НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 11:26 pm Вижте мненията без отговор
Предсказателни сънища...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 12:00 am
МнениеЗаглавие : Предсказателни сънища...
Отговорете с цитат

Предлагам всеки един от вас, който е имал предсказателни сънища да ги споделя тук, в тази тема.

Започвам първа...

Тази сутрин рано сънувах, че има голямо земетресение някъде по света. Земетресението беше под водата, с много висок магнитуд.

Съобщиха го по медиите - не виждах това, но го чувах с вътрешните си сетива. Казаха, че се очаква голямо цунами, което ще залее излючително големи участъци от Земята.

Спомних си в съновидението, че и друг път това се е случвало, съобщавали са подобни неща, но те не са се състояли. И тогава, когато са го съобщавали, моя вътрешен глас ми е подсказвал, че подобно събитие няма да се състои.

Но този път вътрешният ми глас ми подсказваше, че всеки миг водата ще придойде от грамадното цунами и ще залее всичко.

В този миг дойде съобщение, че от север е започнало потопяването , и че всеки момент се очаква последната голяма вълна.

Заизкачвах се по един нисичък хълм с обло било и...видях как от Изток идва една огромна вълна. В същият миг от останалите страни - север, юг и запад се надигнаха още три вълни, но с по ниски "балове"...

Цялото това огромно количество вода поглъщаше всичко...Поех си дълбоко въздух и се...събудих.

Да не мислите, че ще взема да се удавя?! Cool

Честно да си призная изобщо не изтълкувах съня си като предсказателен.

Но...преди няколко минути чух в новините по телевизията, че дълбоко в Тихият океан е станало земетресение с магнитуд от 7,3 по рихтер и в Япония се очаква цунами... Shocked Sad

Оставете се, ами докато търсех това събитие в нета се натъкнах на ето това още: Shocked Shocked Shocked

АФП: Земетресение в Китай причини разрушения, 29 души са пострадали...

И още ... Shocked Силно земетресение предизвика паника в Непал, Индия ... Shocked

По наше българско време това се равнява на 9,30 часа.

Аз получих съновидението между 6,30-7 часа - нито по-рано, нито по-късно ... Sad

Намерих и съобщението за земетръса край Япония: 7,3 по Рихтер край бреговете на Япония...

И още... Предупреждение за цунами след силно земетресение край Япония - 1, както и тук... Предупреждение за цунами след силно земетресение край Япония - 2...

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Мар 09, 2011 11:42 am; мнението е било променяно общо 2 пъти

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 4:18 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Беше август на 1999г. Дните минаваха скучно и еднообразно в с. Рельово, близо до Самоков. Беше следобед и даваха скучни програми по всички ефирни телевизии и аз дремех. И засънувах...

Засънувах, че съм в море..
Знаех, че не съм на плитко. Знаех, че дъното е каменисто. Знаех, че зад мен има камъни...Знаех, както само в сънищата се знае - просто ... знаех!

И най - лошото - давех се!
Водата стигаше до устата ми. Усещах не страх, а ужас, че съм в опастност и мислех: "Не искам да умирам!"...
Но водата продължаваше да се издига и в миг... започнах да се издигам, но ужасът бе заменен от едно особено спокойствие и облекчение.

Събудих се.
Бях учуден.
Скоро бе станало земетресението в Турция и беше логично, ако съм се впечатлил от нещо да сънувам земетресения, нали? Аз трудно се "впечатлявам", но да сънувах именно такова бедствие имаше логика.
Но да се давя?
Нелогичното беше, че съм на долбокото - нещо, което НИКОГА не бих направил!!!
Другото нелогично беше, че дъното е каменисто.

Научих се "на стари години" да плувам "жабешката", та не изпитвам неистов страх от удавяне, но не защото "плувам", а защото никога не рискувам да влизам повече от на метър и половина дълбочина и то САМО ... при пясъчно дъно!

Затова сънят ми по - скоро ме учуди, отколкото нещо друго.

След няколко седмици се прибрах в София и първата ми работа бе да потърся един приятел, когото чувствах като брат. Ето телефонния разговор с майка му (цитирам по памет):

...
- Къде е Гълъбин?
- О, той е високо...
- На Рила ли? (той ходеше често по планините, особено на Рила и то по всяко време)
- Още по- високо...

Не помня по телефона или после, когато отигох в апартамента ми разказа историята, но ето какво е станало.

Моят приятел, заедно с още младежи, отишли на Камен бряг, за да наблюдават слънчевото затъмнение.
Е, видяли го и после тръгнали на юг по брега.
Край Тюленово морето било бурно, но две момичета и едно момче скочили да се къпят и ... да се давят, както би трябвало да се предположи.
Приятелят ми и още едно момче скочили да ги спасяват и успели, но ... една вълна ги удря в скалите и те загубват съзнание удавяйки се. Така спасителите спасяват давещите се, но заплащат за неразумността на първите със собствените си животи.

Тогава осъзнах, че с Гълъбин сме съпреживели последните му секунди "живот".

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 12:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Земетресение с магнитуд 8,3 по Рихтер разтърси Чили

27 февруари 2010 | 09:04 | Агенция "Фокус"

Сантяго. Земетресение с магнитуд 8,3 по Рихтер разтърси Чили, предаде агенция Ройтерс.
От Геоложката служба на САЩ съобщиха, че в резултат на подземния трус е нарушено електроснабдяването на столицата Сантяго.
Информация за жертви и разрушения не се съобщава.

Ройтерс: Земетресението в Чили е предизвикало цунами
(Изток!)
27 февруари 2010 | 10:26 | Агенция "Фокус"

Сантяго. Силното земетресение с магнитуд от 8,8 по скалата на Рихтер, регистрирано край централното крайбрежие на Чили е предизвикало образуването на вълна цунами, която може да е била разрушителна в регионите в близост до епицентъра, съобщиха от Националния сеизмологичен институт на САЩ, предаде агенция Ройтерс.
„Няколко морски сонди дават данни за образуване на цунами. Възможно е вълната да е предизвикала разрушения по крайбрежието в близост до епицентъра и да представлява заплаха и за по-отдалечени региони”, се посочва на сайта на института.
До момента експертите не разполагат с точна информация за размера на цунамито.

Предупреждение за цунами е издадено за Колумбия
(Североизток!), Антарктика (Юг!), Панама и Коста Рика(Североизток!)

27 февруари 2010 | 10:05 | Агенция "Фокус"

Вашингтон. Правителството на САЩ издаде предупреждение за цунами за Колумбия, Антарктика, Панама и Коста Рика след земетресението с магнитуд 8,3, разтърсило крайбрежието на Чили, предаде АФП.
По-рано бе издадено предупреждение за цунами за Чили, Перу и Еквадор.

Ройтерс: Земетресението в Чили е предизвикало цунами

27 февруари 2010 | 10:26 | Агенция "Фокус"

Сантяго. Силното земетресение с магнитуд от 8,8 по скалата на Рихтер, регистрирано край централното крайбрежие на Чили е предизвикало образуването на вълна цунами, която може да е била разрушителна в регионите в близост до епицентъра, съобщиха от Националния сеизмологичен институт на САЩ, предаде агенция Ройтерс.
„Няколко морски сонди дават данни за образуване на цунами. Възможно е вълната да е предизвикала разрушения по крайбрежието в близост до епицентъра и да представлява заплаха и за по-отдалечени региони”, се посочва на сайта на института.
До момента експертите не разполагат с точна информация за размера на цунамито.

Два силни вторични труса са разтърсили Чили

27 февруари 2010 | 11:11 | Агенция "Фокус"

Сантяго. Вторичен трус с магнитуд 6,2 по скалата на Рихтер е разтърсил Чили, съобщават от Националния сеизмологичен институт на САЩ.
Епицентърът на новото земетресение е на дълбочина 35 км в района на предишния мощен трус от 8,8 по Рихтер, регистриран по-рано тази сутрин.
По последни данни в региона е регистриран и трети силен трус от 5,4 бала. Последното земетресение е регистрирано в 09:19 часа българско време. Най-мощният трус досега беше регистриран в 08:34 часа българско време.

Япония е на северозапад от огнището на земетресение...

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 12:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А тук има още информация и предупреждение и за Перу, което е на север от Чили:
Цунами над Чили в следствие на мощно земетресение
(давам само линк, защото статията е на руски)

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 12:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Видяно по друг начин: ако Япония е север, а Чили - запад, да внимава Австралия!

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 1:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Като размазана се чувствам направо...дали да не си легна отново?!?!?!?!

Мат и мазало е ставало...

И неприятното е, че не се оправям от вчера, което означава, че ще има още "друсане"...

А вие как сте, как се чувствате, как ви е "кундалини-то" барабар с всички останали чакрички и особено последната 7-мата чакричка?!?!?!?

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 1:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Confused Ужас някакъв просто...

На мен тези две сутрини ми беше страшно трудно да стана от леглото, но като цяло съм добре. Е, в главата пак ми е леко "мъгливо", но аз съм си така от няколко месеца вече и лекаря ми смята, че виновника може да е ... тапа в ухото!

Абе за себе си не съм забелязала да съм чувствителна към заметресения, но се чудя как са нашите две кристални бебчета-сеизмографчета... Мамитата нещо не влизат във форума, сигурно са заети да ги успокояват...

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 1:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето ви и още инфо ... ЧИЛИ...ПЪРВИТЕ ЖЕРТВИ

Числото на жервите естествено се увеличава...ТЕ ВЕЧЕ СА 47...

Отивам да видя до къде е стигнало българското овчедушно бездушие...

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 1:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Някои информационни агенции говорят вече и за 52 жертви. Числото ще нараства, защото данните до момента идват почти само от столицата Сантяго, която се намира на 90км северно от епицентъра. Територията на самият епицентър все още е информационно откъсната...

Междувременно президента е обявил бедствено положение и има предупреждения от цунами за почти всички крайбрежни райони на Пацифика, включително и Австралия. Там го очакват да удари утре сутринта. Някъде мернах, че 3-метрови въни вече са достигнали брега на Чили. Вече не мога да проследя откъде е дошла новината, защото такива се публикуват в по темата в интернет в почти секунден такт...

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 1:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това е първото, което намерих в нета на български...ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ, ЦУНАМИ,...ЧИЛИ

Ето нещо по-ранно...с видео материали при това... Земетресение с магнитуд 8,8 разтърси Чили...

Погледнете по-надолу в страницата от какво най-много се интересува българина в този миг и да не сте посмели да ми кажете, че той е беден и изобщо не е алчен...под всякакъв коментар е просто...

Ето още инфо... Чили е обявена за зона на стихийно бедствие...

Продължавам да търся...помагайте де, какво ме гледате ... Sad

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 1:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мигновена реакция на Кристалина: ЕС е готов да помогне на Чили!
27.02.2010 13:46 | Обновен на 27.02.2010 13:46
По думите на Георгиева, тя незабавно е задействала отдела за наблюдение на кризите към Европейската комисия. Българката е разпоредила на своите експерти по хуманитарната помощ да "започнат оценка на спешните нужди в случай на необходимост".

Българският еврокомисар за международното сътрудничество, хуманитарната помощ, и реакцията при кризи Кристалина Георгиева реагира мигновенно на трагедията след земетресението в Чили и заяви, че Европейският съюз е готов да окаже незабавна и координирана помощ на жертвите.

По думите на Георгиева, тя незабавно е задействала отдела за наблюдение на кризите към Европейската комисия и е разпоредила на своите експерти по хуманитарната помощ да "започнат оценка на спешните нужди в случай на необходимост".

"Комисията е готова да предостави спешна помощ и да координира европейските усилия, в случай че такива бъдат необходими", каза бившият вицепрезидент на Световната банка, изразявайки своите съболезнования на семействата на пострадалите.

"При земетресение с такъв магнитуд, не можем да изключим, че броят на жертвите няма да нарасне", заяви по-рано чилийския президент Мишел Бачелет.

Силното земетресение беше регистрирано край бреговете на Чили. По последни данни от Националния сеизмологичен институт на САЩ, магнитудът на земния трус е бил 8,8 по Рихтер. Епицентърът на земния трус се е намирал на 89 километра северно от град Консепсион в централната част на страната, на дълбочина от 55 километра.

Земетресението е регистрирано в 8:34 часа българско време.

След земетресението правителството на САЩ издаде предупреждение за цунами за Чили, Перу и Еквадор. Малко по-късно предупреждението бе разширено за Колумбия, Антарктика, Панама и Коста Рика.

Японската метеорологична агенция предупреди, че цунами може да бъде генерирано в обширен район на Тихия океан след силното земетресение близо до крайбрежието на Чили. „В момента проверяваме дали цунами може да залее крайбрежието на Япония”, добавиха от там.

Множество силни вторични трусове са регистрирани в близост до чилийското крайбрежие.

Огромна вълна е заляла крайбрежен град в южната част на Чили.

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 2:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А за това какво ще кажете...?!?!?!?!?! Продължава да се покачва нивото на река Дунав

Аз мога да кажа, че...просто яко се започна...а като си представя, че остават 2 (непълни макар) години още!!! - но като имаме предвид сгъстеното време дали са толкова, аааааъъъ...

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 2:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето и още нещичко за наводненията в близост... Наводненията в Македония не могат да причинят земетресения, според сеизмолози...

Ще видим...какво ще сънувам - да речемммм... Razz Confused

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 2:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Още едно ново нещо...Нова Зеландия обяви тревога за цунами след труса в Чили...

Няма майтап...вижте... Предупреждението за цунами е разширено за цяла Централна Америка и Френска Полинезия...

Стана вече много опасно...

...и тук може да има, времето е много лошо... Sad

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 27, 2010 2:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето ги вече и първите съобщения за цунамито (тук и тук):
3 метрови вълни заливат остров Робинзон Крузо от архипелага Хуан Фернандес близо до чилийския бряг.
Има данни, че нивото на океана при Талкахуано (Чили) се е покачило с 2,34 метра...

Жертвите до момента са 52, очаква се драматично покачване...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта