НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 10:40 pm Вижте мненията без отговор
:( Възпаление
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
viki

Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Вто Фев 27, 2007 8:55 pm
МнениеЗаглавие : :( ??????????
Отговорете с цитат

Здравейте... мислех никога да не пиша в този раздел от форума, но уви наложи се...
... от известно време имам проблеми със яйчниците Crying or Very sad... миналата година по това време лекувах възпаление ... сега пак имам същия проблем Sad ... казвали са ми че вечно студените ми крака са причина за тези възпаления и мисля че е вярно - имам проблем с кръвообращението (така си мисля защото ръцете и краката ми много лесно изстиват)... притеснена съм защото ме е страх да не хронифицира това възпаление (ако вече не се е случило) ... молбата ми къв Вас Маг Вероника е да ми препоръчате някоя от вашите билкови рецепти за това възпаление (не ми се гълтат антибиотици въпреки че ако се наложи и това ще трябва да направя, но си спомням че миналата година си имах страхотни стомашни проблеми след Ципрофлоксацина и противовъзпалителните които продължават и до днес) името ми е Видка Иванова Атанасова - 15.09.1979 ... благодаря предварително Exclamation

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Фев 27, 2007 10:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ако има някакви рецепти билкови за бързо реагиране, то нека да ги дава веднага ...

В противен случай тичай бързо при гинеколога и преди да ти изпише някой усмъртяващ антибиотик му кажи, ама много сериозно, че имаш сериозни проблеми със стомаха ... и мисля, че нещата ще бъдат наред, защото според мен май ще трябва медикаментозно лечение!

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 27, 2007 10:31 pm
МнениеЗаглавие : :(
Отговорете с цитат

Благодаря за светкавичния отговор Маг Селена... утре отивам на лекар... Crying or Very sad Спокойна вечер!

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 27, 2007 10:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И на теб, viki, спокойна вечер!

След миг и аз се телепортирам на леглото под завивкитееее ...

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пет Апр 13, 2007 9:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Съб Мар 03, 2007 9:57 pm
МнениеЗаглавие : :)
Отговорете с цитат

Много благодаря!!!!!!!

viki

Пуснато наПуснато на: Вто Мар 06, 2007 11:09 pm
МнениеЗаглавие : :)
Отговорете с цитат

Благодаря... в петък съм на преглед и тогава ще имам повече информация!

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Апр 11, 2007 2:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравей,Вики!

Сега имам възможността да ти отговоря малко по-подробно относно възпалението на твоите яйчници!

Бялото течение може да бъде в резултат на гъбички /кандидоза/, затова те и посъветвах да отидеш на гинеколог!

Дано си свършила тази работа!

Другото, което искам да те предупредя е, че както бялото течение, така и неговата първопричина гъбичките, се лекуват изключително трудно!

И ЗА БОГА, НЕ ГО ПРАВИ ЧРЕЗ АНТИБИОТИЦИ, ЗАЩОТО ПРОБЛЕМА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ!!!

Никак не е зле да ти се направят влагалищни цитонамазки за да се види със сигурност какъв точно е проблема, с който е свързано самото бяло течение!

Трябва да се види и във фецеса /изпражненията/ дали няма някакви бактерии или гъбички, които от своя страна да са провокирали бялото течение!

Нещата изобщо не са толкова прости, колкото си мислят накой натирени от форума ни личности, предполагам се сещаш кои?!

Очаквам да ми отговориш по някакъв начин ...

В това няма нищо срамно, защото както вече писах в една друга темичка тук, човек може да се зарази с кандида /гъбички/ дори само при едно ръкостискане ...

Местожителство: Велинград
Пуснато наПуснато на: Сря Апр 11, 2007 10:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Здравей,Вики!
И ЗА БОГА, НЕ ГО ПРАВИ ЧРЕЗ АНТИБИОТИЦИ, ЗАЩОТО ПРОБЛЕМА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ!!!

Здравейте! Аз също имам такъв проблем от доста отдавна и вече пробвах лечение с антибиотици, но без успех... Rolling Eyes Така и на мен ми е любопитно какво лечение може да приложим Rolling Eyes !

Пуснато наПуснато на: Сря Апр 11, 2007 10:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Искам да допълня само,но сигурно много хора го знаят,че понякога именно употребата на антибиотици може да породи подобен проблем.Някои силни антибиотици,предписани примерно срещу възпаление на горните дихателни пътища, при грип/с усложнения пр.пневмония/ действат може би променяйки естествената вагинална РНсреда и сигурно в комбинация с отслабения имунитет на организма след боледуването създават благоприятни условия да се развият някакви гъбични инфекции, с подобно проявление.На два пъти съм забелязала след употреба на Аугментин/не знам дали го написах правилно, но го пиша по памет/ - получава се дразнене придружено с леко течение.Ако имам някаква неточност тук ще ме коригирате.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
viki

Пуснато наПуснато на: Сря Апр 11, 2007 11:11 pm
МнениеЗаглавие : ?????????
Отговорете с цитат

Здравейте всички Smile първо да благодаря за отделеното внимание... да имах дълго време такъв проблем с бялото течение... миналата година покрай възпалението проведох и лечебен курс за течението... резултат имаше... сравнително намаля... правихме и цитонамазки... след този курс лекарят ми каза че всичко вече е в границите на нормалното... последния път като ходих (преди месец преди поредното лечение) каза че съм чиста и че само трябва да лекуваме възпалението (оказа се че не е толкова сериозно) ... пих ципрофлоксацина 10 дни, но заедно с него пиех и пробиотици - тук искам да се обърна към всички, които пият антибиотици - аз до сега през живота си съм пила 3-4 пъти и то през последните 2-3 години... но последния път като пих ги пих заедно с пробиотиците и всичко беше ок... нямах проблем със стомаха... освен това лекарят ми ми препоръча промивки със млечна киселина- разтвор... в момента нямам никакви оплаквания освен много леко течение... но вероятно ще трябва да си направя и друго изследване в лаборатория за бактерии... имам колит който често ми причинява дискомфорт... странно но той се появи миналата година заедно със възпалението на яйчниците ... често съм си мислела че двете възпаления са взаимно свързани, но лекарите отричат... Rolling Eyes май трябва пак да поема инициативата за изследвания...

katysto

Местожителство: Burgas
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 12, 2007 2:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз мисля, че с антибиотиците не бива да се злоупотребява. Още повече, че те дават странични ефекти още със започването на приема им - например афти, повръщане, диария, обриви и др. И започваш да лекуваш и тях.
А сега лекарите изписват направо широкопрофилни антибиотици без да търсят възможно най-ефективния чрез антибиограма. И ето ти резистентност към лекарствата.
А и друго, лекарите се занимават само със следствията от заболяванията, а не търсят причината. Боли те глава- значи вземаш аналгин, пък откъде идва причината за главоболието не е важно. Ето затова страдаме всички.
От няколко месеца ползвам услугите на лекар-хомеопат и засега резултатите са много обнадеждаващи. Препоръчвам ви да опитате и този вариант на лечение.
Успех

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 12, 2007 7:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всички сте абсолютно прави!

Но когато течението /бялото/ е упорито, то в повечето случаи става въпрос за наличието и на бактерии, които са основната причина за появата на гъбичките и течението!

Много правилно е, дето Кати казва, че трябва да се промени рН-то във вагината! Това става, естествено, с киселина!

Може да е и млечна киселина, но може да е и оцет /за предпочитане е да е домашно приготвен/.

Слага се само 1 суп. лъжица от него в гумения душ за промивки /на 300 мл вода 1 с.л. оцет/.

Ефекта е невероятен!

Другото, което е много важно, се променя не само рН-то във вагината, но и в целия храносмилателен тракт, а от там и на целия организъм.

Как става това?! Много просто ...

Сутрин на гладно изпивате на бавни глътки /може и с почивки/ следната смес: 1 суп. лъжица оцет + 1суп.лъж. мед + 1 суп. лъж. вода! Преди да се изпие се разбърква хубаво!!!

Никак не са за подминаване пиенето на пробиотици, то просто е задължително, защото те не се създават от организма ни, а без тях той е твърде беззащитен!

Храната също е от важно значение! Когато в организма има наличието на бактерии не се консумират мляко и млечни продукти - може кисело мляко, но за предпочетане е да е домашно заквасено, не се пие бира или онова, което съдържа дрожди, ядат се повече течни храни /супи/, не се консумира никакво месо, не се консумират яйца, не се консумира нищо сладко /забравете за захарта/, може да се ядат само плодове, защото те са естествени продукти, както и мед!

Яде се съвсем умерено и по малко 2 или не повече от три пъти на ден! Закусва се между 5-7 часа сутринат, обядва се в 12 ч. и се вечеря между 17-19 часа, защото тогава храносмилателния тракт е "буден" и е готов да храносмила правилно! В противен случай храната гние, не се усвоява правилно от организма и ... започват болестите с бактериите!

Освен това се спазва и дневен режим - по-рано ставане, по-рано лягане вечер - до 22 часа, повече разходки на чист-!!! въздух. Повече релаксация ...

Пуснато наПуснато на: Пет Апр 13, 2007 6:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Удесно Very Happy ! Маг Селена благодаря ти за изчерпателната информация! Само искам да попитам как се приготвя домашен оцет Rolling Eyes ?

Пуснато наПуснато на: Пет Апр 13, 2007 6:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Исках да кажа "Чудесно" Embarassed !

Пуснато наПуснато на: Пет Апр 13, 2007 9:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Оооооо ... не знам! И не знам дали ще ми дадат готовата рецепта, но ако ми я дадат веднага ще я напиша!

Впрочем ще се опитам да я взема от една моя приятелка ...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта