НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 11:18 pm Вижте мненията без отговор
“Номофобията” - болестта на съвремения човек
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Дек 09, 2008 1:43 am
МнениеЗаглавие : “???????????” - ???????? ?? ?????????? ?????
Отговорете с цитат

Липсата на мобилен телефон, на сигнал, на паднала батерия или пък на изразходван лимит предизвиква огромен стрес сред хората. Това сочат резултатите от мащабно изследване извършено в САЩ.

Експертите наричат това стресово състояние “Номофобия”, което идва от израза “no mobile” - без мобилен телефон. От този стрес страдат милиони хора по света, като 53 на сто от потребителите на тази услуга направо изпадат в тежко състояние на изнервеност. Хората са станали толкова зависими от мобилните си телефони, че дори самият факт, че са останали с празна батерия започват да изпадат в стресова ситуация. 48 на сто от жените и 58 на сто от мъжете в САЩ признават, че изпитват напрежение или малка паника когато батерията им е паднала, когато са забравили мобилния телефон у дома или пък когато се намират на място където няма покритие. Всеки втори признава, че никога не изключва мобилния си телефон, защото иска да бъде достъпен по всяко време. Огромното мнозинство от запитаните признават, че изпадат в нервно състояние, когато телефонът им е изключен. “Номофобията” обхваща огромна част от хората и поради тази причина експертите препоръчват потребителите винаги да зареждат батериите си навреме и да имат достатъчно лимит в сметката си.
/БГНЕС

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
D_G

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 15, 2009 9:50 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А аз се чувствам доста добре в моментите, в които и двата телефона са ми изключени Very Happy Даже е имало моменти, в които съм имала желание да ги метна в кофата за боклук...особено когато в рамките на 1 месец за първи път съм решила да си легна да спа след обяд и точно тогава някой звънне и ми събуди бебока Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Фев 15, 2009 10:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А аз се чувсвам направо великолепно, когато телефоните мълчат и си кротуват ... изключени.

Това задължително се прави в 22 часа до 10 часа на другия ден.
Rolling Eyes

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта