НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 5:31 pm Вижте мненията без отговор
Колективна молитва при нервни състояния
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Съб Дек 12, 2009 3:20 pm
МнениеЗаглавие : Колективна молитва при нервни състояния
Отговорете с цитат

Когато сте нервни, направете следното упражнение:

Седнете на стол пред масата, изправете тялото си добре и турете ръцете си на масата.

Дръжте ръцете си в това положение около 10-15 мин., като концентрирате мисълта си първо към палците, после към показалците, след това към средните, към безименните и най-после към малките пръсти и на двете ръце.

После, турете дясната си ръка върху лявата, след това - лявата върху дясната и пак концентрирайте вниманието си върху пръстите. Като съсредоточите вниманието си към пръстите, свържете се в съзнанието си с всички добри, здрави хора, които имат чисти и благородни сърдца, философски умове, с дълбоко разбиране на живота. Щом се свържете с тия хора, повдигнете мисълта си към Бога и всички заедно се помолете.

Който направи този опит, той ще има резултат, ще разбере силата на колективната молитва. Какво по-голямо благо за човека от това, да се свърже с всички добри хора по лицето на земята и заедно с тях да отправи молитвата си към Бога? Тази молитва непременно ще бъде приета. Когато човек се моли по този начин, до него седи един, който занася молитвата му до Бога. Само чистите души пренасят молитвите на хората. Те служат като проводници, чрез които молитвите отиват нагоре. Духът на човека е проводник, чрез който душата предава своите молитви.

========================================
том Простите истини, беседа “Устойчиви съединения” стр.139.

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 13, 2009 4:54 pm
МнениеЗаглавие : Re: Колективна молитва при нервни състояния
Отговорете с цитат

Дънов написа:
... свържете се в съзнанието си с всички добри, здрави хора, които имат чисти и благородни сърдца, философски умове, с дълбоко разбиране на живота. ...

Останалото добре - молитва, концентрация, позитивизъм и т.н. Ама кои са тези добри и здрави хора, които имат чисти и благородни сърца и т.н. Звучи ми малко като критериите за чисто арийство на Третия Райх. То не напразно Щайнер... ама това е друга тема.

Та ако знае някой, може да ми обясни - кои хора са добри, кои са здрави и с чисти благородни сърца, фирософски умове и дълбоко разбиране за живота. Има ли такива хора, какви са обективните критерии за подбора им, можем ли да ги посочим поименно? Или самото ни желание за свързване с добри хора ще ни свърже с добри хора? И за кого са добри, за нас, за себе си, за близките си, за обществото? Защото не може да сме добри за всички. Защото дори ние да не сме добри, все пак се възприемаме като такива. Но на нашата "вибрация" биха откликнали други "добряци" като нас. Тогава Господ ще откликне ли или ще ни порази?

...Или пък става въпрос за вътрешноведомствена молитва на бялото братство? Те добри ли са? Всички ли? Чисти ли са? Всички ли? До каква степен и всички ли до същата степен? Как са станали толкова добри, чисти и т.н.

Много ми е сложно да мисля в такива необятни мащаби... Сигурно затова не съм и Дънов. А дали не съм?!...

Гледай как ме обърка нещо толкова просто като една елементарна позитивна молитва... Сигурно не съм от тия, дето са свръхдобряците и затова се обърквам. Те трябва да се знаят един друг. А ние защо не знаем за тях?... Sad

Аз съм си така - като не разбирам нещо и питам Rolling Eyes

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 13, 2009 5:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не е задължително да се свързваш с хората последователи на бялото братство.Аз лично не го одобрявам по принцип ,нито хората които го следват,защото ми прилича на стадо овце ,но това е друг въпрос.

Всеки си намира начина и го прави както сърце му иска и чувства.

Не смятам,че има свръхдобряци на тоя свят ,но има добри хора и хора с топли сърца и само мисълта за тях ме топли.

Аз лично не приемам толкова буквално тези неща !

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 13, 2009 6:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дидок, те не са буквални, а са точно казани от Живин ... съвсем принципни и в пълен разрез със всички съответни взаимозависимости и закономерности природни, разрез съотнесен към по-голямата част от учението на нашего брата Дънов-а ...

А ако взема пък и да ги детайлизирам да не казвам как ще правя бай ти Дънов да бере грозде в отвъдното посред зима (нищо, че е без сняг - такава програма е зададена просто от едни наши "братя" на този етап от времето! Razz ) ...

Та той Дънов е служил именно на тези наши "братя", дето сега програмират времето и валежите както и когато си искат ... Laughing Razz

Ами нали и Щайнер е бил изцяло подвластен на самите тях, на същите тези всевластници на системата, в която живеем - е, най-накрая го убиват (много перфектно при това - без доказателства!!!).

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Нед Дек 13, 2009 8:22 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 13, 2009 8:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Всеки си намира начина и го прави както сърце му иска и чувства.

Права си за това, но окултни или чисто енергийни практики "на парче" или "на доверие"? Confused ... Малко е опасно (всъщност "Малко" го забравиVery Happy ) При енергийните практики резултатът не е внезапен и когато установиш, че си правил нещо не за като теб (ако все още ти е останала реална преценка), понякога е трудно или още по-трудно да ограничиш щетите. А инак си права - кой както го чувства.

Но пък понякога на човек му е така, че му иде да си "махне главата" - да се напие, надруса или напуши. Така го чувства, а на сутринта чувства друго, но е трудно да върне времето и ...

Didi написа:
Аз лично не приемам толкова буквално тези неща !

А трябва! Very Happy Cool

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта