НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 8:46 pm Вижте мненията без отговор
Защо напоследък се губи "семейството"
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kokiche

Пуснато наПуснато на: Чет Фев 11, 2010 11:13 pm
МнениеЗаглавие : Защо напоследък се губи "семейството"
Отговорете с цитат

Искам да поговоря за нещо аз.
Напоследък и по принцип наблюдавам, че хората не търсят духовното съвпадение между два индивида ами гледат чисто физически дадености.Говоря за междуполовите отношения-превърнало се е в търговия на плътта и кастинг за най-печелившо мислене.
Тези същите хора правят по едно дете или обстоятелствата се променят и престават да имат близост помежду си.
Все повече го няма семейството.Все по-често виждам самотни майки, които са загубили вяра в мъжкото съсловие, все повече срещам самовлюбени разведени, които обвиняват партньора си за разваленото семейство.Все повече жени търсят мъж, при който да "им е удобно", но под удобно имат предвид "финансово удобство".
Защо според вас е толкова трудно да се създаде и опази едно семейство напоследък?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea

Пуснато наПуснато на: Пет Фев 12, 2010 12:00 am
МнениеЗаглавие : Re: Защо напоследък се губи "семейството"
Отговорете с цитат

kokiche написа:
Искам да поговоря за нещо аз.
Напоследък и по принцип наблюдавам, че хората не търсят духовното съвпадение между два индивида ами гледат чисто физически дадености...

Ами мило Кокиче, когато липсва духовност, за какво духовно съвпадение може да става въпрос?!
Когато най-голямата ценност ти е материалното удобство и физическите дадености, е нормално да търсиш това и у другия... Семейството трудно го опазват тези, за които то не е вече ценност. Това е моето мнение.

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 12, 2010 2:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хм...пак ще кажа, че сходното привлича сходното.

Ако в жената, съответно в човека по принцип, липсва негативното излъчване на скритите вътрешни личностови слабости, които са неосъзнат определящ и движещ фактор на всички живейски ситуации по Пътя на еволюционното му развитие, нещата ще изглеждат друго яче.

Жената е един от основните движещи фактори в параметрите на земния ни живот. Във всяка една традиция този факт е отбелязан по хиляди начина...

Жената е тази, която ражда живота (погледнете традициите на източните народи!), жената е тази която чрез своята Ин енергия движи Живот в съчетанието с мъжката Ян.

Но...еманципацията и акселерацията изродиха жената като индивид.

Свободата, която беше дадена на жената чрез тези две проявление беше изключително криворазбрана от нея и съответно още по-изключително зле и нецелесъобразно използвана и приложена във сфери, които отключиха в нея вътрешните й скрити характерови слабости - най-страшните и мощни движещи механизми към унищожението не само на семейството като единица, ами и на женското й съществуване.

Жената не съумя да обоздае своята Ин, защото не беше подготвена за нейното преобразуване, насочено именно към и в духовната сфера. Тя не направи това, защото беше необразована, невежа, заслепена от собственото си неразбиране на живота, подчинена поради това на емоционалните си чувствени изблици и желания за...лично себедоказване.

Именно поради този факт жената даде воля на своята Ин - изразена и вихреща се в една своеобразна сексуална вакханлия ... която доведе до пълното извращение и в двата пола.

Мъжете с настъпването на акселерацията и еманципацията изгубиха своя облик като такива, защото в шока си не можаха да се приспособят към променящите се условия, дърпани от юздите в ръцете на жената. А жената пък насочи своето внимание към собствения си пол, защото внего започна да припознава "силата и сигурността"...

Така мъжката Ян остана безконтролна и напълно хаотична. Мъжете стресирани от тотално променената Ин на жената изпаднаха в обърканост и започнаха в дивия си стрес да припознават собствения си пол като...женски.

Това наложи самите те да проявят също скритите си вътрешни личностови слабости изразени под формата на безумно себедоказване като... силен пол. Именно така се провокира изневярата в тях, защото точно чрез нея те изразяват своята присъща действаща Ян.

Това са стресирани и объркани неосъзнати същества...

Жените станаха още по-настъпателни и още по агресивни. Настъпи пълен хаос и всеки започна да се спасява както намери за добре - без да осъзнава, че спасението към което прибягва е изражението на една защитна реакция водеща към окончателната погибел не само на семейството като единица, ами и на човешкия вид като такъв ...

Нека сега да се върнем назад в ... древността - при Мъдростта на Живота.

Кундалини енергията е онази, която поражда и движи Живота. И тогава, когато нейният поток не се развива и издига, а остава ниско долу в първата чакра и заземява твърдо човека намира израз в...неправилно сексуално проявление и всякакви извратености свързани с това проявление, и съответно намира своето изражение в...разделението. Елементарно...но разбираемо.

Разделение на мъжко и женско, на твое и мое и т.н., и т.н.разединения и разцепления, които на практика са абсолютно унищожителни действия.

Оттам се поражда и алчността, зависта, злобата, яроста и гнева, агресията и избуяват всякаки аномални поведения граничещи с пълната лудост.

Е, как тогава, когато ИН и Ян - основните движещи фактора на Живота - са абсолютно дистанцирани във своето компактно взаимодействие могат да подсигурят една Цялост - било то цялост като изражение на една семейна пълноценна единица или нещо друго?!

Та ... да си дойда на думата ...

Пак нищо ново под небето, защото едно семе никне там, където има благодатна почва за него. Базирайки се на тази мъдрост мога да кажа следното: човекът (независимо от това дали е мъж или жена!) сам дава достъп до себе си чрез своите скрити, неосъзнати вътрешни характерови слабости за...съответна манипулация.

Точно на принципа: "Ела, вълко - изяж ме!"

Т.е. човекът сам се стреми да бъде манипулиран и по този начин ръкъводен какво да прави или какво да не прави. Той сваля собствената си отговорност и защита, като я прехвърля незнайно на кого без да съзнава какви могат да бъдат жестоките последици от тази му безотговорна постъпка.

И последиците не закъсняват естествено .. . манипулация на всички нива и във всички сфери на житието и битието ни като човешки индивиди.

След като семейната единица отдавна не е компактна поради обяснимите причини изложени накратко от мен, след като тя е разединена и непълна като константа на свой ред идва великата манипулация - внушаване какво да си купуваме, с кого и как да се съвъкупляваме, как да се държим с него, какви интереси да имаме, как да създаваме куп животи на деца, които още при раждането им да изоставяме или изхвърляме в кофата за боклук, как да се избиваме по най-съвършени или пък допотопни начини и т.н., и т.н.

Няма семейна единица, но пък има идеалната и златна почва за посяване на семената на манипулацията, която да движи животите ни според представите и усмотренията на манипулаторите.

И кой им дава тази прекрасна възможност за тази безумна, и нечовешка ексцесия?!

Ами...безотговорността проявена от неразбирането на неосъзнатите ни вътрешни характерови слабости, които могат напълно да бъдат овладяни и контролирани именно чрез правилното духовно разбиране на закономерностите и взаимозависимостите в човешкия ни житейски план.

Оставям и вие да си кажете мнението ...все пак...

Пуснато наПуснато на: Пет Фев 12, 2010 10:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ах, Селена... Такъв хубав анализ за ролята на жената!

Аз от доста време я обмислям тази тема. От малка ми е вменявано, че мъжете са безполезни слабаци, и че не заслужават да бъдат уважавани и обичани - могат само да бъдат потискани, докато аз им се доказвам колко съм велика и как страхотно мога да се справям с всичко сама. В такова семейство израстнах. Майка ми винаги е имала повечето социални контакти, по-голямата заплата и по-големите амбиции, на които баща ми все не успяваше да отвърне... Човека си беше съвсем обикновено селско момче, към земята го теглеше - да посади, да прекопае, да набере от собствения си труд. И все го сърбяха ръчичките и майстореше разни неща вкъщи. Всички ремонти сам си правеше, и ел уреди поправяше. Аз малкия любопитник от въртене покрай него накрая станах програмист Smile

Но майка ми успяваше да види само слабостите в характера му, и собствените си нужди, които оставаха незадоволени от него. И все искаше, и роптаеше, и по груб и директен начин държеше да му се наложи. И историята свършва зле - любовник, развод, двама объркани човеци на средна възраст дето тепърва се опитват да разберат кои са. Дано успеят най-сетне да схванат, че всеки сам си кове кръста, преди да го понесе, и никой не му е виновен!

Та, и аз поех по този агресивно-прогресивния път. Бях доста амбизиозна натура в гимназията, сума ти олимпиади и състезания наобиколих. В университета пак. Печелех състезания, но почти нямах приятели - не можеха да издържат напрежението от постоянната ми нужда за съревнование. Трябваха ми няколко неуспешни връзки и един изключително търпелив човек, дето вече четвърта година се е впрегнал да дърпа ралото с мене, за да разбера къде наистина е силата на жената.

Ние не сме слаби и беззащитни. Ние сме меки, обичащи, приемащи, окуражаващи, подкрепящи, усмихнати дори в умората си. Жената е центъра на семейството. Тя успокоява с добра дума, тя помирява разприте на малки немирни побойници. В това ни е силата на нас. Гъвкави и приспособими сме. Спокойни и обгръщащи като водата. И дори когато нещо смути гладката повърхност, напрежението се разтваря в мекотата й и покоя бързо се възцарява отново.

Та защо не му върви на съвременното семейство? Ами заради съвременната объркана жена. Жената е тази, която води мъжа в семейството. Но не с фронтални атаки, упреци, ругатни и потъпкване на достойството му, а с мека, любяща и грижовна ръка.

И да ви кажа, лично аз след известен период на преосмисляне и приспособяване се чувствам удобно в "новата" си женска роля. Продължавам да ходя на работа и да работя в 90% мъжки колектив. Правя си груби майтапи, способна съм да издържам на голямо натоварване и напрежение, мога да защитавам себе си твърдо и непреклонно, ако аз или хората за които отговарям бъдем атакувани по някакъв начин. Но мога и да проявявам загриженост, да наставлявам, да успокоявам и да сплотявам. И колегите ми ме уважават - и като жена, и като професионалист. А мъжът до мен е доста по-щастлив, откакто вечер е посрещан с усмивка, гушнат и успокоен с добра дума след тежкия работен ден. И аз, аз също съм по-щастлива... и някак по-цяла Smile

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 14, 2010 10:51 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Защо се изроди съвременната жена?

Прочетете това, и ще очаквам да поразсъждаваме заедно Smile

Аз като го прочетох за първи път ми беше трудно да повярвам, че това нещо може да е истинско. Та коя нормална жена би се хванала за подобно нещо? Ноооо... Ето ви и доказателства, че НАИСТИНА има такива жени. Все някой купува това:

Как да покорим милионер?

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Фев 14, 2010 1:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много ти благодаря за предупреждението, Валерия!

Ще прочета внимателно на какво учат алчните жени, за да знам какво да очаквам и какви мерки да взема.

Само така!
Ние - милионерите трябва да сме солидарни помежду си! Wink

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 14, 2010 1:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Блудкаво, арогантно, безмислено и...абсолютно мръсно...по-мръсно от богаташа, който са тръгнали да завоюват.

Няма да ви казвам как живеят подобни завоевателки и как горко плачат... Confused - след великите си завоевания на богаташи!!!!!!!!!!

Няма по нещстни създания от тях, а впоследствие и по-озлобени и окончателно деформирани като жени, като човеци...просто нямам думи.

Изобщо няма да ви разказвам за мръсотията в животите им, в душите им, в креватчетата им и т.н., и т.н. "пикантерии", с които съм се сблъствала "тет а тет" в практиката си естествено.

Всъщност имам...АЛЧНОСТ...за която всеки си плаща, както му се полага.

А Аудан наистина е богат мъж и снощи си пийнахме винце с него в богатската му...душа. Строхотно винце, Ауди, страхотно!

На всекиму пожелавам такъв богат мъж, но...много малко жени вече могат да живея с чисти души като неговата ... Confused Rolling Eyes

А стига си се червил, де ... Cool

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 15, 2010 11:00 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Охо! Ама и вие ли го почнахте винцето? Very Happy А иначе по въпроса за семейството и аз съм на същото мнение. Въпреки че съм жена, не мога да отрека явния факт, че съвременното семейство, а и обществото като цяло, страдат и са изкривени от изкривяванията, настъпили основно в психиката на жените.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 15, 2010 11:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз винаги съм си обичала виното!

То е едно прекрасно природно лекарство, с което никога не съм прекалявала и винаги съм го предпочитала пред каквито и да било лекарства от традиционната медицина... Confused Very Happy

За съжаление, наистина жената е основния фактор за разпада на семейството... Sad Confused

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Фев 15, 2010 11:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 15, 2010 11:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ как хубаво сте се разговорили Very Happy
На мен ми е тъпо пък, че като се осъществи "брак по сметка" още двама човека остават ощетени - духовните половинки на "бракуваните".
И после, като се намеряяяяяят и става едно сложнооооооооо.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 15, 2010 11:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ооооо...чак такова прозрение едва ли ще споходи оалчнялата и хищна жена, жаждаща разкошен лукс и охолно богатство! Confused

На нея са й затулени всичките сетива до едно, с които би могла да прозре тази дълбокомислена фраза...

Тя избира и действа "по същество", без да си губи времето в излишни духовни разсъждения - тя не си обременява мозъка с такива "измишльотини" като явлението за духовните половинки... Sad Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 16, 2010 12:10 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kokiche написа:
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ как хубаво сте се разговорили Very Happy
На мен ми е тъпо пък, че като се осъществи "брак по сметка" още двама човека остават ощетени - духовните половинки на "бракуваните".
И после, като се намеряяяяяят и става едно сложнооооооооо.

То да бяха само двама... Ами емоционално и психически обременените деца на хората с такъв брак? Ти можеш ли само да си представиш в каква среда, и с каква нагласа към света израстват тези деца ?!? Shocked Те са заклеймени още от зачатието си, провокирано от порочните стремежи на меркантилната им майка да използва всички средства, за да "върже" богатия мъж за себе си.

То това си е карма все пак де - никой няма да се роди в такова "семейство", ако не си го е заслужил със собствените си действия в предишните си животи. А от какво ли е породена такава лоша карма? Дали тези деца не са били на мястото на родителите си в предишен живот, и не са създали точно такава ситуация, в която да страдат други души?

Но според мен няма бъдеще за такива жени, защото те изсмукват и унищожават живота, унищожавайки по този начин и себе си. Когато даден индивид залага такава кармична програма за унищожение, тя рано или късно застига него и поколението му, и ги изтребва до крак... Великото творение на живота може да бъде извършвано само от хора, които искат да строят - не да рушат. И такива хора не липсват. Милите, всеотдайни, грижовни жени съществуват и не са малко. Просто не са по вестниците, телевизията и списанията - те са си у дома, по улиците, на работа, с децата в парка. Грижат се за задачите си мирно и кротко и не се занимават с глупости, и не се натрапват на вниманието ни. Затова и не ги забелязваме, и ни се струва, че ги няма Smile

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 16, 2010 1:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Valia написа:
То това си е карма все пак де - никой няма да се роди в такова "семейство", ако не си го е заслужил със собствените си действия в предишните си животи. А от какво ли е породена такава лоша карма? Дали тези деца не са били на мястото на родителите си в предишен живот, и не са създали точно такава ситуация, в която да страдат други души?

Точно казано, по-точно не може и да бъде! Естествено, че е точно така... Confused Rolling Eyes

Valia написа:
Милите, всеотдайни, грижовни жени съществуват и не са малко. Просто не са по вестниците, телевизията и списанията - те са си у дома, по улиците, на работа, с децата в парка. Грижат се за задачите си мирно и кротко и не се занимават с глупости, и не се натрапват на вниманието ни. Затова и не ги забелязваме, и ни се струва, че ги няма Smile

Хм, по-красиво и умилително също не може да бъде описано...Наистина има и такива жени, но те са твърде малко и не са разбирани, не са приемани от болшинството хамелионизирани хищнички, които отдавна са преобладаващия процент...

Тези неприемани жени са горки страдалки подложени на груби подигравки и отвратителен присмех.

На тези жени се крепят все още остатъците от семейната единица и точно това е хубавото, и обнадеждаващото в случая.

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 16, 2010 4:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Наистина има и такива жени, но те са твърде малко и не са разбирани, не са приемани от болшинството хамелионизирани хищнички, които отдавна са преобладаващия процент...

Тези неприемани жени са горки страдалки подложени на груби подигравки и отвратителен присмех.

Страдалки ли? Зашо? Та именно това са истински щастливите жени.... Нима една безскрупулна алчна хищничка може някога да бъде щастлива?

Пък нека си се присмиват колкото искат. Мнението им е без значение. Който има очи - ще види, ще оцени, ще се зарадва и ще последва хубавия пример. Който няма - да си опича акъла. Да са им честити на богатите тлъсти чичковци 20-годишните изрусени, празноглави, алчни чалгазавърки. И на тях да са им честити дебелите, богати, заслепени и духовно умъртвени чичко-паричковци. Някой ден и те ще научат какво е щастие, па макар и по дългия и труден път дето са си избрали.

А докато те гонят дивото, аз ще си гушкам у дома Бобито и ще си живеем доволно и щастливо - без скъпи коли и къщи, но с много топлина и радост в душата. Пък ще видим накрая кой е по-богат Smile

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 16, 2010 6:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Valia написа:
Страдалки ли? Зашо? Та именно това са истински щастливите жени.... Нима една безскрупулна алчна хищничка може някога да бъде щастлива?

Страдалки са, защото изобщо не се вписват в общата картинка на 90%-я женски хищнически живото-поток.

Казах, че те не са разбирани...А представяш ли си да не си разбиран от целия този 90% живото-поток?!

Той залива страдалките и не им позволява да се апликират в нито една от техните обществено изразени среди - просто ги убива.

Малко са тези като мен и теб Razz Laughing дето оцеляват в подобна враждебна среда.

Valia написа:
Мнението им е без значение.

Мнението им е без значение, но за мен и теб, и още колцина тук, но на останалите както казах 90% мнението е буквално повече от 100% значително...макар и да нямат очи, както и акъл, който да си "опичат"...

Valia написа:
Някой ден и те ще научат какво е щастие, па макар и по дългия и труден път дето са си избрали.

Оооо...това със сигурност, макар и след хиляди, хиляди прераждания... Cool

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта