НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 7:54 pm Вижте мненията без отговор
Хората след 1000 години
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Ное 15, 2008 1:35 pm
МнениеЗаглавие : ?????? ???? 1000 ??????
Отговорете с цитат

Хората след 1000 години: красиви, но забравили как се общува

Хората след 1000 годиниХората след 1000 години: красиви, но забравили как се общува. Според National Geographic рижите хора ще изчезнат до 2060 година.

Генетиците твърдят, че в момента само 2 процента от населението на планетата носят гена на рижия цвят на косата. В резултат на смесените бракове протича бързо намаляване носителите на този ген, твърдят от National Geographic, цитирани от РИА “Новости”.

Рижата коса се появява в Северна Европа преди няколко хиляди години след мутацията на определен ген. Според учените причината за тази мутация е стремежът да бъде осигурен синтезът на витамин Д в условията на недостатъчни слънчеви дни.

Учените са на мнение също така, че в течение на 100 хиляди години човечеството може да се раздели на два подвида и то по социален принцип. Елитните потомци ще бъдат високи, стройни, здрави, красиви, творчески натури. Хората от низшата класа ще представляват глупави, уродливи, ниски и дебели същества. Предполага се, че в близките 1000 години хората могат да се превърнат в смугли гиганти с ръст между 180 и 210 см, а продължителността на живота им ще е 120 години.

Външността при мъжете може да се подобри с по-симетрични черти на лицето, спортни фигури, с по-квадратни челюсти и по-дълбок глас. Жените съответно ще са с равни черти, с по-светла и гладка кожа, а очите - по-големи и сини.

Новите технологии, които ще са в състояние да удовлетворят всичките им потребности, ще ги накарат да заприличат на домашни животни. Те ще изгубят социалните си навици като общуване, любов, симпатия, доверие и уважение. Хората постепенно ще престанат да се притесняват и грижат за другите и да действат в екип.
-----------------------------------------
mysticolors.com

Пуснато наПуснато на: Съб Ное 15, 2008 1:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тази прогноза ми прилича малко на поглед през фуния.
Чисто генетично погледнато, звучи реалистично - явно наистина натам вървим. Обаче мисля, че са изпуснати и някои други фактори влияещи на човешката еволюция като например духовното израстване. Успеем ли да го постигнем, няма да загубим любовта, симпатията, доверието и уважението си един към друг и няма да забравим как да общуваме.

Цитат:
Новите технологии, които ще са в състояние да удовлетворят всичките им потребности, ще ги накарат да заприличат на домашни животни. Те ще изгубят социалните си навици като общуване, любов, симпатия, доверие и уважение. Хората постепенно ще престанат да се притесняват и грижат за другите и да действат в екип.

А пък си мисля, че стигне ли се дотук, престанем ли да се поддържаме един друг, вече няма да има и смисъл да се говори за просъществуването на вида. Човеците-домашни животни просто ще изчезнат, защото няма да има кой да се грижи за тях...

Пуснато наПуснато на: Съб Ное 15, 2008 2:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

radea написа:
Тази прогноза ми прилича малко на поглед през фуния.
Чисто генетично погледнато, звучи реалистично - явно наистина натам вървим. Обаче мисля, че са изпуснати и някои други фактори влияещи на човешката еволюция като например духовното израстване. Успеем ли да го постигнем, няма да загубим любовта, симпатията, доверието и уважението си един към друг и няма да забравим как да общуваме.

Цитат:

А пък си мисля, че стигне ли се дотук, престанем ли да се поддържаме един друг, вече няма да има и смисъл да се говори за просъществуването на вида. Човеците-домашни животни просто ще изчезнат, защото няма да има кой да се грижи за тях...

Аз пък съм на мнението, че всичките тези неща ние отдавна вече сме ги изгубили, отказали сме се от тях съвсем доброволно, защото не ни пука дали ще се усъвършенстваме духовно или не.

Защото се мразим, та не можем да се гледаме!

Ценности като любовта, симпатията, доверието, уваженето и т.н. добродетели отдавна са зъгърбени от нас и ведро привестваме само егоизма, завистта, злобата, омраза --- порад итова не си и комуникираме.

Я вижте във форума колко хора са регистрирани и колко всъщност си говорим помежду си?!

А как сме навън?!

Защо си мълчите, а?! Cool

Пуснато наПуснато на: Съб Ное 15, 2008 2:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цитат:
Ценности като любовта, симпатията, доверието, уваженето и т.н. добродетели отдавна са зъгърбени от нас и ведро привестваме само егоизма, завистта, злобата, омраза --- порад и това не си и комуникираме.

Crying or Very sad Съгласна съм, че болшинството за съжаление са ги загърбили тези добродетели, но знам, че все още между нас има и такива хора, за които те все още значат нещо и които се опитват да ги предадат на околните или поне на децата си. Мисля, че не бива да се обезсърчаваме от поведението на масата и да се отказваме под натиска на страха, че каузата ни е обречена, а да продължаваме да живеем с тези ценности, давайки пример на останалите, и да ги търсим и в другите.

Може би се дължи на възрастта ми и на някаква моя наивност, но аз все още съм на мнение, че във всеки човек съществува дори и мъничко зрънце светлинка, което трябва да бъде открито и подкрепено. Изпитвайки и излъчвайки любов и подкрепа, ние побеждаваме страха. А това е важно, защото именно той е първопричината и за егоизма, и за завистта, и за злобата, и за омразата...

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Съб Ное 15, 2008 6:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Какъвто е човека и като характер и като мислене и поведение ... такива хора привлича към себе си !!!

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 17, 2008 1:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абсолютно. Very Happy

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 09, 2009 8:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди години сънувах част от бъдещото ежедневие в едно село.Ето какво помня.

Две жени наблюдават със завист трета,която се "надуваше",знаейки,че е наблюдавана.Самата тя гледаше към постройка,чийто покрив се заотваря като ракетен силоз и се заиздига превозно средство-еквивалент на личните автомобили сега.Едната клюкарка завистливо oтбеляза:
-Тая се е омъжила за извънземен...

Това ми прозвуча много познато.Само дето "извънземен" съм го чувал във вариянтите "софиянец" и "чужденец"...

Та геноразвитието е предвидимо донякъде,но да не забравяме външните фактори.А и могат да настъпят климатични и други промени с чисто земна причина,които пак ще объркат прогнозите Wink

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 09, 2009 11:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
А и могат да настъпят климатични и други промени с чисто земна причина,които пак ще объркат прогнозите Wink

Прав си, абсолютно ... но и за тях пак ще е допринесъл ... човекът! Confused Rolling Eyes

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Сря Фев 11, 2009 12:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз преди вечер от любопитство влязох да видя колко са регистрираните потребители/да си призная възмутих се от името на новорегистрирал се потребител и затова и полюбопитствах/.Признавам си,че и аз не съм активна в дискусиите във форума от едно известно време/къде от притеснение да не се изкажа неподготвена и неправилно или от пасуване-не се засичам с потребителите с които сме били активни едновременно преди време Embarassed /.Плаша се от бездушието на повечето хора,на мен ми е неудобно заради тези които се регистрирват тук само и само да изкопчат това, което лично тях ги интересува-все пак отнемат от ценното време на нашите домакини,а най кофти е когато започнат и да наглеят/не четат за правилата във форума, а камо ли да си напрегнат малко ума и да са по-любезни към домакините/.Добродетелите са кът,а ние хората доразрушаваме всичко около нас-природа,климат и т.н/с екстрите които всеки ден се множат/.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
taniuga

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Когато стане въпрос за живота на бъдещото човечество винаги се сещам за две книги на гениалния фантаст Айзък Азимов. Това са романите "Стоманените пещери" и " Голото слънце".
В тях много добре са описани живота на хората в пренаселената Земя и живота на колонизаторите от Земята на нова колонизирана планета. Земята е пренаселена, хората живеят в огромни, мрачни и мръсни градове в малки стаички като кутии, природата е отровена и се хранят със синтезирани храни от дрожди.
Колонизаторите пък са с привилегии на пионери и живеят в лукс с всички постижения от бъдещото развитие на технологиите. Колонизаторите са стигнали до там, че живеят отделно един от друг, комуникират виртуално и са развили параноя от общуването с живи хора и от излагането на телата си на открито простронство.
Изобщо ужасно положение и на двете места.
Тези произведения звучат много достоверно и са като предупреждение към човечеството какво може да се случи в бъдеще.
В края на краищата всяко поколение трябва да носи отговорност за бъдещото поколение и ако искаме децата, внуците, внуците на внуците ни...и т.н. да живеят добре трябва да се грижим още отсега, от този момент.
Грижата за Земята и природата, утвърждаването на ценности като взаимопомощ, милосърдие, уважение личността на другия и т.н. би трябвало да бъдат основен аспект при възпитанието на младите и осовен закон за всички хора.
Май много се размечтах, но... така виждам нещата.
А що се отнася до промяна на външността, мисля, че това не е толкова важно. Например ако хората могат да общуват телепатично, ще изчезне говорът, ще се променят и гласните струни и т.н.промени свързани с начина на живот. Според мен важна е духовната промяна, защото със сегашния начин на живот не би имало след хиляда или сто хил. години кой да се промени.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта