НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 2:41 pm Вижте мненията без отговор
Спешно проучване:как ни влияят ниските магнитни полета
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Фев 07, 2010 3:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Със всеки земен човек е така - колкото просветлен, посветен и буден да изглежда той.

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 07, 2010 4:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цитат:
Всъщност ... и най-искрено казано ... напоследък се замислям дали да не закрия тези форуми, а?! Защото само луди могат да си дискутират "сами" ...имам предвид себе си ... Пък ми отнемат и достатъчно много време ...

Аз те чета с интерес!!!!....казвам го най-искрено.... Smile

където се намира изначалния ни корен....
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Лунна

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 07, 2010 4:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За намаления магнетизъм....имам усещането, че се отразява повишавайки агресивността в хората....не знам дали съм права....

....лично за себе си, не знам доколко успявам, но се стремя да се любувам на красотата наоколо....когато погледна навън , виждам ледени висулки днес....не блестят ли искрички по тях, значи съм замърсена....и започвам да чистя първо мислите си, чувствата си....и ледените висулки заблестяват....така се справям....опитвам се да се хармонизирам всеки ден със света наоколо....

....също имам усещане, че започвам с все по малко хора да споделям много неща....погледа навътре, вглъбяването е доста добър щит / така си мисля/ Rolling Eyes

Valia

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 07, 2010 5:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунна написа:
когато погледна навън , виждам ледени висулки днес....не блестят ли искрички по тях, значи съм замърсена....и започвам да чистя първо мислите си, чувствата си....и ледените висулки заблестяват....така се справям....опитвам се да се хармонизирам всеки ден със света наоколо....

Оооооо, толкова хубаво го каза Smile Докосна ми сърчицето Very Happy

Пожелавам на всички блестящи искрички!

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 07, 2010 7:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Точно така обичам да ги виждам....искрящи сякаш се усмихват Smile

penka

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 09, 2010 2:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нищо не разбирам от медитации и духовно извисяване. Аз съм доста земен човек. Обаче много мразя да съм болна. Миналата седмица се разболях, а не ми се беше случвало от повече от две години. Всички красоти - температура, бронхит, задръстени дробове. Гълтах хапчетата, които ми предписаха като паток, обаче не помагат и това си е - температурата не се смъква, хриповете стават все по-тежки. Писна ми. В неделя вечерта седнах и се отпуснах, наложих си /доколкото може с бронхит/ да дишам бавно и равномерно, много бавно, все по-бавно и да помоля тялото си да ми помогне, да не ми се сърди и да не ми обръща внимание, когато вътрешно аз всъщност не исках да ходя на работа, а пък то милото ме разбра и ми помогна по неговия си начин - разболя се и ...хоп готово - не съм на работа. Very Happy Представих си моите дробове като разкошен букет бял люляк - красив, чист, разцъфнал, с капчици роса по него. Не знам колко време прекарах така. Най-странното е, че като приключих, се оказа, че тялото ми несъзнателно е заело поза тип лотос, с допрени показалец и палец на двете ръце. От понеделник вече съм добре и съм на работа. Спрях хапчетата. Дишам си нормално и мога пак да си пуша любимите цигарки. Странна работа. Не съм допускала, че човек може така да контактува с тялото и със себе си. А най-странното от всичко е, че го мога дори и аз.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 09, 2010 3:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хъкъм-мъхъм ...така ли?! Cool

Макар и толкова късно, добре е че го разбра все пак, Пенке! Радвам се за теб!

Ето, за тази земна човешка есстественост говоря непрекъснато, ама кой да ме разбере ... Sad Confused Wink Razz

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 09, 2010 5:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

При едни хора може и да става с разбиране, при други - с усещания, при трети вероятно е вродено, а пък при някои /дебелоглави като мен Very Happy / става като опре ножа до кокъла.
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 09, 2010 8:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

По-важното е, че си схванала как се пуска "антивируса" и сега можеш да го прилагаш когато поискаш или при нужда.

Но не трябва да забравяш, че обновяванията са също не по-малко важни - т.е. трябва да намираш относително редовно по някой и друг миг за "общуването", както го наричаш. Тогава "сваляш новите сигнатури" за новите ситуации.

След това си относително добре, стига да не "кликаш" директно връз ситуации на които пише trojan.exe.

А ако си редовна в редовното, лека полека минаваш в друга система. Там можеш да щрапаш директно върху всякакви trojan.exe ситуации, защото за теб те не могат да се активират - просто си в друга система и така някак... Нещо като житейски и духовен линукс Very Happy

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 10, 2010 9:23 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Very Happy Very Happy Е, така вече го разбрах! Този език го разбирам, другия - все още ми е като да се подготвям за изпит по философия /усещам, че е умно, обаче е много дълго и сложно/. Най-странното е, че след "това", аз съвсем несъзнателно си го правя вечер преди лягане - някак си ми се иска, хубаво ми е. Не знам защо.
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 10, 2010 11:16 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Браво Very Happy . С твърди стъпки към другата система. Ето това е вече придвижване във виртуалностите.

Това имат предвид и древните, като казват, че светът е илюзия - сега му викаме виртуалност. Затова и хората си падат по интернет. Защото обичат виртуалностите, а нет светът е виртуалност, вторична спрямо онази, която сме си създали и в която живеем. Какво да ни правиш - творци. Wink

А инак, в това е и идеята на отворения код (както при комп., така и във виртуалността, в която живеем) - отворен е за всички и всеки може да го използва... и подобрява. Малко по-труден е и иска малко усилие, но ни е присъщ. Всеки първо се учи, после написва няколко реда собствен код и предоставя на другите да го ползват, ако искат... за да се постигне една по-прилична и безтроянска реалност ( Embarassed пардон, виртуалност) или поне за откъсване от ограниченията на света на trojan.exe.

Няма нищо сложно и чак толкова засукано. Нещата са пределно прости и следователно - трудни. Хубаво би било животът да е просто едно копче next, но не е. Ако искаш да е твоят си живот, трябва да компилираш всяка необходима ти програмка за точно твоята си машинка, защото трябва да се спазват зависимостите на точно твоята си конфигурация.

Като гледам какво съм написал, мога само да се надявам, че съм бил пределно неясен Razz

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 10, 2010 1:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Very Happy Very Happy Very Happy Е, така вече го разбрах! Този език го разбирам, другия - все още ми е като да се подготвям за изпит по философия /усещам, че е умно, обаче е много дълго и сложно/. Най-странното е, че след "това", аз съвсем несъзнателно си го правя вечер преди лягане - някак си ми се иска, хубаво ми е. Не знам защо.

Може да е дълго и сложно, но пък макар и философско според твоите възприятия стига до теб, нали!

И ако ти не искаш да си товариш деликатното мозъче, то онази, другата Пенка, която е в енергийно състояние - иска. И го прави перфектно!

За мен това е много по-важно, пък виждам че и за теб е абсолютно благотворно - нищо, че е сложно.

Важното е, че върши идеална работа ... Rolling Eyes Wink

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 10, 2010 5:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Това за "деликатното мозъче" много ме разсмя! Мързелът си е свещено право и задължение на всеки истински овен. А иначе - абсолютно си права, действа. Ама пенките нека да не са две, щото иначе ще започне да мяза на шизофрения /пък само такова ми липсваше Wink /. Тук хората не ме познават - нека да се подокарам малко, та поне във виртуалното пространство да съм малко по-така. Very Happy
А като загърбя шеговития тон, то моето разбиране по темата е, че са нужни само три неща: човек наистина да иска, да не го е страх от непознатото и немислимото и да не го мързи /става реч за духовен мързел/ - другото си идва само, като за всеки, начинът по който се случва, сигурно е различен.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Фев 11, 2010 12:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Very Happy Това за "деликатното мозъче" много ме разсмя!

И аз докато го пишех се смеех, защото познавам доста такива хора с "мозъчни деликатности"... Laughing

penka написа:
Ама пенките нека да не са две, щото иначе ще започне да мяза на шизофрения /пък само такова ми липсваше Wink /. Тук хората не ме познават - нека да се подокарам малко, та поне във виртуалното пространство да съм малко по-така. Very Happy

Оооо...те "пенките" са много повече от две...Сама си разбрала за кои "пенки" говоря, нали?!

Човешкото съзнание е белязано поне с четири доказани нива - съзнателно, позсъзнателно, неосъзнато и безсъзнателно. Така, че до тук като изключим съзнателното ти ниво, което се съпротивлява всячески почти на всичко (сигурно пак е присъщо за "овните"!) Razz може да се види и констатира, че другите "пенки" са поне още 3 на брой...Laughing

Аммааа...който има очи, ще го види, който има разум ще го проумее...

Е, радвам се, че ти го проумяваш, остава това да сторят и "спящите хора"...

penka написа:
... нужни само три неща: човек наистина да иска, да не го е страх от непознатото и немислимото и да не го мързи /става реч за духовен мързел/- другото си идва само, като за всеки, начинът по който се случва, сигурно е различен.

Абсолютно вярно ... право в десятката си. Very Happy

Пуснато наПуснато на: Чет Фев 18, 2010 11:11 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тъй като през последните 2 месеца слънчевите изригвания започнаха много силно да ми влияят и взех да вдигам кръвно! (само да поясня: "нормалното" ми кръвно по принцип е ненормално ниско), затърсих естествени методи за регулиране на кръвното. И познайте пак кое се оказа най-безвредното и простичко лекарство... Ето го:

С медитация можем да регулираме кръвното налягане

„Стоя в причудливо-неестествена поза, гледам тъпо в една точка и муча като крава” - така повечето хора си представят медитацията. Други отиват по-далеч и определят практикуващия медитация, в най-добрия случай за сектант или за лудичък. Да, ама не!

Медитацията е нещо съвсем различно и в следващите няколко страници, на чист български език, просто и ясно ще ти докажа ползата от тази „лудост”.

Да медитираш, означава да наблюдаваш,

да съзерцаваш, да не обмисляш, да не анализираш и критикуваш, а просто да се отпуснеш, да се вгледаш в себе си и да започнеш да изследваш вътрешния си мир. Практикуването на медитация представлява път на израстване и разкриване на потенциала, таен във всеки един от нас.

Да направим упражнение!

Осигури си покой през следващите пет минути. Седни удобно, затвори очи и осъзнай дишането си. Не обръщай внимание на нищо друго освен на дишането си. С всяко вдишване - поемаш чиста енергия и с всяко издишване - се освобождаваш от всичко негативно (умора, яд, гняв, обиди). Игнорирай всички звуци, всяка мисъл, всички телесни усещания и чувства. Отдай се изцяло на дишането си в продължение на пет минути.

Трудно ли ти беше да направиш това? Промъкваха ли се „неканени” мисли в ума ти? Отвличаха ли те звуци от заобикалящата среда? Това, че се концентрира върху дишането си, наруши ли ритъма му? Трудно ли беше да подържащ концентрация за пет минути - един толкова кратък период от време? Учуди ли се колко дълги, могат да са тези пет минути? Удиви ли се на непокорността и липсата на дисциплина на ума си? Усети ли дискомфорт?

Въпросът, който сега си задаваш явно е „защо ми е да медитирам?” Защо да стоя неподвижно в продължение на петнадесет минути всеки ден, без да правя нищо? Медитацията не е ли просто извинение за едно саморазглезване и бездействие?

Медитацията особено в началото е едно от най-трудните неща,

с които си се сблъсквал. Практикуването й, обаче може да намали напрежението и да спомогне човек да се отпусне. Медитацията подобрява концентрацията, самодисциплината и не на последно място - здравословното състояние. Тя помага на човек да концентрира и увеличи жизнената си енергия, съдейства за развитието на душата, дава тласък на духовното развитие. Медитрайки, смъкваме високото кръвно налягане, подпомагаме естествените оздравителни способности на организма, получаваме чувство за спокойствие, освобождаваме се от стреса и всички, свързани с него проблеми. Какво повече от това можеш да искаш, в замяна на една много малка част от свободното си време? Има и друго- медитацията е нещо, което ние правим за себе си, подарък от нас, за нас. Чрез нея откриваме това, което лежи под повърхността и виждаме кои сме в действителност, човек научава много повече за отношението между тялото и ума. Така всеки осъзнава, че мислите му оказват влияние върху неговите чувства, а чувствата и мислите взети заедно влияят върху здравето ни. Принципът е един: „Енергията следва мисълта”. И след като знаем, че всичко е енергия- веднага разбираме и ползата от медитацията. Все пак човек е това, което мисли!

И така, четирите основни точки, за да може човек да медитира ефективно са пълно отпускане, концентрация, наблюдение и липса на критика. Много от нас възприемат идеята, че

концентрацията изисква усилие и напрежение,

за да е резултатна. Това е елемент от една стереотипна представа, където всяко ценно нещо, трябва да бъде трудно.
Така, нелогично се стига и до извода, че всяко лесно нещо няма стойност. Тук съзирам противоречие. Физиката учи „Всяка ниско енергийна система е стабилна”. Опитай се, обаче, да си спомниш ученическите си години. Трябваше да сме наведени над чиновете, сграбчили химикалки с такава сила, че ставите на пръстите ни да побелеят, за да може учителят да знае, че се „стараем”. Проблемът тук е, че енергията и вниманието ни отиваха в стараенето (по-скоро в това да се вижда, че се стараем), а не в самото мислене. Очевидно е, че нашите мозъци функционират по-добре, когато кислородът и хранителните вещества свободно стигат до тях, отколкото, когато снабдяването с кръв става по-трудно, поради мускулното напрежение. Имам риторично питане тук - изложеното по-горе не е ли глас „ЗА” медитацията?

Да, медитацията ни позволява да практикуваме концентрация,

съпроводена с пълна релаксация. Откриваме, че много по-ефективно се концентрираме, когато влагаме по-малко усилия. Това означава, че ни остава повече енергия, която можем да вложим в реалното мислене - така то става по-ясно и резултатно. Самодисциплината е тясно свързана с концентрацията. Повечето от нас трябва да са по-самодисциплинирани, за да изпълняват редовно програмата си по медитация. Самодисциплината означава и поемане на отговорност, а това пък пряко е свързано с кармичните натрупвания, от които толкова се боим. Способността да се намалява обичайното или прекомерното напрежение, се постига по изключително лесно и успешно, чрез медитация. Често докато медитираме, настъпва дълбока релаксация и тогава се случват забележителни неща с нашето тяло. Чрез медицински изследвания е установено, че количеството лактат в кръвта (което рязко се увеличава, когато сме в състояние на стрес или сме разтревожени) намалява доста по-бързо, когато медитираме, отколкото по време на сън или обикновена релаксация.

Много хора се учудват на факта, че елементарни умствени упражнения, могат да имат такъв забележителен и подаващ се на измерване физиологичен ефект. Но има и още!

Сърдечната дейност, кръвното налягане,

консумацията на кислород също биват повлияни в положителен смисъл. Някои, свързани със стреса болести, могат да бъдат смекчени или дори излекувани- чрез редовна медитация. Всички тези физиологически резултати, оправдават практикуването на медитация, дори да няма никаква друга полза от нея. Всички знаем, че се разболяваме по-лесно, когато сме изморени или сме в стресово състояние. Затова също си има научно обяснение- енергията, която бива изразходвана в състояние на стрес, не е достъпна до организма, за да се използва за самолечение. Когато освободим тази енергия, тя може да се използва именно да се самолекува тялото, като по този начин се ускорява и процеса на оздравяване. Едно от най-ценните неща, които овладява човек, практикувайки медитация е способността да се „слуша”.

Когато умът замълчи и сетивата са изострени,

човек успява да забележи предупредителните сигнали, които предшестват разстройване във функционирането на нашата физика или ум. Медитирайки, ние- осъзнаваме по-добре тези сигнали. Научаваме се и да резонираме с всичко около нас и когато постигнем това, можем да получаваме практически неограничено количество информация от всичко и за всичко. Това постигаме с така наречената пасивна медитация. Някои хора, медитирайки и после, коментирайки преживяванията си казват „аз бях там и там”. Боже, къде са ходили те?

Вярвам, че това е просто метафора, отколкото реалност. Когато човек медитира, той започва и да резонира с определено информационно ниво. По този начин той може да „свали” информация от съответното ниво- това е „ходенето”. Човек има връзка с цялата Вселена и по определен начин, той може съзнателно да комуникира с нея, без да мърда от канапето си. Можем да постигнем това с активна медитация, която от своя страна се разделя на редица други видове.

Съвременната парапсихология възприема медитацията и медитативните практики като инструмент, чрез който всеки човек може да развие своите вродени психични способности напълно.
Нека обобщя нещата, след тази дълга тирада.

При медитация ние се издигаме на по-високочестотна вибрация,

което довежда до изчистване на токсини, отрицателни мисли и емоции. Чрез процеса на медитиране, ние се чувстваме по-спокойни, по-съзнателни, сънят ни е пълноценен, изморяваме се по-малко и нашата аура започва да вибрира по един по-хармоничен начин, отразявайки едно духовно израстване. Имунната ни система укрепва и клетките в организма започват да работят по-хармонично. Медитацията е врата към Вселената и ключ към тайните на това човек да бъде Бог.

------------------------
Статията е откъс от въведението на подготвената за печат книга на Иван Кацаров „Енциклопедия на Рейки и системите за енергийно лечение”

Как простичко си го е казал човека...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта