НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 7:31 pm Вижте мненията без отговор
За земетресението в Хасково
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 11:36 am
МнениеЗаглавие : За земетресението в Хасково
Отговорете с цитат

Здравейте! Нямаше ме някое време във форума /пък и новини почти не съм гледала и чела/, защото пак се занимавах с идиотщини, които ми се струпаха на главата. Дочувам, че някакъв предсказател - астролог бил предсказал голямо земетресение в Хасково и здраво паникьосал народа. Да знаете нещо по въпроса, че сега наваксавам, щото съм изостанала? Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 11:56 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Астрологът не е безизвестен, преди време май водеше астрологични рубрики в някой новинарски всекидневник, ако не се лъжа. Съобщението за предсказанието му за разрушително земетресение на 19-ти т.м. в Хасково се коментираше и в новинарски емисии по тв. 2-3 дни преди това, а за след това не съм обърнала внимание. В нета излязоха коментари на известни журналисти в смисъл, че не е той виновен за паниката, а тези, които са му повярвали - много хора са напуснали домовете си и са се изнесли на палатков лагер. Сеизмолозите го опровергаваха, че нямало признаци да предстои силно земетресение там, ама май го казаха постфактум... Rolling Eyes

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 12:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма страшно - и да има разрушения, внукът на бай Фильо ще оправи къщята. Cool
А кой е бай Фильо ли? Ама не помните ли? Shocked
Не ме глудай умно българино, апрочети долните редове, та да си припомниш

Имало едно време в Трънско голям майстор дюлгерин - бай Фильо. Много свят бил изръшкал, много къщи бил направил, от Кълараш до Пловдив му се чувало името и му се хвалел майсторлъка. Даже нарекли на негово име един град - Фильопопол. Голям майстор!
По едно време, като събрал свои ученици, чираци и калфи, бай Фильо тръгнал към Юропата. Тук направи къщенце, там спретне навесче, винкел да ти завари, тераска да ти остъкли, много му идело отръки. Най-много неща построил във Фильоренция - едно малко градче в Италията. Те, фильорентинците били много стиснати и тарикати. Дай им само търговийки, далавери, а не обичат да плащат. Колкото пари имал бай Фильо отишли за материали - вар, цимент, тухли ютонг и топлоизолации.
Да, ама парите свършили. Щото нашите пари в Юропата не се търсели много , марките се лепяли само по писмата, а долари имало само във Фильоделфия. Точно както и сега - чираците плачат гладни, калфите заплашват с гражданско неподчинение, а яденето е с пари. Тогава още Трънския курс не бил измислен. На данъчните им викали бирници и често ги биели по главите.
Много се замислил бай Фильо що да стори - ако се върне в Трън без пари, ще му се смеят. Срам за занаята!
Тъкмо по това време свършили един гараж във Фильонландия и ги хванал студа. Добре, че един фильонландец им казал, че ако искат хем да са на по-топло, хем да изкарат някой лев, да отидат в един град - викали му Пари, там била голямата пара на цялата Юропа. Брех, мама му стара!
Отишъл бай Фильо със все ученици, чираци и калфи в Пари, и от винкелчетата, дето му останали от гаража направил една чудесия - нито къще, нито навес, нито нищо. Луда работа. То човек като е гладен, какви ли не глупости измисля -авангарди и пърформанси по тяхному. Платили му от общината, само и само да се махне и да не щрака с нитачката повече.
Нарекли я бай Фильовата кула.
И досега стърчи там - в гр. Пари тая железария, ама никой не помни, че българин я е правил. Изкривили са й заглавието, щото ги е яд. Викат й - Ай, Фильовата кула.

Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 12:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нищо не разбрах. Този човек наред ли е, та да се изтъпанчи и да пророкува такива неща! Поне да беше удължил малко периода, датата да е да речем след една година, а то...Сега какви ще ги обяснява? М..да.. рискове на професията. Laughing
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 12:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не знам сега как ще се оправя, повярвали са му, защото явно е име в тези среди. Пише се, че може да има и много дела срещу него, д... да му е яко, сигурно много хора са му набрали. Пропуснах да кажа, че е имало и бум на застраховките на имущество срещу земетресения в Хасково, застрахователите най-много са намазали. Мина ми през ум да не би да няма някаква комбина за това, но до колкото ми беше известно името му от преди години бил уж скромен човек - мой познати го познаваха.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 12:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много си е наред даже!
Лещата е един много наблюдателен и пресметлив човек!
Защото е разбрал, че доста хора казват какво ли не и пеелят пари на момернта. Е,после се окава, че са грещшали, ама кой помни и се интересува от това?! Rolling Eyes

Някои хора така Велики адептини станаха - Всевселенски Мъхъъъм, к'во знайм ний?!
И удариха келепиря. Сереч построиха си комунизма с подръчни средства,дет' му се вика.

Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 12:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дали не беше споменал и други дати?...Все си мисля, че наистина може да се случи нещо такова, ако не на указаната дата, дето мина, дано да греша. Sad

AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 12:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А-а-а, то ще се случи ... все някога ... след 200-300г. ... може би ... кой знае ... Rolling Eyes

По- страшното е друго.
Все от нас има силата да променя с мисълта си много неща. Представете си 1 000 човека, които смятат, че ще има земетресение. Shocked
Ужасяващото е, че те МОГАТ да го предизвикат !!!

Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 12:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

...Особено ако вече имаме нагласата, че в навечерието на големите Християнски празници ни се случват трагедии, пък и не само на нас, ето и в Италия... Sad Ама да се замислим защо ни се случват. Rolling Eyes

merigi

Пуснато наПуснато на: Пон Апр 20, 2009 3:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Това е отвличане на хорското внимание от по-важните неща , които се случват у нас...а любопитно ако беше познал?! Shocked
tan4eto77

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 21, 2009 4:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

В ежедневник имаше снимка на хора,които спят по полянки и в автомобилите си,а заглавието беше с големи букви,че ще съдят Лещарски за създадената паника.Създава се паника и хората още по-вече се плашат.А може и наистина да ни се отвлича вниманието от нещо по-важно ама още не се е разбрало какво се покрива от народа.
penka

Пуснато наПуснато на: Сря Апр 22, 2009 12:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За мен впечатляващото в случая е не толкова самото предсказание, нито дори това, че цялата постановка около него е безумно глупава. Това, което ме впечатлява е количеството хора, които са се "вързали" и без изобщо да вкарат малко мисъл, са хукнали по поляни и палатки. Е, не съм очаквала да има такова количество лесно манипулируеми хора, които действат първосигнално. Shocked Всичко това започва да ми прилича на социален експеримент. Резултатите /като за преди избори/ са изключително приятни за тези, които искат и могат да манипулират тълпата.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Апр 22, 2009 8:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Че те ако не бяха толкова лесно манипулируеми щяха ли почти всички в тази държава да са на това дередже, Пенка?! Sad Rolling Eyes

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта