НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 5:33 pm Вижте мненията без отговор
Законът за трикратното възмездие
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Мар 16, 2009 2:27 pm
МнениеЗаглавие : Законът за трикратното възмездие
Отговорете с цитат

Всички знаем, че възмездие няма, но за сметка на това пък има наши действия, които впоследствие са завръщат при нас.

Тук не влизат в сила само онези действия, които са свързани с черномагьосничеството, нито пък с проклятията, нито пък само със злотворните ни намерения и желания, нито пък само за "злите очи".

Става въпрос за всичките действия на човека като пълна съвъкупност от лични постъпки срямо заобикалящия го свят от живата и нежива природа, включително и познатите ни, колегите ни, приятелите, близките ни и ... цялото ни домочадие.

Всяко наше действие - добро или зло, както и всяко наше бездействие се завръщат при нас в троен размер.

Защо в троен?! Sad

Числото 3 по принцип се свързва с концепцията на кармата като ... магическо.

То се възприема като идеалното число, което носи щастие на всички нива поради простия принцип, че олицетворява самото Единение като такова.

Давам пример: Отец, Син и Светия Дух. Съществуват и още много други примери, но ще дам на вас възможността да ги допълните някъде в мненията си. Cool

В практиката си не един път съм се сблъсквала със следствията от действията на този Закон. Резултатите са направо потресаващи ... Confused

А вие имате ли някакво виждане по този въпрос?! Или пък някакво мнение ...

Пуснато наПуснато на: Пон Мар 16, 2009 3:13 pm
МнениеЗаглавие : Re: Законът за трикратното възмездие
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Всяко наше действие - добро или зло, както и всяко наше бездействие се завръщат при нас в троен размер.

...и ако преди е ставало от един живот чак в следващия да се изправиш срещу постъпките си.. сега са нужни само дни или месеци.. максимум няколко години...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Мар 16, 2009 4:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дори в следващия миг!

Зависи от самия интензитет на излъчването на вълновата честота ... Rolling Eyes Confused

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Пон Мар 16, 2009 10:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

тия дни си мислех точно за тия възмездия-как в един прекрасен момент,когато най не очаква човек му се изсипват куп неща на главата/имам в предвид негативни/.аз винаги си мисла оптимистично,че когато правим добринр трябва да очакваме същото,ама се позабавят нещата и пак ме поналяга песимизма.
D_G

Пуснато наПуснато на: Вто Мар 17, 2009 10:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

На мене ми е много трудно да определя кое е добро.Понякога нещата изглеждат привидно добре, но ако се вгледаш по - сериозно, не винаги е така.
avb

Пуснато наПуснато на: Сря Мар 18, 2009 2:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз много обичам да се подкрепя с примери. Разкажете нещо за свои близки или познати в този контекст. Лично аз днес нямам много време,но утре бих ви разказала някои истории и подкрепила с примери Smile Може би маг Селена би могла да спедели някой конкретен случай Embarassed от нейната практика.
merigi

Пуснато наПуснато на: Сря Мар 18, 2009 9:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз също обичам конкретни примери.Особено за бездействието ми е интересно , кое се смята за бездействие?! не е ли пасивно действие?! И то също е добро или зло, но как да разберем? ! Аз също ще помисля за разни случки,които са интересни по темата.
tan4eto77

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Чет Мар 19, 2009 1:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

явно всеки чака друг да разкаже нещо свързано с темата/с изключение на домакините/,за да се започне отнякъде.аз съм от втори брак на родителите си и съм най-малката внучка на бабите и дядовците си/за единия родител трето дете,а за другия дългоочаквано и първо/,та като съм се родила не е било особенно голямо събитие за двата рода-имало е вече внуци с имената на бабите и дядовците и то по няколко,но се наложило и моето име да е на единия от тях/претенции за тях времена/.дядо ми на, когото бях кръстена, докато беше жив така и не ми каза никога истинското име/имаше внук кръстен с неговото име/и се държеше с мен като с комшийско дете-няма ваканции при него,няма гостуване и т.н,включително ме е позабравил и в детската градина/родителите ми са били до късно на работа/,добре че учителката ме е прибрала в тях.много ми тежеше това,че ме пренебрегваше заради другите си внуци,но нещата след години се обърнаха така,че аз се грижех до последно за него,нищо че той не ме е искал.много добър човек беше и до последно казваше,че му е много тежко затова че е останало аз да се грижа за него при условие,че се е надявал другите на които е държал най-много да не го погледнат.човека от когото най-много бягаше се оказа отново до него.
merigi

Пуснато наПуснато на: Чет Мар 19, 2009 6:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Как се обръщат нещата понякога...Никой не знае накъде ще задуха вятъра!Затова не е хубаво да се движим по определени правила/разбира се само да не вредим на другите или на нещо/ или че нещо не е редно и би трябвало да не го правим, а защото ни харесва и имаме желание и да не делим хората на този е такъв , а онзи онакъв , всички са хора и единият не е по-ценен от другия, а са просто такива каквито са си.
D_G

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 20, 2009 1:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

tan4eto77,вкъщи имаше подобно развитие на нещата.Баба ми не обичаше майка ми, но в крайна сметка,за период от няколко години майка ми беше тази, която се грижеше най-много за нея.На няколко пъти й е спасявала живота като е викала навреме доктор, иначе можеше да си замине доста по-рано.
През целия си живот беше доста студена жена, като малка нямам спомен да се е държала мило с мен или сестра ми.В крайна сметка, на стари години заболя от склероза и започна да лудва.Едва,когато започна да се държи неадекватно според лекарите, аз видях в нея чувство на обич,когато след като не бях я виждала отдавна, се разплакваше от радост при виждането ми.За съжаление за момента не ми идва на ум да напиша друг пример.
Yordan Petkov

Пуснато наПуснато на: Сря Мар 25, 2009 9:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Наблюдавах при себе си действието на този закон,ако си позволях действия,които засягат някого,губех тройно.След това видях и обратното-понеже аз се опитвам да го спазвам,тези,които губят мярката с мен си го получават там където е най-болезнено за тях.Не съм го изследвал в детайл
geri

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 29, 2009 9:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

винаги се опитвам да правя добрини ако ми е възможно, без да очаквам нищо в замяна,и наистина съм забелязала че Бог винаги ми отвръща със същото благодарна съм му много и продължавам да го правя, не разбирам хората който се стремят да напакостят и унижат, таящи в себе си толкова злоба и омраза разбира се не ги и съдя защото не съм човекът има кой, но тези негативни чувства сигурно разяждат душята им а това е толкова жалко.Г-жо Селена интересува ме много вашето мнение, какво ще кажете по въпроса за "завистта и омразата"и как да се предпазим от тях ако е възможно?
kati

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 29, 2009 9:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Как да се предпазим от завистта и омразата на другите, или как да овладяваме собствените си такива емоции? Rolling Eyes

Ето тук например има нещо по въпроса. Wink

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
geri

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 29, 2009 10:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

благодаря ти Кати
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 29, 2009 11:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

geri написа:
винаги се опитвам да правя добрини ако ми е възможно, без да очаквам нищо в замяна,и наистина съм забелязала че Бог винаги ми отвръща със същото благодарна съм му много и продължавам да го правя, не разбирам хората който се стремят да напакостят и унижат, таящи в себе си толкова злоба и омраза разбира се не ги и съдя защото не съм човекът има кой, но тези негативни чувства сигурно разяждат душята им а това е толкова жалко.Г-жо Селена интересува ме много вашето мнение, какво ще кажете по въпроса за "завистта и омразата"и как да се предпазим от тях ако е възможно?

Всички сме "лоши" малко или много.Добрината я правим понякога от егоизъм .Умът е хитър ... Smile Рядкост са хората ,които умеят наистина да правят добрина ,ама голяма рядкост.Щото добрината не е само в това да направиш добро ,а и умението да забравиш веднага.Обикновенно след като си направил добро се чувстваш щастлив от факта ,че си направил добро ... това не е безкористно добро,даже си мисля ,че изобщо не е добро . Доброто е трудно разбираемо .

Ето ти "виждаш" ,че Бог ти отвръща със същото !Значи все пак виждаш резултат от твоето добро ?

Резултата би трябвало да е невидим .

Това е според моите разбирания .

Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта