недопускане и туширане на напрежението. Laughing Laughing
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 30, 2008 1:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
Маг Селена пожелавам Ви бързо възстановяване (hug). що не е било. Научих толкова много от Вас тук във форума и по нещо от всеки учстник за което ви благодаря Smile Вие кристалните деца не можете просто така да спрете да обичате хората, да ги подкрепяте и приемате.

Аз съм винаги готова! ... за работа. Confused Embarassed Rolling Eyes

Болестите, които ме връхлитат понякога са истинска благодат за мене, защото ме карат да уча нови уроци, да преоткривам себе си и ... да откривам много лекове за тях! Rolling Eyes

Сега се чувствам толкова добре! Толкова доволна от живота си! Усещането просто е невероятно!

Миии ... това е, неспасяем случай, значи ... Razz Laughing

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 30, 2008 1:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Последният 52-дневен период преди РД е период за завършване на започнати през годината неща,за да дадете място за новите през първия си период.

Това е така да се каже "основната ревизия", където човекат изпитва именно невероятното удовлетворение - независимо от резултатите, било то негативни или позитивни.

Той не би могъл да изпита това въпросно удовлетворение единствено тогава, когато просто е духовно сляп и невеж!

AUDAN написа:
Всеки усеща това и се опитва да навакса,но....преумората може да направи големи поразии,ако продължаваме да не намаляваме ритъма.

Е, е, е, г,лей с,я значи! Cool

Това си е чист намек (относно моя работохолична особа), но пък си е чиста ... истина.

Така, че ако не умеете да възстановявате бързо преразхода на психическите и физическите си сили, най-добре ще бъде да се вслушате в съвета на Аудан!!! Rolling Eyes

AUDAN написа:
Това е само моята версия,но смятам,че е логично.

Освен логика тук има и истина. Така, че това не е версия, а съвсем точна и сериозна констатация ... Wink Very Happy

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта