НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 1:10 am Вижте мненията без отговор
Новият йога-център "Свами Дев Мурти"...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 21, 2009 11:01 am
МнениеЗаглавие : Новият йога-център "Свами Дев Мурти"...
Отговорете с цитат

На 23 октомври от 17 часа на ул. „Черковна” No 20

(между бул. „Мадрид” и бул. „Владимир Вазов”, на светофара след моста Чавдар вдясно)

Сдружение „Свами Дев Мурти” ще проведе официално откриване на
Йога център „Свами Дев Мурти”.

Специален гост ще бъде Бхавин Десай (Бхав Мурти), един от най-близките ученици и съратници на Свами Дев Мурти.

Откриването на центъра ще постави началото на редовни курсове по системата на големия йога, който неотдавна напусна този свят и докато организираше основаването на именно този Йога център у нас.

По-подробно за събитието провежданите и предстоящите курсове можете да прочетете
тук

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Чет Дек 03, 2009 8:20 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти

Пуснато наПуснато на: Чет Окт 22, 2009 3:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Вече можете спокойно да разгледате сътвореният от нас сайт, посветен на йога-центъра "Свами Дев Мурти" ето ТОЧНО ТУК

Това е нашият мъничък принос в чест на заветното дело на Свами Дев Мурти!

С него даваме възможноста на всички вас да се докоснете до вълшебствата на един истински йогин!

Ползвайте го със здраве и Любов! Very Happy

Пуснато наПуснато на: Съб Окт 24, 2009 1:19 pm
МнениеЗаглавие : :
Отговорете с цитат

Съжалявам, че нямах възможност да отида на откриването, ще се постарая да намеря време и възможност да посетя този център някой ден.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Valia

Пуснато наПуснато на: Съб Окт 24, 2009 8:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е, какво пък толкоз като си изпуснал откриването Smile Можеш да дойдеш и за една лекция, и за две - не е задължително за целия цикъл. На всяка лекция се обясняват различни упражнения и не е задължително да си бил на предишните, за да се справиш.

Лектора е доста интересен и ако можеш, ела утре (после той си заминава обратно за Англия). Днес нямаше страшно много желаещи, особено сутринта. Не би трябвало да е проблем, че не си се записал предварително. Утре има упражнения от 11:00 и 16:30 за по 90 минути. Адреса е Черковна 20 (близо е до мост Чавдар). По-подробна информация има на сайта, публикуван от Селена.

Днес разговарях с организаторите и ще има и редовни занятия по йога, които започват от другата седмица. Ще ги води Атанас Атанасов, един от основателите на центъра и автор на книгата "Хималайската йога на Свами Дев Мурти". Редовните занятия са на цикли от по две седмици, като във всеки цикъл се покрива един и същи материал. Доколкото разбрах, идеята е веднъж като видиш как се правят упражненията, да си ги практикуваш сам у дома и след това да ходиш на груповите занимания само ако имаш въпроси или за "сверяване на часовника" (ако правиш нещо погрешно, да те насочат). Упражненията са описани и в книгата на Атанасов.

Редовните занятия ще са вторник и четвъртък от 18:30, събота от 11:00. Записвания и информация на телефоните, посочени в сайта.

Моите лични впечатления засега са много положителни - хората са страхотни, отзивчиви, занимават се с центъра от сърце и липсват обичайните комерсиални подбуди. Така че, който иска, нека отиде - убедена съм, че ще бъде посрещнат добре Smile

Пуснато наПуснато на: Нед Окт 25, 2009 11:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ха ... това вече си е изненада, Валя! Shocked

Ние с Живин участваме в цялото това начинание, но ... сме почти зад кулисите.

Е, на откриването естествено присъствахме, но ... не обичаме да натрапваме присъствието си по принцип ... Confused

Още повече, че упражненията си ги знаем и си ги практикуваме в къщи. Те са изключително полезни и здравословни.

В центърът имаме още много изненади за вас!

Бхавин Десаи - втория по значимост в света ученик на Свами Дев Мурти - ще идва и друг път.

Някъде след Новата 2010 год. ще дойде и първият по значемост ученик на Свами Дев Мурти - Читранджан Кумар.

А навярно няма да се спрем само до тези практики, защото самата йога-система на Дев Мурти съдържа над поне 100 подобни практики - кои по-сложни, кои по-леки.

Ние сме тук и ще ви помагаме! Ще има и нови инструктори, както и нови програми.

Впрочем ... малко преди откриването (а и при самото откриване, разбира се!) направих уникални снимки със съдействието на самия Бхавин Десаи, които има невероятно чувство за хумор.

При първа възможност ще ви ги кача в специална тема във форума.

А в самият сайт на йога-центъра, който е наше дело, много повече на Живин отколкото на мен, ще имате невероятната възможност да се полюбувате на уникални снимки в галерията.

Там ще видите не само Дев Мурти, неговите първи и втори по значимост ученици - Бхавин Десаи и Читранджан Кумар, но и много други наши български доста напреднали йоги.

Мога да кажа още много неща по темата, но ... защо не надникнете отново в сайта на йога-центъра СВАМИ ДЕВ МУРТИ

Вече успяхме да качим някои уникални фотографии, които са мое дело ... Embarassed

Ще видите и излъченото по БНТ предаване в централните новини откриване с краткото интервю на Бхавин Десаи ...

Можете да започнете да речем ето от тук ... ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА ЙОГА-ЦЕНТЪР СВАМИ ДЕВ МУРТИ

Добре би било да надникнете и да видите серията МУДРИ НА БХАВИН ДЕСАИ
****************************************************************************************
А за идеята и самото начало на цялото това начинание можете да прочетете ето ТОЧНО ТУК ...

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 01, 2009 7:51 pm
МнениеЗаглавие : :
Отговорете с цитат

Сайтът е чудесен Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Valia

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 02, 2009 12:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Ние с Живин участваме в цялото това начинание, но ... сме почти зад кулисите.

Е, на откриването естествено присъствахме, но ... не обичаме да натрапваме присъствието си по принцип ...

Аз за съжаление изпуснах откриването, едва успях да се измъкна от работа навреме за първата лекция Confused А за вас двамата се оглеждах, но или си бяхте тръгнали до тогава, или наистина се бяхте скрили доста майсторски Cool

Маг Селена написа:
Още повече, че упражненията си ги знаем и си ги практикуваме в къщи. Те са изключително полезни и здравословни.

Аз си ги правя всяка сутрин преди работа, много съм доволна. Програмисткият ми гръб вече не наболява така лошо, а от колегите няма никой убит или дори частично нахапан за последните няколко седмици Very Happy

Маг Селена написа:
В центърa имаме още много изненади за вас!

Бхавин Десаи - втория по значимост в света ученик на Свами Дев Мурти - ще идва и друг път.

Някъде след Новата 2010 год. ще дойде и първият по значемост ученик на Свами Дев Мурти - Читранджан Кумар.

А навярно няма да се спрем само до тези практики, защото самата йога-система на Дев Мурти съдържа над поне 100 подобни практики - кои по-сложни, кои по-леки.

Ние сме тук и ще ви помагаме! Ще има и нови инструктори, както и нови програми.

Супер! Ще се оглеждам и ослушвам Smile Аз засега съм хвърлила око на двуседмичния курс на Наско, но за съжаление скоро няма да мога да си го вместя в графика.

Маг Селена написа:
Впрочем ... малко преди откриването (а и при самото откриване, разбира се!) направих уникални снимки със съдействието на самия Бхавин Десаи, които има невероятно чувство за хумор.

При първа възможност ще ви ги кача в специална тема във форума.

Ooooo, това ще бъде интересно Very HappyRazzSmile Аз разгледах сайта, доста бързо пораства... явно Маг Живин не пести старание и програмистки умения Very Happy Ма то какво друго да се очаква - той човека онова диво животно Линукс е успял да опитоми, та някакви сайтове ли ще му се опрат Laughing

Маг Селена написа:
А за идеята и самото начало на цялото това начинание можете да прочетете ето ТОЧНО ТУК ...

"Всичко започна с чаша топъл чай ... " С удоволствие чета тази история: как сте се събрали, как от дума на дума и от една неслучайна случайност в друга се е родило всичко това!

Страхотни сте!

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 02, 2009 8:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аммммииии ... нещата в живота просто се случват!

Значи ... разбрах какво искаш да направя, Валя - да видиш пропуснатото от теб! нямам нищо против.

Добре де, ей сега ще кача снимки от откриването за да ни видиш не само ти, ами и другите тук ... Embarassed

Ще кача и някои с мои "изпълнения" на хатха-йога в домашна обстановка на ... но-о-о-о-о-о-о-о само ако обещаете всички, че няма да ми се смеете на ... дебелото дупе ... Razz Embarassed

Ми ето...започвам значи ...

Това тук е самото официално откриване на йога-центъра и тук сме Бхавин Десаи, Ани Бакалова и Атанас Атанасов (въпросния инструктор, за когото говори Валя и автор на книгата "Хималайската йога на Свами Дев Мурти")

Ето ме и мен с оранжево-керемидената рокля тип сари, Дора, Ани, Марги и най-младата ни представителка с гъвкаво йога-тяло и прекрасно име Яна

Аз и Бхавин Десаи

Пак аз и Бхавин Десаи ...

... и пак ...

Снимките не са едни от най-добрите. но ... както казах имаме и уникални такива с изпълнени йгоа-асани от Бхавин Десаи. Тях ще ги кача в близките дни, защото все още не сме ги обработили с Живин.

На другите снивки ще видите и съвсем видими енергийни присъствия около Десаи и мен, такива, каквито вече сме коментирали в темата за ларвите, но с тази разлика, че това не са ларви.

Всъщност йога-центъра "Свами Дев Мурти" се намира близо до една от известните софийски църкви. Ето снимки от него направени лично от Бхавин Десаи ...

Това е цялостният му вид ...

В друг ракурс ...

Това е само едната част от дворното място ...

Следват залите за практика и изгледи от вътрешната му част ....

Следват още снимки ...

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 02, 2009 9:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Продължавам ...

Тук Вхавин Десаи се подготвя да направи наули ...

... следва ...

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 02, 2009 10:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А това тук са кратки видео кадри от йога-центъра в действие ...

ЙОГА-ЦЕНТЪР "ДЕВ МУРТИ" по време на курсовите занятия

Тук пък ще видите един от първите български йога последователи на Свами Дев Мурти - Станко, който е на 69-70 год.!!! - демонстрира хатха-йога практики ...

ПОЧТИ 70-ГОДИШНИЯ СТАНКО се огъва като змия в младежкото си тяло

... ОЩЕ

...И ОЩЕ ...

...И ОЩЕ ...

...И ОЩЕ ...

... И КРАЙ

По-долу ще видите моя милост в някои от ежедневните ми практически асани на хатха-йога в домашна обстановка, за които предварително ви помолих да не прихвате веднага от смях ... заради дебелото ми дупе ... и т.н., и т.н.

Чух някой да ми се смее ... Twisted Evil или само така ми се е сторило, а?! Cool Razz Wink Laughing

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 02, 2009 10:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Страхотни снимки Селена, благодаря ти за тях и за смелостта да качиш свои собствени Very Happy

Имаш завидна за сковано същество като мен гъвкавост... И никой няма да ти се смее, особено пък докато си крие упорито бутчетата и коремчето зад монитора Laughing Embarassed

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 02, 2009 10:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лелееееее, пък този Станко е невероятен Shocked

Иска ми се аз до 30 да се науча да правя каквото той може на 70 Smile И определено ще го покажа това на баба си, дето му е точно на годините и само се оплаква кое къде я боли и колко й е зле, и как има нужда от внимание щото е болна и стара... Rolling Eyes Да види тя, че болестта не идва от годините, а от лошо отношение към живота Cool

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 17, 2009 12:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Изключихме сайта "Йога-център Свами Дев Мурти" поради причината, че хората, на които беше поверен просто злоупотребиха най-нагло с него.

Съжалявам ... Sad

Когато имам малко повечко време ще ви обясня на всички за що иде реч ... сега тичам по други задачки. Confused

Скоро този сайт ще бъде трансформиран в друг, много по-полезен за хората и последователите на йога. Така, че не съжалявайте за него - едно си отива, на негово място винаги идва друго - още по-добро, ще по-чисто и благотворно.

Но ... както казах ... историята просто продължава ... и е много тъжна и гнусна едновременно.

Някои от вас вече знаят за нея - от "Чайната", в която си пихме чайчетата с тях.

Приятен ден на всички вас! Wink

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта