НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 10:56 am Вижте мненията без отговор
Крилатите пазители
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 27, 2009 7:20 am
МнениеЗаглавие : Крилатите пазители
Отговорете с цитат

Хиляди хора по света могат да се закълнат, че са срещали ангел

Не всички описани срещи с ангели са драматични. Понякога те просто помагат да се почувстваме по-добре. Три важни аспекта ги отличават от останалите свръхестествени същества.
Първо, небесните същества винаги носят увереност и спокойствие. Увереност, че всички трудности, които преживяваме, са за наше добро.
Второ, човек остава под силното им въздействие до края на живота си, носейки по-всеобхватна картина за реалността.

Трето, споменът остава и в най-студените хора със своята любов и съчувствие.

Когато говорим за срещи с непознати същества, не можем да не споменем добрите стари ангели. Представата за красиво безполово същество, облечено в бяло и обляно в светлина, отдавна е отживелица. Съвременните схващания за появата на ангели се свързват по-скоро с обикновен човешки образ, който обаче се появява и изчезва мистериозно.
Всъщност според очевидци ангелите не винаги приемат човешки облик.

Следи

Такъв случай е разказан от Уилям Портър от Енгълудс, Калифорния, през 1983 г. Той споделя историята си за американското периодично издание "Гайдпостс", специализирано за срещи с ангели. Уилям и съпругата му отиват на гости на родителите му, когато от градината се чува уплашеният писък на 2-годишната им дъщеря. Когато семейството изтичва навън, те виждат детето, мокро до кости, застанало на каменната пътека пред къщата. Веднага се досещат, че най-вероятно е паднала в изкуственото езерце с рибки. Шокът настъпва, когато Уилям осъзнава, че е невъзможно 2-годишно дете да се измъкне само от езерцето - над 2 метра в диаметър и повече от метър дълбоко. Освен това малката се намира на 6 метра от водата, а единствените видими следи са локвичките, които се стичат от мократа й рокля. Никакви мокри стъпки по камъните. Оказва се, че детето трябва да е прелетяло до мястото си.

Първоначално момиченцето твърди, че не си спомня нищо от инцидента, но след като се успокоява и се прибира у дома, тя споделя на баща си, че й е помогнала странна фигура в бяло, която се изпарила при появяването на други хора в градината.

Небесен войник

В спомените си за арабското въстание през 1929 година, журналистката Лидия Принс описва деня, когато попада под кръстоносен огън от араби и израелци. По това време тя се намира в арабска къща в Йерусалим. Журналистката тъкмо е спасила еврейско бебе, но се страхува, че то ще умре от жажда, защото водоснабдяването е прекъснато. Подтикната от плача на бебето, тя решава да рискува живота си и да тръгне да търси вода. След тиха молитва към небето, тя напуска къщата с новороденото на ръце. Тогава внезапно настъпва тишина. Неестествена тишина. Без изстрели, без взривове, без викове. Снайперистите на съседните сгради, които убиват по-рано пред очите й десетки, сега сякаш са изчезнали. В странната тишина Лидия стига до барикада, която обаче е твърде висока, за да я преодолее. Тя сяда в основата съкрушена и тогава се появява добре облечен млад европеец, който взима бебето от ръцете й. Превежда ги през барикадата и след това през малки улички, докато се озовават пред вратата на непозната къща. Тишината продължава. Странникът връща детето в ръцете й и си тръгва. Тогава Лидия разпознава, че е пред дома на своя приятелка. Нито тя, нито който и да е друг си спомня за затишие в стрелбата. Никой не е виждал и младия мъж.

Теории

Една от теориите е, че ангелът може да е несъзнателна проекция на „измореното" съзнание на очевидеца. Така някой от срещите се причисляват към халюцинациите с двойници. Друга - че волята си създава съучастници, за да се справи с даден проблем.
Никоя теория обаче не може да обясни историята на един холандски свещеник на име Брийт. Късно една вечер непознат почукал на вратата на свещеника с молба да причести умиращ. Казал адреса и изчезнал. Свещеникът се облякъл и тръгнал да изпълни дълга си. Оказало се обаче, че тревогата е фалшива и твърде озадачен, Брийт се прибрал у дома. При по-късно разследване на полицията станало ясно, че непознатият е имал намерение да убие свещеника и е бил устроил засада със свои съучастници. Злодеите се отказали от намерението си, когато видели, че Брийт е с двама спътници. „Но аз бях сам през цялото време!", възкликнал тогава свещеникът и се усмихнал: „Бог ми е изпратил пазители."

Свилена Георгиева

Пуснато наПуснато на: Вто Дек 01, 2009 1:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi, много интересна тема.

През 1996 година преминах през период, в който бях между живота и смъртта. Бавно гаснех, а родителите ми ме водеха при лекари и никой не можеше да ми помогне.
Една вечер баща ми на връщане от работа ме взе и ме заведе при една жена, която ме излекува за 2-3 месеца. Разказвам всичко това като предисловие на това, което се е случило на татко.
Баща ми не вярваше на нищо, което не може да се обясни или да се види с очите. Но точно тази вечер, когато се е прибирал от работа го е спрял много мил човек и го е попитал как да намери един адрес. Баща ми понеже е много обяснителен Smile и веднага насочил любезно човека. Тогава този човек му е казал " Тази жена може да ви помогне". Баща ми се ококорил, но не осъзнавал какво му казва, пожелал му всичко добро и тръгнал. След няколко крачки на татко му просветнало какво е искал да каже човека, обърнал се, а от този мъж нямало и следа.. Сякаш се беше изпарил. Аз все си мисля, че това е било ангел...
И другото нещо- когато отидохме при жената, която ме излекува, тя ми каза " Чаках ви"... Направо бях шокирана... и незнаех какво да кажа.
От тогава почна и моето търсене на духовното.

Та, по темата за ангелите.. Понеже имам дъщеричка, която на 9 Декември ще стане на 3 месеца, ми прави впечатление, че често тя гледа на някъде, където няма никой и нищо особено( например към стената) и се взира мнооооооого, после почва да се усмихва и да гука. Чудя се какво ли вижда тя? Може би ангели или нещо, което ние не можем да видим.. Но определено много се забавлява. Дори когато я храня, ще й се откъсне главата да се обръща към дивана, да се взира и да се усмихва... Със сигурност усещам, че вижда нещо, но не знам какво...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Вто Дек 01, 2009 1:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да,тя със сигурност вижда невидими за нас същества.Така са всички малки бебенца.

Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта