НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 1:44 am Вижте мненията без отговор
да се обичаме, да простим и да подадем ръка!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 20, 2010 8:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Валя, честно казано, се почувствах поласкана, че си чела по-старите ми постове. Права си. И аз не мога да се позная. Този форум се явява нещо като "дневник на промяната". Very Happy Хм. Старият овньо с големите рога си го има, но е станал по-мъдър /надявам се/ и удря с рогата по-избирателно, а не - наред...Не знам. Животът ли ме очука, или възрастта си казва своето, но промяна наистина има. Що се отнася до вътрешна хармония и спокойствие, до разбирателство с другите хора, че и до по-успешна реализация в професията - това определено ми помага. Само понякога...сякаш ми е малко мъчно за младия овньо.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Ana_Maria

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 20, 2010 8:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да Пепи, добре го каза- "дневник на промяната".
Този форум ми помогна много и на мен, да си отговоря на купищата въпроси, които бушуваха в главата ми. Улавям се, че и аз като едно рогато Smile / телец/ съм станала по-уравновесена, по-търпелива и най-вече смирена. Embarassed Хубава съботна вечер на всички!!! Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Valia

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 20, 2010 9:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хехе Smile Мои рогати съфорумнички, много се радвам за вас! А също и за всичките онези глави, които ще имат шанса да НЕ бъдат потрошени при случайно и съвсем непреднамерено съприкосновение с рогата ви Laughing

Пенке, да знаеш, не на годините си дължиш улягането и постигнатата харномия. Не знам защо толкова хора си въобразяват, че с напредването на възрастта се помъдрява. Не! Единствено остаряването е гарантирано на всички. За помъдряването трябва малко да се потрудиш, малко да се поусмириш...

Ех, само ако ставаше работата автоматически от годините! Тогава нямаше да ми се струва, че си имам работа с някой подивял тийнейджър, когато се опитвам да общувам с 40 и няколко годишната си майка-теле. Опасна работа сте вие рогатите зодии, ей! Ама и аз съм за бой - не ми стига майка ми, ами и за другарче си взех едно теле-програмист и сега си имам цели две!

Я някой по-вещ в тези неща да даде малко акъл как се озаптява едър рогат добитък, че нещо ми се поизчерпаха рибешките номера Confused

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 20, 2010 10:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Леле Вале, рибка срещу телец - спукана ти е работата Very Happy С много обич, упоритост и търпение трябва да действаш... A, и с търпение и упоритост... И да не забравяме и търпението... и упоритостта Laughing

Ами това е според мен - не му се давай! Laughing

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 11:28 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Риба VS Телец! Спукана му е работата на телеца. Първо веднага да кажа, че мъж "телец" хич не е зле за домашно огнище - рибата няма да остане гладна, телците ги бива за това. Що се отнася до разбирателството, единственият съвет, който мога да дам е: никога не отивай на фронтална атака с рогат добитък, ще загубиш със сигурност, а на рогатите това им е стихията; можеш да постигнеш всичко, което искаш с красота, доброта и любов. Ние, рогатите, сме напълно безпомощни пред чара и загадъчността на рибите, стига те да не се изживяват като акули. Около мен има три броя риби и стига да искат, само с един поглед могат да ме въртят на малкия си пръст Embarassed Съдружникът ми също е овньо, а жена му е риба. Леле как го е строила - няма по благодушен рогат добитък от него в къщи, навън е друга работа.
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 12:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А Риба и Лъв?Rolling Eyes

+

=

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 12:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
...можеш да постигнеш всичко, което искаш с красота, доброта и любов...

Даа, красотата я забравих, а е много важна - телците са естети! Няма да е зле и да си добра готвачка... И изобщо тея три неща Wink
Спокойно го остави той да се грижи за финансовото ви благополучие, но гледай да изразходваш средствата разумно, за да не се превърне иначе спокойното си, търпеливо и любвеобвилно Телче в разярен Бик Confused

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 6:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Very Happy Риба VS Телец! Спукана му е работата на телеца. Първо веднага да кажа, че мъж "телец" хич не е зле за домашно огнище - рибата няма да остане гладна, телците ги бива за това. Що се отнася до разбирателството, единственият съвет, който мога да дам е: никога не отивай на фронтална атака с рогат добитък, ще загубиш със сигурност, а на рогатите това им е стихията; можеш да постигнеш всичко, което искаш с красота, доброта и любов. Ние, рогатите, сме напълно безпомощни пред чара и загадъчността на рибите, стига те да не се изживяват като акули. Около мен има три броя риби и стига да искат, само с един поглед могат да ме въртят на малкия си пръст Embarassed Съдружникът ми също е овньо, а жена му е риба. Леле как го е строила - няма по благодушен рогат добитък от него в къщи, навън е друга работа.

Уф леле значи... На мене ми е спукана работата ей, пък за телето не знам! Щото аз може да съм риба жена, ама съм и програмист. И май ме бива повече да съм програмист, отколкото жена... Обожавам работата си и страхотно работя с мъже, минавам за "другарче" с всички екстри от рода на разговори за жени, мъже, мръсни вицове и тем подобните им. Ама женските лукави номера хич не ги умея. То може да е теле, ама на мен пък лунния ми знак е в телец и съм доста напористо животно. Май аналогията с акулата се оказва доста точно попадение Smile

Красота, доброта и любов значи...

radea написа:
Даа, красотата я забравих, а е много важна - телците са естети! Няма да е зле и да си добра готвачка... И изобщо тея три неща Wink
Спокойно го остави той да се грижи за финансовото ви благополучие, но гледай да изразходваш средствата разумно, за да не се превърне иначе спокойното си, търпеливо и любвеобвилно Телче в разярен Бик Confused

За красотата определено сте прави. Да знаете само колко пъти ми беше напомнено, че няма да е зле да се повталя и да се стегна, щото съм нямала никакви сили в себе си - само сланини по бутчетата и сещате се къде още Smile Пък аз това като го чуя и... пощръклявам! Имам си и сила, и издръжливост, и доста прилични пропорции за ръста си. Ще му кажа аз на него с програмисткото шкембе Evil or Very Mad

И за готвенето си права, Радея. Много се кефи, като му е направено уютно у дома - топличко, сготвено, усмихнато. Ама нали и аз ходя на работааааааааа... Не мога все да му го правя уютното! И ззплатата ми е по-голяма от неговата, и се очертава да е така за доста време напред. И работата ми много често отнема по-дълго от неговата. Напоследък често се прибирам в интервала 10-12 вечерта.

Дразня се в случая, защото от мен се очаква да съм жена на място, но не мога и да оставя товара си откъм "мъжката" част на сделката - тази с осигуряването на прехраната. За да има баланс, трябва онова с рогата да поеме пропорционална част от домашните задачи, както аз съм поела сериозен товар откъм материланото ни подсигуряване.

Аз опитвах вече на няколко пъти... Работя до 9, връщам се у дома, готвя до 9:30, давам му да яде докато си гледа филмчетата, аз хапвам от крак докато чистя, после мия съдовете докато той си почива и играе CS (Counter Strike, не ви трябва да знаете Confused ). И къщата ми е чиста, и мъжлето ми е щастливо, и аз се радвам задето съм дала от себе си за да постигна уют в дома си... Хубаво е усещането от това да даваш, без да очакваш да получиш нещо в замяна. Ама идва и момента, в който ми се изчерпва резервата от енергия, и имам нужда да получа.

Не мога да се карам и да изисквам, защото сте прави - телците са много добри в тези, и губя. Но може би мога нежно и внимателно да го подтикна да ми помага, така че все пак да остане с усещането, че инициативата идва от него - телците обичат да имат инициативата. Време ми е да се науча да направлявам леко, меко и с любов... и търпение. И знаете ли? Май това ми е в кармата. Щото все на рогат добитък налитам. Майка ми теле, бащата лъв, мъжа ми теле, шефа ми на работата -лъв. Поне ще имам доста екземпляри, върху които да си експериментирам тънките манипулаторски тактики, докато се уча Laughing

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 7:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Пробвай с безпомощност. Ние, рогатите, умрем да се изживяваме като рицари-спасители. Забрави за по-високата си заплата и се вживей пред телето в ролята си на безпомощна жена, без да забравяш и останалото - красота, доброта, любов + домашен уют и хубави манджи . Що се отнася до това, че от време на време ти писва и ти се изчерпва енергията, напълно разбираемо е - ти да не си мислиш, че по-старите връзки за нещо друго се разпадат. Не, просто на хората им писва да се правят на това, което не са. Сега, все още го искаш, значи - прави го. Нали питаше как се опитомява теле - ами така се опитомява, ама никой не е обещавал, че е лесно. Very Happy
diana30

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 7:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Валенце, ти ме разби Smile Възхищавам ти се на силите и желанието.
В нашето семейство- аз съм Лъв, а съпругът ми е Водолей. Аз обаче съм с асцендент Водолей.
Накратко- много ми е добричък и тактичен, но е голям философ и доста вятърничев понякога. Но въпреки всичко си го обичам. И той е програмист Smile
Аз обаче не съм толкова перфектна домакиня като тебе Валенце. Ако съм изморена или пък се прибирам толкова късно от работа, мъжо ще ходи все гладен, защото като не съм в кондиция не ме търси за готвене.
По време на бременността ми се гадеше от какво ли не.... и така докато родя. Аз съм от малкото случаи жени, които отслабнаха по време на бременност. Та горкия ми съпруг караше на сандвичи толкова дълго време и гък не каза.
А понеже съм и много чепата, не мога да се примиря с това аз да почиствам или готвя, а мъжо да ми е седнал да гледа някой филм или да играе на компютъра. Абсурд. Знае, че ще го изям с парцалките Twisted Evil
Домакинските задължения ги изпълняваме и двамата, за да има мир и любов Smile Е, готвенето си е изцяло моя задачка, но мъжлето помага с някои неща. Почистването на праха също предпочитам аз да го върша, защото последния път като мъжлето тръгна да ми помага се хванах за главата. Вместо да изкарва книги и фигурки навън на терасата и да ги издуха хубаво, той милия почна да ги издухва вкъщи.. Rolling Eyes
И въпреки всичко, ако трябваше да избирам пак дали да прекарам живота си с него, щях да направя същия избор.
Много сме различни в някои отношения, но се допълваме.
diana30

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 7:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Audan, ти ли си Акулата? Very Happy
Ако партньорката ти е лъв, да знаеш, че много трябва да я слушаш Smile
По мои лични наблюдения, лъвът много се раздава за хората, които обича. Не понася лицемерието и лъжата. Предпочита истината, колкото и тежка да е тя, отколкото недомлъвките и премълчаването с "благородна" цел. Държи на доверието и уважението. Никога не трябва да предаваш лъв или да загубваш по някакъв начин доверието му, защото става лошо...
По принцип повечето жени обичаме да ни глезят, но при Лъвицата е задължително. Обичаме изненадките и романтиката. Така, че въоръжи се с много идеи как да изненадваш твоята любима. Ииииииииии никога не забравяй някой повод...

Very Happy
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 8:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

diana30 написа:
Audan, ти ли си Акулата? Very Happy Very Happy
Диана, снимката е на Лъв, а не на лъвица... Пък "Акула" си е от женски род, та ... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 8:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

леле Аудан, много се изложих Embarassed
Ами, значи сте перфектна двойка. Партньорката риба ще осигурява семеен уют и топлина, а ти като представител на Лъв ще бъдеш една силна опора на жената. Повечето Риби са " послушни ", а какво по- добре от послушна жена и силен, отговорен мъж като мъжа Лъв. Въпреки женската еманципация, всяка жена копнее да има до себе си силен мъж, който да я води, на който да се опре и който да бъде лидера в семейството. Лъвът притежава тези качества.
Правило ми е печатление, че повечето риби са големи домошари. И не само това, но жената зодия Риби има вкус към естетиката, обича да твори, да украсява дома, да създава уют. Рибите са много магнетични и чаровни и успеят да вадят душата на някой с памук Smile Постигат целите си по забележителен начин.
Е, Аудане, според мен това съчетание жена " Риби"- мъж " Лъв" е чудно.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 8:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е, то аз все още... ъ--ъ-ъ... не съм в безнадеждно състояние. Но съм длъжен да разбера за опасностите предварително, че да взема мерки.

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 21, 2010 8:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Е, то аз все още... ъ--ъ-ъ... не съм в безнадеждно състояние. Но съм длъжен да разбера за опасностите предварително, че да взема мерки.

Ауди, не му мисли много. Ако интуицията ти подсказва, че това е жената, се отдай на "безднадежното" състояние Smile Мани ги зодиите, важно е да има любов и разбирателство.
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта