Автор |
Съобщение |
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 9:16 pm
Заглавие :
|
|
|
diana30 написа: | Ауди, не му мисли много. Ако интуицията ти подсказва, че това е жената, се отдай на "безднадежното" състояние Мани ги зодиите, важно е да има любов и разбирателство. | Mда! На чужд Лъв и 100 Риби са малко...
Така ми каза една Хиена преди време. |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kokiche
|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 9:33 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз искам да кажа няколко думи за телеца.......
Като виден представител на тази зодия се определям, като скучна, досадна и властна...
Няма телец в света, дето можеш да го залъжеш с идеали тип"ала-бала".
Аз мога да накарам някой да ходи пеш, за да си свърши работата, но няма да одобря разходът му за гориво със стотинка повече, ако знам, че не му е необходимо.
Не обичам детайлите и да ме юркат.Юрнат ли ме....парата започва да излиза през носа.
Няма да тръгна да дебна и проверявам някой, дали е лоялен, но издъни ли ме...свършено е.
Валя...телетата се манипулират лесно, но на принципа "Мека Мара".
Дай му да се грижи за теб, да е мъжът и да е рицар.
Дай му женска енергия и спокойствие.Ако домът му е пристан и никой там не го юрка-ще се чуди, как по бързо да се прибере и да почине от света. |
|
|
|
|
|
radea
|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 9:36 pm
Заглавие :
|
|
|
Хора, ама много я оспамихме нещо тая тема |
|
_________________ Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится... |
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 10:22 pm
Заглавие :
|
|
|
radea написа: | Хора, ама много я оспамихме нещо тая тема |
Не сме бе Радея - нали темата е за обичането, прошката и подаването на ръка. И тук точно за това си говорим - как да прощаваме на хората, които обичаме, и да се научим да живеем с различията помежду си, и да подадем ръка, за да съкратим разстоянието между себе си и онова другото, "различното" човешко същество.
Според мен много хубава и полезна се получи темата. Аз поне научавам много... И ще коментирам относно телешките ви съвети веднага щом успея да ги осмисля, и поизтествам.
Та предлагам да си продължим темата в подхванатата линия на размисъл |
|
_________________ |
|
|
|
kokiche
|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 10:34 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | kokiche написа: | Приятелите не са рядко срещано богатство-те са най-голямото богатство и ги има навсякъде.
Когато си отворен към хората-приятелите са много и не е вярно, че са само за добрите мигове. |
Съжалявам, Кокиче, но далеч не е така!
Ако някой е отворен към хората, то това не означава, че и те са отворени към него.
Всичко в стандартния начин на живот се свежда до интереси и...нищо повече.
Човек трябва да е постигнал истинското разбиране за Живота и взаимоотношенията между хората, за да асимилира приятелството правилно.
Човек трябва да е познал и да се е докоснал до Голямата Любов във Всемира за да бъде добър, истински и предан приятел - това е.
Едва тогава ще се сдобие наистина и с истински приятели...
Нека не се водим от красивите и добре излъскани суперлативи придружени с гола романтика... |
Маг Селена...ако не бяха приятелите ми...щях да съм го закъсала, ама доста.
Не съм на 60, а на 28, но мога от опит да кажа, че имам истински приятели, които застават зад гърба ми в трудни моменти.
Не знам, дали съм намерила точно тези, на които е дадено да бъдат истински, но.....аз имам приятели...и не...не ги редуцирам/аман от клишета/
Просто, когато даваш....и си давал, и ще даваш/не говоря за материални неща/...се връща от невероятни места.
Като един истински телец и инат... -приятели има.Точка по въпроса. |
|
|
|
|
|
diana30
|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 10:55 pm
Заглавие :
|
|
|
Кокиченце, аз също мисля като Маг Селена в този случай. Това, че сме отворени към хората, не значи, че и те ще бъдат отворени към нас. Това, че сме искрени, не значи, че и другите ще са искрени с нас. Това, че се раздаваме, не значи, че и другите ще го направят за нас. Това, че ние сме истински приятел за някой, не значи, че и той е истински спрямо нас....
Аз имам само няколко истински приятели. С двете ми приятелки мисля, че сме били заедно през доста въплъщения и може би сме от една духовна група.
Всички останали са ми добри познати. |
|
|
|
|
|
kokiche
|
Пуснато на: Пон Фев 22, 2010 12:09 am
Заглавие :
|
|
|
diana30 написа: | Кокиченце, аз също мисля като Маг Селена в този случай. Това, че сме отворени към хората, не значи, че и те ще бъдат отворени към нас. Това, че сме искрени, не значи, че и другите ще са искрени с нас. Това, че се раздаваме, не значи, че и другите ще го направят за нас. Това, че ние сме истински приятел за някой, не значи, че и той е истински спрямо нас....
Аз имам само няколко истински приятели. С двете ми приятелки мисля, че сме били заедно през доста въплъщения и може би сме от една духовна група.
А така..я да питам.
Как да разбера, дали някой е от моята духовна група или ми е учител? |
|
|
|
|
|
diana30
|
Пуснато на: Пон Фев 22, 2010 9:33 am
Заглавие :
|
|
|
kokiche написа: | diana30 написа: | Кокиченце, аз също мисля като Маг Селена в този случай. Това, че сме отворени към хората, не значи, че и те ще бъдат отворени към нас. Това, че сме искрени, не значи, че и другите ще са искрени с нас. Това, че се раздаваме, не значи, че и другите ще го направят за нас. Това, че ние сме истински приятел за някой, не значи, че и той е истински спрямо нас....
А така..я да питам.
Как да разбера, дали някой е от моята духовна група или ми е учител? |
Кокиченце, не мога да ти обясня как. Аз просто съм го усетила така.Някак си интуитивно. Но дали в действителност е така, ще разберем някой ден като се върнем у Дома
Ще ти опиша 2 случая от моя живот, с две мои много близки приятелки, а ти ще прецениш.
1) Първия ден в Университета. Тогава аз не бях от много комуникативните. Не обичах да се отварям пред хората, защото много често съм оставала неразбрана. Много рядко правех първата крачка към сприятеляване.
Освен всичко останало бях много срамежлива
Та стоях си аз подтиснато подпряна на стената и чакам да се съберем групата, за да влезем в първия час. Изведнъж гледам да се задава едно искрящо момиче. Тя наистина светеше. От нея струеше любов и позитивност. Веднага се спря до мен и ме заговори. Аз туко що се бях запознала с нея, а имах чувство, че се познаваме от цяла вечност. Седнахме заедно, а след часа тръгнахме на разходки. Разговора вървеше толкова непринудено. И двете все едно комуникирахме от сърце и изливахме душите си. За толкова кратко време и двете установихме, че имаме много общи възгледи, разбирания и ценности.
Това е първата ми истинска приятелка, която чувствам като сестра. Тя стана кума на нашата сватба и продължаваме да сме приятелки и до сега.
Много рядко ми се е случвало да срещна някой, който да създаде в мен усещане, че се познаваме от някъде и толкова добре, че не може да се обясни с думи.
2) Моя приятелка, която също срещнах в университета
С нея също сме много близки. Тя беше по- затворена от мен, но аз усетих, че нея също сякаш я познавам от години и направих първата крачка към запознанството.
Така започна нашето приятелство, което продължава и до днес. Ние със съпруга ми сме кумове на нея и съпруга й
Така, само да кажа нещо, което тя ми беше споделила. Тя ми беше казала следното " Ди, аз бях много затворен човек, но ти разби стената, която бях изградила към света". Направо щях да се разплача тогава.
А от мъжете, имам само един истински приятел и той е индиец
Тъй като темата е за любовта и прошката, днес искам да кажа няколко думи за любовта. Сутринта, докато си пиех кафето, в мислите ми нахлуха някои спомени, които реших да споделя с вас.
Много преди да се запозная с моя съпруг, аз изпитвах дълбоки чувства към едно момче. Освен всичко останало, той беше лекар, а лекарите са ми голяма слабост, може би защото аз много исках да стана лекар
Та, бяхме заедно известно време. Един мил момент, той ми каза, че по- добре да се разделим, защото няма да съм щастлива с него. Нищо повече не ми обясни....
Понеже имаме обща приятелка, тя ме държеше в течение на нещата. Оказа се следното, той много силно ме е обичал, но не може да има деца. Не е можел да ми каже в очите това и просто е решил да се разделим, за да не страдам един ден и да бъда щастлива с някой друг.
Толкова много ме е обичал, че е жертвал чувствата си, за да бъда аз щастлива. Не съм сигурна дали аз бих направила такова нещо за някой, който обичам.
Та моята приятелка ми сподели, че се е оженил за самотна майка с детенце, но много често си е мислел и говорил с моята дружка за мен.
В момента, аз съм запазила само добрите спомени от онова време. Няма никакви любовни чувства. |
|
|
|
|
|
kokiche
|
Пуснато на: Пон Фев 22, 2010 1:24 pm
Заглавие :
|
|
|
Ами ...искам да опиша следният случай.
С един човек сякаш съдбата ни събираше постоянно да се срещаме.
Станахме приятели, но без капчица сътресение-все едно хармонията я е имало винаги и винаги ще е такава.
Можем да сме заедно с дни и да мълчим, но ще ни е добре заедно.
Разбираме се с поглед и, каквото и да каже другият-няма обида и сръдня.
Само дето...аз го възприемам по-скоро, като учител, защото той е по-мъдрия..., а той твърди това за мен |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пон Фев 22, 2010 3:38 pm
Заглавие :
|
|
|
kokiche написа: | Как да разбера, дали някой е от моята духовна група или ми е учител? |
С вътрешните ти фини сетива! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пон Фев 22, 2010 3:42 pm
Заглавие :
|
|
|
kokiche написа: | Само дето...аз го възприемам по-скоро, като учител, защото той е по-мъдрия..., а той твърди това за мен |
Всеки и всяко едно събитие от живота ти може да бъде твой учител!
Гуру-то в Живота на човека е свързан с духовното познание и правилно разбиране за него. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Вто Фев 23, 2010 12:18 am
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Нали питаше как се опитомява теле - ами така се опитомява, ама никой не е обещавал, че е лесно. |
Честно казано, тайничко се надявах да е лесно Също като многобройните объркани и залутани люде дето се появяват от време на време във форума и очакват от домакитините ни да им поднесат всичко на тепсия, и аз се надявах да е лесно...
Но все пак полза има. Казахте ми неща, дето вече зная, но пък за пореден път си дадох сериозно сметка, че не мога да се скрия от тях или да ги заобиколя. Стои ми урок да уча и опита показва, че бягането е безполезно - все ме настигат пустите му уроци, че и сила набират докато ме догонват
penka написа: | Що се отнася до това, че от време на време ти писва и ти се изчерпва енергията, напълно разбираемо е - ти да не си мислиш, че по-старите връзки за нещо друго се разпадат. Не, просто на хората им писва да се правят на това, което не са. Сега, все още го искаш, значи - прави го. |
Определено нямам намерение да се преструвам на нещо, което не съм. Това е ужасна форма на насилие, и няма да я причиня нито на себе си, нито на околните. Не е необходимо да се насилвам, за да бъда жена... То е част от мен. Част, която не познавам толкова добре, може би защото досега съзнателно съм я потискала. Може би единственото, което трябва да направя, е точно да спра да се насилвам, и да оставя природата да си гледа работата... Млада съм, има време - ще поживеем, ще видим |
|
_________________ |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|