Автор |
Съобщение |
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 6:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Е тогава това "крилатото" казано от позната ми няма никакъв смисъл ... Значи ,че да усещаш интуицията не е нужно да четеш книги ,даже не е нужно да знаеш за нея .... ! Уф ... все ги намирам и аз едни познати Добре ,че си ви познавам вас ! |
|
_________________ |
|
|
|
Маг Живин
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 7:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Didi написа: | Живин ... как може да разберем ,че това е интуиция ако нямаме знание за нея (познание) ? |
Лесно е - като я осъзнаваме. Осъзнаваме я, най-просто казано, като се вслушваме преднамерено в себе си, а не толкова в знанията си и опита си, свързани с дадена ситуация.
Знанията понякога ни довеждат до измамни заключения. Бях чел едно сериозно научно изследване с включени в него научни анализи, което заключаваше, че земната пчела
Земна пчела
не може да лети, защото размерите на крилата, аеродинамиката и теглото й били такива, че според научните заключения не можела да отлепи от земята. Ама земната пчела, като не го знае, си лети гадината с около 30 км/ч.
Не че и интуицията (особено "неразработената") не може да ни изиграе номер. Първо я разработваме - установяваме общ език с нея и след това я изпитваме в различни ситуации. Когато получим дълга серия от положителни резултати, можем да я слушаме и да й се доверяваме. Проблемът не е в истинността на интуитивното, а в начина на тълуването му - т.е. в общия език. Колкото повече упражняваме даден език,
1. толкова повече се убеждаваме доколко живият език е далеч от учебниците, в които се излага и
2. толкова повече се усъвършенстваме.
Просто е |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 7:37 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | Знанията понякога ни довеждат до измамни заключения. Бях чел едно сериозно научно изследване с включени в него научни анализи, което заключаваше, че земната пчела
Земна пчела
не може да лети, защото размерите на крилата, аеродинамиката и теглото й били такива, че според научните заключения не можела да отлепи от земята. Ама земната пчела, като не го знае, си лети гадината с около 30 км/ч. |
Бих поправил Маг Живин.
Не "знанията",а "НЕДОСТАТЪЧНИТЕ знания" довеждат до измамни заключения.
Давам още един пример за насекомо, което не би трябвало да лети ... според СЕГАШНОТО ниво на научното ни познание - Майският бръмбар
Обаче ... в някогашния СССР съществувал учен, който разбрал защо и 3емната пчела и Майският бръмбар летят.
Законите си ги има, но не всички са ни известни.
Какво общо има всичко това с интуицията ли?
Ами това - ако нещо усещате, че е правилно, въпреки моментните ви знания или приказки на познати и непознати, то - всушайте се в усета си, че Е така, въпреки да звучи невероятно ! |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
Yordan Petkov
|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 9:45 pm
Заглавие :
|
|
|
Замисъла за мазането и замазването беще да се пошегувам, и беше за Живин.Ако не съм уцелил,пропуснете го,изтрийте го.Не е насочено към конкретен човек,не е лично.Маг Живин ми хареса и за това насочих това към него,но явно не уцелих. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 9:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз реагирах като "гузен негонен бяга", защото си имах усещането, че постът ми не беше много издържан смислово и нещо се замаза, което и Маг Живин забеляза, ако не той, друг щеше да го забележи вероятно. Но той умее да се изразява с типичното си негово чувство за хумор, умее да оцени и чуждото такова. |
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2009 10:46 am
Заглавие :
|
|
|
Yordan Petkov написа: | Замисъла за мазането и замазването беще да се пошегувам, и беше за Живин.Ако не съм уцелил,пропуснете го,изтрийте го.Не е насочено към конкретен човек,не е лично.Маг Живин ми хареса и за това насочих това към него,но явно не уцелих. |
Уцели Ако не беше, щеше да разбереш |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
wreme
|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 8:00 am
Заглавие :
|
|
|
Още една много хубава тема! Аз лично се доверявам на интуицията си,не казвам,че не ме е подвеждала,но при мен важи принципа добро всеки му вяра никому...Като бях по млада бях много наивна и добронамерена,но с годините научих,че има много зли хора,които се опитват всячески да сринат твоя свят - с думи , с дела...и какво,едно нищо Криво ми е известно време и после отминава,като летен дъжд...и продължавам напред,какво да гледам назад там няма нищо,само раят на спомените от който никой не може да ни изгони
Интуицията ми помага всеки ден,предпазва ме от хората,кара ме да предвиждам някои техни действия,дава ми позиция в живота и се радвам,че я притежавам! |
|
|
|
|
|
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Съб Ное 21, 2009 7:25 pm
Заглавие :
|
|
|
Развита интуиция
Съборни Беседи, 24.08.1927
Направете следния опит: да кажем, че някой ваш приятел ви обещал да дойде у вас в сряда, в 5 часа следобяд. Преди да е дошъл още, задайте си въпроса дали ще дойде или не. Ако си отговорите, че ще дойде, чакайте с търпение определения от него час, за да проверите. Запишете си точно в колко часа сте си отговорили, че ще дойде. Ако не дойде тогава, или вие сте се излъгали, или той се е размислил да не дохожда. После проверете от него в колко часа се е отказал от намерението си да дохожда и защо именно.
Вие искате да бъдете ясновидци, нали? Тогава направете друг опит: извадете часовника си и не го отваряйте. Застанете в себе си тихо и спокойно, без бързане и определете след това колко е часът. Отворете часовника си и вижте, дали сте успели в опита си или има разлика и каква е тя. Има закон, въз основа на който можете точно да определите часа. Ако не успеете от първия, от втория, от третия опит - не се обезсърчавайте, продължавайте по-нататък - все ще успеете да развиете това чувство…
Окултният ученик трябва да има развита интуиция, затова ще работи за развиването й.
Интуицията е важно помагало в живота на ученика. Който има развита интуиция, може да избегне много нещастия и неприятности в живота си. Вземете най-простия случай: искате да отидете на гости при някой свой приятел. Запитайте се вътрешно, дали вашият приятел е у дома си или не. Ако почувствате, че не е у дома си, не излизайте
СБ, том: Пътят на Ученика,
Свещеният час, 24.08.1927г
Окултни упражнения,
изд. Бяло Братство, 2000г |
|
_________________ |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|