Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Авг 11, 2009 3:09 pm
Заглавие :
|
|
|
taniuga написа: | Остава въпросът как душата знае за кармичните роли на родителите, но според мен обяснението е това, че душите са свързани и могат да узнаят всичко една за друга.. |
Душата бива ръководена от Кармичните Владетели и тогава, когато тя пребивава в собственото си Седмочислено Единение, което от своя страна има достъп и контакт с прилежащата към нея Монада тя знае именно от същата всичко това ...
... защото пък Монадата от своя страна е друга малка Божествена искрица производна на Твореца или Брахман.
А както вече знаем Бог вижда и знае всичко ... Той е самопознаващ се и самореализиращ се.
taniuga написа: | Значи въплащаващата се душа би могла да поддържа контакт с душите на бъдещите родители и те заедно да получат съгласие за взаимно свързан живот във въплащение.. |
И не само със тях ...
taniuga написа: | Освен това, тъй като знаем, че в тънкия план няма минало и бъдеще, нещата се случват, така, че не може да се каже кое е първо и кое е последващо. Даже душите на детето и родителите може би се „договарят” за съответните роли още преди въплатяването на родителите. |
Душите на детето и родителите са "договорили" нещата засягащи техните животи изразени под формата на човешко единение още тогава, когато Брахман (Божествената субстанция) е отронила първия си сътворителен Дъх ... Всичките тези процеси са се самопородили още тогава
Нека никой от вас не остава с впечатлението, че всичкото това, което написах до тук просто съм го ... прочела от книжките.
Не - не съм. То са ражда сега за вас и се предава чрез мен в процес на медитация - т.е. в мига, в който го пиша.
Казват му просто ... ченелинг |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Вто Авг 11, 2009 3:23 pm
Заглавие :
|
|
|
ASD написа: | И тъй като пишем за "учението за душата", ще споделя какво си мисля от поне седмица - наблюдавам хората как се страхуват, как не могат да забравят егото си, и ги питам а защо не попитате сърцето си /душата в определена ситуация, по лесно е. Тя, душата знае най-добре. Знае защо е на земята, в това тяло и може да покаже най-вярно пътя по който да научим уроците. |
Да, ама те не могат да ти отговорят, защото не познават себе си. Те дори не познават собствените си физически тела, те изобщо не се усещат в тях много-много отдавна ... те не припознават дори собствените си тела.
Хоратане са вече и ... зомбита, защото зомбито има програма, която изпълнява, а те са без каквато и да е програма. Действат абсолютно машинално и по ... инерция, защото не знаят кои са всъщност.
Те пребивават в собствения си хаос - създаден със "завидната" грижа на огромното им Его, за което не подозират изобщо - те дори не знаят, че са носители на това пагубно и унищожително Его.
Хората в близо поне от 90% на тяхната численост отдавна са духовно мъртви ... и не желаят да се "съживят", защото ако го сторят ще им се наложи да отхвърлят веднага в настоящия си живот меко казано каторжна работа за да си научат уроците и коригират животите.
А това е също меко казано адовия кошмар на същите тези техни животи ...
Как биха могли да ти отговорят?!
|
|
|
|
|
|
diana30
|
Пуснато на: Вто Авг 11, 2009 3:25 pm
Заглавие :
|
|
|
леле Селена, ти ме накара да се замисля за толкова неща... Не съм мислила толкова задълбочено върху някои неща. А това за седмочислието за пръв път го чувам... Май ще имам доста материал за размишление тези дни.
taniuga, и аз мисля, че май става "договорка" между душата на бъдещото дете и родителите още преди тяхното раждане. Но това не е някакво хаотично решение, а е ръководено от съответните водачи може би( незнам дали се казват така, затова по- добре да не се изказвам неподготвено).
Аз вярвам, че детето ми ще ме научи на много неща, както и че аз ще я науча на доста уроци. Взаимно ще израстваме...
По отношение на името на детето ми... Още като разбрахме пола и сънувах сън, в който аз я питах " Как се казваш маме" и тя ми каза името си... Същата вечер съпруга ми сънувал също сън как е викал момиченце с такова име, каквото детето ми беше казало в съня... Така, че засега май ще я кръстим с името, което ни е дала под формата на сън.
Чудя се дали в началото, тоест докато са още бебета децата имат спомени от техните минали прераждания и от настоящите уроци, които трябва да научат в съответното тяло...
|
|
|
|
|
|
taniuga
|
Пуснато на: Вто Авг 11, 2009 4:15 pm
Заглавие :
|
|
|
diana30 написа: |
Аз вярвам, че детето ми ще ме научи на много неща, както и че аз ще я науча на доста уроци. Взаимно ще израстваме...
По отношение на името на детето ми... Още като разбрахме пола и сънувах сън, в който аз я питах " Как се казваш маме" и тя ми каза името си... Същата вечер съпруга ми сънувал също сън как е викал момиченце с такова име, каквото детето ми беше казало в съня... Така, че засега май ще я кръстим с името, което ни е дала под формата на сън.
|
Ето, виждаш ли, ти вече се учиш - учиш се да се самонаблюдаваш.... да обръщаш внимание на сънищата, да усещаш какво ти казва съня...Вглеждай се спокойно в събитията и те ще ти подсказват какво трябва да правиш ... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Вто Авг 11, 2009 10:51 pm
Заглавие :
|
|
|
diana30 написа: | По отношение на името на детето ми... Още като разбрахме пола и сънувах сън, в който аз я питах " Как се казваш маме" и тя ми каза името си... Същата вечер съпруга ми сънувал също сън как е викал момиченце с такова име, каквото детето ми беше казало в съня... Така, че засега май ще я кръстим с името, което ни е дала под формата на сън. |
Точно така и трябва да постъпите. Светът се промени отдавна и живота в него - също.
Но рядко хората забелязват и отчитат това. Радвам се, че вие двамата със съпруга ти го правите!
diana30 написа: | Чудя се дали в началото, тоест докато са още бебета децата имат спомени от техните минали прераждания и от настоящите уроци, които трябва да научат в съответното тяло... |
Не, това не са спомени! Те просто все още не са се наместили изцяло в телата си, това започва да става някъде едва след третата годинка на детенцето.
Затова не са спомени, а просто съвсем съзнателно усещане, но на друго ниво и с ... друг начин на асимилиране на нещата.
Не напразно ламите от Далечния Изтока за да са сигурни в разпознаването си на дадено настоящо прераждане поне в 80%, че преродените Високо Посветени са именно Те (като напримар Буда - навярно сте гледали "7 години в Тибет) дават на малкото дете да разпознае предметите, които са принадлежали в миналия му живот.
Когато Те си ги "припознаят", това означава от своя страна , че в техните тела са се преродили именно въпросните Високо Посветени. |
|
|
|
|
|
diana30
|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 11:39 am
Заглавие :
|
|
|
taniuga, Селена, благодаря Ви за подкрепата за името. И аз, и съпругът ми мислим, че е правилно да я кръстим така, както ни е "казала" и на двамата, но имаше малко разногласие с родителското тяло. Те мислят, че това са глупости, но по- важно е ние какво мислим и как сме решили.
По отношение на душите и за това, което аз нарекох спомен от предишен живот, една позната си е направила ескперимент с нейното детенце. Тя била чела някъде, че до 3 годишна възраст децата имат спомени от предишния си живот, та когато дъщеря й станала на 2 годинки, моята позната я питала каква е била преди и детето казало : " Ами момченце". Та детето съзнателно или не си казало някои неща. А може и да е било просто с по- развита фантазия- кой знае... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 6:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Не е било с по-развита фантазия.
Просто е знаело отговора на въпроса, защото наистина е било ... момченце. |
|
|
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 11:34 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | По принцип Душата се насочва основно към 7 тела-носители като самата тя се разделя на 7 отделни енергийни искрици, които вече се прераждат в тези съответни тела за да се реализират като осъзнати Личности. Тези тела-носители трябва да постигнат осъзнаването на Личността за да постигнат реалното проявление на тази Душа. |
Днес четох статията "КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧОВЕШКАТА ДУША?" от раздела с публикации и нещо не мога да навържа съдържанието й към дискусията тук.
В статията пише, че Създателят е сътворил Монадите, като всяка от тях е една частичка от Него. Всяка Монада има по 12 души. Всяка душа, желаеща да има опитност от материалния свят, създава по 12 личности.
А тук във форума се говори за седмочислие, тоест душата се разделя на 7 личности. Та кое от двете е правилното? Или, къде греша в разбирането си? |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 25, 2009 11:59 pm
Заглавие :
|
|
|
Valia написа: | ... Или, къде греша в разбирането си? |
Мила Валя, с радост ще ти обясня къде грешиш в разбирането си!
Цитат: | ... когато тя пребивава в собственото си Седмочислено Единение, което от своя страна има достъп и контакт с прилежащата към нея Монада ... |
Тук говоря за онова "Седмочислено Единение", което касае физическото тяло или тела, в които се намира въпросната Душа.
Какво ще рече това ли?!
Няма начин да не знаеш, че основните енергийни тела на човека са 7 на брой, нали?!
Именно за тях става въпрос. Говоря, че физическото тяло може да не знае и да не осъзнава нещата от живота, но ... етерното, астралното, менталното, кетеричното, каузалното и атмичното ги знаят и осъзнават.
Лека и приятна нощ ти желая! |
|
|
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 10:50 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | Няма начин да не знаеш, че основните енергийни тела на човека са 7 на брой, нали?!
Именно за тях става въпрос. Говоря, че физическото тяло може да не знае и да не осъзнава нещата от живота, но ... етерното, астралното, менталното, кетеричното, каузалното и атмичното ги знаят и осъзнават. |
Ами... всъщност не знаех, но се поразтърсих и намерих интересни неща тук. Тези седем тела са свързани със седемте основни чакри. Връзката е показана в табличката:
Седемте тела са подредени така, че в центъра се намира Себето, което е "абстрактно, безгранично, безкрайно, абсолютно, космично и божествено; то се състои от чиста осъзнатост" (това Себе трябва да е Монадата? или Душата?). Около Себето като пластовете на главичка лук се наместват останалите тела в ред от атмичното към физическото, като физическото е най-външния слой и е единственото материално от седемте тела (другите са енергийни).
Дотук ми се подреди картинката. Като се намесят обаче Душата, Монадата и многото Личности, се обърквам. Че всяка Личност си има отделно физическо тяло, това ясно. Но как стои въпроса с останалите шест, енергийни тела? Дали всяка от 144-те личности си има и отделен "комплект" от тях?
Разсъждавайки логически, стигам до извода, че шестте енергийни тела трябва да са по някакъв начин общи - нали все пак в крайна сметка цялото това разделение на Монадата се възприема като едно при определена степен на осъзнатост. Моето лично предположение е, че етерното и астралното тяло са си отделни за всяка личност(тоест, на етерно и астрално равнище, ). Менталното тяло вече трябва да е нещо като преход към по-горните нива (все пак и сърдечната чакра в тялото е връзка между ниските и високите чакри).
Тогава, кетеричното тяло трябва да е едно за Душата, тоест общо за 12-те Личности родени чрез нея. След това, Каузалното тяло се явява преходно и в атмичното тяло става единение на 12-те Души и на 144-те техни Личности в едно, в Монадата (Аз Съм).
Това са си изцяло мои разсъждения - да не вземе някой да ги приеме за достоверна информация
И все пак, продължава да ме обърква следния текст:
Маг Селена написа: | По принцип Душата се насочва основно към 7 тела-носители като самата тя се разделя на 7 отделни енергийни искрици, които вече се прераждат в тези съответни тела за да се реализират като осъзнати Личности. Тези тела-носители трябва да постигнат осъзнаването на Личността за да постигнат реалното проявление на тази Душа.
И именно 7-те отделни енергийни искрици представляват така наречените сродни Души, които се срещат във физическите си тела една с друга. |
Може би това дето умувах досега за разпределението на енергийните тела между Личност, Душа и Монада е тотално грешно... Може би по-правилното тълкуване е, че Душата създава седем плана (физически, астрален и т.н.), в които да се развиват прилежащите й между 1 и 12 Личности? И когато говорим за среща на "сродни души", всъщност имаме в предвид среща на Личности, които пребивават в плановете на една и съща Душа? |
|
_________________ |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|