НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 8:55 pm Вижте мненията без отговор
Защо българите са толкова страхливи?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
wreme

Пуснато наПуснато на: Чет Май 14, 2009 7:32 am
МнениеЗаглавие : Защо българите са толкова страхливи?
Отговорете с цитат

Искам да зачекна тази тема,защото ми омръзна всеки да се оплаква,а като трябва да се надигне глас всеки пасува.Слушала съм политици да говорят как ще направят това или онова,а с течение на времето стават като другите...спират да се борят.По принцип не я харесвам тази професия,но преди няколко години излезе партия Гергьов ден и блесна звездата на Любен Дилов син,много ерудиран човек ми се стори,умен,с голям световен житейски опит и гласувах с две ръце за него и какво мислите стана...и той като другите,пълна скука,дреме в парламента.
Защо се случва това,защо човек спира да се бори и защо това положение го устройва?Имат ли политиците съвест,как спят нощем или зад черните стъкла на мерцедесите им,за които ние сме платили живота не изглежда чак толкова черен?!? Laughing

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Май 14, 2009 1:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Защото сме обременени от 45-те години тоталитарен режим - толкова дълбоко ни е врастнал в психиката и нагласите, че трябва сигурно да се сменят няколко поколения, поне още 2-3 за да спре да ни влияе. Както се каза снощи в едно популярно тв шоу - аналогично на библейската история с Моисей, който водил 40 г. народа си през пустинята нарочно, докато напуснат земния живот и последните хора, помнещи робството и да се започне градежа на новия живот начисто, без обременености.

Иначе и аз навремето заложих на "Гергьовден" и Любен Дилов-син, когато трябваше да се гласува, въпреки, че бяха нови и почти беше сигурно, че едва ли ще хванат голям процент, за да имат голямо влияние в управлението, както и стана. Но много се дразнех как всички се юрнаха да се уповават на НВ - Царя, та Царя, той щял да ни "оправи за 800 дни", да донесе пари и др.подобни щуротии. Блажени са вярващите! Sad Laughing

Проблемът ни на нас българите е, че всички чакаме някой да дойде да ни оправи, да ни донесе, да ни даде и пр. Така сме научени. И сега продължаваме по същия начин, а не вдяваме, че ако не положим усилия да направим нещо сами за себе си и живота си, не можем да се надяваме на нещо по-добро. Както е казано в клишетата: "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ" и "Спасението е в ръцете на давещите се"... Cool

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Май 14, 2009 11:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Що се отнася до Любен Дилов-син ще ви разкажа нещичко пикантно и интересно ...

Може би си спомняте, че когато се основаваше тази партия около нея много се шумеше из пресата и медиите.

Та ... по съществоооо. Любен Дилов-син има голям страх от ясновидки, и най-различни врачки, и гледачки. И неговите приближени решили да му спретнат един номер.

В същият този миг съкровен аз получих специалната покана да присъствам на едно тържество свързано вече с току-що основаната партия "Гергьовден". Не знаех какво ще правя аз там, но отидох заедно с първата ми учителка по окултизъм. Тя през цялото време се "нахихикваше" и аха -аха да прихне от див смях.

Попитах я защо й е смешно толкова?! Тя отговори, че Дилов-син умирал от страх от ... ясновидки, а мен са ме поканили да прогнозирам пред цялата огромна и претъпкана догоре зала какво го очаква за в бъдеще.

Когато излязох на сцената Любен Дилов-син го нямаше на нея. Направиха така, че той излезе след мен - без да е наясно какво го очаква там. Съобщиха най-официално за изненадата и сюрприза, който му бяха скроили шегаджиите и ми дадоха думата.

Аз се обърнах назад да видя къде се намира Дилов-син и ... когато го видях едва не прихнах от смях. Моята учителка в залата си беше запушила буквално с ръка устата. Дилов-син стоеше изтукан и напълно вдървен с широко отворени очи, това се виждаше много ясно и отчетливо, все едно току-що беше глътнал... голям крив бастун. Никой не беше в състояние да го отмести по какъвто и да било начин от мястото, в което беше заел "защитната" си поза.

Наложи се аз да отстъпя назад за да се чукна с него с чаша вино по случай успеха му!!!

Е, предсказанието ми се сбъдна - то общо казано беше свързано с "възхода и падението" на Любен Дилов-син в политическата му кариера. Той е запомнил дума по дума предсказанието ми и когато взе да прекалява, според останалите политици, просто изведнъж рязко свали бойния гард и стана това, което искаха те. Той стана като тях, като всички останали и фиктивно присъстващи в Народното събрание депутати. Иначе според предсказанието ми Любен Дилов-син нямаше да остане в политическите среди.

Така, че "Страх лозе пази" си е много вярна и все още твърде актуална поговорка.

Какво е заключението съотнесено към темата тук?! Българинът се страхува за собствената си кожица, защото е прекалено алчен и лаком - било то за власт, пари или нещо друго.

Пуснато наПуснато на: Съб Май 16, 2009 8:48 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За мен извода от горе написаното е,че едно Ваше предсказание може да промени хода на събитията.Няма човек на тази земя който да не е поне малко любопитен какво ще му е бъдещето.Както сама казвате във Вашият сайт предсказанията Ви не са за забавление,а за да насочите човека,в този случей той е свалил гарда само и само да остане в политиката и колкото да не се сбъдне Вашето предсказание.Правилно ли съм разбрала?
Колкото до алчността и лакомията не съм съгласна,навсякъде по света има такива хора,просто нашият манталитет е по различен и може би няма човек който да толкова безкористен за да не си и помисля за нещо егоистично и само за себе си,ако Ви познавате такъв,моля запознаите ме! Smile
Светът е ужасно комерсиален,всичко е пари и пак пари,дори и мечтите на повечето хора са свързани по един или друг начин с финикийските знаци,и как няма,като няма нищо безплатно на тая земя,нали?Дори и Вие феномените работите за пари!
Струва ми се,че на всички им е по лесно да говорят,у какви сме българите,отколкото да опознаем и разберем мизерната им опърпана душица,ще дам и един пресен пример,имах една колежка,която не е лош човек,но по прицип обича да гледа на хората в паницата,завистлива и с аналитичен алчен ум.Дълго време ме дразнеше това в нея,но после като се размислих установих,че няма от какво да ме е страх,понеже хода на алчният човек е предвидим и тъкмо свикнах и взеха,че я съкратиха.Повече би трябвало да ме е страх от тези които си мълчат и тайно в душата си милсят и премислят,един Господ знае какво.... Smile

Пуснато наПуснато на: Съб Май 16, 2009 12:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нито светът е толкова комерсиален, нито всичко е пари, нито както всички "феномени" работим за пари ... Confused Rolling Eyes

Как ти отговорих тогава безплатно тук, в нашия форум?! Cool

Всички проблеми са изходящи и входящи от ... самите нас и нашити скрити, и открити външни нагласи.

И когато човък по собствено желания живее в духовна слепота той трябва да знае, че това се заплаща под една или друга форма - така, че е по-добре и по-изгодно в пари.

Пари ли казах?! Sad

Мдааааа ... те владеят света, и го владея именно поради факта, че сме алчни и лакоми, а още повече в невеството си ненаситни в алчността и лакомията си ... Confused Rolling Eyes

Чел ли е някой от вал "Протоколите на сионските мъдреци"?!

Кой "да", кой "не" - няма значение.

И ако искате нека подискутираме нещицата, свързани с човешкия страх и низвергнатото му състояние, защо се получава така, че той е в това незавидно положение?

Защото страхът е най-мощния лост за външно и вътрешно манипулиране, и защото незнанието, и духовната слепота ни водят към неговите бездънни гибелни бездни.

Ето какво се казва в "Протоколите" ...

ПРОТОКОЛ №1

ЧОВЕК Е ХИЩНО ЖИВОТНО.
Нека забележим, че лошите хора са повече от добрите и затова при управлението най-добри резултати се постигат, когато се действа с насилие и заплаха, а не с академически разсъждения. Всеки човек се стреми към власт; всекиму се иска да стане диктатор, стига да може; рядко би се намерил човек, който да не е готов да жертва доброто на другите, за да постигне своите интереси.

Какво задържа животинските нагони на човека? Какво ръководи тези хищни животни, които се наричат човеци? Най-напред, в началото на обществения строй, те са се подчинявали на грубата и сляпа сила, а по-после – на закона, който е също така сила, само че замаскирана. Логическото заключение от това е: по закона на природата – правото е в силата.

НАРОДЪТ Е ТЪЛПА.
Може ли здравият логичен ум да се надява, че успешно ще ръководи тълпите с помощта на разумни увещания или условия, щом съществува някакво, макар и безсмислено средство, което би се показало по-приятно на повърхностно разсъждаващия народ? Хората от тълпата, които се ръководят изключително от дребни страсти, поверия, обичаи, традиции и сантиментални теории, се поддават на партийни раздробления, които пречат на всяко сговаряне, дори когато за него са налице най-разумни основания. Всяко решение на тълпата зависи от случайното или подготвено болшинство, което, като не знае политическите тайни, взема абсурдни решения, които внасят зародиша на анархията в управлението.

ЮДЕЙСКОТО ПРАВО Е В СИЛАТА.
Нашето право е в силата. Думата право е отвлечена, без реална стойност и с нищо недоказан смисъл. Тази дума не означава нищо друго освен: дайте ми това, което искам, за да получа доказателства, че съм по-силен от вас.

Къде почва правото? Къде свършва то? – Неизвестно.

В държава с неправилна организация, с отслабнала сила на законите и намалена власт на владетеля, поради размножилите се от либерализма “права”, аз черпя новото право – правото на силния: да се намеся и премахна всички съществуващи уредби и постановления, да сложа ръка върху законите, да преустроя учрежденията и най-после да стана господар на ония, които са предоставили нам правата на своята сила, като са се отказали от тях доброволно в името на либерализма.

НАРОДИТЕ СА СЛЕПИ.
За да бъдат действията целесъобразни, трябва да се вземат под внимание подлостта, неустойчивостта и непостоянството на тълпата, нейната неспособност да разбира и да чувствува условията на собствения си живот и на собственото си благополучие. Трябва да се разбере, че мощта на тълпата е сляпа, неразумна, неразсъждаваща, прислушваща се на ляво и на дясно. Не може слепец да води слепи, без да ги доведе до пропастта. Хората от тълпата, макар и да са гениално умни, щом не разбират нищо от политика, не могат да станат ръководители, без да доведат до гибел цялата нация. Само лице, което от детинство се е подготвяло за самовластно управление, може да разбира смисъла на идеите, които имат политическа основа.

ЮДЕИТЕ ВНУШАВАТ НА НАРОДИТЕ СВОБОДА, ЗА ДА ГИ ТЛАСНАТ В ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ.
Погледнете пияните, оглупели от вино гои, на които правото за безмерното му употребление е дадено заедно със свободата. Ние не бива и не ще допуснем синовете на израила да стигнат до същото положение. Народите на гоите са зашеметени от спиртни напитки, а младежта им е оглупяла от класицизъм и разврат, в който я тласкат нашите агенти; гуверньори, лакеи, гувернантки в богатите домове, прислужници и поставените от нас жени в местата на гоевските увеселения. Аз причислявам към числото на тези последните и тъй наречените “дами на доброто общество”, които по разврат и разкош са доброволни последователки на нашите развратителки.

ЮДЕИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ СЛАБОСТИ.
Нашето тържество се улеснява още и от това, че в сношенията си с нужните ни хора ние винаги действаме на най-чувствителните човешки струни: на интереса, на алчността, на ненаситността, на материалните нужди на човека. А всяка една от тези изброени човешки слабости е в състояние да убие инициативата, отдавайки човешката воля в ръцете на купувача.

Абстракцията на свободата даде възможност на тълпите да мислят, че те са народа, че те са собственици на страната, а правителството не е нищо друго освен управник, когото те могат да сменяват, като износени ръкавици.

Сменяемостта постави народните представители на наше разположение и като че ли по наше назначение.

ПРОТОКОЛ №2

ЮДЕЙЩИНАТА СЕ КРЕПИ ВЪРХУ ГЛАДА И ИЗРАЖДАНЕТО НА НАРОДНИТЕ МАСИ.
Аристокрацията, която по право се ползуваше от труда на работниците, беше заинтересувана от това, работниците да бъдат сити, здрави и силни. Ние, обаче, сме заинтересувани в обратното – в израждане на гоите. Нашата сила и власт се крият в хроническото недояждане и в слабостта на работниците, защото това ги закрепостява под нашата воля, а правителствата им няма да намерят нито сила, нито енергия да ни противодействуват.

Гладът създава на капитала права над работниците по-сигурно, отколкото законната царска власт даваше тези права на аристократите. С нуждата и с раждащата се от нея робска зависимост ние ще движим тълпите и с техните ръце ще унищожаваме ония, които се изпречват на нашия път, и когато дойде времето да се короняса нашият всемирен владетел, същите тези робски ръце ще пометат всички препятствия, които му пречат.

СИЛАТА НА ЮДЕИТЕ Е В РАЗЕДИНЕНИЕТО И ПОРОЧНОСТТА НА ДРУГИТЕ НАРОДИ.
В сегашно време, ние като международна сила, сме неуязвими, защото, когато едни държави ни нападнат, други ни поддържат. За нашето могъщество съдействува неизтощимата подлост на гоевските народи, които пълзят пред силата и са безжалостни към слабостта, безпощадни са към грешките и снизходителни към престъпленията, роптаят срещу противоречията на свободния строй, а също търпеливи до мъченичество пред насилието на смелия деспотизъм. От съвременните парламентарни премиери – диктатори, те търпят такива злоупотреби, за най-малкото от които, ако имат възможност и разум, биха обезглавили двадесет краля. С какво да се обясни това явление, такава непоследователност у народните маси към престъпленията на властниците, които са навсякъде от едно естество? Това явление се обяснява с това, че диктаторите чрез своите агенти заблуждават народа си, че злоупотребите действително нанасят щети на държавата, но то се налага от висши държавнически цели, които се държат в тайна и че на края ще се постигне благополучие на народа, международна солидарност и равноправие. Разбира се, те не им говорят, че това благополучие може да се извърши само в бъдещата юдейска държава, само под нашата власт.

Да, народите осъждат правите и оправдават виновните, като се убеждават все повече и повече, че могат да вършат всичко, каквото пожелаят. Благодарение на това положение на нещата, разрушава се всяка устойчивост и се създават безредици на всяка крачка.

ОБЩЕСТВАТА МОГАТ ЛЕСНО ДА СЕ ЗАБЛУЖДАВАТ И ЛЪЖАТ.
Във всички времена както народите, така и отделните лица, са приемали словото за дело, защото се задоволяват с това, което външно им се показва и рядко забелязват дали в обществения живот след обещанията следват изпълнението и резултатите. За това ние ще създадем у гоевските държави такива учреждения, които красноречиво ще доказват своите мними заслуги в прогреса.

Ние ще поставим на всички партии и политически течения маската на либерализма, ще ги снабдим с оратори, които ще говорят толкова много, че да доведат хората до преумора от речи, до отвращение от ораторите.

ПРОТОКОЛ №13

ЮДЕИТЕ ЩЕ ВЛАДЕЯТ МИСЪЛТА НА ТЪЛПАТА.
От всичкото това вие схващате, че като спечелим мнението на тълпата, ние облекчаваме само хода на нашия механизъм; вие забелязвате също, че не с дела, а с думи, пуснати по един или друг въпрос ние търсим одобрението на тълпата. Ние постоянно ще разгласяваме, че във всичките си мероприятия се ръководим от надеждата, свързана с убеждението ни, че служим на общото благо.

Така, че не е виновен този, който яде баницата, а този, който я дава!

Който се страхува от отговорност просто се превръща в тотален роб, а се страхува невежия, необразования, незнаещия, заслепения в огромните си и нескончаеми желания човек самолишил се от всякаква духовност, човек който непрекъснато иска и иска - няма значение какво?! - важното е, че иска без да има отговорния стремеж да даде нещичко от себе си. Важното е, че безхаберното му невежество го въвежда във фактора той да бъде командван, манипулиран и вечно недоволен от положението си, за което уви! сам си е виновен.

Готова съм за дискусия - какво ще кажете, а?! Каква желязна доктрина само са си изградили евреите?! Шапка им свалям ... Щом има благодатна почва за сеитба защо да не се сее съответното зърно ?!

Това, че злочестата арогантност на невежата тълпа изпълнена само с жаждане за власт, несметни богатсва и охолен живот подчинена единствено на нейното "искам" и "длъжен си да ми дадеш", самолишена от собствена си воля и разсъдък, дава мощно оръжие на хора, които са посветени изцяло в последователността на всяка една закономерност в природата.

Хайде да видя сега на кого му стиска да гъкне ... да каже нещичко поне за човешката нищета породена лично от нейното собствено човешко безхаберие ...
Confused Rolling Eyes Sad Cool Confused Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Съб Май 16, 2009 1:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Според мен страхът, комбиниран с лукавство, притворство и алчност, е толкова разпространен у нас, защото много дълги години са оцелявали и са можели да се възпроизведат чрез потомство основно този тип хора. Не е само у нас. Има и други народи, на които по този начин са им се случили нещата и сега резултатът е сходен. Не мисля, че нещо може да се промени. Вече не. Ние като нация сме обречени от самите себе си на изчезване и смятам, че това е правилно. Не виждам защо търсим вината за това в другите, особено пък в тези, които се размножават доста неконтролируемо. Никой друг не ни е виновен. И освен това, какво пък толкова ще загуби човечеството, ако я няма нашата народност? Много по-велики народи вече са само прах и спомени.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Съб Май 16, 2009 1:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди близо месец време ме впечатли един материал и бях решила да го пусна тук при първия удобен случай - подходяща тема, но досега се въздържах, тъй като се боях да не внеса нотка на политизиране на форума, и без друго нета поради ред причини е достатъчно препълнен с политически теми - нали идват избори. Но ето че се появи подходящия момент - това е "Потресаващата изповед на един от истинските господари на България":

"Времето винаги е било и ще бъде наше. На земята винаги е имало добро и зло. Но злото винаги изглежда, че е повече, защото сме по-силни и по-агресивни от доброто и е невъзможно да бъдем победени. Ние си сменяме формата и обвивката, табелите и цветовете, приспособяваме се към условията, но оцеляваме и побеждаваме. Нашата цел е само една - да бъдем победители! Вашата участ е да бъдете роби за вечни времена. Ние успяхме да ви присадим гена на робството завинаги. Ще ви дадем още хиляди революции и перестройки, вие вечно ще се борите за справедливост, но никога няма да я получите.

Аз ще ви говоря открито не защото съм нагъл, а защото не знам какво е страх. Зад мен стои гигантска непобедима сила. МВР, правителството, прокуратурата. И всякакви върховни инстанции - те са само лостове в нашите ръце. Президентите играят по нашата свирка, те изпълняват нашата воля, правят това, което ние искаме.

Ние плюем на вашите депутати-радикали, дори и да са милиони. Върхът винаги ще бъде наш! Вие можете да ни отнемете вилите, привилегиите, колите и прочие, но властта - НИКОГА! Ние не се интересуваме от общественото мнение, за нас то е глас в пустиня. Та нали ние го създаваме, това обществено мнение. Ако искат да си правят стотици референдуми. Важното е народът да изпълнява нашата воля. На всеки ваш щурм ние ще отвърнем мощно и жестоко. За нас е детска игра да унищожаваме продукти, заводи, екологичното равновесие, гласността, изкуството и т.н. За нас е детска игра да прeдизвикаме глад, саботажи, нищета, разруха, епидемии.

... Всичко, което вършим, ние го правим обмислено и гениално ПРОСТО. Вие ще ни съдите чрез чиновниците и номенклатурата. Това е наивно. Да, ние винаги ще поставяме на високи постове алчните, амбициозните и глупаците. Те са нашата броня и защита. Цялата ви енергия се разбива на пяна в техния чугунен монолит.

Енергията на вашия робски протест стига до първото робско подаяние. Два хладилника с колбаси са способни да усмирят всичките ви страсти и да приспят мечтите ви за демокрация. Вие унищожихте всичките знания и целия опит на своите предци и повтаряте само техните грешки. Никой от вас не знае какъв е смисълът на живота и предназначението на човека на тази Земя. Погледнете се отстрани, вижте с какво се занимавате и за каква участ сте достойни. Вие сте роби и разрушители. Ние унищожаваме земята с вашите ръце. По наша воля вие опустошавате недрата на планетата, съсипвате моретата, реките, екологията, избивате се един друг. Затова ще носите своя кръст на вечни мъки и страдания ...

Ние ви научихме на мързел и отвращение от труда. Ние ви научихме да рушите, а не да градите. Ние ви лишихме от чувство за достойнство, гордост, самоуважение, благородство, съчувствие, милосърдие. Ние отстранихме младежта от политиката, като й подхвърлихме рока и порнографията. Ние пренасочихме вашата ненавист от нас към вас самите.

Ние ви лишихме от вяра и религия, погубихме вашата духовност и унищожихме любовта ви към ближния. Ние ви направихме луди, съсипахме ви здравето и ви направихме постоянно зависими от лекарства и лекари. Ние създадохме псевдонаука и опошлихме вашето изкуство.

И вие се осмелявате да ни наричате престъпници? Не, истинските престъпници сте вие! Вие ни позволявате да правим каквото си поискаме. (не е луд, който изяжда три зелника, луд е който му ги дава!) Вие си играете на царе, вождове и президенти. Вие имате нужда от козли, които водят стадото овце на заколение. Има класа на робите, има и класа на паразитите. Последните - това сме ние. Ние сме малко, но сме по-умни и по-сплотени от вас. Ние не искаме да произвеждаме. Това е призвание на робите. Но ние искаме да консумираме. Искаме разкош, привилегии, защото ние сме носители на идеите. Разумът управлява ръцете, а не обратното. Ние сме малко, но сме направили много...

... Народът не може да даде никакви гаранции. А ние можем. И ще ги дадем. Вечният ни диалог с народа винаги ще бъде диалог между двама глухи. Всеки ще слуша само себе си. Ние сме убедени, че всичко ще бъде така, както ние искаме...

... Вече започна да ни омръзва този хаос, и скоро ще видите, как ще приведем всичко в ред. Ние нямаме намерение да изостряме обстановката и да се занимаваме с репресии. Ще действаме в пределите на закона, но тоягата няма да ви се размине. Вие сте си я заслужили. А тя върви заедно с моркова.

Ние имаме нужда от свежи кадри. Трябва да се освободим от боклука и вехториите. Ще вземем на служба умните, съобразителните, младите и енергичните и ще ги превърнем в наши предани слуги - това е само въпрос на техника. Аз смятам, че най-важното, което успяхме да направим, бе да присадим завинаги гена на страха във вашия народ. Вие вече никога няма да се избавите от него. Съществува естествен страх - той е необходим за съхранението на вида. Но съществува и страх от наказанието на властта. И докато има власт, ще има и страх. Вие сте смели само на митингите, когато сте в тълпата, всички заедно. Но нали всеки от вас си има своя коптора. Следователно, вие винаги сте наши. Бързо ще ви омръзне да стърчите по митингите и да си дерете гърлата напразно. Нали виждате, че просто ви даваме възможност да "изпуснете парата". Нали след вашите викове в действителност нищо не се променя. Викайте си!

Така е замислено, така е планирано. Има само един начин да бъдем победени завинаги. Но вие никога няма да можете да се възползвате от него, защото само злият гений може да го измисли. Доброто не е способно да направи такова нещо.

Добре се получи поредната ни игра с вас на преустройство, гласност и демокрация. Каквото иска тълпата - моля, ще й го дадем. Но дотолкова, доколкото е целесъобразно за нас. Колко смешна и наивна е вашата вяра, че може да има сериозни промени. Изкуството да се говори всичко и да не се казва нищо е също наше оръжие. Ще ви удавим в словоблудство. Досега не е просъществувала нито една ваша прогресивна идея. Осъществиха се тези идеи, които ние искахме, като им давахме вид, че произхождат от вас.

Ние имаме много силно оръжие - голямата, чудовищна лъжа, търпение, способност да се приспособяваме, да реагираме мигновено и - преди всичко - способност да действаме, нещо, което не умеят борците за справедливост. Освен това, ние разполагаме с отлични методи да изваждаме от строя такива борци с помощта на същата тази тълпа. А ние винаги оставаме в сянка...

Робите не са способни да действат. Вие можете само да се примирявате и да изпълнявате нашата воля. Всичките ви напъни да промените нещо към по-добро (както си мислите), няма да ви донесат нищо друго, освен страдания, разочарования и безизходица. Но аз не искам да ви разубеждавам и не ви призовавам да отпуснете ръце и да се откажете от съпротивата. Действайте, борете се, побеждавайте, наслаждавайте се на победата - с това вие само се залъгвате. Ние имаме нужда от противник. Нашите знания, ум и опит трябва винаги да се поддържат в добра форма.

... Необходима е нова вяра в светлото бъдеще. Ние никога не сме ви позволявали да живеете в настоящето, а само в бъдещето, а понякога и в миналото. Но допуснахме една грешка - много удължихме паузата. 70 години все едно и също - даже и на нас ни омръзна. Народът вече не вярва на нашите стари лозунги. Затова създадохме нов вид революция - отгоре. Демокрация, гласност, перестройка! Ами я погледнете историята - кога народът е имал полза от всичко това? Никога! Ние разчитахме на вашето невежество. А то е удивително!

... Ние решихме да ви превърнем във вечни просяци. Вие винаги всичко ще просите от нас: дом, храна, коли, земя, вода, та дори и въздух! А ние ще ви даваме само толкова, колкото считаме за необходимо. Вие самите, заедно с всичките ви джунджурии, ще бъдете винаги и само наша частна собственост.

Тази изповед е плесница за робите, за да си знаят те мястото, предназначението и кои са им господарите. Hие ви превърнахме в роби и вие привикнахте с това робство. То е станало за вас насъщна необходимост. Именно ние ви научихме да лъжете и нашата страна стана най-лъжливата страна в света. Ние ви научихме да крадете и вие станахте най-крадливия народ. Направихме престъпността норма във вашия живот. Сега ние спокойно ви ограбваме и ви превърнахме в животни с вечен инстинкт за потребление и разрушение.

Ние никога не се разкайваме. Такова чувство не ни е познато. Аз ви пиша това писмо за да разберете, че политиката може всичко. А политиката е в нашите ръце. Сега ние ви отвлякохме от нея, като създадохме хаос в икономиката. Господи, колко сте глупави! Вие си мислите, че ние се грижим за вас, да бъдете сити, облечени, обути. А ние пет пари не даваме за вас! Трябва да сте истински идиоти, за да не разбирате, че без политика всяка икономика е празна работа. Но икономиката е необходима на нас. Ние я градим за себе си. А не за вас. Затова тя е такава, каквато на нас ни се иска, а не на вас. Така че бъдете послушни и търпеливи и не ни пречете. Всичко, което ние правим за наше собствено благо, го правим винаги от ваше име и по ваше поръчение (на народа). Въобще не ни е грижа за изтичането на мозъци зад граница. Колкото по-малко такива мозъци има тук, толкова по-добре за нас: най-лесно се управлява страна от глупаци.

Докато държавата използва насилие, ние ще бъдем непобедими. А тя винаги ще го използва. Ще унищожим вашата бунтовническа енергия. Ще ви създадем хиляди житейски проблеми и вие ще бъдете винаги смъртно уморени и духовно опустошени. Постепенно ще свием примката на вашата гласност. Ще я размием със своята идеология, като ви натрапваме всеки ден нашите догми. Ще унищожим езика ви, като го замърсим с измислени думи. Вие вече не се разбирате помежду си; не разбирате нито нас, нито дори самите себе си. Ние винаги ще обезсмисляме всички ваши прогресивни идеи и ще ги превръщаме в пълен абсурд. За вас няма да остане нищо светло. Вие ще изгубите способността си да се ориентирате в обстановката, ще се изморите да се озъртате и да не знаете накъде да се обърнете и на какво да вярвате. Ние ще намерим хиляди парцали с които да запушим вашите вечно недоволни гърла. Освен това ще мобилизираме срещу вас целият престъпен свят и в страната ще цари разбойничество и терор.

Ние не се страхуваме за себе си. За нас винаги ще се намери оазис на тази планета, в който да живеем. Мога да предвидя поредната ви глупост. След като прочетете моята изповед, вие няма да се замислите над нейния смисъл. Ще се хвърлите да дирите автора й. Вашето любопитство ще се окаже по-силно от човешката мъдрост. Вие в хор или един по един ще вдигате шум по страниците на пресата. Смисъла ще узнаете когато му дойде времето. Впрочем скоро ще го почувствате. Накратко, ние прекратяваме вашата перестройка. А нашата продължаваме. Как ще изглежда това? Ето как: Всичко ще става поетапно. Най-напред ще започнем с военните. На втори етап ще бъдат престъпният свят, прокуратурата и МВР. На третия етап ще заработят всички юридически служби, печатни органи, радио и телевизия. На четвъртия етап ще се включат търговията, финансите, икономиката. Петият и шестият етап са резервни лостове на властта. Седмият етап е идеологически и политически. Ние режисираме събитията, а вие само гледате. Така ще бъде винаги.

Аз съм на 82 години и напускам сцената с чувство на мир и удовлетвореност. Ние оставяме след себе си достойни приемници на нашето дело. Ние ще си останем господари завинаги."

История на текста: "Преди повече от 10 години, през януари 1991 г., руският вестник "Свободное слово" публикува "Изповед на един свръхчовек". Тогава тези "свръхчовешки" откровения са били възприети като пропито с ненавист бълнуване на "пациент" от Кремъл. В днешно време обаче те придобиха съвършено друг смисъл. Погледнете отминалите години и ще видите, че тази "Изповед" не е нищо друго, освен страшният сценарий на най-голямата трагедия, в която на всеки от нас е отредена незавидна роля. Именно затова "Изповедта на един свръхчовек" днес придоби "втори живот" на страниците на централните вестници в Русия и Украйна. Прочетете още веднъж и се замислете над това, което е било написано преди 10 години!)"

aig-humanus.blogspot.com, по източник от форум в dir.bg

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Съб Май 16, 2009 7:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, със сигурност има господари, има и роби. Но силно се съмнявам един от тези т.н. "господари" да седне да пише това. Прекалено е дълго даже. Много е литературно. Добре е написано, не казвам, че няма някои истини в него, но...нищо повече. Да си роб е вътрешно себеусещане. Няма много общо с пари, власт и възможности. Познавам не малко такива хора и знам, че те треперят дори повече от обикновения човек, просто защото имат много повече за губене. Тъжната истина в написаното е тази за страха и бездуховността. Те са страшните. Те са това, което ни унищожава и ни превръща наистина в роби. Но писанието е ценно с това, че би могло да накара някой поне да се позамисли /евентуално/. За нещо повече - не ми се вярва.
D_G

Пуснато наПуснато на: Съб Май 16, 2009 11:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не знам кой е писал това и защо, но намирам доста истини в написаното.Храним се продукти, които не рядко са с куп консерванти, които увреждат организма ни.Храната за децата ни в един момент се оказа опасна Confused Продукцията, която си произвеждаме сами, уж е полезна и не е пълна с нитрати, но забравяме пестицидите, с които пръскаме за този или онзи вредител.Преди ми изглеждаше абсурдно, че в града хората си купуват пръст.Статиите, които съм чела за вредата от флорирането на водата...Пишеше, че флуорът действал по някакъв начин върху волята на човека,тоест премахването й можело да се направи с пиенето на флуор.
Децата ни се нуждаят много повече от преди от приемането на имуностимулиращи лекарства тъй като мине не мине и все излезе по някоя грипна епидемия.
Успокоява ме донякъде фактът, че дори като роби пак сме нужни,защото иначе работещи ще станат тези от високите етажи.
Мъжът ми се възмущаваше, че тукашния кмет специално си оправил неговата улица.Аз го попитах ако той стане кмет, няма ли да асвалтира първо нашата.За отговора сами се сетете. Smile
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Май 17, 2009 10:08 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

D_G написа:
Не знам кой е писал това и защо, но намирам доста истини в написаното.Храним се продукти, които не рядко са с куп консерванти, които увреждат организма ни.Храната за децата ни в един момент се оказа опасна Confused Продукцията, която си произвеждаме сами, уж е полезна и не е пълна с нитрати, но забравяме пестицидите, с които пръскаме за този или онзи вредител.Преди ми изглеждаше абсурдно, че в града хората си купуват пръст.Статиите, които съм чела за вредата от флорирането на водата...Пишеше, че флуорът действал по някакъв начин върху волята на човека,тоест премахването й можело да се направи с пиенето на флуор.
Децата ни се нуждаят много повече от преди от приемането на имуностимулиращи лекарства тъй като мине не мине и все излезе по някоя грипна епидемия.

D_G, имаме две възможности:

1. Да употребяваме САМО "чисти"храни и напитки. Слагам кавички, защото е относително.
Теоретично е възможно, но в повечето случаи скъпо. А има и други вреди - въздухът, електр-магнитните замърсявания и куп още подробности.

Извод: това еневъзможно за един"средностатистически член на обществото"!!!

Тогава?! Shocked
Ами да видим и другата възможност, пък всеки сам за себе си да прецени кое е по-възможно и кое да избере.

2. Да опознае и управляваме себе си- ум, чувства, физическо тяло (или понеедно от тях. Пък полза все ще има. Още повече, че промените ли едно, променяте и останалите, защото са като скачени съдове).
Спомнете си, че йогите МОГАТ неща, кооито невежите наричат "чудеса". Макар йогините да твърдят, че си е нещо естествено и заложено за изпълнение във всеки от нас.

И така.Ако нямате вяра в себе си, но имате пари, може да изберете 1. а ако...
Но, кактонаписах по-горе, изборът си ваш, личен. Cool

Пуснато наПуснато на: Нед Май 17, 2009 7:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз съм чела "Протоколите на сионските мъдреци" и останах потресена от високомерния стил на който са написани. Но честно да си кажа, в планът на тези хора видях и някои рационални неща - може би така ми се струва на фона на пълната анархия и беззаконие, царящи в момента. Мисля, че установяване на някакъв ред е наложително, иначе човечеството направо се самоунищожава.
Мнението ми е, че подредеността, йерархията, дисциплината не са лоши неща, но когато се нарушават принципите по прилагането им нещата придобиват гротескни форми. Когато тези неща се прилагат с принципите на човеколюбие или поне човекоуважение и интелигентност обществото би могло да се развива в предвидими параметри и хората ще знаят какво ги очаква, какви са реалните им възможности.
tan4eto77

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Нед Май 17, 2009 8:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Проблема при по-вечето е, че не са наясно, че могат да си търсят полагащото им се-поне в България.
Мога да дам пресен пример с който лично аз се боря от два месеца.Едва ли щях да знам, че са сменили определен закон и то в полза на обикновенните данъкоплатци ако не ми се изсипа проблема на главата и тръгнах да ровя в "чичко гугъл" дали на някой като мен не му се е стоварил същият проблем на главата.Закона е на моя страна,но ако си бях пасувала бездушно,както го правят по-вечето хора щях да плащам пари които никога не съм видяла, а камо ли ползвала.Всички сме като едни слънчасали овце на моменти и сме съгласни с много неща и то от страх,а не трябва да е така.Не бях убедена,че ще ми обърнат внимание,но бях сигурна,че съм длъжна да се боря за правата си-щом закона го позволява.
Много ни манипулират и унищожават едновременно с това имащите-при тях законите почти не важат,защото имат пари да подкупват кого ли не ,а не да се борят по законовия ред като обикновенния страхлив човек.
wreme

Пуснато наПуснато на: Пон Май 18, 2009 6:40 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Съгласна съм с Танчето 77,ние не си знаем правата!В България са привилигировани са държавните служители,при тях всичко е уредено...отпуски,заплати и пр.А тези като мен,които работят за частници,ни въртят както си искат,те колят и бесят,договорите,които сключваме са изцяло в тяхна полза,няма сидикати,няма държава ...има само един Господ за частника и той е ЕТ,ООД,ЕООД...и прочие,и как няма да е като няма кой да те защити,всеки си пази хляба,ако кажеш нещо безработни бол....сам ли?Еха,за това трябва здрав гъз и много излишни нерви...Ако плюеш срещу вятъра знаете какво ще стане,хората със собствено мнение не са на почит никъде,мълчание,пълно съгласие и правиш неща за които дори не ти се плаща...Това е България,не в миналото,а сега в момента!

Пуснато наПуснато на: Пон Май 18, 2009 6:53 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цитат:
Нито светът е толкова комерсиален, нито всичко е пари, нито както всички "феномени" работим за пари ... Confused Rolling Eyes

О,не може да ме убедите в противното,съжелявам,но ще се защитя! Wink
Силата е в парите,така е било и така ще бъде!От незапомнени времена хората са обвързани с тях,няма какво да се случи,а сега е просто невъзможно да живееш без тях,не правят живота щастлив - просто по лесен! Smile
А може да хванеш гората,както казва Оскар Уайлд - Всеки може да бъде праведен,в гората където няма изкушения! Laughing
Шегувате ли се,кой ще е този дето ще хване гората?Без интернет?Да яде корени,гъби и да гледа кози и крави?Еха,идилия...но илюзорна,признайте си,че този живият свят в който живеем,шарен,изнервен,изпълнен с всякакви емоции е реялния,в който реално си харчиш,какво - пари,на всяка крачка,в магазина,за преса,на фризьор,за кафе,за бензин,да изреждам ли още...Ако на това не му викате комерсиално,на кое тогава? Laughing

Пуснато наПуснато на: Пон Май 18, 2009 7:15 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Искам да отговоря и на този въпрос защото ме жегна!
Първо,искам да си призная,че текста преди Вашият отговор Маг Селена,беше чиста манипулация,за да ми отговорите на въпроса,съжелявам за което,но Вие се хванахте!
Второ,малко статистика - относно Вашият отговор на моят въпрос:
В световен мащаб в 65 % от случеите мъжете получават повече от жените,и от тук логиката,че съпруга ми получава повече от мен!
После,всеизвестно е,че мъжете обръщат по малко внимание на здравето си,и от тук логиката,моя благоверен е изложен на повече опасности за здравето си...
Колкото до характера ми,които Вие описахте само най лошите ми черти,/всякаш нямам положителни/,не съм обидена,просто Вие сте много добър психоаналитик,от тук логиката,говорите с много и най различни хора и имате свободно време да ги анализирате,благородно Ви завиждам за което! Smile
Искам да бъда откровена до края и ще си призная,че тъкмо бях започнала да вярвам и с тая ваша прогноза ми убихте вярата,леко съм разочарована и честно не можах да разбера какво точно ми предстои...
Аз съм от хората които не обичат да бъдат критикувани,перфекционисти,които като получат такава,гледат да не повтарят грешката си.Колкото и да не Ви се вярва аз се боря с характера си всеки божи ден...но неисе.Друго,което мога да кажа е че съм вече доста хитра за да се влияя от каквото и да е било,всичко пречупвам през моята си призма и винаги стоя зад думите си независимо дали ще нараня и обидя някого,понякога съжелявам за което,но такъв ми е характера,поне ми олеква,надявам се Вие да не сте от тези дето лесно се обиждат и смятат,че само тяхното мнение има значение!
Smile
И най на края ще кажа,Аз ли съм въпросната Мариела? Имам ли аз съпруг и дете? Или съм някоя неизвестна,която се опитва здраво да Ви провокира? Very Happy

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта