НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 10:47 am Вижте мненията без отговор
СЪНИЩА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 13, 2009 11:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това е вярно.Ръцете ми замръзват направо ,а в стаята ми винаги е топло.Спя с чорапки напоследък защото просто краката ми са ужасно студени,лед !

Това ще го направя незабавно.После ще те уведомя! Crying or Very sad

Ух... това моето здраве . Embarassed

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 13, 2009 11:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

На днешно време няма здрави хора. Има само такива, които имитират здраве и ... нищо повече. Те просто са съвършените лицемери ... Confused

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 13, 2009 11:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

От личен опит.
1. Контрастна баня на китките: гореща- студена- гореща не вреди.
2. Ако трябва да работиш на студено, а пръстите ти, естествено, са замръзнали трий ги едни в други, като ги притискаш. Палец- палец, показалец- показалец и т.н.
3, Мажи се с мазни кремове зиме... Ама това го правиш, може би, и без да се налага да ти го пиша.

Във Воено- медицинската академия имат много хубава апаратура за твоя случай. Или поне през 1987-ма имаха.

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 13, 2009 11:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря Аудан за инфото... много мило! Embarassed

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 13, 2009 11:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Сега вече почти всеки приличен неврологичен кабинет е оборудван с достатъчно добра апаратура за доплерово изследване. Wink

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 13, 2009 11:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря Селена за тълкуването.Без теб не бих разбрала посланието на съня ми !

Пуснато наПуснато на: Съб Ное 21, 2009 10:24 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хайде и аз да споделя колекция странни сънища с вас, всичките от тази нощ.

Бях в някакъв влак, дето превозва опасни престъпници/затворници. Част от тях се бяха освободили и гонеха една жена и един мъж. Мъжът накара жената да се скрие, а той междувременно се справяше доста прилично с нападателите. После дойде някакъв мъж с пистолет, измъкна жената й я заплаши. В този момент вече аз не гледах отстрани, ами бях жената. Този мъж беше някакъв началник, като надзирател, но много лош. Бутна ме в килията на някаква много опасна затворничка, искаше тя да ми навреди. Аз обаче си извадих някакви топчета и пластмасови мъниста от джобовете, двете почнахме да ги разглеждаме и да си говорим, харесахме се. Тя ми предложи минерална вода от пластмасова туба, контрабанда й била, за 30 долара си я купила на черно в затвора Very Happy Аз си сипах да пия в любимата ми чаша, но тя се счупи по спирала - и водата не се изля, но чашата ми резна пръстите докато я държах. После този командир избесня, че затворничката не ме е нападнала, и ме удари с нещо като дървена лопата за сняг по главата. Аз обаче го ударих обратно и му казах да не ме закача, защото опасната затворничка ще поиска да ме защити и лошо му се пише. А междувременно беше станал някакъв проблем с водоснабдяването на влака, и някакви цистерни вода се бяха пробили, и течеше вода навън. Спомням си как погледнах влака отстрани и той се движеше много бавно, скърцаше и заплашително се клатеше. Последния ми спомен е как някакви хора бягат от влака в едно голямо сухо жълто поле (то е отдясно на влака), а отляво на влака откъдето гледам има някакви дръвчета и съм се скрила в сянката им. Помня и че се притесних само когато този командир ме издърпа за косата откъдето се бях скрила, през останалото време се чувствах напълно в контрол над положението и бях много спокойна и уверена.

С тоя сън дотук. После имаше един, в който аз и сестра ми се возим с колата и търсим пътя до квартирата ми в София. Стигнахме до някакво заведение, дето е в една отбивка на околовръстното - ама едно зелено, и хубаво около него! Само дето имаше неприятни и враждебни хора, и аз бях притеснена, че не знам пътя, а бързаме занякъде. Никой не искаше да ни упъти. И беше ужасна жега. Най-накрая се познах, че съм някъде из Младост 4 (просто знаех че съм там, ама изобщо не прилича!), и се успокоих че знам пътя нататък, и съня свърши. На това място съм била и преди в съня си, но с моя мъж и колата и пътувахме по един черен път от заведението, и на едно разклонение ни засякоха и блъснаха отпред отляво. (но си спомням, че скандали нямаше, много мирно си се оправихме с човека).

В третия ми сън имаше голямо жълто поле от изсъхнали заради есента тревички. Широко поле, и чист въздух - и аз се разхождах и дишах на воля, и беше толкова хубаво! Такова поле има на вилата на родителите на мъжа ми, но аз го сънувах съвсем близо до панелената ни квартира. И такъв сън съм имала преди - живея в панелен Софийски блок, на първия етаж, а от терасата ми нататък се е ширнало едно хубаво полееееееее... и пече слънчице. Може би това е резултат от силното ми желание хем да живея някъде сред природата, хем да съм близо до София за да ходя на работа. Имам силното желание някой ден да работя дистанционно, за да мога да живея на такова място.

И последния сън е може би най-странния. Бях в някакъв красив комплекс от старинни постройки с каменна настилка по алейките, сред гора. Наподобява на Рилския манастир от това което познавам, но сградите бяха доста по-нисички и светлината проникваше навсякъде. Имаше някакъв музей като част от комплекса, с красиви картини - мисля че видях една рисувана икона на Исус Христос, много приличаща на тази, но на тъмносин фон и със спокойно благородно лице (това ми изглежда навъсено и сърдито):

Имаше и една малка схлупена постройка, със заключена врата. Някой беше дал ключ на баща ми и двамата влязохме. Вътре тихо и полутъмно, в центъра отзад има нещо като онези катедри, от които говорят проповедниците в църквата. Баща ми беше много тих и угрижен, и мисля че беше дошъл тук да се моли... на Ванга?! Аз бях много спокойна и нищо не ме притесняваше, но той... Имам странното подозрение, че на дядо, неговия баща, може би не му е останало още много да живее.

И това място съм го виждала преди в съня си, тогава в комплекса беше дошла на екскурзия някаква група деца. В предишния си сън съм се разхождала и около комлекса - наблизо има огромен като площ и немного дълбок изкоп с песъчливо дъно, отвъд него има малки и високи конусовидни песъчливи образувания с някаква тревиста растителност, а зад тях пак има гора на един висок хълм със спираловидно извит около него път за стигане до върха. На тоя връх помня нещо като спортен комплекс, или хижа за летуване.

Най-силно впечатление ми направиха
- чашата, дето се счупи спираловидно в първия разказан съм
- тихата стаичка и баща ми от последния
- жълтото поле със слънцето и блаженството, което изпитвах в третия

Отдавна не съм успявала да си запомня съня, а сега благодарение на жълтото поле, от което така не ми се излизаше при събуждането, успях да хвана нишката и да измъкна всичко това.

Ако на някой му дойдат идеи докато ми чете небивалиците, моля, нека ги сподели. На останалите - надявам се прочита на умотворенията на моята объркана глава да ви е бил интересен Smile

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 24, 2009 6:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди месец сънувах сън ,които така и не успях да разбера.

Бях на един хълм с още две приятелки.Едната не знам коя беше,другата я разпознах.Пред нас имаше красиво дърво с голяма зелена корона.Намираше се в средата на езеро ,а зад дървото имаше водопад.Казах им "В реалния живот съм чела,че тук се сбъдвали желанията ако падне кристал в ръката ти!" В този момент от короната на дървото започнаха да падат кристали.
Отидохме до дървото или по точно под дървото и си пожелахме нещо.Кристали отново започнаха да падат в ръцете на двете ми приятелки.Разочаровах се защото при мен не падна кристал.Желанието ми нямаше да се сбъдне!Точно в този момент обаче кристала падна и в моята ръка.Стана ми студено на ръцете и студенината продължи до раменете ,но не неприятна студенина.Някак си зареждаща беше,а кристала не беше кристал,а бяло цвете от онези,които си слагаме на блузите ,когато ходим по сватби.

Та се чудя какво трябва да значи това?Ще се омъжвам ли какво ? Laughing Желание ли ще ми се сбъдва ? Rolling Eyes

Някои ако има идея ... ще се радвам да сподели!

Благодаря! Very Happy

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 24, 2009 8:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ще ти кажа, Диди!

Не всеки път, когато желанията се сбъдват на човек му става топло и радостно в душата. Не всеки път когато те се сбъдват се чувстваме щастливи, доволни и защитени.

А бялото цвете означава, че просто си се разминала с много лошо събитие съотнесено към предстоящ брак/сватба ... може и да е била твоя такава.

Пуснато наПуснато на: Вто Ное 24, 2009 9:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ооо аз че се разминах,разминах се.Явно това показва съня!

Благодаря! Very Happy

Пуснато наПуснато на: Пет Ное 27, 2009 11:47 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Сънувах група деца Индиго .Бяха се събрали в кръг и лекуваха някакво бяло куче,което приличаше много на моето ! Възрастен мъж ги наблюдаваше и когато минах покрай тях ме помоли да им помогна на дечицата ,защото съм била по- голяма и съм издържала повече.
Съгласих се ! Възрастният мъж ме вдигна на ръце и ме обърна с главата надолу и ме завъртя в кръг.Около нас двамата се образува лилава светлина ! Усетих нещо,но не мога да го определя.

След това се озовах под един мост.Трябваше да хващам влак ,които изобщо не видях ,после се върнах(това хич не ми харесва ,като символика)!Майка ми ми даде ренгенова снимка (моята) и ми обясняваше ,че съм имала нещо скъсано на корема,кост счупена ли беше ,не помня и трябвало да се оперира ,да се премахне нещо.Това се намира точно където е трета чакра.На ренгеновата снимка имаше мъж ,циганин и аз се ядосах и казах"Абе това не са моите изследвания,а на някакъв циганин.Объркали сте!"

Майка ми ми даде моите ренгенови снимки и каза "Все тая ! И ти имаш същото" .После тя открадна някакво оранжево колело от някаква жена.Прибрах се в къщи и като влезнах в моята стая миришеше ужасно.Не можех да понасям миризмата ,много гадна и задушаваща.Майка ми направи физиономия и каза "Това е от дядо ти!"

Когато се събудих имах чувството,че това е истина и ми трябваха около 10-на мин. до като разбера,че съм будна и това е било само сън.Имах усещане,че това нещо на корема ми наистина си е там и че ще се налага операция.Странно усещане.
Сега обаче знам ,че не е само сън!Не спирам да сънувам сънища с болести и разни такива. На скоро сънувах ,че вдигам сватба и взимах рокля назаем,сложих си воал на лицето и все бързах защото не ми оставало време!

Ясно е че ми предвещава болест или че ме предупреждава за вече сериозното ми здравословно състояние.Ренгенови снимки ли да правя ,какво?

Съжалявам,че все пиша в тая тема и сигурно вече съм досадна ,но не мога да ги тълкувам тия сънища моите.Мога само да предполагам! Embarassed

Пуснато наПуснато на: Пет Дек 11, 2009 11:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

сетих се за един мой сън и исках да го споделя с вас.

Баба ми почина преди няколко години, а аз изпитвах вътрешно вина, че все нямах време за нея, понякога се държах много рязко и.... не можах да й кажа колко много я обичам. Дълго време ми тежеше това, че често пъти бях ужасна Sad След като баба почина, много плаках, много ми липсваше и се молех нейната душа да е намерила покой.
Та една вечер сънувах следния сън:
" Бяхме се събрали в стария апартамент на родителите ми. Майка ми каза, че всяка вечер по едно и също време баба идва на гости. По едно време външната врата се хлопна и сърцето ми трепна в очакване. Баба влезе в хола и седна от лявата ми страна. Аз се изправих и застанах отстрани. Баба говореше нещо, но аз нищо не разбирах. Тя се усмихваше, изгеждаше много спокойна. Тогава аз я попитах как е на оня свят и тя ми каза с усмивка и благост, че е толкова хубаво, колкото не мога да си представя."

След този сън много ми олекна, че тя е добре.

Аз си мисля, че баба е знаела, че много се притеснявам за нея и затова ми е пратила този сън, за да ме успокои, че е добре.

Как мислите.. какво е посланието на този сън?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
diana30

Пуснато наПуснато на: Пет Дек 11, 2009 11:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

имам още няколко съня, които искам да споделя с вас:

1) този сън го сънувах доста често

Намирам се в нашия апартамент. Влизам в една стая, от която попадам в друг апартамент, който знам, че е част от нашия. Чувството е на изненада, на нещо приятно, сякаш имам някакво тайно кътче само за мен- голямо и обширно, кътче, което само аз знам. Усещането ми е много странно.

В поредицата от сънища аз все търся тази врата- входа към моето местенце. Понякога я намирам, а понякога не. Но когато я намеря, винаги усещам някакъв трепет в душата.

Последния път като сънувах този сън, аз заведох съпруга ми в тази част. Влязохме в едната стая и имаше лоза, обхващаща целия таван. Имаше и гроздове по лозата. Чувството ми тогава обаче беше на някаква тъга...

2) Няколко пъти сънувам, че ми предсказват насън.

В единия сън, баба Ванга дойде при мен и ми говореше за бъдещето и какво ме очаква.
Това, което си спомням отчетливо е следното : " Ти няма да срещнеш тука твоята сродна душа, но тя те чака там и ще има вечен живот и радост". Събудих се с тъга и някаква тревога.

3) Аз винаги съм искала да бъда лекарка, за да помагам на хората. Но живота ми се стече така, че не успях да стана.

Та сънувам една жена, много блага. Тя взе ръката ми и почна да ми гледа на нея. Каза ми :
- Ти ще станеш лекарка
А аз и казах, че е невъзможно, защото вече е минало времето за учене и кандидатстване и няма как да стане.
Тогава тя ми каза :
- Рано или късно ти ще лекуваш и ще помагаш на хората

След като се събудих се чувствах много превъзбудена- от една страна ентусиазирана, че може моята мечта да се сбъдне, а от друга- съкрушена, защото вече няма за кога да кандидатствам и да уча медицина.

Ако ви се занимава с моите сънища, ще се радвам да споделите вашите мнения Smile
penka

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 06, 2010 5:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Странна работа. Напоследък мозъкът ми е влязъл в режим "Recycle Bin" и всяка нощ сънувам мои бивши и сегашни познати, които най-общо бих охарактеризирала като хора, които съм смятала за врагове, или поне съм имала някакви сериозни проблеми с тях. До тук - нищо странно. Обаче сънищата са много реалистични и ярки и в съня си аз ги харесвам и дори - обичам. Всъщност хората са същите, ситуациите са същите и аз съм същата, но вместо да се ядосвам, да се боря с тях и да ги мразя, аз ги обичам. Е това не мога да го разбера! Най-странното е, че като се събудя/ то сънищата са толкова живи, че почти не мога да схвана разликата, освен от лежащото положение на тялото Smile /, аз продължавам да изпитвам същите чувства към тях. Като започне да губи яростта си човек се чувства странно.Сякаш зейва някаква дупка, която трябва да я напълниш с противоположното на омразата, а то е обичтта, а пък ти е много странно да обичаш. Луда работа! Сега ще излезе, че проблемите с тях аз съм си ги предизвикала сама и тези хора всъщност изобщо нямат никаква вина май. Много е объркано. Нещо като "Алиса в страната на чудесата". Живее си човек спокойно, подредил си е рафтчетата - този е приятел, този е враг, това обичам, а другото - мразя и изведнъж! всичко започва да се размества.
Valia

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 06, 2010 8:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хахаа Laughing аааааааа... аналогията с "Recycle Bin" направо ме разби Smile Много точно попадение Wink

На мен ми е познато това състояние, случвало ми се е също да сънувам с добро чувство хора, които по някаква причина не харесвам. После и в реалния живот изведнъж осъзнавам колко глупава е била причината да им се разсърдя и им прощавам, и отварям пак сърцето си за тях - става ми много леко и приятно! Тогава разбирам колко ми е тежала омразата...

Мисля, че тези неща се получават, като ти се ъпдейтне антивирусната програма Smile Подсъзнанието ти идентифицира негативните ти чувства към тези хора като пречки за твоето развитие и решава, че ти е време да се освободиш от излишния товар. И те поставя в ситуация, която да ти трансформира нагласите, за да не носиш повече омраза.

Останала съм с впечатление, че си доста бойна натура от постовете ти тук Laughing Разбирам объркването ти пред перспективата да не ти остане с кого и за какво да воюваш. Но аз си мисля, че спокойното приемане на хората и събитията е белег за много повече сила от омразата и конфронтацията. Така че, май си почнала да ставаш по-силна Smile

Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта