НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 1:21 am Вижте мненията без отговор
Чаша кафе
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Дек 04, 2009 3:51 pm
МнениеЗаглавие : Чаша кафе
Отговорете с цитат

"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални".
Група дипломирани отдавна, сега утвърдени в своите професии студенти се събрали, за да посетят бившия си професор от университета.

Разговорът скоро се превърнал в низ от оплаквания за стреса на работа и в живота.

След като предложил на гостите си кафе, професорът влязъл в кухнята и се върнал с голяма кана кафе и множество различни чаши. Те били порцеланови, пластмасови, стъклени, кристални, някои изглеждали обикновени, други скъпи, трети изтънчени. Казал им да си налеят кафе. Щом всички студенти държали по чаша с кафе, професорът казал: "Ако забелязахте, всички красиви и скъпо изглеждащи чаши бяха взети веднага, а обикновените и евтините останаха непокътнати. Докато продължавате да искате само най-доброто за себе си, това ще бъде източник на стрес и проблеми. Бъдете сигурни, че самата чаша не променя качеството на кафето. В повечето случаи тя просто го прави по-скъпо, а и понякога скрива какво всъщност пием. Това, което всички искахте беше кафе, не чаша, но всеки от вас съзнателно пожела най-хубавата чаша. А после започнахте да оглеждате чашите на останалите..."

Сега помислете върху това, казал професорът: "Животът е кафето, а работата, парите, социалното ви положение са чашите. Те са просто инструменти, които удържат и съдържат живота и видът чаша, която имаме, не определя, нито променя качеството на живота ни. Понякога, концентрирайки се върху чашата, забравяме да се насладим на кафето, което ни е дал Бог... Насладете се на кафето си!"
Най-щастливите хора не притежават най-доброто от всичко. Те просто създават най-доброто от това, което ни заобикаля. Четири са нещата, на които следва да обръщаме внимание в живота:

1. Живей просто.
2. Обичай щедро.
3. Желай от сърце.
4. Говори мило и приятелски.
Запали свещ и се наслади на кафето си този следобед..!

======
spiralata.net

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Дек 04, 2009 9:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Подлъга ме ти с това кафе да вляза и да прочета, защото ми се допи само като прочетох заглавието Sad Но алюзията е добра и се радвам, че го прочетох. Простичко и ясно. Very Happy

Пуснато наПуснато на: Сря Май 19, 2010 9:23 am
МнениеЗаглавие : любов към кафето..........
Отговорете с цитат

моя приятел с които живея в малка селска къщичка с голяма градина обича да става сутрин много рано гледа изгрева в градината след което слага кафето ...
събуждам се когато ми замирише на прекрасно турско кафе сварено в джезве ..........запалвам цигара ..........и се наслаждавам на птичата песен в градината ....
след което потеглям за града ........

там започвам работата в полумрачните коридори ....изпълнени с млади девойки и младежи които бързат да живеят ....да се любят и май- малко мислят да научат учебния матерял ...

желанието им идва когато завършат...и се сблъскат с реалността....

въпреки всичко обичам тези деца....

за това съм в училището...

голямото междучасие идва време за ароматното кафе на учителите....

позволено е тогава скрит от ученическите погледи да запалиш цигара и да обсъдиш поведението на днешната младеж и на нашата роля в него.....

след обяд отивам при мама и татко ...
мама прави кафе и се прави на врачка и ми гледа ....
обсъждаме всички проблеми и си даваме кураж....

веднъж седмично се събирам на кафе с приятелки ...смеем се обсъждаме мъже....чустваме се пак млади.....

изобщо много обичам кафето...
ароматното черно кафе което прави живота ни хубав....

бих изпила с удоволствие и с вас специално кафе....

стига пътищата ни да се преплетят за хубаво някои ден ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Май 19, 2010 11:56 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Романтиката просто е невероятна - мечта в самата реалност!

Обичам и започвам деня по същия начин, но...сред градския грохот от амтомобили, трамваи, камиони и...ревящи до скъсване мотори.

Пълна отврат!

Но това не ми пречи да слушам рано сутрин славееви песни, песни на авлиги, косове и т.н. птичи свят... Very Happy

Как оцеляват в тази градска джунгла - не ми е много ясно, макар и често да виждам паднали птички на земята (нямам предвид тези, които са убити от хората!)...

Ароматното кафе идва след ароматните билкови настойки - без него не може, естествено!

Така да се каже - билка след билките. Very Happy

Останалото е чаено време...

Майка ми и вторият ми баща също обичат да си пийват кафе, но тяхната обстановка е като тази, която си описала по-горе в поста си, Цецке!

За жалост те са на около 250 км растояние от нас, а свекърва ми пък е чак...във Варна.

Така, че си пием кафето без тях... Confused

Но това обаче не ни пречи да си го пием с...приятели - стига те да са стойностни и добронамерени към нас.

Е, как да ти откаже човек, Цецке - ще му пийнем по кафенце, само че не турско - отдавна не пия такова...имам чувствително стомахче, също като цялата ми свръхчууууувствителна особа - кошмарна история, кармична!

Остава да се отвори малката дупчица през която да се прошмулим с Живин в незнайно време и...да му кафепием, и купунясваме. Razz

Таааа...къде е казваш това селце всъщност - с птичките и изгревите?!?!?!?!?

Някъде тъдява близичко ли е до...мръсна, мрачна и отровна София

Пуснато наПуснато на: Чет Май 20, 2010 11:19 am
МнениеЗаглавие : приятелство
Отговорете с цитат

село Новачене е на един час от София . Много хора включително и приятелят ми работят в София и се прибират всеки божи ден в Новачене.
Моя приятел казва че е райско кътче ....къщичката е на моя пра дядо и е на повече от 100 години ....когато бях най-зле тук намерих утеха и сили за нов живот ,Като че ли има някаква енергия ...когато докосна земята ми минава главата...
когато си на село нищо не мислиш...просто чустваш спокойствие....
Макар ,че обстановката е първична като от миналия век много наши приятели обичат да идват на гости .....ще ви хареса и на Вас .
Ние сме готини и весели хора и мисля че ще Ви бъде приятно.
много мога да разказвам за да ви изкуша по-скоро да палнете колата и да дойдете при мен , но ще оставя сами да решите кога .....
Все пак не чакайте години ....нали.... Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Май 27, 2010 1:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря, Цецке!

При най-удобната и благоприятна възможност ще посетим приказната къщичка...в Новачене! Very Happy

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта