НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 6:10 am Вижте мненията без отговор
Питам...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Yordan Petkov

Пуснато наПуснато на: Чет Мар 26, 2009 11:18 am
МнениеЗаглавие : Питам...
Отговорете с цитат

С какво право жените поставят въпроси за мъже с леко подигравателен тон? Яваваме се на този свят посредством жена,майката ни формира през най-важните години от живота ни,любимо момиче или жена ни продължават,съпругата довършва оформянето и на края и трите са недоволни. Мъжът е нежно създание,за израстването му са необходими много търпение,внимание и грижи за да може един ден това цвете да разцъфти и да разнесе аромата си до където му разрешат отново жените.И какво получава, ако не може да стигне до цъфтеж?Упреци,недоволство?! Истинският мъж е като бяло облаче,което се носи в небето там на където завее вятъра.А всяка жена го иска само за себе си,как може да стане това?...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Маг Живин

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Мар 26, 2009 12:09 pm
МнениеЗаглавие : Re: Питам...
Отговорете с цитат

Yordan Petkov написа:
С какво право жените поставят въпроси за мъже с леко подигравателен тон?

С тяхното си право. Нали знаеш основния женски довод - "защото така". Може би по този начин си опазват достойнството или друго, но трябва да те предупредя, че въпроси от рода на "защо" и "с какво право" се задават безнаказано само до определена възраст, в което ще се убедиш сам, когато надушат темата ти Razz
Yordan Petkov написа:
Яваваме се на този свят посредством жена,майката ни формира през най-важните години от живота ни,любимо момиче или жена ни продължават,съпругата довършва оформянето и на края и трите са недоволни... Истинският мъж е като бяло облаче,което се носи в небето там на където завее вятъра.А всяка жена го иска само за себе си,как може да стане това?...

Поради изложеното от теб тройно формиране, истинският мъж е митично животно - има го само в народни предания, книги, филми и мечти на неопитни девици. Никой не иска подобно животно у дома, защото реално погледнато няма нищо общо с белите облачета, за които пишеш. Същата егоистична гад е като оформителките си и не го носи точно вятърът, а да не казвам какво. Embarassed Затова всеки разумен мъж избягва да е "истински" с оглед на личното си оцеляване, защото противникът е по-многоброен, живее по-дълго, доста по-подъл и както ти отбеляза - доста по-саркастичен и груб спрямо нежните създания. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Чет Мар 26, 2009 1:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кой и на кого е противник? Rolling Eyes

Жените и мъжете първо са хора, човешки същества, със своите достойнства и слабости, надежди и страхове, после са пол. Лично аз не съм съгласна с определението за жените като "слабия", "нежния", красивия" пол, вероятно дадено от мъже. Мисля, че всички - и жените и мъжете, сме и слаби, и силни, нежни и красиви по свой начин. Не говоря за външни характеристики и проявления.

Що се отнася до питането то и много мъже питат защо жените били такива или онакива и също я искат само за себе си, май голяма разлика няма...

Нетпространството е пълно с такива въпроси и от жени, и от мъже, като, че ли някой може да даде задоволителен отговор...Обикновено се получават едни сексистки нападки и оплювания и от двете страни - де що има ощипани и разочаровани хора и от двата пола започват да се надпреварват да се обстрелват взаимно или да се надпреварват кой е по-по-най...Всеки гледа нещата от собствената си камбанария и от някакви отделни случаи /обикновено плод на собствени преживявания/ или извадки прави генерални обобщения.

Сигурно някой е измислил прословутата война между половете като всички останали войни заради нечии интереси и потрива доволно ръце като наблюдава поредното развихряне на самоунищожителни и унищожителни страсти.

Ако преодолеем това разделение и проявяваме повече разбиране може би и света ще стане по-добър.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Мар 26, 2009 2:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Леле, разбихте ме! Very Happy Страшна тема! Аз се гърча да изкарам някой лев, а вие тук така хубаво си приказвате без мен. Купон! И не съм поканена. А сега - без майтап. Всичко си зависи от конкретния човек. Без значение дали е мъж, или - жена. Право никой няма и всеки има, както си го дава сам и както му го дават другите около него. Wink Просто си попаднал на такива жени. Сигурно пък доста жени попадат на точно такива мъже. Шарен свят - хора разни. Едно нещо ти признавам като абсолютна истина от написаното - че всяка жена, повече, или по-малко се стреми да оформи мъжа по неин вкус. Някои го правят напълно съзнателно и доста терористично, други - по несъзнателно и с по-нежни методи, но е все тая. А защо ли? Ми много просто. По този начин си даваме самооценка на собствената значимост и силата, която можем да упражним върху даден мъж. Пък му викаме "измерване на любовта" за по-разговорно. Laughing Ще издам и още една женска тайна - щом го оформим, престава да ни харесва, или - да го уважаваме, което е едно и също. И тогава започва мрънкането.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Мар 26, 2009 2:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ахххааа ... ми ето на, надуших темата! Cool

Сгащих ви аз, самата баба Яга!

Я сега да видим кой какво е бръщолевил и кой какво е забъркал?!?!?!

Та ... да си дойдем на въпроса, де?!

Всеки има правото да контролира единствено ... себе си. Сори ... Независимо от това какъв пол е. Полът не е нищо повече от едно обозначение като такъв.

Ако някой контролира някого (независимо дали контролиращия е жена или мъж!) той явно не е наясно, че само си въобразява, че го контролира. Но в "онзи портал" дето ме сръфа "великата Група Бс" ми казаха, че на никого не мога да забраня да си мечтае. Та в този контекст нека оставим мечтателите да живеят в заблудите на собственото си измамно въображение.

Друг е въпросът обаче как се чувства и възприема контролирания?!

Ако той възприема контрола барабар с всичките негови екстри (обиди, упреци, различни видове недоволство, натяквания, емоционални изнудвания и тръшканици под всякаква форма!) това означава, че той първо не е наясно със себе си, второ - не познава себе си изобщо, трето - не е сигурен в себе си, четвърто - страхлив е, пето - не поема лична отговорност, шесто - бяга не само от ситуацията, но бяга и от самия себе си и седмо - прави всичкото това само защото е обсебен от собствената си подлост и неразбиране.

Т.е. той не е на мястото си.

Е, че кой ако си е на мястото си може да бъде манипулиран от някого?! Точно никой. Дори и тогава, когато се възприема като малко бяло облаче в синьото небе ...

Нямам нищо против романтиката, и аз съм романтична, но не бива да се прекалява в нищо, нали така?!

Няма нито истински жени, нито пък истински мъже, не е имало никога такива. Sad

Всеки живее в собствените си коловози от заблуди и илюзорни възприятия за света и живота.

Да, ама живота се живее от ... истинските хора, истинските човеци.

Само те могат и те притежават истинското, и правилно разбиране за Живота в Цялото, а не за живота в разделението.

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Мар 26, 2009 11:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ти така се изрази все едно три жени отглеждат един мъж цял живот ! Имаш ли си представа изобщо колко омаловажи мъжа ама точно сега ,точно с това мнение ! Cool

Цитат:
Мъжът е нежно създание,за израстването му са необходими много търпение,внимание и грижи...

Жената също ... е,и ?Всеки човек се нуждае от това и не само по време на неговото израстване !

Цитат:
за да може един ден това цвете да разцъфти и да разнесе аромата си до където му разрешат отново жените

Аз ако бях един мъж ,ама мъж не лигльо ... щях да се смея с глас.Не че сега не го правя ,ама друга тема ... !
Що пък да му разрешават жените ?Мъжът вече е готов с решение и действа смело ... не чака някой да му подсвирне .

Цитат:
Истинският мъж е като бяло облаче,което се носи в небето там на където завее вятъра

Това ми прозвуча като нещо от сорта "Аз съм волна пИпИруда и летя от свят на цвят" ,сещаш ли се ? Laughing

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Чет Мар 26, 2009 11:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

според мен почти няма разлика между мъжа и жената-като се има в предвид колко мъжествени станаха жените и обратното ,колко женствени стават понякога мъжете.всичко е въпрос на ситуацията пред която е поставен човек.относно манипулациите и "дресировките" и в двата лагера има хора,които си мислят, че като "превъзпитат"някого според изискванията си са станали чудеса-ама си е жива заблуда-вълка козината си мени,но нрава си не мени.
taniuga

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 27, 2009 11:34 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Страхотна тема! Very Happy Възхитена съм от коментара на Диди !Very Happy
Сещам се за мисъл, изказана не помня от кого : „Мъжът гледа нашироко, а жената надълбоко …, така ги е създал Творецът и те взаимно се допълват…” Смисълът е, че още в зората на човечеството мъжът е този, който открива нови територии, обезпечава съществуването на общността /семейство, община…/, той е „ловец”, „ агресор”.по природа. Жената е тази, която се грижи за функционирането, запазване целостта и развитието на общността, тя е „пазителката”, „възпитателката на новото поколение”, организатор на живота вътре в общността. Колкото и да си мислим, че прогресът е изместил нещата, след като се запазва моделът на организация на живот – запазват се и ролите, които мъжът и жената играят.
Никой не е по-важен или значителен , просто когато някой се е изместил по едни или други причини от ролята си или липсва един от главните герои , се усеща дискомфорт в общността /семейството/. Както е дискомфортно деца да се отглеждат само от мъже или жени да се грижат сами за препитанието… Мисля, че това е обща тенденция, разбира се има изключения…
Всяко противопоставяне на половете всъщност не води към хармонично развитие на общността, а напротив задълбочава разделението и от там пречи на нормалното и развитие.
В поста на Йордан се казва „Уважавайте мъжа, че е мъж”, аз бих казала „Уважавайте мъжа, че е мъж и жената, че е жена”
Пак се сещам за една мисъл, изказана отпсихоаналитик: "Пренебрежението или омразата към противоположния пол е своего рода неврастения”.
taniuga

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 27, 2009 3:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Сещам се още нещо... Има една книга от Робер Мерл - "Добре охранявани мъже". В нея е описано хипотетично какво ще се случи ако се наруши балансът между половете. Препоръчвам я да я прочетете - интересно и доста ужасяващо...
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Съб Мар 28, 2009 1:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
...доста ужасяващо...

Като всичко останало! Ама живот ... какво да се прави, ще го живеем. Wink

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на: